Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Felicia, Lordra aveti cate o floricica de la BB Stefan!

Lordra socanta poveste! Si ai un stil de a scrie tare plastic, chiar m-a luat toate emotiile!

Lavi02 sper sa revina lapticul, sa nu fie un cerc vicios intre lipsa laptelui si stres. Tin pumnii in seara asta!

Eu am venit de la dr.: sentinta e ca MA COASE VINERI.!!!
Si va durea o jumatate de ora cel putin! Doamne ce frica mi-e!!!
Noki multumesc ca te-ai gandit la mine!

fetelor multumesc pentru raspunsurile cu pauzele de noapte, o sa incerc si eu cu mai putina lumina si fara vorbe. va tin la curent.

Tania & BB Stefan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Pischi, Teo multumesc de urari!
Chiar ca simti ca e sarbatoare, cand te felicita atata lume...

sa va traiasca bb-ii!!!

Tania & BB Stefan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pai, Lordrimea ta tu mai mult pozai in dura decat erai in strafundul strafundului tau. Dara a scos ce era mai bland in tine!! Si mie mi-e frica de cutit, la ultima sau penultima consultatie la dr mi-am manifestat teama sa nu ajung la cezariana. Cica: "Pai de ce sa ajungi la cezariana?" Cam asa ma gandeam si eu dar sunt situatii de urgenta...

Voi toate care ati nascut natural sa nu va apuce cezariana la al 2-lea ca de regula (90 si la suta din cazuri - exceptia anamari - dar acolo poate si distanta in timp se pune, cica daca trec 10 ani e ca si cand ai fi din nou la prima) la a doua nastere e mult mai usor. La mine si faza mai nasoala de la final a fost mai scurta dar si durerile mai usoare. Nu numai ca mi s-au parut, dar chiar au fost: la prima am avut dureri la care nu puteam controla cat tip si ce zic pe cand la a doua nu, eram perfect constienta si clara la minte, gemeam, dar as fi putut sa ma abtin insa mi-era mai usor daca gemeam.

Asa ca Lordra eu zic ca la al doilea o sa fie mai omeneste. Oricum, dureaza doar o zi pana la urma, nu? Te gandesti toata sarcina cu teama la ea si dupa aia o lasi in urma... ca si cum nici n-ar fi fost.

Se zice ca la a doua nastere merge mult mai repede. Sunt curioasa cat de repede o sa fie la tania!

Eu mai astept povestile de la Tania, Maria, Camelia, Alexandrina ....

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

si io mai astept povesti...

lavi, cred ca a fost ceva cu serverul de la rds... ca asta e cu toane, si uneori se intorc mailurile, a doua oara merg... ca la romani...
acum scriu, da' am netul picat, expediez cand binevoieste sa pornesca

of, tania, si dupa cusut o sa fie ca o a doua epiziotomie [v]??

gata, pus si ultimele doua povesti primite...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Fetelor dragi, imi dau seama ca nu mai pot tine pasul cu voi!
In primul rand din cauza diferentei de fus orar de sapte ore si in plus, pina ma apuc eu sa va scriu mai trec alte 5-6-7-8 timp in care voi scrieti si eu nu voi reusi sa va ajung…
In primul rand La Multi Ani bebelasilor nascuti astazi, sa va traiasca si sa creasca armonios si sanatosi!
Lavi eu sint convinsa ca o sa revina lapticul la normal, trebuie. De ce cred asta; stiu ca esti o luptatoare si nu o sa renunti asa usor.
Dordia, si eu zic ca ceaiul de musetel te-ar putea ajuta. Daca as fi in situatia ta, eu as bea cateva cani ca sa treaca prin laptic si sa intre in stomacelul lui, dar fetele care au trecut prin asa ceva stiu mai bine, eu nu am trecut – inca.
Mai, tu niciodata nu-i uiti pe bebelasi si le urezi meru cate ceva de ziua lor, esti foarte atenta . Eu una, cum spunea si Cristina, de multe ori nici nu stiu in ce zi sintem, ce data este…noroc ca mai am programari pe ici-colo, ca altfel…
Alina, si eu am incercat prima data cu bibe de la Avent si nu mi l-a primit, a inceput sa verse.I-am dat Gerber, tetinele sint mai moi si nu a avut probleme.Trebuie sa incerci de mai multe ori, am auzit ca nu toti bbii accepta de prima data alt laptic.
Bic eu cind vreau sa o trezesc pe Rachel o pun pe pat si incep sa-i mangai burtica; succes garantat la noi.Intrebai cum o tinem treaza; George se joaca cu ea , ii vorbim, ii cantam , si chiar daca i se inchid ochii de somn, seara dupa ora 6 nu o mai lasam sa mai picoteasca fiindca stim de urmeaza; o noapte alba ptr. mine.
Nu –i o regula insa, de multe ori nu doarme deloc ziua si nu doarme nici noaptea sau duminca a dormit toata ziulica – am fost plecati in alt oras- si a dormit bine noaptea.
Lordra, atit de bine ai redat toata atmosfera nasterii incat am trait momentele si am plins de emotie si tristete ca ai trecut prin asa ceva. Bine ca esti optimista si mai vrei un al doilea bb. Mai, si mai repet inca o data – am mai facut-o cu multe capitole in urma- cat ti-a fost tine teama ca nu o sa ai anestezist, si tocmai asta ti s-a intimplat, of, ce ghinoin! Bine ca totul s-a compensat acum cu o Dara frumoasa si cuminte!
Mandy, noi sintem bucuroase sa-l avem si pe Kriszti in vedere, – mai ales ca el este “inteleptul si veteranul ” grupului de bebelusi (eu cel putin asa il consider, fiindca nu am mai auzit nimic de la cele doua mamici care au nascut inaintea ta) si a deschis sezonul nasterilor.
Cap de listutza este Nichita – poetul ( ales inca inainte de a se naste, ca asa sint eu, imi place sa ma organizez din timp si mai ales stiam ca nu am cum sa dau gres fiindca si cuscra este frumoasa ) da’ degeaba tot trag eu sforile pe-aici, pina la urma Rachelina mea decide. Vorbeam cu George despre asta si el a sugerat sa o lasam – cind va veni momentul – sa aleaga ce vrea ea; negtrutz, arabutz, tiganus, orice, daca ei ii place, dar eu i-am spus ca cel mai mult pentru ea mi-as dori un romans, de-al nostru.
Mandy, poate ai tai nu stiu ca nu mai vrei sa vina pe-acolo si se simt datori sa te ajute. Eu una as incerca sa le spun ca vreau sa-i fac program de somn , papa, etc. copilului si ca o sa-i chemi cind vei avea nevoie de ei.
Anamari, cum se mai simte Liam?
Maria Alexia si noi folosim suzi cu succes. Am inceput de prin saptamina a doua, parca.
Buluci iti sta foarte bine tunsa asa; si pe mine ma bate gandul sa ma tund scurt, baieteste, nu am mai fost tunsa asa de pe la 18 ani…ce ziceti., s-o fac? Cred ca mi-ar sta bine, insa problema este ca o sa ma plictisesc, nu-l voi mai putea prinde in sus, pus pe bigumoate ( ca si-acum, ce sa spun, parca mi-am mai pus vreun bigudiu …)nu mai am optiuni.
Taniutza, tinem pumnii pentru vineri, draga de tine.
Ripley, esti bine? Ce mai face Ana ta? De cate ori o pun pe Rachelina sa se joace ma gandesc la ea,povesteai tu ca se joaca frumos…a mea nu sta prea mult timp, se plictiseste, vrea sa-i vorbesti..
Leea,Tudor al tau este o mindrete, cu un asemenea barbatel linga tine chiar nu trebuie sa te mai necajesti.
Eu am avut lohii pina aproape de saptamina a opta, dr. gine. mi-a spus ca-i normal, sa nu ma sperii. Cum mai esti cu cantarul chiar a luat atit de mult? Ar fi bine!
Cristina, deci pina la urma tot cu Iris in pat dormi…nu te lasa …pufoasa mea sta in cosutet de vreo cateva nopti, dar sa vedem cat o va tine.
Felicia felicitari ptr. luatul in greutate al Ilincutei.
Anda, in legatura cu parul, si Rachelina are pe frunte, urechiuse, George o alinta ‘maimutica lu’ taticu” fiinda e’ paroasa rau, dom’le…ba chiar eu intrezaresc un pic de mustacioara blonda…asta inseamna ca pe la doi-trei ani incep s–o epilez cu ceara???
Eh, da’ stiti vorba aceea daca-i paroasa e’ si focoasa!
Meems, iubita mea, si pe mine una ma apuca disperarea uneori, nu esti singura! Cu statul in brate nu le are foarte mult, dar vrea sa fiu pe linga ea. Noi avem un bouncer – fara de care nu stiu ce m-as face!- si o iau cu mine peste tot; in bucatarie, in camera computerului, in dormitor, citeodata si cind imi fac dus.Eu te-as sfatui sa-i vorbesti mult, poate ca o va linisti si nu va cere in brate mereu. Bebelusilor le place sa urmareasca buzele, eu mi le tugui si incerc sa fiu cat mai expresiva si ii place asta.
Noi respectam cu sfintenie ora de baitza; opt fiz, nu ne abatem de la regula, macar la asta sa aiba program, ca la nani, papi si celelalte…varza! De obicei ii dau inainte de baitza o “gustarica ” cam cu o ora inainte ca sa nu aiba burtica plina si dupa baitza ii mai dau inca unul, ca intotdeauna ii este fomica.
Andutza, hai mai, ca Ileana asta era fata hotarata si desteapta, asa, ca si tine, ce nu-ti place?O sa ma uit mai bine la celelalte poze sa vad si asemanarea cu Uma.
Xandra ce impresionanta garderoba are Vladutu – dragutu;!
Noki si eu cred ca la mine problema este cantitatea de lap-lap; chiar oare ce-o mai face Mona?
Gandecel, sa-ti traiasca Bogdenelu’ – crestinul.

Fetelor, ma amuza ca pe noi ne-a apucat incuscreala; eu zic sa rectificam putin titlul subiectului in “scutece si matrimoniale”

Ma duc sa pap de pranz - daca apuc...


Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Madau, felicitari, frumoasa poveste! Deci si la tine a fost ca si la mine, "nu impinge sa vina dom' doctor"!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

va citii asa printre randuri...

lavi-multumesc pentru urari
ina-aici a fost si o gripa rea care a bantuit -toti bebii care ii stiu au fost bolnaviori, dar noi am fost mai rau...stiutorii astia de pe aici zic ca e prea devreme sa faci program la copil iainte de 3 luni. eu reusisem sa-l pacalesc sa doarma noaptea -cu o sculare-pana a fost in spital cand il tot trezeau pentru taratamente si uite asa s-a dat peste cap obisnuinta noastra si facem nopti albe. Adaugati la ecuatie Lia care doarme oriunde mai putin la ea n pat, la ea in camera...si obtineti doi parinti rupti de oboseala, care exploateaza una bucata frate mai mare ca sa mai traga un pumn de somn de juma de ora pe canapea...


Bic-anul trecu pe vremea aceasta si eu cautam articole pe net despre kk verde. pediatrul Liei mi-a spus de la inceput ca nu-i grav daca face kk verde, si a avut dreptate, dar eu nu m-am impacat cu ideea cateva luni bune.Si acum mai face verde, dar in afara de acest mic detaliu si o serie de otite pacatoase e sanatoasa tun...

dordia-chiar nu stiu ce sa zic.Alex a facut un timp doar cu supozitor la doua zile. Acum am citit ca nici asa nu-i bine ca poate creea dependenta-dar la noi a tinut.Lia s-a constipat mai arziu-pe la 4 luni, si am tratat-o cu suc de prune.Liam e constipat si el,dar din fericire face singutr o data la doua zile...acand n-o mai face vedem ce ne spune nenea pediatrul.

eu stiu ca aici toate mamicile au grija ca poate nu mananca bebe prea bine, in schimb al meu ma ingrijoareaza ca mananca prea mult.Am vazut atati copii obezi pe aici ca faptul ca are peste 5kg la numai doua luni ma cam supara...

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

a si meems- incearca sa dormi ziua. lasa-le in plata lor de vase, praf si rufe murdare si trage un pui de somn ziua impreuna cu ea...

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc de raspunsuri Le-am vazut in timp util, dar... n-a fost si timp sa raspund.

Aventura a continuat cu supt la 1.5 ore si plans zdravan intre. O tinem asa de azi-dimineata. L-am verificat sa nu fi patit ceva, am sunat si pediatra, am dat si ceai anti-colici la sfatul ei. Plus tratamentul standard: plimbat, ragait, povestit, suzeta.
Ultimul supt, de-acum, ne-a iesit foarte bine (zic eu ): bebe era in sfarsit fericit, semi-adormit, l-am pus in patutz... Dupa 10 min, iar urlete
Dar ma gandesc ca la un moment dat tot oboseste, saracutzul. Sper sa nu avem si o noapte "dintr-aia", cum ne-a fost ziua...

O noapte linistita tuturor!

Maria & Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Bine v-am regasit, dupa multe zile!

Vad ca deja toti flacaii sunt adjudecati, asa ca eu trec la feciorii(bebelusii) de sept-oct!

Am avut cateva zile cam agitate, ne-am cam stricat programul si nu mai dormim toata noaptea.Sa va povestesc: Va spuneam cu mult timp inainte ca ii fac lui bb un tratament homeopatic pentru colici.In maternitate am primit o brosura prin care se spunea ca homeopatia e indicata incepand de la sugari pana la persoanele in varsta, fara contraindicatii.In prima zi cand i-am administrat bilutele, a dormit fata mea imediat, linistita, vreo 4-5 ore dupa-amiaza, ceea ce nu se mai intamplase (ea avand 2-3 sapt). Si tot asa, cu crizele de colici din ce in ce mai rare si mai atenuate.Am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior.Asta pana acum 2 zile, cand bb s-a deranjat la burtica si i-am dat ceai de menta.Plus colici, de nu mai stiam de noi.Doua nopti ne-am culcat la ora 2, ceea ce nu se mai intamplase pana atunci. Sunam doctorul, care ne lumineaza:menta este antidotul homeopatiei.Gata, problema este rezolvata!A revenit linistea si acum recuperam somnul pierdut.
Pe langa bb, am luat si eu "bilute" pentru depresie, liniste,pentru ca cel putin la inceput, plangeam tot timpul, cu sau fara motiv. Seara, dupa pastilute, m-am asezat in pat si-i spun sotului:"Ce fericita sunt!".El face ochii mari si-mi zice:"Pai, si-au facut deja efectul, ca de-abia de maine trebuia sa se intample?".
Si am aflat ca se poate face tratament si pentru marirea cantitatii de lapte.La mine inca nu e cazul, dar mai stii...
Oricum, ma linisteste faptul ca exista un tratament natural, mai ales pentru bb, la care se poate apela oricand (sperand totusi ca nu e nevoie).Pentru cine doreste si are timp sa arunce o privire, va dau adresa: http://www.bambino.ro


Alaptarea noaptea, pentru cine intreba(nu mai stu exact), la mine dureaza cel mai putin 20 min (frecvent) si cel mai mult o ora.
Ina,
Dosarul meu il depune angajatorul.
Va pupam,
mara si flavia (7 dec)

Mergi la inceput