Grupa sanguina si dieta (dietele)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Vin si eu cu o intrebare pe care a mai adresat-o cineva, dar probabil ca nu a sarit in ochi. Scria cineva ca dieta pe grupe sanguine "interzice urmatoarele:

Fumatul
Alcoolul rafinat
Zaharul rafinat
Sarea rafinata
Bauturile acidulate, indulcite, concentratele
Painea si produsele de panificatie
Blaturile, “cocaturile”, produsele de cofetarie
Conservele
Margarina
Uleiurile rafinate
Gemurile, dulceturile
Lactatele pasteurizate
Carnea de porc
Mancarea preparata la cald si apoi racita
Miscarea si sportul
Apa de la robinet"

Interzice miscarea si sportul???? Care e logica? Nu inteleg deloc, mai ales ca, dupa cum arata baiatul ala de care vorbeste toata lumea, e mai mult decit clar ca face sport la greu...

"Copiii tai nu sunt de fapt copiii tai. Ei sunt fiii si fiicele vietii insasi. Ei vin prin tine, dar nu de la tine. Si, desi sunt cu tine, nu-ti apartin. Le poti oferi dragostea ta, dar nu si gandurile tale, caci le au pe ale lor. Le poti gazdui trupurile, dar nu si sufletele. Caci sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care tu nu o poti vizita, nici macar in vis."
Kahlil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Eu am grupa A...
Daca unii vor doar sa stea la discutii, desigur n-am nimic impotriva...daca doriti insa ceva serios, atunci va informez ca teoria nu-i apartine lui Andronache , el doar ne-o impartaseste si noua pentru ca e multumit de rezultate... sunt doua carti in comert pe care eu le-am luat...autorul este Dr Peter J. D'Adamo, se numeste Dieta celor 4 grupe sanguine,( 200.000 lei vechi) in care explica foarte interesant ce si cum...daca citesti doar o lista cu alimente interzise neutre si permise nu o sa intelegi nimic...mai exista o carte Dieta grupelor sanguina, mai subtirica si mai ieftina, pe intelesul tuturor...scrisa de Anita Hessmann Kosaris( 90.000 lei vechi)...tot pe baza cartii lui Adamo ...dupa ce cititi macar una din ele puteti sa veniti cu argumente contra, pana atunci ramane totul la a-mi placea sau nu OTV si Andronache...eu ma bucur ca am aflat datorita lui de aceasta, am grupa A, am slabit 3 kg desi am inceput sa o tin in principal - nu exact ca la carte, desigur, dar pe cat posibil- pentru problemele mari de digestie pe care le am ...si intr-adevar multe din alimentele nerecomandate ma faceau sa ma simt prost si obosita dupa masa...Am exclus painea, fainoasele toate,cartofii, lactatele, ( oricum nu imi placeau, decat rar, cascaval sau branza )ouale,carnea , cu exceptia celei de curcan si pestele, rosiile, ardeii, portocalele si mandarinele, alcoolul ( nu mi-a facut bine niciodata, m-a molesit si m-a indispus chiar si un pahar de bere)...Manac fructele permise( si neutre),legume la fel, carne de peste si curcan, beau apa multa, in loc de dulciuri imi iau mai mult fructe uscate- caise, curmale sau migdale, uneori si fulgi de ovaz, sunt foarte buni si dulci, iaurt(rar),nu are nimeni pretentia sa respectam exact cartea daca nu putem sau nu ne simtim in stare...dar atunci cand esti bolnav, incerci tot posibilul...

Dieta grupelor sanguine nu este numai pentru a slabi, acesta e doar unul din rezultatele respectarii ei,( daca te hranesti normal nu ai cum sa te ingrasi decat daca ai o afectiune serioasa ) se intentioneaza mentinerea unu organism sanatos care se presupune a avea nevoi diferite in functie de grupa sanguina...Se explica foarte frumos in carti..."personajul" de care vorbiti nu are timp sa dea atatea explicatii complexe pe post si mai ales sa le repete la fiecare emisiune ori cand se decid unul sau altul sa arunce un ochi noaptea inainte de culcare sau sa-l intrebe cate ceva...mai ales, in cazul grupei A, si eu o stiu pe propria piele, digestia este foarte proasta, stomacul nu produce suficient acid gastric pentru a digera anumite alimemente sau ii sunt daunatoare, il ataca alimentele care au un anumit fel de acid, cum sunt rosiile, portocalele, mandarinele !!!

In legatura cu miscarea si sportul se pare ca in noile diete, mai moderne, se spune acelasi lucru, adica nu sporturi epuizante...la grupa A se motiveaza in carte de ce - se recomanda-golf, mars, inot, dans,arte martiale, aerobic..deci nu activitati epuizante..ce e rau in asta?Persoanele cu grupa A sunt foarte stresate, tensionate, predispusela afectiuni cardiace si cancer (mai ales la stomac) si cele e mai bune sunt exercitiile care ii scot pe cei cu grupa A din starea de stres si tensiune, exercitiile competitive nefacand decat sa epuizeze energia nervoasa, sa tensioneze din nou sisa lase sistemul imunitar descoperit in fata bolilor...de asemenea se dau explicatii in cartea lui Adamo si despre trasaturile personalitatii in functie de grupa, si la mine se potrivesc perfect...Sunt persoane foarte stresate, anxioasecare pun totul la inima, panicarde, cu un mare stres interior, decare e bine sa te feresti cand exlodeaza...altfel inteligenti, sensibili, foarte isteti, pasionati...Sunt multe de stiut despre aceasta teorie si dupa cum vedeti, mai complex decat ar parea la prima vedere...

Mergi la inceput

Ca sa adopti o conceptie sau sa o respingi trebuie sa fii informat...afli ceva, te documentezi, cauti pe net sau in carti logica sau ratiunea, argumentele...
Ma gandeam ca Andronache nici n-are voie sa spuna toata ziua despre cartea lui Adamo ca s-ar considera reclama, asa ca cine e interesat, o citeste, cine nu, ramane in minte numai cu pletele buddhistului...
Personal mi se pare o conceptie interesanta si aproape de natura...

Mergi la inceput

...buddhismul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

quote:
Mancarea preparata la cald si apoi racita

Adica cum?? O mananc asa, clocotita?!
Sau te pomenesti ca intr-un an-doi o sa se spuna ca era mai bine daca omul nu descoperea focul...

quote:
Miscarea si sportul

Aici tre' sa recunosc ca asta-i chiar revolutionar... Toata lumea zice ca tre' sa faci sport si sa-ti misti funduletul daca vrei sa traiesti 100 de ani in liniste si pace, da' nenea asta e contra...
Buna treaba!

Eu m-am bagat aici ca musca-n lapte, da' chiar ma enervez cand vad chestii d-astea

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

Nu stiu daca aceasta personalizare a dietei in functie de grupele sangvine este corecta si cred ca este foarte greu de demonstrat stiintific, asa cum vor unii, eficienta sau ineficienta ei. Eu una cand am citit cartea lui Adamo nu am fost deloc convinsa, dar m-am uitat aseara pe National si l-am vazut pe contestatul domn Andronache (?!) care, suprinzator, mi-a placut pt. felul in care expunea problema. N-a afirmat niciodata ca e dieta lui ci ca el doar o aplica, nu mi s-a parut ca vrea sa se impuna cu orice pret si chiar are mult bun simt, cu toate ciudateniile lui aparente. Are cateva principii general valabile, acceptate de toti nutritionistii - ca nu e sanatos sa mananci carne de porc, zahar rafinat, produse din faina alba, multa sare, ca alimentele in stare cruda (legume, fructe) contin mult mai multe principii nutritive sanatoase decat cele gatite etc.
Si sa-i raspund lui Soleil, ca am vazut aseara cei cu mancarea calda si racita- zicea ca o mancare gatita, nu mai e bine sa o manaci dupa ce ai pus-o la frigider si ai reincalzit-o. Oricum asta e stiut - ca o mancare racita si reincalzita isi pierde mare parte din elementele nutritive care i-au ramas dupa ce ai fiert-o. Iar cu miscarea, el nu recomanda foarte multe exercitii cardio, care cresc frecventa cardiaca foarte mult ci considera benefice exercitiile mai usoare, de ex spune ca e mai bine sa te plimbi decat sa alergi. Nu e impotriva miscarii, ba dimpotriva.
Eu nu cred ca o sa ajung vreodata adepta acestui tip de dieta, dar cu siguranta ca are cateva principii sanatoase si cred ca fiecare dintre noi putem sa selectam ce consideram ca ni se potriveste fara sa aruncam cu pietre. Din cate am vazut eu omul e sincer si astea sunt convingerile lui si asa le si prezinta. Fiecare are dreptul la propriile convingeri.
Dar am si eu cate va nelamuriri, poate cineva ma ajuta: de ce nu sunt bune bananele, portocalele si mandarinele?

Mergi la inceput

Monica,

...ai dreptate, dar de ce te miri ca nu ai voie una alta, ca in cartea sunt explicate toate ?

...dupa cum am scris si in mesajul meu precedent,ca idee generala, , pentru ca nu am cum sa explic mai complex aici (trebuie sa copiez cartea in cazul asta ), este vorba de stomacul foarte sensibil al celor de gr A si de reactiile pe care le produc acolo alimentele...( dar fiecare grupa are particularitatile ei, indicatiile ei...)
...................................................................
Atentie la portocale! Acidul continut de acestea ataca mucoasa sensibila a stomacului persoanelor cu gr A, stomac care prezinta mai degraba un mediu bazic,cu toate ca lamaile si grepfrutul contin acid, totusi acestea sunt bine tolerate si nu provoaca probleme stomacale ci dimpotriva, aceste citrice, avand un efect bazic, influenteaza pozitiv procesul de digestie.De asemenea lectina din banane interfereaza cu digestia la gr sanguina A.Evitati rosiile intruat lectinele lor au un puternic efect daunator asupra tractului digestiv ...

Conform statisticilor, persoanele cu nivel scazut de aciditate gastrica sunt sunt mai expuse cancerului stomacal, cei mai vizati fiind aceia care au gr sanguina A si AB.

Spre deoseb de pers cu gr 0, stomacul pers cu gr A nu este capabil sa produca cantitatea de acid gastric necesara descompunerii in componentele sale chimice ale carnii sau chiar laptelui( care nu reuseste decat sa o ingrase)Anticorpii din sange au o atitudne de respingere fata de glucidele primare continute in laptele integralConsumul de carne de catre o pers cu gr A ii rapeste acesteia toata enegia, ii da o stare de oboseala si somnolenta ca sa nu mai vorbim de puterea de concentarre care ii scade vizibil.

La fel taratele de grau si tot ce e pe baza de grau...

..................................................................

Soleil, inaintea mesajului tau explicam ce e cu sportul si miscarea...se recomanda sa nu se faca sport epuizant...atat...

Unele revizste sau surse prezinta simplist aceasta teorie, fara cele mai elementare explicatii, si de aceea se nasc confuzii...

Eu ma simt mult mai bine si mai "usoara" de cand ma gandesc la ceea ce mananc, pentru sanatatea mea, observand ce imi face bine si ce nu, cum ma simt dupa ce ma alimentez cu una sau alta...si am slabit 3 kg...

Ideea cu mancarea preparata la cald si apoi racita poate fi in sensul in care ai spus chiar tu...se considera ca cea mai santoasa hrana - si asta se stie de mult, nu de la dieta gr sanguine- este cea care poate fi consumata in stare cruda- asa zisa hrana vie - nepreparata termic...legume, fructe, cereale etc- sunt destule informatii si pe tema asta...Deasemenea nici mancarea reincalzita nu e buna...

E greu dar se pare ca e adevarat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Arina, Monica -
Eu am recunoscut ca m-am bagat aici ca musca-n lapte...

O fi bine si sanatos sa mananci numai mancare nepreparata termic, da' ce facem cu lumea care zice ca "dom'le, tre' sa mai mananci si tu o ciorba calda, o mancare, ca altfel ti-o ia razna stomacul"?! Si zau ca au dreptate - am vazut-o pe pielea mea...

Iar asta ca nu-i buna mancarea reincalzita - nu cunosc, nu ma bag...
Da' dupa ce ca imi consum 10 ore din zi la munca, zau ca n-am chef ca in alea 1-2 ore cat imi mai raman si mie, in loc sa stau cu copilul eu sa ma apuc de gatit ca deh, tre' sa fac zilnic mancare!

Sa va spui p-a dreapta: decat sa traiesc 100 de ani facand mancare zilnic si gandindu-ma ca aia nu-i voie, aia nu-i voie, prefer sa traiesc 60-70, daca am chef de-un snitel sa-l mananc fara sa-mi stea in gat si sa gatesc o data pentru 3-4 zile ca sa stie si copila mea ca are mama sau ca sa am si io timp sa citesc cateva pagini dintr-o carte...
Chestiile astea-s pentru cine are nervii suficient de tari. Mie daca-mi pui prea multe restrictii, incep sa fac urat
No offence!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Soleil,

...cand ai probleme de sanatate vechi sau serioase nu mai stai pe ganduri...prea putini oameni tin o dieta ca sa traiasca 100 de ani...asta nu e un motiv...poate aceasta e o varsta la care ar trebui sa ajungem toti daca ne-am alimenta dintotdeauna cat mai sanantos, dar nu un scop in sine...Important e sa fii sanatos, sa poti face copii, sa te simti bine, sa arati bine, etc....

Daca vrea cineva sa slabesca, de exemplu,sunt atatea alte diete...cea cu grupele sanguine e recomandata ca mod d alimentatie pentru cei care o adopta...nu numai cateva saptamani, pentru slabit...mie oricum mi se pare mai rezonabila decat tot felul de regimuri gen un mar dimineata, o felie de paine prajita la pranz, un iaurt seara...

...ideea e ca alimentandu-te dupa necesitatile propriului organism ( pe care de multe ori nu le cunoastem sau nu le respectam)ajungi si la greutatea ideala...

Iar restrictiile nu ti le impune nimeni...in afara de tine, daca esti convinsa ca ai nevoie de ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

Soleil, sunt de acord cu tine legat de chestia cu gatitul, si eu fac la fel desi stiu ca nu e bine! Asa cum stiu alte o multime de lucruri despre cum "ar trebui sa fie" , in diverse domenii ale vietii noastre dar nu pot sau nu am chef sa le respect. Fiecare foloseste informatiile pe care le are cum crede de cuviinta. Dar nu sunt de acord cu ceea ce ai spus legat de durata vietii si asta pentru ca e un lucru pe care il aud des(mai ales de la fumatori!) si mi-am dat seama ca atunci cand fac afirmatii de tipul pe care ai facut-o tu, oamenii se gandesc ca vor trai bine mersi, sanatosi pana la acea varsta. Ori problema reala nu este durata vietii ci calitatea ei, pentru ca avand un stil de viata nesanatos, ai mai mari sanse sa "aduni" diferite boli si cei 75 de ani pe care-i traiesti sa nu fie chiar fericiti, din pacate. Si cand spun asta ma refer strict la alimentatia pe grupele sangvine (repet, nu sunt convinsa de eficienta ei) ci in general la stilul de viata, cu tot ce implica el. Nu vreau sa crezi ca eu consider ca ai un stil de viata nesanatos, pt. ca habar nu am cum iti organizezi tu viata si nici nu e treaba mea, dar am simtit nevoia sa scriu asta ca sa incerc sa atrag atentia asupra a ceea ce mi se pare important, si anume calitatea vietii pt ca nu se prea vorbeste despre asta. Iar alimentatia are un rol esential in asta si dietele nu ar trebui sa se axeze pe ce anume sa fac ca sa slabesc ci pe ce anume sa mananc ca sa fiu cat mai sanatos posibil.
Arinna, multumesc pentru expicatii.

Mergi la inceput