Mamici de mai-iunie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
shoricutza spune:
26octombrie sigur ca te primim!!! Bine ai venit printre noi si sarcina usoara in continuare. Felicitari ptr fetzita, sa fie sanatoasa si mancacioasa. Si deasemenea felicitari si ptr ca ai reusit sa te lasi de fumat ca doar stiu cat este de greu ... (eu m-am lasat dupa 12 ani de fumat cu un pachet pe zi in ultimii ani)
Legat de intalnire inca nu s-a stabilit locul si ora iar daca vrei sa participi esti binevenita.
Irinaghita si Ama multam ptr pontul cu crema Sanosan. O s-o iau de acolo de acum incolo ca este mult mai ieftina.
Legat de intalnire cred ca si pe mine ma tenteaza o pizza cu voi. Intrebarea este unde putem sa papam noi o pizza buna???
20+
amiss_zip spune:
Simona iti urez si eu multa tarie alaturi de sotul tau si sa dea Dumnezeu sa te refaci cat de repede si sa tii cat de curand in brate un bebelus la fel de puternic ca si tine
si fii sigura ca va veni si acest moment si atunci poti spune ca a meritat tot efortul
Multa liniste si putere
vivighe spune:
Bogdanai despre alte spitale nu stiu ce sa-ti spun,dar as putea sa-ti confirm cateva chestii despre spitalul Filantropia,unde am facut chiar stagiul de obstetrica(acum 3 ani).A fost primul meu contact cu o sala de operatii si vreau sa spun ca nu mi-a placut deloc ce am vazut acolo.Toate povestile din carti despre asepsie si antisepsie s-au dovedit a fi intr-adevar povesti.Poate ca priveam totul si cu ochii unui student incredintzat ca totul tre sa fie ca la carte...nu stiu...Practic salile de operatii comunicau cu o sala in care intra cine avea chef,ma rog...cu niste botosi de plastic in picioare si un halat pe umeri.Comunicau prin niste usi care n-am inteles nici pana acum de ce nu stateau inchise in timpul interventiei.In una din aceste sali am asistat la nastere prin cezariana si ma bucur ca pe tot parcursul stagiului nu s-a nimerit sa nasca nimeni natural pt ca alti colegi care au vazut nastere naturala au ramas traumatizati(fetele cel putin...)Doctorita vorbea oribil cu pacienta(probabil vo amarasteanca-studentii nu asista la lumea buna) si cica a fost un adevarat macel.Sa nu mai voerbesc de chiuretaje,care in acea perioada se faceau pe viu daca nu cotizai pt ca era criza de anestezice(sicomedu nu mai producea).Ne-au aratat intr-una din zile si o sala de nasteri mai frumoasa,renovata,la care se inchidea usa...arata chiar bine,dar nu stiu pe ce criterii se facea selectia ca sa nasti intr-o parte sau alta.
Poate ca ce am scris eu aici nu e o regula,poate ca lucrurile s-au mai schimbat in 3 ani,dar pe mine ma trec fiori numai la amintirea celor 7 zile petrecute in acel spital.
22w3d
amiss_zip spune:

M-ai terminat vivighe
eu voi naste la Filantropia...am auzit numai lucruri rele despre acel spital(am mai deschis un topic si la fel au fost impresiile). Nu stiu de ce dar asta ma face sa am mari emotii. Nu imi place sa existe astfel de scapari (legate de curatenie si sterilizare...) mai ales cand trebuie sa nasti. Nu mi-as dori sa ajung acolo si BB nostru sa fie inca un copil in zecile care se nasc pe zi si sa nu fie atenti.
O cunostinta foarte indepartata a avut parte de un mare necaz cu un BB nascut sanatos tun dar care murise subit in camera unde erau pusi bebelusii. O asistenta l-a scapat din greseala cu capul de patut si a murit. Nu a aflat acest lucru decat foarte tarziu(dupa ani) S-a musamalizat totul. Asta s-a petrecut la un spital in alt oras (cred ca Iasi).
De aceste mici scapari dar care pot avea un mare impact imi este mie un pic.... ![]()
va pup si sa dea Dumnezeu sa nu avem parte de neglijente de acest gen![]()
mihaela.f spune:
Vai fetelor!
Ma speriati cu Filantropia! Teoretic nu ar trebui sa fie asa intr-un spital! Inca o data ii dau dreptate Ineiioana cu spitalul Municipal.
Bogdanai ti-am trimis un PM! Daca te mai ajut cu alte informatii spune-mi.
Eu azi am fost suparata putin dimineata dar mi-a trecut: am primit rezultatele de la triplu test si nu mi-au trecut si calculul de risc genetic(adica ce mai interesa cel mai tare); am sunat din nou la clinica din Brasov si am reusit sa le refac. Partea proasta era ca doua asistente mi-au tot explicat ca in analizele de triplu test sunt vreo 7 analize incluse(de care pomeneati si voi pe forum). cand mi-am primit analizele si am vazut doar niste cifre acolo...m-am uitat ca pisica in calendar :-). Sper sa fie gata pana saptamana viitoare cand mergem la control!
Fetelor (cele care va plangeati de dureri de cap): am sunat-o azi pe dr P si i-am povestit de durerile de cap si de pacaniturile din ureche(aud si din astea :-) ). Mi-a recomandat sa refac glicemia, calciu si fier. Poate va ajuta si pe voi informatia asta pana la urmatorul control.
Vorbeati de diabet; analiza de care vorbiti voi se numeste glicemie provocata; intr-adevar iti da sa bei 30 mg de glucoza amestecata in 200 ml de apa. este foarte foarte dulce! este groaznica as putea spune! ti se ia sange de trei ori: odata inainte sa bei kestia aia, si pe urma din ora in ora de doua ori. Eu am facut-o si sper sa nu o mai fac never ever!!
Magghyc interesant articolul; daca ai vreun link de la vreun site te rog da-mi-l si mie. Multu!
Mihaela
18+
Mihaela
18+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;101/st/20060618/k/e328/preg.png
crisbar spune:
mihaela, ai dreptate. si eu simt pulsatii in urechi uneori, cand ma doare capul. in doua zile am si eu programare la dr si o sa-i spun de problema asta. sa vad ea ce parere are. cel mai nasol este ca nu prea sunt recomandate medicamentele si eu nu iau nimic si de multe ori ma trezesc cu aceeasi durere de cap. eu suspectez durerile asta si pe fond de oboseala si stres. eu lucrez 10 ore pe zi si cand ajung acasa deja sunt "coafata" cu o durere de cap. nu se intampla in fiecare zi dar este destul de des si nu mi se pare normal.
fetelor, si eu am facut triplu test. sunt nerabdatoare sa aflu rezultatele si imi este si putin frica. sper sa fie totul ok.
eu am inteles ca rezultatele astea sunt interpretate si in functie de rezultatele de la ecografia morfo-fetala care se face la 20-21 saptamani.
shoricutza spune:
Fetelor si eu am probleme din cand in cand cu durerea de cap ... este mai mult o stare de presiune suparatoare si uneori ma tine si 2 zile la rand. Este groaznic sa te culci si sa te trezesti cu aceeasi durere nesuferita. In schimb pulsatii in urechi nu am. Eu am presupus ca sunt fluctuatii de tensiune sau ceva de genul. In cazul meu nu cred ca de la oboseala ptr ca am avut dureri si cand am fost superodihnita.
20+
mihaela.f spune:
Shoricuta si Crisbar
atentie cu orele lucrate pe zi! Si eu am fost Gigi Duru' pana cand m-au napadit durerile de coloana;
Atentie si la timpul petrecut la serviciu pe scaun!
Eu v-am povestit ca am trecut pe 6 ore ca..n-aveam ce face! daca nu imi convenea, dr P ma punea sa stau acasa in directia.......pat!
Asa cu 6 ore e mai bine pt organism! dar din punctul de vedere al timpului e jale mare! trece atat de repede, incat abia apuc sa fac tot ce trebuie!
Durerile de cap sunt relativ normale in sarcina-din cauza tensiunii; nici eu nu iau medicamente pt ca stiu ca nu avem voie si dauneaza la bebe! Cand vin sapt viitoare de la dr P va spun ce mi-a recomandat.
Mihaela
18+
mihaela.f spune:
Shoricuta,
eu fiind nascuta bucuresteanca, maritata brasoveanca....intotdeauna am apreciat doua pizzerii in Bucuresti:
- Pizza Jerry
- Pizza Hot
Nu se compara nimic cu pizzele de aici!
Mihaela
18+
LYLY809 spune:
Mihaela.f, Jerry's pizza e grozava, si o poti comanda si acasa.
Simona, sunt alaturi de tine cu sufletul, iti doresc tot binele din lume.
Luna lu' octombrie
, bine ai venit printre noi
,ce grozav ca te-ai lasat de fumat, ce daca te-ai ingrasat, las' ca dai tu kilele jos dupa ce nasti.
Shori, eu iau doar biomarin, dar am abia 20 saptamani fix, nu ca Alia care are mai mult si e si slabutica...
Bogdanai, eu am renuntat la spitalul Cantacuzino, prima mea optiune, pentru ca am vazut multi tigani la usa maternitatii, mirosea ingrozitor, si o colega mi-a spus ca nepotica ei a luat din spitalul ala cand s-a nascut un streptococ de care n-a mai scapat pana in zilele noastre.
Creme de corp eu folosesc alternativ de vergeturi si hidratanta cu ulei de galbenele. Am pus 5 kilos pana acum, dar vad ca si burtica incepe sa creasca, ceea ce cred ca e de bine.![]()
Pe cele pe care nu v-am mentionat in mesaj va salut.
Pupici la toate si aveti maaaare grija de voi in continuare.
Lily 20 fix de tot
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo