Grupa sanguina si dieta (dietele)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Monica, m-ai completat Tu ai grupa A ? Poate de aceea nu esti convinsa de dieta, de teama ca ai putea avea ceva carente ? Oricum nu o tine nimeni ca la carte...iar carnea de peste si curcan, pui, pot fi consumate...porcul nu e bun in general, asa ca nu strica sa-l scoatem desi e bun si am fost obisnuiti cu el...Pana la urma dispare si foamea daca mananci putin si sanatos...mai ales sucul de morcovi imi place foarte mult, il fac din 4-5 morcovi si iese o cana mare...

Soleil, m-am uitat putin la pozele tale, ce fetitza frumoasa ai !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Ultima gaselnita - dieta pe zodii!

http://www.kudika.ro/articol/femeia-2875-Urmeaza-dieta-zodiei-tale.html

Traim intr-o lume nebuuuuuuuna!!!!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Monica, eu una recunosc faptul ca stilul meu de viata nu e tocmai sanatos. Nu fac excese din chestiile asa-zis nepermise (desi aici e discutabil, pentru unii a manca snitele si cartofi prajiti de 2-3 ori pe luna sau a consuma carne de porc o data la 4-5 saptamani se poate numi exces...).
Recunosc insa ca nici nu as putea sa fac un scop in sine din toate aceste precepte. In acelasi timp recunosc si ca pana acum mi-a dat Dumnezeu sanatate si mie si alor mei si nu am ajuns in situatia de a spune "ok, hai sa incercam si asta, poate o fi mai bine asa".
Recunosc si faptul ca am vazut om bolnav de cancer caruia medicii ii mai dadeau maxim 2 luni de viata si care a decis la un moment dat sa adopte acest stil de viata. Cu mult mai riguros decat ceea ce spuneti voi aici. Si a mai trait inca 6 ani cu ierburi fierte, mergand pe picioarele lui si fiind omul activ pe care il cunoscusem inainte de acel nefericit diagnostic.

Cat despre slabit - eu am slabit 11 kg dupa ce am nascut cu Montignac. Nu stiu daca Monti e mai buna sau mai rea decat alte diete, pentru mine a fost buna.

Eu am intrat in "polemica" (desi cred ca e mult spus) cu voi doua din intamplare. Departe de mine gandul de a nega beneficiile unui stil de viata ca acela pe care il sustineti voi si altii. Eu m-am amestecat aici doar pentru ca am senzatia ca toate aceste precepte naturiste tind sa devina din ce in ce mai restrictive si sa tinda oarecum spre extrem. De-aia am si spus chestia cu focul - ca o sa ajung sa aud ca poate nici nu trebuia descoperit.
Totul e sa reusesti sa gasesti un echilibru, sa poti avea un astfel de stil de viata fara sa te simti frustrat. Si zau ca e al naibii de frustrant cand vezi ca incerci si reusesti - poate - ca anumite lucruri sa iti intre in obicei, sa faca parte din viata ta si tocmai cand ai reusit si tu sa ajungi la o "impacare", vin tot soiul de cercetatori si te trezesti ca de fapt mai ai o suta de alte chestii de facut...
Adica de bine-de rau scot carnea de porc din alimentatie si acuma ma trezesc ca n-am voie lapte pasteurizat! Da' ce-are, fratilor, laptele asta pasteurizat?!

Arinna, multumesc frumos in numele Tianei!!

Eu acuma sper sa nu-mi ridic toti naturistii in cap . Si mai sper ca fina mea sa nu intre sa citeasca ce scriu eu p-aici ca iar incepe sa-mi tina teorii despre "toate nocivitatile" din lumea asta!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Cum am mai spus si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69398" target="_blank">aici nenea asta mi se pare ca e departe de realitate.
Ca nu ma repet as vrea sa deschid o lista cu ce e voie sa manance ce cu grupa A:
- legume: morcov, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, castaveti, salata,
- fructe: mere, pere, prune, pepene, gutui,
- nuci, alune, migdale,
- peste (eventul crud)
- ou (oare tot crud? )
- lactate

Sunt prea multe, nu!?

Ce ma uimeste e faptul ca nici o grupa de sange nu are voie de rosii, vinete, ardei, cartofi, masline,banane, portocale, mandarine. Da' astea ce au? De ce nu da o explicatie, ca sa intelegem si noi.

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by arinna

Ca sa adopti o conceptie sau sa o respingi trebuie sa fii informat...afli ceva, te documentezi, cauti pe net sau in carti logica sau ratiunea, argumentele...
Ma gandeam ca Andronache nici n-are voie sa spuna toata ziua despre cartea lui Adamo ca s-ar considera reclama, asa ca cine e interesat, o citeste, cine nu, ramane in minte numai cu pletele buddhistului...
Personal mi se pare o conceptie interesanta si aproape de natura...

Arinna iar ne intilnim si iar sintem de acord...Mai mult, zilele astea sint in cautarea cartii lui Adamo, eu am grupa de singe 0 si planuiesc sa tin o dieta pentru grupa asta, asa ca am nevoie de informatii despre ce este indicat sa maninc. Nu vreau sa traiesc 150 de ani ( oare vreau?) dar vreau sa imi curat corpul de toate toxinele acumulate si sa ma simt mai bine, pielea mea sa arate mai frumos si din interior spre exterior sa ma simt mai echilibrata. Ma bucur ca tie ti-a priit dieta.
Cit despre interzicerea miscarii si a sportului, am mai scris si la alt subiect pe tema asta: Andronache nu a interzis miscarea si sportul, totul a plecat de la o confuzie, el a interzis ( un fel de a spune..) miscarile si sporturile dure, la nivel de "performanta", pentru cei care sint oameni obinuiti si care nu se antreneaza la acest nivel. Cu toate ca el a explicat asta, Dan Diaconescu a scris pe foaia aceea pe care sintetiza , doar ca sint interzise total si informatia a fost preluata de diversi...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

arinna, nu vreau sa te contrazic, dar uite, si logodicul meu are grupa A si nici vorba de probleme de digestie, ba chiar il invidiez pentru ce digestie buna are. Si sa stii ca nu poate fara carne, si ii place cel mai mult cea de porc, mananca si pui, insa dupa peste chiar nu se da in vant. Noi obisnuim sa mancam multe portocale, si bem si suc de portocale foarte mult si nu are nimic, nu face aciditate, absolut nimic. De baut bea foarte putin, ii place vinul in general, dar nu ii face rau.

Miresica de 15 iulie

Mergi la inceput

Daniela

...eu nu inteleg un lucru...scriu si eu doua -trei mesaje,cu greu ca le-am copiat si din carte, explic niste chestii, care nu sunt citite, in schimb se vine cu tot felul de "informatii" culese de pe net si se face bascalie, adica vrei sa lamuresti pe cineva sau sa faci un bine si ajungi sa te 'nervezi...

Se pare ca ai liber la carnitza...

Daca poti ia ambele carti, si cea originala - 200.000 si cea a Anitei Hessmann...90.000..sunt si niste explicatii mai simple si interesante...

Kiss,explicatiile sunt prea complexe, le gasesti in cartea respectiva scrisa de Adamo...cateva le gasesti si in mesajele mele anterioare...daca exista cartea pe net dadeam niste pasaje, dar asa nu am cum sa copiez pentru fiecare...
Oricum gr A nu ar voie lactate si nici ou, doar ca alimente neutre ( in cantitati reduse si pentru faza de inceput a dietei)Sunt tabele intregi cu ce ai voie, n-ai voie sau e neutru.Nu stiu de unde ai luat informatiile, ca nici nu sunt corecte...corecte sunt numai cartile.

Alynutza

Poti sa ma contrazici, aia e problema, ca nu ma contrazice nimeni, numai vin cu informatii culese din zbor...
Nu inseamna ca toate persoanele cu A sufera mult si vizibil cu digestia...mai ales in anii tineretii...problema e ca sunt predispuse la anumite boli grave,care pot aparea ( sau nu ) in timp, cel putin asa se mentioneaza in aceasta teorie.

Eu m-am dat pe mine ca exemplu ca sa argumentez de ce am inceput sa o tin...

Ca idee generala, pentru toata lumea ( care e interesata )

"grupele sanguine se diferentiaza intre ele mai ales in ce priveste digestia si capacitatea organismului de a se apara pe sine, de a rezista atacurilor venite in exterior"

"stiinta medicala a constata inca de mult ca anumite boli apar mai frecvent la pacientii care au o anumita grupa sanguina.Descoperirea ca si efectele finale ale alimentatiei asupra organismului nostru se gasesc intr-o relatie de stransa interdependenta cu gr noastra sanguina apartine cercetatorilor americani si e de data relativ recenta"

"asa cum ne diferentiem prin statura, culoarea parului, varsta ,sex, provenienta si nationalitate, la fel se diferentiaza si modul in care organismul nostru prelucreaza alimentele si depune sau pierde kilogramele.pentru a ne pastra sanatosi,cu o capacitate intelectuala, o putere si un randament de munca superioare, avem deci nevoie de o alimentatie care sa tina seama de individualitatea noastra biochimicaGrupa sanguna e cheia care deschide poarta spre lumea misterioasa a sanatatii, bolii, a longevitatii, a vitalitatii corporale si a fortei emotionale"

Se mai mentioneaza si de transfuziile de sange care nu se fac oricum,ci tot in functie de grupa sanguina, dupa cum stie toata lumea...
Hematiile, adica globulele rosii, contin caracteristice tipice fiecarei grupe sanguine...
( luate din cartea Dieta grupelor sanguine-Anita Hessmann -Kosaris, pe baza teoriei lu Adamo)

La fel se explica apoi , pentru fiecare grupa sanguina, ce si de ce ar trebui sa respecte...Cei care nu cred,n-au decat sa verifice daca e adevarat, daca sunt capabili...ca si cand ar mai fi verificat cine va dieta Montignac sau altele atunci cand le-a tinut.

Cred ca ar fi corect sa polemizam numai dupa ce citim originalul... altfel putem gresi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

quote:
Originally posted by arinna
... adica vrei sa lamuresti pe cineva sau sa faci un bine si ajungi sa te 'nervezi...

Eu sper ca nu din cauza mea te-ai enervat!
Oricum, eu o sa va urmaresc de pe margine ca in discutia asta n-am nici un punct de sprijin (a se citi "informatii").

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Nu, Soleil,

...dar ma supar cateodata sa ma agit degeaba pe-aici crezand ca fac un bine...n-au unii interes sa citesca ce s-a scris de la prima pagina,da sa se mai uite pe carti...

Dar in sfarsit, mi-am terminat "rolul", de-acum pot sa mai vorbesc din experienta personala daca intereseaza pe cineva sau sa dau copy si paste la ce s-a scris deja...

Eu nu inteleg ce are lumea cu dieta asta...daca o alegi doar pentru slabit, nu e nici mai grea nici mai usoara decat altele...ca sa slabesti nu trebuie sa mananci mult sau trebuie sa excluzi anumite alimente...asa si aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Arinna sincer imi pare rau daca te-am suparat.
Recunosc nu am citit nici un din cele doua carti, dar nici nu am facut referire la ele. Eu m-m referit la dl. Gabiel Andronache. Am vazut mai multe emisiuni cu el in care zicea doar ce nu ai voie sa mananci. Cum nu a zis explicit ca gr. A nu trebuie sa manance oua si lactate, eu am dedus ca am avea voie.
Imi fac mea culpa si primeste te rog de la mine o

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput