Greutatea de la eco idem greutatea la nastere???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu nu pot sa va spun nimic din experienta dar eu am o alta "problema"..daca tot venii vorba de greutate...mie moasa mi-a spus azi ca eu la 27 de saptamani am masuratori de 30 de saptamani, adica bb e mult prea mare. Ceea ce si eu simt...am o burta enorma...
Voua vi s-a intamplat acest lucru pe parcursul sarcinii?

Adevarul e ca in familie sant oameni "mari"....dar totusi.Moasa m-a trimis la analize pt diabet. Dar mi-a zis sa nu-mi fac probleme...dar eu nu pot...daca creste in ritmul acesta voi avea un copil de 5 kg...
Apropo la ce greutate se face cezariana, stiti cumva?

26+

(poze mami,tati si bb)

(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Amonar si bebe al meu are 1300gr la 28sapt fara o zi,azi am fost la control!Iar dupa circumferinta capului pare de 31sapt..dar doctorita mi-a zis ca nu e nici o problema atunci cand e mai mare,pb sunt cand pare mai mic decat ar trebui sa fie.Fiecare copil se dezvolta in felul lui si stai linistita ca n-o sa aibe 5kg la nastere..preferai sa aibe 2kg?In loc sa te mandresti cu un bebe asa grasun..Eu burta o am foarte mica si nu duc lipsa nici de lichid si bebe e un voinic..nu cred ca marimea burtii are vreo legatura..Te si nu iti mai face probleme degeaba!
io 27+ cu Seby
Poze cununie
Poze mami si bebe
Poze Craciun,Revelion si cu burtica Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Si la mine era evolutiv mai mare decat varsta cronologica..asta nu trebuie sa te sperie...se intampla la marea majoritate a sarcinilor sa nu fie corelate...

Dimensiunea burtii are legatura, intr-o mica parte.Nu ti s-a masurat burta, incepand de la stomac, pana jos???

Dimensiunile de la echografie nu sunt, de obicei, prea exacte...precum vezi, in marea majoritate a fost mare intre ce a aratat echo si ce era in realitate.In legatura cu diabetul stiu ca ar trebui sa te sperii doar daca ai antecedente familiale...

Parerea mea nu e una avizata, nu sunt medic, o spun doar din proprie experienta.Eu aveam o burta de ziceai ca fac gemeni,lichid in cantitati normale si a iesit un bebe de 4450...si 56 de cm.

Mai ales daca sunteti mari in familie nu trebuie sa te sperii deloc.Circumferinta craniana si bebe al meu o are mult peste medie dar daca se dezvolta normal si e armonios dezvoltat si simetric nu e nimic ingrijorator.

Sarcina placuta si nastere usoara


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Ama
Uite ca ne intalnim si aici!!! am mai linistit ceva de cateva zile. Toata lumea zice ca e ami bine un bb mai mare...Intr-un fel consider totusi ca nasterea e mai grea cu un bb mare....Vom vedea cum evolueaza.

joker
Pai tocmai ca moasa mi-a dat aceasta veste ca urmare a masurarii burtii cum ai spus tu. Nu de la eco.....de aceea m-a trimis sa fac aanlize pt diabet. Am un burtoi....mare de tot pt varsta sarcinii. Deja ma doare spatele enorm si alti muschi. Dar saptamana viitoare ma duc si la eco sa vad ce si cum.
Ce bebe mare ai nascut!!! Eu zic ca e mare totusi. Dar probabil ca asa e sanatos....eu am avut 2,9 cand m-am nascut.
Oricum mersi mult pt incurajari si sfaturi.

Va pup
27+

(poze mami,tati si bb)

(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Amonar eu zic ca nu este asta o problema, eu am avut un burtafoi impresionabil si cu toate astea, n-am avut nici diabet de sarcina, nici super-grasa nu eram aveam 72 de kg si pornisem de la 55...dar aveam fff mult lichid, bine si beam o multime de lichide la greu, iar kinderitza mea a avut 3440 la nastere, deci super-normala...si am nascut si natural...dar stiu de mamici aici care au avut bebei mai grasunei, chiar de 4,5 parca si le-au lasat pana in ultima clipa sa nasca natural, nu-mi sariti in cap, celelalte, dar Amonar stie despre ce este vorba, este vorba despre sistemul olandez...eu in locul tau as posta la subiectul cu olanda, sau cauta prin arhiva sa vezi ca mai sunt mamici parca vreo 3 de aici care au avut bebei asa mai marisori, si au avut si diabet de sarcina si tot nu au aflat decat dupa...eu zic sa vorbesti cu doctorul, sau moasa, eu asa as face in locul tau, stiu ca e greu, dar cu putina diplomatie!!

si eu care intrasem aici, crezand ca ai nascut...multa sanatate, si sarcina usoara in continuare!!


Lena

"One of the biggest curses that can befall man is the loss of the sense of humour"
Hospodarske Noviny(un ziar ceh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mara la 34 de spatamani avea la eco 3.700 kg (eu am zis ca a gresit doctorita masuratorile si nu se poate) iar la 38 de saptamani cand am nascut (natural, fara peridurala!!!) a avut 4.300 kg!

Daca mai statea.... in burtica .... nu stiu cum mai iesea! Am uitat sa mentionez ca mi s-a provocat nasterea ca deja aveam o burta imensa si simteam ca nu mai poooooot!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Lena
Nu, inca nu am nascut cu toate ca ma gandesc: daca acum deja au inceput dureri de spate si alte cele....hmmm...mda, vom vedea cum evolueaza....
Intr-adevar imi este frica da faptul ca bb-ul va fii mare si eu tot natural va trebui sa nasc..asa dupa cum stii..aici in Olanda. In general aici copii sant mari, datorita faptului ca Olandezii sant mai maricei... Nu cred ca ma vor baga la cezariana doar pt faptul ca bb-ul e mare. Dar oricum voi aborda subiectul cu moasa. Saptamana asta ma duc sa-mi fac analizele de sange pt diabet.

Am citit despre faptul ca in Romania se relationeaza circumferinta capului bb-ului cu bazinul mamei. Pai acum inteleg eu de ce in Olanda se naste natural oricat de mare ar fii copilul. Daca e sa comparam bazinele Olandezelor cu cele a Romancelor....medicii Olandezi nu se uita si nu fac comparatii....Olandezele sant mai "dezvoltate".

claujro
Esti o curajoasa cu nasterea ta fara epidurala! Si la un bb asa de mare! Felicitari! Nu stiu ce ar fi facut cadrele medicale aici in Olanda in situatia aceasta....zau nu stiu. Eu cred ca as fi fost terminata de nervi, stres si frica....

(poze mami,tati si bb)

(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Amonar, o sarcina cit mai usoara in continuare si sa se termine totul cu bine si cu un bb sanatos!
Din ce descrii tu, ca simptome imi suna foarte cunoscut, eu am avut o burta imensa la a doua sarcina nici nu se putea compara cu prima, in ultimele saptamani spre 30 pina la sfirsit mi-a fost cumplit, dureri de mijloc deabia ma mai miscam, in ultimele 2 sapt. nici n-am mai iesit din casa ca nu mai aveam curaj. Eu am nascut-o pe Vivien prin cezariana, n-am avut curajul sa incerc normal, mi s-a explicat in ultimul moment de moasa ca ar fi prea riscant si bb e mare si eu nu sint asa de inalta, am inteles ca si de asta depinde. Nu mi-a parut rau ca am avut cezariana, la 4350g si 57 cm, am avut dupa nastere cosmaruri ce se putea intimpla cu noi daca nu ajungeam la cutit. Si eu am nascut la cerere ca n-am mai rezistat, nu mai puteam efectiv, era mai mult decit puteam duce; mi-au indus nasterea si dupa am ajuns la cezariana, inainte nici nu am discutat despre!

aaam uitat, cu testele despre diabet, nu-ti face probleme e o procedura normala pt. un bb mai mare, le-am facut si eu si inainte si imediat dupa nastere, a fost totul OK.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

narcisa
Mersi mult pt urari!!!
Pai uite ca ne cam asemanam. Eu am deja de cateva saptamani durere de mijloc. Nici in pat nu-mi trece....plus ca ma dor si alti muschi pe care ii folosesc ca sa-mi relaxes spatele. Nu stiu ca sa zic, ca eu am fost sportiva si am avut o conditie buna.....alergam cel putin 1-1,5 ora de vreo 2,3 ori pe saptamana. Si mai mergeam si pe la sala din cand in cand....nu mai am nici un muschi.... si nici conditie. Daca tu zici ca si la tine a inceput pe la 30 de saptamni..inseamna ca nu sant eu chiar ipohondra.....si am niste carcei...si asta numai in pat..ma intorc si ma sucesc, de ma enervez eu pe mine insumi. Daca merg vreo un sfert de ora pe jos de abia imi trag sufletul si mi se intareste burta ca o lubenita si simt contractii. Ce mai, vad ca sportul nu a influentat la mine...Stau cu emotii pt nastere....

(poze mami,tati si bb)

(evolutia bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Amonar, eu chiar nu vreau sa te zapacesc sau sa te pun pe ginduri, dar tu esti ff. sigura de data estimativa a conceptiei lui bb? Ca eu pina la sarcina despre care vorbesc n-am crezut in ciclu peste sarcina, dar cind esti Stan patitu, vezi altfel lucrurile. Si 2-3 saptamani pt. bb si sarcina conteaza enorm, chjiar daca bb e mai mare!
narcisa

Mergi la inceput