Mamici de martie-aprilie 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

neatza buna, fetele

am intrat asa mai pe fuga sa o rog pe mama noastra Tina sa treaca si ultimele date ale "pisicii" mele; am fost sambata la control si d-soara se prezinta f bine, tot in fundulet, si cu ficatul meu drept perna pentru capsor

astea sunt noile dimensiuni la 31w3d: 1832 g (numa bine, manca-o-ar mama)...merci Tina

in rest, toate bune si frumoase...dar sa stiti ca m-ati pus si pe mine pe ganduri cu pompele alea....offf cate ustensile noi pentru mine

pup mamicile si le doresc un rest de we placut

Noemi31+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Aida_o multam fain de informatii, asa ma gandisem si eu la o pompa manuala si parca as opta pentru avent isis. In legatura cu miscarile lui bebe mi se pare cam aiurea chestia asta. De ex ieri am simtit-o doar de vreo 4 ori toata ziua. Acuma seara nu se mai opreste de vreo ora. La mine conteaza ce mananc, daca vorbesc si cu cine vorbesc, daca sunt linistita sau nu. Eu zic sa nu te stresezi prea tare cu testul asta.
Nshiro multam de urari. Sper sa vii cu vesti bune.
Delia draga acelasi sfat am vrut sa ti-l dau si eu pentru mamica ta :)) Mama se duce la 1 febr.

Fetele azi am montat masuta de schimbat cu dulapiorul si tareee frumusel arata. Ne-a luat vreo 4 ore asa ca am lasat montatul patutului pentru saptamana viitoare. Doamne cate mai sunt de cumparat .....

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

bine v-am gasit burticutze!!
Trebuie sa va spun ca azi cand am intrat pe forum intai si intai m-am uitat daca nu cumva a aparut super mamica tcelen, ca abia astept vesti de la ea !! Cred totusi ca nu se fac externari in w-end, asa ca.. mai asteptam.
Am vazut ca avem o noua preocupare - pompa se san. Cum eu o sa am doua pompitze de hranit imi fac mai degraba probleme daca o sa am destul lapte pt amandoua decat ce fac cu surplusul !! In visele mele desigur ca am destul ca sa nu fie nevoie sa le dau suplimente si un pic mai mult , asa de control !
ema eu m-am resemnat deja ca sunt incorigibila si savurez momentele din plin. Eu nu le-am splat inca pentru ca sunt sigura ca mai cumpar si altele si cred ca am sa le aranjez pe toate deodata. Eu nu cred ca trebuie spalate la 90 grade. Eu ma gandeam sa le spal cu detergent obisnuit dar sa le pun de doua ori la limpezit - fara balsam. Eu nu vreau sa ma gandesc ca bebitele ar fi alergice ca sa fie nevoie de detergent antialergic. Am zis io ca am innebunit!!!
kim eu nu cred ca sterilizatorul e un moft. E destul de incomod sa stai sa le fierbi in fiecare zi,plus ca se cam strica la fiert si daca ai din alea scumpe e mai mare pacat de ele. Apoi trebuie sa ai un vas destul de mare special pt asta care trebuie sa fie la indemana adica in capul tau prin bucatarie mereu.
anairda ma bucur ca merge tratamentul si ca burtika e ok. Tati al nostru e un dulce si face o multime de treaba, ba ne mai si cearta daca ne apuca vitejia si de plictiseala (eu stau in medical de la inceputul lui oct. ) mai facem cate ceva prin casa.
aida nu te stresa. Se recomandaca ca testul cu miscarile bb-lui sa sa faca seara in stare de repaos. Daca la momentul respectiv bb nu are chef de miscare poti sa mananci sau sa bei ceva dulce ca ii place si incepe sa-ti multumeasca !!!
Mama ce frica ma ia cand ma uit la clipurile alea !!! Eu o sa fiu in stare sa le manevrez asa ???????
nshiro nu te speria ca nu ma supar pui ! Problema cu iesitul din casa e cam asa: nu pot singura din 2 motive, nu pot sa ma imbrac si sa ma incalt singura si a fost o perioada cam alunecos pe jos. Ca sa respir aer proaspat imi pun un palton lung pana in pamant si o caciula si stau pe balcon cate 15-20v min de 3-4 ori pe zi, timp in care imi si aerisesc camera in care stau ziua. E greu dar vreau sa mai rezist inca 5 saptamani! Si nu cred ca ar fi ceva ce nu as face pt asta, crede-ma!!
emanuelaan de ce plangi puiule!!! Vezi ca nu face bine la bb!!
noe felicitari pt bebelina grasulina !!!

mama, ce m-am intins !!

Miha 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Salutare fetelor.Multa vreme de cand nu am mai scris,dar am avut treaba multa la camera lui bebe si prin casa.Am sa va citesc astazi si-am sa va raspund la toate si-am sa adaug si fetele noi care am vazut ca sunt si le urez Bun Venit,sarcina usoara si bebel frumos si sanatos!
AM vrobit ieri la telefon cu TCELEN.Inca nu a ajuns acasa.Urmeaza sa ii dea drumul luni sau marti pentru ca Maria a avut cateva complicatii.Sa va spun si despre ce este vorba.Fetita nu era pregatita de nastere in momentul respectiv,deci nu era foarte foarte jos si era pozitionata necorespunzator.Atunci doctorul,a crezut de cuviinta sa bage mana si sa traga capusorul fetitei fara nici un fel de profesionalism.DIn aceasta cauza micutei Maria i s-a umflat caputul,cu frunte si cu ochisori si s-a invinetit in jurul ochilor si pe caput si a fost asa timp de 2 zile.Cristinei si lui Silviu nu i s-a spus nimic prin ce trece copila sau motivul,ba nici macar nu o lasau sa stea cu fetita mai mult de cateva minute,timp in care Maria era tinutala perfuzii cu antibiotice,inimioara nu ii batea corespunzator,nu respira cum trebuie si a fost tinuta la oxigen.Acum se pare ca si-a revenit,insa a facut icter fiziologic si este tinuta la fototerapie.Imi pare rau,pentru incoerenta cu care va povestesc,dar ma enervez foarte tare gandindu-ma ca un idiot de doctor ca acesta poate distruge o mama si un copil pe viata.Mai multe amananunte o sa va dea Cristina cand vine.Bine ca totul s-a terminat cat de cat bine si sa ne rugam ca micuta Maria sa numai aibe nici o complicatie de azi inainte!
Va si-am sa revin putinel mai tarziu sa va raspund la toate!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Salutare la gravidute!

Constat cu parere de rau ca nu am fost pe faza sa felicit sarbatoritele la timp. Imi cer scuze pentru intarziere, dar tot vreau sa spun un "La multi ani" pentru Pispirica, Irina71, Polixeni, Emii, Dianad, Kim, sa fiti fericite si sa aveti parte de nasteri fara complicatii si bebei sanatosi!

Tina, este cumplit ce descrii tu in legatura cu Tcelen. M-au trecut fiorii...ce doctor nebun a fost ala??!!! Tcelen, multa, multa sanatate la puiuta, sa se refaca repede si sa puteti veni amandoua acasa cat mai repede!

Referitor la discutiile pe alte teme, ma bag si eu sa dau cu parerea:
pompa: eu am Avent Isis si sa stiti ca sunt foarte multumita de ea! O recomand cu caldura!
sterilizatorul: l-am considerat un moft inainte de sarcina si dupa n-am stiut cum sa-l cumpar mai repede. Salveaza multi nervi si mult timp! Eu am tot de la Avent.
protectia din jurul patului: am avut-o si am scos-o repede, ca vroiam sa vad puiul din pat. Si-mi mai era si teama sa nu se sufoce in ea.
cat despre legat sau infasat: aici din spital l-au imbracat de la nastere cu body si a avut totala libertate de miscare. Si asa am tot tinut-o si noi. Cat despre picioare, eu zic ca sunt drepte. Nici nu concep sa-l leg.

Constat ca am atins 13 kg in plus, e mult, dar cu 10 mai putin decat sarcina trecuta, asa ca e ok. Ies in fiecare zi la plimbare, azi chiar am fost vreo 2 ore afara. Si ma bucur ca desi la sarcina asta am avut mari probleme cu greata, vad ca nu am nici un fel de arsuri. Iar arsurile ma capiasera sarcina trecuta.

Perna aceea de alaptat (cum a zis si Cristina, "Stillkissen" pe germana) mi-a fost de mare ajutor si si acum in sarcina m-am folosit bine de ea, o am in pat si ma ajut de ea sa pot sta in pozitii mai convenabile.

Hai ca nu-mi iese povestea cu Tcelen din cap. Sa mori cu doctorul de gat, nu alta!!

Va pupic pe toate,
Ariadna, 34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Vai Tinutza ce veste rea pe ziua de azi . Cateodata te socheaza doctorii astia de ce sunt in stare. Oare asta sa fi fost cea mai buna decizie in cazul lor? Stau si ma gandesc ca ai incredere in cate-un doctor din asta, te lasi practic pe mana lui, crezi ca ai facut cea mai buna alegere si uite ce patesti. Dar ce poti sa faci ...practic in momentele acelea esti pe mana lor. Dar sa speram ca micuta Maria o sa fie bine si o sa-si revina amandoua dupa ce ajung acasa, le tinem pumnii si ne rugam pentru ele.

Anamaria 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

buna burticute!!!
kim sterilizare se poate face la microonde, si pt. asta trebuie un fel de farfurie cu capac (din plastic, special)cu un gratar in care sunt facute special suporturi pt. biberon, tetarele, si suzete. pui putina apa, si in 4 min. sunt sterilizate. daca mergi la mag. de specialitate iti vor recomanda. ai grija intai si vezi cati litri are micro al tau. eu zic ca nu este moft, si te ajuta. eu nu l-am avut la baietel si m-am "chinuit" cu solutie la rece care se face in cateva ore.
dar la fiert, intr-adevar se strica biberoanele, pt. ca apa de robinet aici este foarte calcaroasa, nu stiu la voi, iar ca sa cumperi apa pt. fiert unde ajungi?
si aici costa un biberon 8 € (mult)iar pe acest suport am dat 25 € cu 2 biberoane in el (de la AVENT)
anairda cum pot lua leg. cu tine in privat?
ariadna bine ca mai dai semn de viata, chiar ma gande-am la tine. zic si eu ca nu ai luat in greutate mult. protectia din jurul patului, ai luat-o de la ikea? acolo am vazut ca vine in jurul patului. la noi sunt ca un fel de plapumioare (cand pot pun poza), si are 3 laturi late, pe care eu pe-am folosit dar nu in jurul capului cum sunt ele facute ci doar pe partea care vine la perete, si la cap, asa pot si acum sa vad puiul. dar o folosesc doar iarna ca sunt reci barele de la patut.
loriana ai gasit fasa? eu am vazut-o aici si la mag. chicco, costa 27€. este ca un corset , foarte lata.
nshiro multumesc, adevarul este ca nici nu-mi vine sa cred ca mai este asa putin....
emanuelaan bun venit printre noi, sarcina usoara si nastere la fel!!!
pupici la toate burticile

cristina

BB mic a lu’ Serj

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dragele mele,

In primul rind LA MULTI ANI tuturor sarbatoritelor lunii ianuarie!!!
Multa sanatate fetitei Maria a lui Tcelen!

Nu am mai scris de atita vreme din mai multe motive.
In primul rind,am fost plecati in vacanta 27 de zile in luna decembrie,fiind primul si ultimul nostru concediu din anul 2005.

Exact de anul nou,am avut un mic accident de masina,din fericire fara nici un fel de urmari pt.pasageri sau soferi,dar masinile nu s-au putut recupera...Va dati seama ce spaima am tras,in primul rind pt.bebe din burtica!!!Norocul a fost ca ambele masini aveau volanele pe partea dreapta desi aici asta e ceva f.neobisnuit!!Am ramas doar cu o parere foarte proasta fata de soferii in virsta(asta e al doilea accident in 8 ani care ne este cauzat de oameni in virsta la volan!!)

In luna ianuarie am aranjat cit de cit camera lui bb si sotul a binevoit in sfirsit sa-si mai organizeze biroul lui care era dezastru!...De asemenea am cumparat bouncer,balansoar,carut,niste jucarioare si hainute de iarna.De-abia vineri am intrat in concediu prenatal care aici se da intre 60 si 30 de zile inaintea nasterii.

Surpriza neplacuta a fost sa aflu ca bb este in pozitie transversa in sapt a-32-a cind doar 14% din bebei se mai afla in pozitie "gresita".Am pus-o pe seama accidentului,insa se pare ca intru in sapt a-35-a marti si tot asa "sta"...
Asadar s-ar putea sa ma "fac" de o cezariana cam pe 20 februarie daca situatia nu se schimba pina la inceputul lui februarie...

Am recuperat aproape tot cu cititul forumului si promit sa fiu mai activa la discutii de acum incolo.

sarcini usoare tuturor si multa sanatate celor care au probleme

Mariana--->1976
Monica--->1998
Matei--->2001
bb--->2006

In politics, if you want anything said, ask a man - if you want anything done, ask a woman.
* Margaret Thatcher *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

LA MULTI ANI EMIII2, DIANAD SI KIM!!!
SA AVETI PARTE DE MULT NOROC,SANATATE SI BUCURII!!!SARCINA USOARA,BEBEI SANATOSI SI NASTERE USOARA!!! Multi
Vreau sa multumesc si celorlalte fete pt urarile de bine cu ocazia zilei mele de nastere.
De asemenea multumesc si pt sfaturi.Pana la urma s-a documentat si mama de pe net si mi-a dat dreptate (ca bebeii nu tb infasati ).
Vai am citit si eu despre Maria lui Tcelen...ce dobitoci sunt doctorii aia!!! Doamne apara-ne!!!Sa speram ca va fi ok si ca nu va avea complicatii.
LAURA IOANA nu stiu de ce nu poti adauga ID-ul meu ...este polixenig.
Si acum sa va trimit niste bancuri:
Logica la copii - Partea I

Pe o banca, in parc, un copil manca intr-o disperare dintr-o cutie de bomboane. O batrana il vede si ii spune:
-Nu trebuie sa mananci atatea bomboane, te poti imblonavi!
-Dar dumneavoastra stiti cat a trait bunicul meu? 105 ani!
-Si manca atat de multe bomboane?
-Nu, DAR ISI VEDEA DE TREABA LUI!!!
Logica la copii - Partea a II-a

In autobuz, aglomeratie... O batrana i se adreseaza unui copil care statea pe scaun:
-Nu crezi ca ar trebui sa cedezi locul cuiva in varsta? Stii ca pe batrani ii dor picioarele...
-Cand erati de varsta mea, dumneavoastra cedati locul batranilor
-Da, sigur!
-Vede! ti? DE ASTA VA DOR ACUM PICIOARELE!!!

Lupul:
- Trei iezi cucuieti, usa mamei descuieti.
Iezii: - Sa ne pupi in funduletz, ca ne-am pus vizoruletz...!

Pupicei pe burticute!!!
Poli 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Serj, protectia aia n-o aveam de la Ikea, era ca cea din poze de la Kim, si inconjura tot patul. Am incercat si cum zici tu, sa o las numai pe doua laturi, dar recunosc ca foarte repede am preferat sa o scot de tot. Acum la patutul-leagan pe care l-am cumparat era inclusa in pret, dar nici n-am instalat-o, ci am bagat-o direct la "pastrare".
Tu cum stai cu tensiunea? Eu vad ca tot mica o am si tare ma bucur ca nu se repeta istoria. Si suferi de picioare umflate? Eu vad ca nu am niciuna din problemele astea, ceea ce ma face sa cred ca a avut mare legatura cu faptul ca sarcina trecuta era vara, si foarte calduroasa.

Mariana, si la mine in sapt. 32 s-a constatat ca e cu picioarele in jos, asta dupa ce cu 4 sapt. inainte era in pozitia perfecta. Dar la sarcina trecuta a fost pana in sapt. 35, cu 2 zile ininte de nastere, numai in pozitia "gresita" si tot s-a intors in alea 2 zile. Pe langa asta moasele stiu aici o gramada de metode care sa duca la intoarcerea copilului. Am auzit de multe cazuri in care a functionat perfect.

Eu camera am pregatit-o, patul puiului langa patul meu, mai am de adus din pod biberoanele si sterilizatorul.

Fetelor, voua v-a zis cineva ca ar exista o legatura intre forma burtii si sexul bebelului? Ca mie mi s-a intamplat deja de 3 ori sa mi se spuna ca am burta de fetita. Iar la ecograf s-a vazut baiat. Sa vedeti ce-o sa rad daca am pregatit patutul cu albastru si o sa fie fata... Dar ce sa mai, sanatos sa fie, restul e bine asa cum va veni.

Ariadna, 34

Mergi la inceput