Alaptatul dupa cezariana sau nastere normala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

fetele, am nascut saptamana trecut o papushica mancacioasa, prin cezariana cu rahi-anestezie...pe fetita mi-au adus-o la san la 2 ore dupa operatie si ea deja avea reflexul suptului asa ca am tinut-o cam 15 minute, timp in care a supt colostru...operatia a fost la 11 dimineata si a doua zi dimineata deja aveam lapte; a urmat furia laptelui cu febra si sani ca betonul, si o noapte in care m-am muls dupa fiecare supt, cu mana, ca pompa nu venise inca...pe urma am folosit seringa de la Chicco ca sa ma mulg dupa supturi pana s-a stabilizat lactatia, adica a vreo 5 zile..acu imi curge laptic din sani cand se apropie ora de masa

eu zic ca fiecare organism e altfel insa cezariana nu inseamna ca nu o sa ai lapte sau ca o sa iti vina peste saptamani, depinde de la om la om...

acu fug ca ma cheama stapana

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mira_m

Dar totusi....dupa doua ore nici din pat nu te poti ridica....



Pai nu trebuie sa te ridici, iti aduc ele copilul la san la fiecare 3 ore si il alaptezi stand pe o parte. Eu am nascut-o pe Katja la 9.30 si la 12 sugea. Partea proasta este ca sugea degeaba dar la altele poate are si ce...

Ioana 32 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Ai fost o norocoasa! Pe a mea mi-au adus-o abia seara dupa rugamintile si plata de rigoare. Si am nacut la 12,20!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu e chestie de noroc, asa aduceau tuturor copii si nu le dadusem nimic inca la momentul ala. Iar altele nici nu au dat nimic pentru ca nu aveau. Banuiesc ca depinde si la ce spital ai nascut. Eu am nacut la Municipal si acum voi naste la CF2. Conteaza foarte mult!

Ioana 32 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mildi spune:

Am nascut in noiembrie 2005 normal. A doua zi dimineata bebelusa mea a supt deja. Am avut lapte destul. La inceput ma mulgeam.Suptul cat mai precoce si la intervale regulate influenteaza cantitatea de lapte. Acum bebelusa are 5 luni si ii doar doar piept si as vrea sa-i dau cat mai mult. Se spune ca e si ereditar. Eu beau zilnic 1.5 l de ceai de fenicul, anason si chimen amestecat. Se spune ca mareste secretia lactata. Nu stiu cat e de adevarat dar la mine functioneaza. Mai beau deasemenea o jumate de litru de lapte, o bere fara alcool, mananc fructe, iaurturi si am o alimentatie consistenta.Incerc sa fiu cat mai linistita si sa nu fiu obosita. Si starea psihica conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna,
Aveti mare dreptate ca totul tine de stare psihica a mamei. Este cel mai important !!!! Si imp. mai este si ceea ce simtiti voi ca mame, ce va spune instinctul.
Va rog sa invatati din "greseala" mea pt. care si acum ma simt vinovata.

Eu am nascut prin cezariana in aprilie 2004.Dupa 3 ore de la operatie, sanii mei deja explodau....copilul nu mi l-au dat la san imediat, ci dupa 3 zile !!!!
Doctorul a uitat sa dispuna transferare mea de la terapie intensiva in salon (asa spuneau asistentele)
De abia a treia zi, cand a fost dr. cu care am nascut de garda s-a obs...
De indata ce am fost dusa la salon, mi-am pus copilul la san. A mai prins putin colostru. Am fost la un pas de mastita. Canalele nu se desfundau..offf...cand imi aduc aminte...am facut depresie...plangeam din orice...nimic nu mai suportam, n-aveam pofta de mancare, operatia ma durea destul de rau.
Laptele insa incepuse sa curga siroaie. Insa copilul meu niciodata nu se satura. Ne-am chinuit o luna de zile asa cu zile si nopti nedormite.
Ma mulgeam, imi puneam copilul la san ori de cate ori cerea si ea nu lua decat cateva sute de grame in greutate. S-a mirat si dr. pediatru. Atata lapte si copilul nu lua in greutate suficient. S-a nascut cu 2.700 kg si la o luna de abia avea 3.000 kg.
Mi s-a spus ca degeaba este cantitativ, daca nu este si calitativ, asa ca m-au indrumat catre supliment cu biberonul. Ei...din mom. in care fata mea a simtit ce usor trage din biberon a refuzat categoric sanul. Icnea cand simtea sfarcul in guritza. Cum ii dadeam biberonul manca cu o placere...Chiar daca ma mulgeam si puneam laptele meu in biberon nu vroia sa manance. E drept, ca dupa inca o luna de alimentatie artificala, copilul luase in greutate 1 kg si noptile nedormite se sfarsisera.
Asa ca vrand-nevrand am renuntat la san. Mare greseala. Probabil daca insistam, reuseam. Dar am renuntat prea repede.
Pentru mine, ca mama, este destul de dureros.

Nu stiu daca povestea mea se potriveste la acest subiect, dar am vrut sa stiti, sa invatati din greselile altora.

Multumesc lui Dumnezeu ca am o fetita sanatoasa si mancacioasa !!!

Sanatate multa !!


Cristina si Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am nascut natural la 37 saptamani,dar repede, fara travaliu practic(cu viteza luminii ).Laptele mi-a pornit cu chiu cu vai a patra zi dimineatza si saraca tragea de tzatza si nici colostru nu prea iesea.I-au mai dat f.f. putin lapte praf in spital, pe ascuns ,chiar si cu seringa ca cica nu era voie si eram stresata rau ca plangea de foame ... nu voiau sa-i dea pentru ca vezi doamne nu mai suge la san dupa aia!
Dar a patra zi s-a pornit si am si plecat acasa,am si acum la trei luni lapte en gros,pun si la congelator.Mananc de toate si normal pentru mine (des si putin,ciocolata,o cafea pe zi etc.)Cred ca tine si de latura psihica si de cea genetica,oricum eu voiam f.f. mult sa alaptez,eram cam disperata cand am vazut ca nu se pornea lapticul dar am pus-o de n ori pe zi la san si chiar daca nu era nimic pe acolo,stiam ca stimuleaza productia! Cred ca s-a pornit greu de la lipsa travaliului,parca asa citeam pe undeva Avantaje si dezavantaje! Deci nu va lasati!

MONI care DIANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Cred ca pana la urma depinde si de experienta mamicii sau daca aceasta are norocul sa fie ajutata, invatata sa alapteze....
Inainte nu stiam dar acum cred ca asta se invata!

La fel ca Acris si eu am renuntat prea usor, am zis ca asta e, desi mi-am dorit din tot sufletul sa-mi alaptez puiul!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

acris asa s-a intamplat si sorei mele. Bebica sugea destul de putin si nu lua in greutate, chiar slabise putin. Dupa ce i-a dat biberon nu a mai acceptat san deloc! Si astfel intr-o luna gata! Doctorul pediatru spunea ca laptele ei nu era bun si de aceea bebelina nu lua in greutate!

Eu sunt foarte revoltata pe acest lucru!! Cred ca un medic pediatru care spune ca laptele "tau nu e bun" nu este MEDIC PEDIATRU! Mi se pare cea mai mare prostie pe care poti sa o spui unei mamici! ca formula e mai buna decat laptele matern. Daca mi-ar spune vre-un medic asa ceva eu cred ca automat am sa-l schimb si am sa caut un specialist pentru bebei, un medic pediatru care sa se concentreze pe adevarata problema care exista acolo si nu sa spuna verzi si uscate! uf! Na, ca m-am enervat


mildi daca e asa cum spui cu ceaiul...e super!! sunt o mare fana a ceaiurilor! As bea litri intregi pe zi!

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

amiss_zip, si mie mi-a fost cel mai bun prieten ceaiul de chimen, anason si fenicul, chiar de la 3 ore de la operatie...eu beau cam 1-2 l pe zi, neindulcit, of course, si nu stiu daca datorita lui sau Si datorita lui, laptic este din belsug

dar aveau dreptate fetele, starea psihica e cea mai importanta fara nervi, suparari si depresii...daca se poate



Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput