Mamici de ianuarie - februarie 2006 (126)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Cum a venit pe lume minunea noastra, Marco

Vineri, 6 ianuarie, m-am trezit pe la 7.19 minute. Fuga la comp. Sa vad daca a nascut cumva Ursoaica. Stateam in picioare, cand Deodata simt ca curge ceva. Merg la wc, fac pipi, dar continua sa curga, cate putin, dar tot vine. Eu incep sa . il trezesc pe Clau si-l anunt ca vine Marcolino. Ma uit in oglinda si ma ingrozesc de ce par am!!! Cum voi arata eu la marea intalnire!!! Voi speria bebele. Nu mai curge. Clau zice sa ma pun putin in pat. La un moment dat simt o lovitura puternica in col. Ii zic ca asta e momentul. Stiam de lovitura asta de la celelalte fete. Nici o durere. Eu fug sa anunt pe net, Clau isi face o cafea si fumeaza o tigara. Pe urma imi pune toate chestiile intr-o geanta, are emotivi mai mari ca mine. Eu ma tot minunez de parul din cap, dar nu mai am timp sa ma spal si pe cap.La 7.45 am prima contractie- flore la ureche. La 8 a doua. Sun dr. Ii spun de peridurala si de anestezist, el zice sa mergem incet catre spital, acolo sa ma cotroleze medicul de garda si pe urma sa-l sune. Ma intind pe pat si Clau incepe operatiunea ras. Odata cu ea si contractiile, tot mai dese si mai dureroase. Primele la 10 min., pe urma la 5 min. Incep sa respir cum am invatat, Clau in rand cu mine. Ma doare rau, Clau nu mai termina, ii e frica sa nu ma taie. Ii zic sa se grabeasca ca-l fac pe bebe in patul din dormitor. Gata, a terminat. Fug la dus, acolo curge putina apa cu un firisor de sange. Ma imbrac in graba, facem o ultima poza si la spital. A mers ca nebunul pana la maternitate. Eram adunata de durere.
Ajungem la maternitate, pe la 8.20, imi zic sa ma dezbrac, ma schimb si sus pe masa. Vine o dr. Si incede sa-si bage degetele in mine. Auuuu ce doare!!! Cica col sters, dilatatie 5 cm. Suna dr. si-l anunta. Infermiera imi zice ca sunto k rasa- a facut treaba buna al meu sot si-mi face clisma. Flore la ureche. Tin eu 5 min. dupa care la . Dau tot afara, ma intorc, cu dureri. Tipa zice ca mergem sus in sala de travaliu, pe Clau nu-l lasa. Vine alta contractie, vreau la . Clau nu gaseste sartia igienica. Incep sa urlu pe el si sa-l trimit la dracu. Jumate din spital m-a auzit. Imi revin, imi cer scuze, nu ma mai scapa, il si merg cu infermiera sus.
Ma baga in sala de travaliu unde nastea o tipa, plin de sange, ma ingrozesc. Nu ma urc in pat, stau cu spatele la spectacolul de acolo, vb. La telef. Cu Clau, stau capra de durere, ma masez pe spate. In sala de nastri alta nastere. Doamne dar toate nasc azi? Urlu sa vina David sa-mi faca peridurala ca am dilatatie 5 cm. Moasa imi spune sa am rabdare ca sunt ocupate mesele. Mai stau putin, se elibereaza masa din sala de nastri, hopa-sus. Ma controleaza tipa de prima data. Stupoare 10 cm dilatatie, se vede capul copilului!! Incep sa urlu dupa dr. meu, ca eu nu nasc cu altcineva. Un alt dr. rezident imi zice sa tac, ca doar am venit sa nasc, ce ma vaiet asa. Dupa care vine si-si mai baga si el degetele in mine. Era ca la spectacol acolo, le lipseau seminatele si sucul. Suna dr. care m-a controlat prima data, imi zice ca dr. e pe drum. Moasa ma invata cum sa imping, rezidenta zice sa nu imping. Nu stiu de cina sa mai ascult.Eu vreau peridurala, dar e mult prea tarziu.Le zic, ca e vina lor, can u m-au urcat mai repede pe masa. Cer sa mi se aduca sticla cu apa plata. Apare dr. Urlu la el si-i zic ca a intarziat. El foarte calm imi zice ca nu stia ca vine babele asa de repede, ca e asa de grabit. Doctorelul meu imi zice sa imping cand vine contractia, e unici nu mai stiu care e aia, noroc cu moasa care era cu mana la mine pe burta si simtea contractia. Imping fff bine, dar nu mai am putere pt. altele Dr. imi zice ca trebuie impins de 3 ori pe contractie. Cu chiu cu vai imping de 2 ori. Intre contr. Beau apa si-mi vine sa dorm. Astia nu ma lasa, cica trebuie sa nasc si pe urma somn. Intreb dr. cand iasa, cica capul e la 2 cm, si ma intreaba daca vreau un fir de par. Baga mana sa controleze, eu urlu la el sa nu-i smunga nici un fir de par la Marcolino. Imi zice ca mai trebuie sa imping de 3 ori si gata.Ii zic ca nu mai vreau copii, sau daca vor veni cu cezariana. El imi zice ca e tarziu pt. cezariana acum. Ii spun ca pe viitor, nu acum. Simt o mare presine jos. Vad dr. pregatit cu seringa si-mi zice ca trebuie sa ma taie. Nu am simtit nimic, doar ca aluneca ceva din mine. Ma uit la burta cum a disparut. Pe urma la mogaldeata de pe masa de langa mine. Incepe sa urle, e curat, fara pic de sange sau vernix. Il curata in nas, ochi, etc. pediatra ma intreaba cum il chiama. Ii zic ca marco, ea nu ca asta e Ioan, eu nu si nu. Taie cordonul si mi-l pun pe burtica. Ma uit socata, dr. imi zice sa-l ating, mi-e frica. Le zic: Doamne ce mic si negru e!!! Dr. cum e negru ca doar voi sunteti albi si cum e mic ca are 3850 gr. Eu inteleg 3250 gr. Zio k, mai mult decat la ultimul eco. Dr. imi repeta 3850. Atunci ma ratoi la el ca m-a prostit can u e bun eco, etc. Intreb de scor, cica e 10, cat vreau. Le zic sa-mi dea telefonul sa anunt lumea. Mai tarziu. Iasa fff usor placenta. Il iau pe bebe, incepe sa ma chiureteze si pe urma cusutul care a durat o vesnicie. Imi tremura picioarele, nu mai am rabdare, vreau jos. La 11.15 min. ma dau jos de pe masa si ma tin in sala de travaliu 2 ore sub observatie. Vine dr. si-mi zice sa dau la moasa ceva bani (500.000 lei) sa-mi gaseasca un salon ca lumea. E unici un ban, au ramas la Clau. Imi da el de la el. I-am zis ca ii dau mai tarziu. Toate cele 4 ore cat am stata colo am vb. La telefon. Pe urma moasa m-a dus in salon. Am vb. cu Clau, care mi-a spus ca dr. l-a luat sus sa-l vada pe bebe. I-a mai zis ca nu se astepta sa am asa muschi slabi, ca toata m-am rupt. Clau a facut poze la bebe. Il vroiam pe Marco, dar numai seara cica, mi-l aduceau. M-am uitat in oglinda, frumoasa, dar parul sub orice critica.
Am asteptat cu sufletul la gura sa-mi aduca pe bebe. Cand l-au adus mi-a fost frica sa-l ating. A inceput sa planga, noroc cu Clau care a venit si a avute el grija de bebe. Dar mi-am intrat repede in mana.
Dr. a venit in fiecare seara sa ma controleze, ma tot intreba daca bebe e tot negru
Si cum ma simt ca mamica.
Am inceput sa ma acomodez repede cu bebelul, dar can dam vazut ce conditii sunt la noi-nascuti, mi-am dorit sa mergem cat mai repede acasa. Ceea ce s-a si intamplat in data de 9 ian.
Multumesc lui D-zeu pt. un asa si pt. o asa nastere usoara!!!!

Gio si Marco (6 ian. 2006)
Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

ANA FELICITARI PENTRU NASTEREA FETITEI CLARA FRANCESCA! SPERAM CA AI AVUT O NASTERE USOARA!

Giova haioasa povestea ta! Chiar ai ajuns repede la 10 cm dilatatie, vreau si eu la fel, nu reau sa ma chinui! este adevarat ca ai avut muschii slabi si te-ai rupt sau a glumit doctorul cu Clau?
Bafta Denisa! sa ai o nastere suuuper usoara! Asteptam vesti!
Mamicilor, nu pot decat sa va citesc si sa incerc sa memorez lucrurile pe care le descrieti voi, nu ma bag in subiectul copil ca nu stiu nimic!
la toate fetitele!
Maine implinesc si eu 37 saptamani, ma apropii de finalul gravizeniei!
Cata, ai dreptate, daca ma iau dupa tine mai am 2 zile si nasc!

daniela 36++

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

FELICITARI
PISOI pentru PISOIASUL barosan si ANA pentru FRANCESCA

Sa va traiasca, sa fie sanatosi, papaciosi si fara colici. Va asteptam acasa cu povestea nasterii si sa dezbatem d-ale mamicilor.

ALINA - bine ai venit acasa cu AYAN. Imi pare rau ca esti traumatizata de nastere si sper sa uiti curand prin ce ai trecut.

DENISA - fii barbata azi.. si te asteptam sa ne dai vestea cea mare.

DIANA - pentru listuta , bebe al meu s-a nascut la 8:45 si multumim de initiativa

Eu am nascut cu cezariana... si daca ar fi sa o mai iau de 10ori de la capat... tot cezariana as face.
Eu mi-am revenit instant cand am ajuns acasa.... nu mi-a fost greu nici un moment ca trebuie sa ma ocup singura de bebe. Si acum ridic carutul fara nici o problema... sincer nici eu nu-mi imaginam ca ma voi reface atat de repede.

Bebele meu nu reuseste sa faca caca si sunt disperata. Azi i-am pus jumatate de supozitor cu glicerina pentru ca nu mai facuse de sambata noaptea spre duminica. Degeaba i-am dat ceai de musetel. V-am spus ca il trecusem pe Debridat in loc de Sab si Bonisan ... cica il ajuta si la tranzitul intestinal si la scos gazele mai bine... dar se pare ca la micutul meu nu a functionat. Stie cineva care poate fi cauza constipatiei... impropriu zis constipatie ca oricum cand face nu e nicicum tare...
Cata si al meu in primele 2 sapt. facea dupa fiecare masa dar dupa... a rarit-o. De-atunci au inceput de durerile de burtica... evident.

Va pupicesc pe toate... si mamici si burtici si va doresc toate cele bune.

TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ana felicitari pt. Clara!!!
Sa pape mult laptic, sa creasca mare si tie refacere rapida!

Burtici- va multumesc pt ganduri si galerie, deocamdata astept telefon sa am sune de la spital si sa ma cheme acolo.
Am ami spus si incerc sa va lamuresc acuma, (ca nu vreau sa ma stresez tocmai acuma cand sunt asa de calma- desi totzi m-au stresat cu explicatziile aste ain ultimele zile)- ca medicul si cu ni, pe baza evolutiei sarcinii, tinind cont de ce mi s-a inatmpalt de placenta, de istoricul mamei mele si alti factori, nu se puen probleme inducerii, dupa 40 de saptamini. Joi cel tarziu ar trebui sa facem 40 de saptamini, dupa calculele mele maine ar fi 38 de la concepere, deci tot 40 de saptamini in total, ma rog asta conteaza mai putin. Ideea e ca medicul ieri dupa ce m-a mai monitorizat odata, facut analize si mi-a spus ca dc vreau sa mai reiau exercitziile ce pot declansa nasterea, a decis ca dc nu va iesi Emma pina azi la prinz sa facem cezariana, ca asta e cel mai bine pt BEBE si pt mama in situatzia de fatza si am fost de acord.
Acuma Emma nu a ascultat , eu sunt obosita deja si am dormit cam prost, asa ca nu cred ca in urmatoarele 5 h are de gand sa iasa si vom merge la spital, ceea ce este OK, sunt relaxata si suntem impacatzi cu aceasta decizie, important e ca EMMA SA FIE SANATOASA si SA AM LAPTIC, de refacut am refac , nu-mi fac probleme!
Moni-deci sper ca te-am lamurit si saptamina viitoare sa ai telefon si sa vorbim!
Bombonica- pe unde este?Nu am mai vazut-o, sper ca sunt bine si ea si Jasmine!
Giova, Diana, Daniela,Ursulina, Astery ,Irina, si restul burticilor si mamicilor va si sa avetzi grija de voi si de bebelasi, o sa vin acasa vineri seara sau cel tarziu simbata dimineatza!
Cuscra- pupicei lui Angelo si sper ca macar de azi incolo sa vorbeasca cu Emma sa fie cuminte si mincacioasa ca si el

Denisa
39+

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

ANAM ,FELICITARI PT BEBITZA,SA FIE SANATOASA SI SA PAPE MUUUUUULT LAPTIC!REFACERE RAPIDA
DENISA,SA DEA DOMNUL SA FIE TOTUL BINE,SA TE REFACI REPEDE SI EMMA SA FIE O CUMINTE SI O PAPACIOASA!
TEOLINDA,eu m-am chinuit cu bebele meu asa toata noaptea si azi pana la doua.mi-era o mila de el cum se scremea si ii bolborosea burtica,dar kaka nik.si eu nu am supozitoare ca astia aici nu dau nik fara reteta.asa ca l-am stimulat cu termometrul,o data dimineata fara rezultate si o data acum si a facut si s-a mai linistit.incearca si tu...
GIOVA,TARE haioasa ai fost,pupici la Marco!
MARAKI,LUI Angelos
ma duc sa stau si eu un pic pe canapea ca sunt rupta de oboseala,dar beb se foieste deja...
pupici la toti bebeii si la burtici

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Daniela, da e adevarat. Toata m-am rupt cu toate ca am fost si taiata. Acum sunt bine, dr. a zis ca se vindeca mai greu, cred ca inauntru e mai naspa, ca afara nu se vede mare lucru, mi-au si picat atele. In interior sunt din alea care se topesc asa ca, nu stiu pana la controlul de 6 sapt.
Sa dea D-zeu sa ai o nastere usoara asa ca amea. Sau ca a lui moni, care a fost mai ceva ca speedy gonzales
Seara am dureri mai mari, dar iau un algocalmin si e mai suportabil.
Denisa tinem pumnii, sa fie cum vrei tu. D-zeu e sus si cum ne-a ajutat pe noi va ajuta si pe voi.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
Marco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DENISA iti tin pumnii,abia astept s-o vad pe EMMA ! Iar tu nu-ti fa probleme ca o sa-ti revii in doi timpi si trei miscari dupa cezariana! ca ai conditie fizica...la cat ai tras
Iti mai fac o tura de galerie!
HAI DENISA !!!
HAI EMMA!!!!

Ma pun sa citesc din urma,apoi trec la treaba,profit pana doarme printesa! N-o sa prea scriu zilele astea - doar la evenimente ,pana dupa 25 ian,dar o sa citesc tot!
Si va pup pe toate chiar daca n-am timp sa va raspund,am vazut si pozele toate sunt super !
Gata trec la citit si apoi la conta!

MONI si DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Ziua buna gravidutze si mamici fara burtici.

Ana, felicitari, refacere rapida si mult laptic.
Bebe Clara Francesca bine ai venit pe lume, sa ai parte de sanatate, noroc si tot ce e mai bun pe lumea asta.

Denisa, tinem pumnii sa fie totul bine. Sa te refaci repede si sa ai mult laptic, iar Emma sa fie sanatoasa si somnoroasa pana se acomodeaza mami cu ea.

Giova, frumoasa povestea. Tare mi-ar placea sa am si eu o asemenea nastere si sa scap de cezariana.
Alina, bine ai revenit acasa. Imi pare rau prin ce ai trecut. Acum ca o paranteza, am senzatia ca oamenii aia s-au purtat asa cu tine din invidie. Erai o viitoare mamica prea frumoasa si ei probabil nu suportau asta. Dar asa cum au zis si restul fetelor, important este ca acum esti acasa, ca Ayan e bine.
March, ma bucur ca azi esti bine. Si nu iti mai face griji ca vine bebe asa repede...Si lasa frica ca o sa vezi ce bine o sa te descurci in postura de mamica.
Multumesc fetelor care au scris orele cand s-au nascut bebelusii. Fug acum sa modific.
Pupicei la toata lumea.

36+ si 04/25/2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DIANA uite datele care lipsesc: ora nasterii 10,15 , lungime 52 cm.doctorita ARGINTARU (de garda). Ti le-am trimis si pe Pm,dar poate nu le-ai primit...? Mersi!

MONI si DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Monica, mersi mult. Le-am primit si pe PM, dar n-am apucat sa iti raspund. Se incarca paginile astea tare greu azi. Si la noi e inca dimineata, poate d'asta sunt eu asa inceata.

37fix si 04/25/2000

Mergi la inceput