Deserturile Nataliei (4)
Raspunsuri - Pagina 14
Balbina spune:
Ortansa, mult succes si abia astept impresiile si pozele tale!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Laura T spune:
Natalia, m-ai innebunit cu link-ul ala rusesc! L-am salvat si nu ma las pana nu reusesc sa fac si eu decoratiuni asa frumoase!
Cat despre fondant, as vrea sa incerc sa imbrac si eu un tort cu el, dar am cateva nelamuriri:
- cum faci sa intanzi o foaie asa mare fara sa o rupi, din momentul in care o iei de pe masa, pana o asezi pe tort?
- eu am gasit la Kaufland lapte condensat la cutii de 170g parca, dar nu e indulcit, exista in varianta integral si light; oare o fi bun la fondant? sa incerc sa pun mai mult zahar?
- unele din decoratiunile din link sunt facute din glazura de ciocolata (facuta din praf inteleg), merge oare si grazura Dr, Oetker sau nu se intareste destul?
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 10 luni) si Ramona (3 ani si 9 luni)
poze_cu_fetele_mele
madalinad spune:
natalia, alta reteta pt.fondant fara lapte condensat ai? ceva cu ingrediente care se gasesc in mod constant... cand vad atata arta ma apuca si pe mine!!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Laura T
Natalia, m-ai innebunit cu link-ul ala rusesc! L-am salvat si nu ma las pana nu reusesc sa fac si eu decoratiuni asa frumoase!
Cat despre fondant, as vrea sa incerc sa imbrac si eu un tort cu el, dar am cateva nelamuriri:
- cum faci sa intanzi o foaie asa mare fara sa o rupi, din momentul in care o iei de pe masa, pana o asezi pe tort?
- eu am gasit la Kaufland lapte condensat la cutii de 170g parca, dar nu e indulcit, exista in varianta integral si light; oare o fi bun la fondant? sa incerc sa pun mai mult zahar?
- unele din decoratiunile din link sunt facute din glazura de ciocolata (facuta din praf inteleg), merge oare si grazura Dr, Oetker sau nu se intareste destul?
Laura, pentru a imbraca un tort, fondantul se intinde nu foarte subtire, cam 3-5 mm grosime (spre deosebire de cazul decoratiilor marunte, cind e nevoie de o grosime destul mica, de 1 mm), si pe o suprafata presarata cu amidon sau zahar pudra, pentru a evita lipirea. Fondantul este in general destul de elastic, mie nu mi s-a intimplat sa se rupa. Foia in realitate nu e chiar foarte mare, sau poate torturile pe care le-am acoperit eu nu erau mari? Eu inca mai taiam din margini, ca era prea mare. Pina nu incerci nu-ti dai seama cum o sa fie, si eu aveam multe intrebari privind fondantul inainte de a ma apuca prima data de el.
- Laptele condensat neindulcit nu e potrivit, intrucit este lichid, cam ca apa, or, noi avem nevoie de ceva de consistenta mierii, spre exemplu, care sa functioneze ca un liant intre laptele praf si zaharul pudra. Chiar, ai putea sa incerci cu miere, dar fa o cantitate micuta la inceput, ca sa vezi cum iese.
Despre ornamentele din glazura de ciocolata nu pot sa-ti spun nimic, din pacate, am o experienta infima in acest domeniu. La putinele mele decoratii de ciocolata am folosit direct ciocolata, nu stiu cum ar fi cu glazura.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by madalinad
natalia, alta reteta pt.fondant fara lapte condensat ai? ceva cu ingrediente care se gasesc in mod constant... cand vad atata arta ma apuca si pe mine!!
madalina
Madalina,
Da, mai am 2 retete incercate de mine, una e pe prima pagina, la instructiunile pentru tortul Buburuza, iar alta o am de la Liliana (lgireada). Sper ca nu se supara, o s-o citez cum mi-a trimis-o ea:
100 ml apa (lapte)
125 g zahar pudra (din comert caci contine si putin amidon care mai leaga compozitia)
Se pun la fiert pana se leaga un siropel, apoi se adauga 5 picaturi de ulei (cica daca pui mai multe ies mai lucioase) si lapte praf cat cuprinde, ca sa-ti iasa un aluat modelabil. Eu pun vreo 200g lapte praf, aproximativ. Apoi colorez si creez!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Mihaela-Adina spune:
Natalia,am inceput de cateva zile sa scriu in Forum dar urmaresc site-ul demult .De cand ai inceput sa postezi "deserturile" deschid zilnic la subiectul tau si ma intreb "Oare ce bunatate a mai facut Natalia ?" Am facut si eu "Degetele doamnei" dar nu am aparat digital ca sa le pozez.Mi s-a parut o prajitura inedita prin forma si usurinta prin care se poate face si nu in ultimul rand prin gust.Chiar si fiica-mea de 6 ani a mancat desi ea este destul de pretentioasa la dulciuri.Urmeaza "Brownies capuccino" in curand.
Parerea mea este ca-ti plac dulciurile mai deosebite si am inteles ca si stii unde sa le cauti: apropo de site-ul englezesc cu reteta de "Tort trufa" si cu alte torturi foarte aratoase si cred ca si gustoase si de site-ul rusesc din care eu bineinteles ca nu am inteles o iota( cu exceptia pozelor, destul de sugestive, de altfel)iar cu ornatul nu prea am timp sa ma ocup.
Te rog, daca mai ai si alte retete deosebite, chiar traduse de pe aceste site-uri sa ni le dai si noua, chiar daca nu ai reusit sa le faci inca.Poate le facem noi.Multumesc anticipat.Adina
LiliaToma spune:
Si eu m-am convins demult ca Natalia e un talent la dulciuri, inca nu am auzit-o sa zica ca ceva nu i-a iesit bine
Eu ieri am facut blinii cu dovleac dupa reteta ei. Foarte bune, nu a ramas nimic pana spre seara.
aici e poza ( cam intunecata dar sper sa intelegeti voi)
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Il consider mai puternic pe cel ce se invinge pe el insusi, decat pe cel ce isi invinge dusmanul. Este mai greu sa te invingi pe tine decit pe vrajmas. Aristotel
Balbina spune:
Adina, vorbele tale mi-au mers drept la inima, esti foarte draguta, multumesc pentru aprecieri si complimente!
Imi face o deosebita placere sa impartasesc cu altii retete de dulciuri (si nu numai, dar in special de dulciuri) care mi-au reusit si care au avut succes atit in familia mea, cit si la musafiri si prieteni. Am o bucurie enorma atunci cind incearca si altii retetele propuse de mine, fiind incintati, ca si mine, de rezultat. Si ma intristez cind cuiva nu-i reuseste vreo reteta sau nu e multumit de gustul produsului final.
Mai am destule retete interesante care isi asteapta rindul, dar din pacate nu pot sa le fac atit de repede cum mi-as dori. Incerc sa le iau incetisor. N-as vrea sa dau retete neincercate, cel putin nu in acest subiect. De fapt, unul din criteriile de baza de alegere a unei retete este numarul de comentarii ale celora care au pregatit-o. Mi se pare mai interesant sa incerc o reteta pe care a facut-o mai multa lume. Astfel incerc sa tin cont de sugestii si comentarii.
Si mai e un motiv pentru care nu prea dau retete neincercate (ma refer la cele gasite pe alte site-uri decit cele romanesti): eu traduc retetele numai cind vreau sa le postez pe DC, pentru simplul motiv ca sint o fiinta tare comoda.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
quote:
Originally posted by LiliaToma
Si eu m-am convins demult ca Natalia e un talent la dulciuri, inca nu am auzit-o sa zica ca ceva nu i-a iesit bine
Eu ieri am facut blinii cu dovleac dupa reteta ei. Foarte bune, nu a ramas nimic pana spre seara.
aici e poza ( cam intunecata dar sper sa intelegeti voi)
Hehe, pai eu nu spun cind nu-mi iese ceva, sa nu-mi stric reputatia!
Lilia, bliniile arata bine rau
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
O sa deschid deja miine un capitol nou.
Stimati moderatori, in caz ca da buzna lumea pe aici pina miine si umple vreo citeva pagini, va rog frumos sa nu inchideti subiectul, pina nu-l pun la punct pe urmatorul. Multumesc frumos.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!