Mamici de martie-aprilie 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

kim,
LA MULTI ANI! sa fii sanatoasa, la fel de frumoasa, si sa ai o bebelina asijderea!
eu mai am pina intru in prenatal, ca nu renteaza sa stau acasa pe vreo 40% din salariu... dar e ok, inca mai am energie, plus ca acum mergem la servici cu masina, nu ma mai trambalez prin autobuz.

anairda36,
eu am auzit ca pompele manuale sunt cele mai bune (mi s-a recomandat Melita), iar biberoanele Playtex cu suzeta de cauciuc cica ar fi bune si ele.

pe mine tot nu m-a lamurit nimeni ce-s alea receiving blankets (adica de ce nu le zice blankets, pur si simplu). asta e o denumire specifica pt paturicile pt bebelusi? (Delia, poate le intrebi tu pe fete, cind va vedeti la baby shower?). banuiesc ca receiving blanket e paturica aia care e mai maricica si se pune bebe peste ea, iar apoi ce ramine se pune peste bebe, ca sa-i tina de cald peste tot (nah, nu stiu cit de coerenta am fost, dar poate intelegeti :)

inca o chestie: vineri, cind am fost la clinica de maternitate, mi-au dat un carnetel in care, incepind din saptamina 28, sa incep sa imi notez cit misca bebe pe parcursul a 2 ore. adica sa imi aleg 2 ore din zi, cind stiu eu ca pot sta linistita, si sa numar de cite ori a miscat bebelina. cica trebuie sa numar pina la 10 miscari. daca aceste 10 miscari se intimpla inainte de incheierea celor 2 ore, pot sa ma declar multumita si sa termin testul pe ziua respectiva; daca nu misca macar de 10 ori in alea 2 ore, sa sun la spital sau sa merg sa imi faca ei un test pentru a detecta miscarile bebelinei. a, si cica daca miscarile sunt bum-bum-bum-bum (adica misca brusc de mai multe ori), alea se contorizeaza ca o singura miscare. deci sa fie o pauza intre miscari. nah, ca mi-au dat de treaba din sapt 28, ca nu-mi ajungea mie stress si alte alea...

26+6

Alexandra

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt

Mergi la inceput

aici e un top al pompelor manuale de sin:
http://babyparenting.about.com/cs/breastfeeding/tp/topmanual.htm

si un articol despre pompe, in general, si cum sa iti alegi ce ti se potriveste mai bine: http://babyproducts.about.com/od/feedingdrinks/bb/breastpumpbuy.htm. cica trebuie evitate pompele in forma de claxon de bicicleta, pentru ca acelea tind sa strice tesutul sinului si ramin microbi in bulbul de absorbire, care se curata foarte greu. (exemple www.findgreatstuff.com/pics/breastpp.jpg" target="_blank">aici si aici)

pompele manuale au avantajul ca pot fi folosite si "in deplasare", nu e musai sa ai la dispozitie o priza (sau baterii). eu ma gindesc ca, si daca ma duc la toaleta de la firma cu pompa (presupunind ca imi curge laptele si trebuie sa fac ceva), n-am cum sa ma apuc sa ma mulg cu pompa electrica, ma aude toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuelaan spune:

buna vreau si u sa fiu inclusa inlistuta sunt si avem 29 sap va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Andreea G eu un timp cochetam cu ideea sa o chem pe mami al meu aici la mine cand o sa nasc. Insa unul dintre motivele pentru care m-am decis sa nu mai vina e aceelasi ca si tine. Desi mi-e dor de ea, stiu ca ma va ajuta cu unele altele pe o parte, pe de alta parte va fi un mare stres, ea fiind o persoana foarte autoritara, care nu renunta deloc la propriile convingeri. Parerile sunt impartite. Unele persoane mi-au spus ca vaaaaaiiii ce ma fac, ca nu o sa ma pot descurca singura si vai si iarasi vai, altele dimpotriva, ca totul e sa-mi pastrez calmul, sa nu intru in panica daca bebe plange, ca ma voi descurca de minune, ca nu e cine stie ce, ca prezenta unei terte persoane care sa-mi spuna "fa asa", "nu-i bun asa" ma va obosi si stresa foarte tare.
Lady Hawk succes la analize si la morfologica!
Chiar asa Zuzilici pe unde umbli???????? Sper ca nu ne-ai parasit!!!!!
Catrinel legat de oboseala eu inca vad ca ma tin bine pe baricade. Poate panica si stresul ca nu voi fi gata la timp imi da atata energie... Nu am cumparat inca decat bagajul de spital (mie mi-a dat listuta exacta cu tot ce-mi trebuie) si au fost destule.... Urmatorul pas e sa achizitionez hainutele si cosmeticalele lui bebe.
Onsami nu ar trebui sa consulti un doctor in legatura cu hemoragiile? Ce fain ca bebe va fi in aceeasi zodie cu tine! Si poate iti da da Domane Doamne cel mai frumos cadou de ziua ta!
Ciuf ce chestie cu asigurarile la voi.... cam suna a treaba romaneasca.... Luca ! Stai sa vezi cand a incepe sa faca nazbatii de nu o sa stii de unde atata imaginatie!
Tania spor la cumparaturi si Andra Simona felicitari pentru achizitii. Sa le poarte bebe sanatos!
Serj ma bucur pentru tine ca totul e OK si ai ajuns aproape de final fara probleme. Hai ca mai e putin!
Diana bine ai revenit si succes sa ajungi cu ine pana la capat!
Aida ce bine ca nu sunt probleme cu uterul! Ce chestie domle si doctorii astia care se pronunta asa fara a fi siguri suta la suta! Cat despre numararea muscarilor lu bebe iar am ramas masca. Pai a mea are program. Dimineata pe la 9-10 o apuca si o tine pana la pranz timp in care-mi face burta varza. Apoi nu mai am probleme pana seara pe la vreo 8 cand pana adorm eu se zbenguieste de numa`. Deci daca mi-as alege doua ore dimineata sau dupa pranz, miscarile ar fi 0... Cat despre pompe pentru san habar nu am cum trebuie sa arate, mi se pare dificil si obositor sa aleg una potrivita offf.
Kim concediu placut si odihnitor! Eu mai am inca o luna de "bagat".
Laura ce dans, ce dans? Vrem si noi!
Cristina incearca sa elimini sarea din alimentatie daca zici ca ti se umfla mainile si picioarele.
Delia spor la treaba daca tot te-ai apucat si cat mai multa energie! Ca nu se poate sa nu-l primesti pe bebe Rudy asa cum se cuvine... Tinem pumnii mamicii tale la viza!!!!!!!!!
Doublemom sa stii ca nu e prea bine sa stai mai multe zile la rand numai in casa... Cel putin o jumatate de ora pe zi si tot trebuie sa iesi! Macar pana la coltul blocului cu gunoiul sau la paine... Acu sa nu intelegi ca vreau sa te pun la facut treaba dar e foarte important sa respiri aer proaspat in fiecare zi...
Ema eu zic sa nu le fierbi, eventual le clatesti la mana cu apa calduta si dupa aceea le calci bine cu fierul incins. Eu tot stau si ma gandesc daca sa ma apuc de pe acum de spalat lucrurile lui bebe sau sa le las pana atunic mai aproape...
Anairda inca mai stau cu fundul in sus.... De intors nu stiu daca s-a intors, revolutie in burta face zi de zi, asa ca nu pot sa-mi dau seama. Luni merg la control ira si va anunt. Sanatate sotului. Succes la viza si mamei tale!

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Serj,citeam din urma si am vazut ca scrisesi pe undeva de ceva schimbari,urmari de la cezariana.Te rooog spune-mi si mie care sunt,daca ti-e rusine ,spune-mi in particular,(in mesaj privat).Si eu optez deocamdata pentru cezariana pentru ca am asistat la nasterea unei prietene,sotul ei fiind in deplasare de servici in alt oras,si....s-a rupt saracuta si eu am vazut TOT si....m-am traumatizat ,....a cusut-o doctorul si adevarul golut e ca dupa 3 zile a iesit din spital pe proprile picioruse si era tare sprintena.Asa ca nu stiu ce sa zic dar.... eu tot o fricoasa raman.

ciuf,ce ne mai zici de Luca,i-ai spus ca o sa aibe o surioara,nu?ce zice?bine,deocamdata nu stie el exact ce presupune asta dar sunt curioasa cum o s-o primeasca.
Anairda,scumpa,o sa ne vedem,sper eu, cand ne cresc oleaca pruncii.Sper mamicile noastre sa ia viza,bafta si la a ta!Ea pe ce data are interviul?Sa nu pomeneasca nimic de bebi tau din burtic!
Aida,o sa intreb fetele de blanketurile risivitoare ca nici eu nu am habar,....vai eu chiar ca o iau de la 0 absolut cu invatatul despre bebe.....trebuie sa ma descurc,nu?
Ema si celelalte,deci voi vreti sa spalati si fierbeti lucrusoarele lui bebe?Pe toate sau doar cele care se pun pe piele direct,adica body-urile?Moama ce intrebari pun si eu,dar.....vreau si eu sa stiu...

[url=http://bd.lilypie.com/SZavm5/.png[/img]Bebele meu[/url]

Mergi la inceput

Delia,
multa bafta mamei tale! sa o-nveti sa nu mentioneze nimic despre faptul ca tu vei naste, pentru ca, altfel, cei de la ambasada o vor baga clar in categoria "se duce sa faca baby-sitting pentru fata ei, sigur". sa zica de dor, de orice, dar nu de copil!

nshiro,
si a mea bebelina se agita mult, mai ales cind sunt la birou. acum iti dai seama ca=mi va fi oarecum dificil sa-mi aleg acele doua ore in timpul serviciului, ca - de exemplu - la meetinguri as avea in cap numai numaratul miscarilor bebelinei. ma enerveaza ca, daca nu o sa miste de 10 ori in alea 2 ore pe care le aleg, sa vezi atunci sperietura pe mine...

legat de pompe, uite cam cum arata ele:
- manuale (modelul cel mai ieftin, dar si cele mai nerecomandate), vi le-am aratat in mesajul meu anterior
- tot manuale: 1, 2, www.breastmilk.com/images/Whittlestone/Whittlestone%20Hand%20Pumpwith-call-outs.jpg" target="_blank">3, www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3555184&cat=164196&type=1&dept=5427&path=0%3A5427%3A133283%3A164196" target="_blank">4, www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_15/601-5024624-3880923?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B00008GYD0" target="_blank">5
- cu baterii (n-am gasit poze, da' arata cam ca alea electrice)
- electrice: 1, www.walmart.com/catalog/product.gsp?product_id=2642665" target="_blank">2, www.target.com/gp/detail.html/601-5024624-3880923?_encoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B00007DWDZ" target="_blank">3
- electrice si cu baterie: www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_11/601-5024624-3880923?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B00064ATVK" target="_blank">1, www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3999188&cat=164196&type=1&dept=5427&path=0%3A5427%3A133283%3A164196" target="_blank">2, www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3555183&cat=164196&type=1&dept=5427&path=0%3A5427%3A133283%3A164196" target="_blank">3
si data tot suntem aici, iata si un www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3932615&cat=164196&type=1&dept=5427&path=0%3A5427%3A133283%3A164196" target="_blank">set de biberoane speciale pentru pastrarea laptelui matern.

Mergi la inceput

si aici www.todaysparent.com/baby/healthsafety/article.jsp?content=20041206_144020_6532&page=1" target="_blank">http://www.todaysparent.com/baby/healthsafety/article.jsp?content=20041206_144020_6532&page=1
niste filmulete de unde puteti invata cum il alaptati, imbaiati, infasati pe bebe, foarte utile (mai ales pentru mine, care - rusine - inca n-am ajuns la cursurile prenatale). vedeti ca unele filmulete sunt cam amestecate, adica daca apasati pe cel cu imbaiatul, o sa vedeti filmul despre alaptat si tot asa... cred ca numai cel cu car seat-ul, alaptatul si imbaiatul sunt ametite, in rest cred ca-s in ordinea care trebuie :)

si la Johnsonbaby sunt niste filmulete de genul asta: www.johnsonsbaby.com/learning_place/step_by_step" target="_blank">http://www.johnsonsbaby.com/learning_place/step_by_step

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Aida..multumim pentru linkuri..super faine...
Eu sunt o graviduta de la ian-feb..dar care se mai uita si pe la voi...
Ai grija de tine si de bebe...si thanks again!!!
Nicole
35+

Mergi la inceput

Nicoleta, cu placere :) Poti sa copiezi linkurile si sa le postezi la voi, nu ma deranjeaza, stiu ca va sunt utile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Aida..vreau sa-ti zic ca eu am plins cind m-am uitat..Asa mult imi doresc sa o tin
pe fiica-mea in brate...Am si tras mult de sarcina asta...
Multumim inca o data...
Nicole
35+

Mergi la inceput