Mamici de ianuarie-februarie 2006 (128)
Raspunsuri - Pagina 9
mirinda2000 spune:
nicoleta raducu
!
am citit ceva pe prima pag de lichid amniotic putin
si eu sunt in 35+ si am lichid in cantit redusa
mi-a scris ieri niste indici dar nu cunosc
tre sa ma monitorizeze saptamanal cu teste dopler
poti sa ma luminezi putin
ca sunt in ceata deasa!
am senzatia ca dr. ma menajeaza
,mi-au spus ca e ok!
dar de ce trebuie control sapt?![]()
irinadum spune:
Lidia bine ai venit la noi . Asteptam poze cu Rares si mai multe amanunte despre tine. Sa nu te sperii ca nu prea e activitate la noi zilele atea dar gravidoasele dorm acum ca apoi... pauza, iar mamicoasele se lupta cu colicii.
Roxit eu nu alaptez deci nus tiu ce sa iti spun. Sorry
Alina stai linistita si fa tratamentul cu antibiotic ca nu are nimic. Si ai incredere in doctorul tau.
Ana si eu zic ca Maraki baga_i termometrul in fund si rasucestel usor sau trage de el spre stanga sau spre dreapta si ai sa vezi ca merge.
Denisa deci pana acum esti bine si tu si Emma. Bun asa. Mama ta e ok? Ce zice? Si sa stii ca te taxam pentru saptamani.
Hai ca ma duc sa halesc. Mai vin eu
Irina
Giova spune:
In sf. am reusit si eu sa intru putin.
Clau a facut curat in tot ap., asa ca eu am stat cu bebeb, am facut papanasi si m-am uitat la tv.
Ati scris o gramada si nu mai stiu exact care ce ati zis.
Bine ai venit Lidia pe
!!! Te trec pe lista.
Roxit sau cine intreba despre muls, dupa fiecare alaptat.
Eu asa fac, golesc sanul, cat pot de bine, dupa ce papa bebe. Pana acum am lapte mult si bebe nu-l goleste tot.
Si chiar se recomanda mulsul, sa se goleasca sanul si savina alt laptic. Cel putin asa mi-au zis in spital si dr. de fam. si alte pers. cu care am mai vb.
Denisa ma bucur ca Emma e o cumintica. Odihneste-te cat poti de mult. Eu nu pot dormi in timpul zilei, cand doarme bebele. Asta e.
Irina, monica, maraki, alina, nico
.
o sa pun si eu pozele din linkul meu in albumul lui Marco de pe contul comun, dar nu azi, poate maine. Ne pregatim imediat de baita.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
Marco
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
Bee spune:
Buna seara burtici si mamici cu bebici!
DEnisa, bine ai venit acasa cu Emma ta.
Fetele cu cezariana facuta, se pare ca eu sunt cea mai "plangacioasa" dintre toate. Sau cred ca eu totusi sunt defecta. Pai eu 10 zile am avut niste transpiratii de parca trageam sa mor. Si pana acum 2 zile ma jena rau operatia si burta ma durea rau. Sa nu mai vb de lohii care nu mai trec! Si acum 2 zile erau rosii aprins! E normal? Pe mine de la operatie, adica de o luna, nu m-a vazut nimeni sa zica sunt ok, nu sunt ok. Si ma consider tare si rezistenta.
Mirinda, problemele Nicoletei sunt mult mai mari (dar si Nicole si fetitza sunt foarte puternice si sanatoase
)decat doar cantitatea de lichid amniotic. Cu lichidul, trebuie doar controlat ecografic, dar nimeni n-a prea avut probleme.
Janina si eu am iesit afara de 2 ori azi! Si am avut senzatia ca plutesc de fericire! Ce frig? Era minunat! SI fata a fost cuminte azi! A stat de 2 ori cu bunicii. De dimineata cu ai mei, seara cu ai lui Radu. Acum astept sa se scoale si top la baita.
Cata, parca tu ziceai la Bia de supt putin la una din mese. Pai daca a supt 130 la o masa, te miri ca la urmatoarea a luat mai putin? Si a mea are asemenea variatii. Si in general noaptea suge mai putin si doarme muuult. Si eu am ajuns la Debridat, asta e. Nimic nu mai mergea. Ce doze ii dai? eu i-am dat doar 2.5 ml/zi.
Fetelor, eu nu stiu cum reusiti sa le faceti voi programul copiilor. Eu n-o pot trezi pe Ana! Daca o scol, cum am incercat asta noapte (la 1 erau 4 ore de cand dormea), nu mai suge nimic! Mi-a supt 30 de ml in 45 de minute
. AM culcat-o la 2.30, poate, poate si s-a sculat la ora ei obisnuita (5). Seamana cu tatal ei! Rea de somn. De acum o las in ritmul ei. Ea oricum suge mult si are reprize de somn lungi. Acum doarme de la 5!!!!! Dar ieri n-a dormit decat 9 ore din 24 (ffff putin).
Maraki, eu sunt de acord cu tine: bebeii alaptati la san pot avea in prima perioada scaune fff dese, fff lichide si explozive! Si nu e nimic anormal. Diaree e cand apare mucusul in scaun. Sau mai tarziu, cand de la 2-3 scaune regulate se ajunge la mult mai multe.
Mirela
si tie si luiDani cel chinuit de colici. Eu zic sa ai mai multa incredere in instinctul tau, decat in sfatul oricui! Parerea mea sincera e ca remediul cel mai bun pt orice e lapticul tau! Cate n-am auzit si eu!! Eu am lapte garla si gras si mult si mama zice sa-i dau lapte praf ca nu mai fec colici!
. Sau imi zice ca indop copilul! Cum o fi si asta cand ei sug cat au nevoie!sI cate si mai cate nu aud! SI fac cum cred eu!
Gravidutzelor
si grija ca mai aveti putin si cat de curand vom vorbi toate de colici, vaccinuri, Botez si bebelushI!
EU pe 4 Martie fac si Botezul si Cununia religioasa si petrecerea de nunta. Am inchiriat restaurantul, mai tb vb la Biserica, vb cu nasii. Si evident bantui netul cu ochii dupa rochii si invitatii. Va fi distractiv.
.
Bee si Ana Teodora (zisa Missy, ca e taaare dulce, frumoasa, cuminte si rasfatata de totzi)
nicoleta raducu spune:
Mirinda...mie medicul mi-a zis asa:atunci cind cantitatea de lichid amniotic scade sub 5...
e semn de suferinta fetala..si facem cezariana...
La mine a scazut..dar momentan e ok...Mi-a zis sa trag cu lichide multe..ca se poate reface lichidul...
Cit despre monitorizare..eu am si placenta matura...si fac monitorizare de trei luni incoace la greu...
Nu trebuie sa fii speriata...
Placenta cum este?IR-urile???
De regula monitorizarea se face ca sa fie medicul sigur ca bebe e ok..ca nu sufera...
Si ca inimioara bate ok....
Eu zic sa nu iti faci griji...
O sa fiti bine...
Nicole
35+
nicoleta raducu spune:
Bee..pentru toale de botez..vezi ca sunt reduceri peste tot...Sigur iti gasesti ceva fain...
Gio..sa fiti cumintei in noaptea asta...
Si tati al nostru a facut azi curatenie..si varza calita!!!
A fost evenimentul zilei..a gatit singurel..fara mine...![]()
Irina,Maraki,Denisa...

Dani..tu pe unde ai disparut azi???
Moni..sa fiti fetite cuminti...
Cata..sa te lase Bia sa dormi si in seara asta cu Dan...
Alinuta..si tie refacere rapida...
Ralu..tu ce mai faci,puiuta????Chiar nu mai stiu nimic de tine...
Mira...
..voi??Sunteti ok???
Alina.Mattei..
..linisteste-te cu steptococul ala..O sa fie ok..Tutunaru stie ce-ti recomanda!!!
Diana...
Ursulica...voi,sunteti bine???
toate amicile,burticile si bebeii...
Ma duc la nani...
Noptik buna..
Nicole
35+
alina.mattei spune:
Nico - ba da am facut si antibiograma si Augumentinul este pe lista antibioticelor la care streptococul asta este sensibil. Desteapta de mine - l-am sunat pe Tutunaru - i-am spus ce mi-a iesit la analiza - mi-a zis ce tratament sa iau si cum sa-l iau numai ca am uitat sa-l mai intreb si amanuntele astea cu care va stresez pe voi acum ... sorry. Si mi-e asa sa-l mai sun iar ca deja i-am dat azi vreo 3 telefoane - ca aia de la farmacie ba nu dadeau fara reteta, ba sa le zic de care imi trebuie de 1000 sau de 650 mg si tot asa. O sa zica saracul om ca am luat-o razna - am programare miercuri la el si o sa-l intreb atunci, numai ca cred ca stiti si voi cum - paranoia e in floare cand esti gravida (cel putin la mine eu recunosc ca ma stresez pentru toate cele) si nu mai am rabdare pana atunci. Stau pe net de vreo 4 ore si ma chinui sa gasesc ceva legat de asta, ma gandesc sa nu uite sa-mi puna perfuzia, sa nu uite sa-i faca analize bebelului dupa nastere, tot felul de scenarii dintr-astea - eu si aia cu drobul de sare !
Multumesc mult oricum pentru gandurile voastre bune si pentru incurajari !
Este atat de placut sentimentul sa stii ca daca ai o problema macar poti intreba pe cineva caruia ii pasa.
Alina si bb Carla Maria
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;19/st/20060127/dt/7/k/48cb/preg.png
Giova spune:
Alina nu te mai necaji si stresa. Ai vazut ca si cata a trecut prin asa ceva si a fost ok.
Nico ai grija de tine si multi 
Bee, am vazut la miniblu un trusou pt. botez, pt. bebei, mai modern, fara dantela si volonase, cum erau acum 20 ani si cum mai sunt si acum.Si vezi ca sunt si reduceri. Si ce sarafane de blugi misto am vazut pt. fetite...mama, mama (tot acolo). Pacat ca pt. baietei nu era nimic dragut.
Marco dupa baita a supt doar 5 min. la un san. Acum s-a trezit din cauza colicilor si ii da tati cu biberonul, ca m-am muls si e ceva laptic.
Va urez o noapte cat mai linistita,
usor si
!!!
Pe maine.
Gio
si
Marco (6 ian. 2006)
Marco
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66566&whichpage=9" target="_blank"> Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco!!!
nicoleta raducu spune:
'neatza fete frumoase...
Acum am facut si noi ochi..si nu-mi vine sa cred ce liniste e aici...
Am avut o noapte cam agitata...dupa ce am dormit ieri ca nesi..cred si eu...![]()
Alina..ia fa bine si mergi miine dimineata la spital..si cauta-l tu pe Tutunaru..cu analiza in brate...
Si cere-i toate lamuririle..nu se supara..
Cred ca pina miercuri e cam mult sa te perpelesti atita...
Il gasesti jos la colposcopie..sau daca nu il suni din spital..si-i zici ca vrei sa-l vezi..unde il
poti gasi...
Si FII BARBATA!!!!!
Ca o sa fie bine...
Ma duc sa pap..ca e revolutie la mine in burtica..fiicamea cere papa...
Fomista ca tati...
toate mamicile,burticile si bebeii...
Nicole
35+
nicoleta raducu spune:
Fetele..super link am descoperit la mamicile de martie-aprilie..
http://www.todaysparent.com/baby/healthsafety/article.jsp?content=20041206_144020_6532&page=1
Eu am plins cind m-am uitat...asa mult imi doresc sa-mi tin fata in brate...
E super educativ...
Nicole
35+