Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Ege,nici eu nu-i dau lui Mario nimic altceva decat san..doctorul mi-a zis la patru luni ca trebuia sa incep de la doua sa-i dau,dar am citit si eu si m-am informat in stanga dreapta si se pare totusi ca laptele de mama ii este super de ajuns pana la 6 luni..cam atunci se formeaza si sucul gastric si diversificarea e tolerata mai usor de stomacel,apropos de sucurile care dau dureri groaznice de burtica.
la bebeii care papa lapte praf alrfel stau lucrurile si se pare ca intr-adevar ei trebuie sa inceapa mai devreme

[url=]Moki & Mario[/url]
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Ege, nu te mai stresa din cauza doctorilor. Cum a zis si Daniela, s-a schimbat moda. Eu zic sa faci cum simti tu ca e mai bine. Eu de exemplu l-am vazut pe al meu cum saliveaza la mar si in general cum se uita la mancare cand il ducem cu noi la masa, asa ca m-am gandit sa incep sa-i dau cate un pic de suculet de mar si morcov sa vad cum ii place, desi acum vreo 2 saptamani daca ma intrebai iti ziceam ca n-o sa-i dau nimic pana la 6 luni. Cred ca mai stau pana face el 4 luni jumate - 5 si incep sa-i dau suc.
Despre vaccin nu stiu ce sa-ti zic, eu l-am facut pe-ala de la stat, dar mi se pare aberant sa nu vrea sa treaca in fisa ca ai vaccinat copilul.

ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna ziua dragelor!

Intii sa raspund la ce am vazut pe aici si pe urma sa va povestesc ce am rezolvat azi.

Kid eu nu am folosit niciodata garnitura aia de silicon, am incercat prima data si nu rezolvam nimic cu ea, fara e de 1000 de ori mai bine. Bine ai venit in clubul copiilor care refuza tita sistematic si a mamelor care se incapatineaza sa le dea tita tot sistematic... eu am trecut pe ceaiuri si mincare la greu ca la fel incepusem si eu sa scot piinea sa ma uit ce maninc si imi scazuse productia de lapte. Ieri a fost mai bine, azi si mai bine...

Karmenutza mai degraba l-as cunoaste pe nashicul dar nu stiu de unde... lumineaza-ma ! Frumos centru ala de activitate, am vazut si eu azi la TCM la 85 de lei. Chiar m-ai facut curioasa... cine e nashica si de unde ma cunoaste? Eu sint o fire asa de sociabila si am memorie vizuala dar acum sint in ceata totala!

Ege schimba pediatra si mergi la una mai destupata la minte... nu e greu, te inscrii la alta cu certificatul de nastere al copilului. Nu e posibil asa ceva! Cu diversificarea numai tu poti hotari, eu m-am hotarit pentru cit mai tirziu posibil!

Cam asta am avut de comentat!
Aseara m-am certat cu sotul pe diverse chestii si m-am cam ambalat de eram asa de nervoasa, m-am dus sa ma culc nervoasa. Cred ca copilul a simtit ca era si el la fel, la ora 3 nu am mai putut sa il linistesc si a trebuit sa ii dau sa manince, a mincat , l-am schimbat si nu vroia sa doarma. E prima data in viata mea cind nu mi-a vrut copilul sa doarma... mai rau me enervam, pina la urma l-am lasat in pat si nu stiu ce a facut ca am adormit ca eram frinta, dormisem numai 2 ore.
Dimineata a fost cuminte s-a trezit la 8.30 fata de 9 cum se trezea in mod normal asa ca nu si-a dat programul peste cap, doar ca va avea o masa in plus sau mai bine zis o gustarica ca nu o sa ii dau masa intreaga ca dupa aia nu mai maninca cit trebuie la ora 8.

Dimineata am pasat copilul la mama si am dormit pina la urmatoarea masa. Dupa ce l-am dat afara pe balcon am plecat in tirg sa depun actele. Am mers aici linga mine si am depus cererea/anexa 1 in 5 minute, mi-a dat si un numar pe calculator. Am ramas traznita, ma gindeam ca va fi vreo aglomeratie mare, nimeni nu era acolo. Mi-a zis ca lunar sa duc declaratia aia de la angajator ca nu m-am intors la servici si gata. Pentru alocatie si indemnizatie de nastere trebuie sa merg la starea civila asa ca m-am imbarcat in mashinuta si m-am dus acolo unde am rezolvat numai alocatia ca taman imi expirase negatia de la sectorul 6 pentru indemnizatia de nastere. Asa ca o sa trebuiasca sa ma mai duc inca o data dar macar stiu unde. La depuneri de cereri pentru CIC nu era aglomerat deci nu stiu ce au aratat aia la teve ...
Dupa ce am terminat toate, am fost pe la TCM si am belit ochii si am ajuns acasa.

A fost bine ca am mai iesit si eu pe afara!

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Ioana, tu faci misto de mine cand spui ca e mult 2 kg intr-o saptamana, nu?

Nicole, bravo! Te admir ca poti sa respecti cura de slabire, eu niciodata n-am reusit! Am incercat de vreo 2 ori, dar dupa 2 zile ma simteam asa frustrata ca imi venea sa mananc si frigiderul

Cge, imi pare rau ca a trebuit sa te intorci la serviciu!Uff! Dar ce sa-i faci, daca nu mai sunt vremurile alea cand sotia statea acasa si barbatul lucra pentru toti... Daca nu nasteam prematur si nu se simteau astia vinovati ca m-au muncit ca pe negrii pe plantatie pana in ultima clipa astazi as fi fost si eu la serviciu deja de 2 saptamani. Acum am primit amanare pana in martie.

Ege, asculta-ti instinctul si nu-i da decat lapticul tau daca fata ia normal in greutate. Noi incepem abia acum diversificarea, desi l-am alaptat mixt 4 luni si apoi numai formula. Noi avem un medic pediatru foarte bun si care e maniaca cu alaptatul la san. Ea te-ar lauda daca ar afla ca vrei sa-i dai numai san. Daca vrei, iti trimit pe PM schema ei de diversificare, sa te orientezi.Eu am o prietena care a mers pe schema asta, a inceput la 5 luni juma, alaptand exclusiv pana atunci si fata a acceptat ft bine toate alimentele. Al meu cam are dureri de burtica la sucul de mar...

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Am si eu o intrebare pentru fetele care se mai mulg si cunosc mai bine consistenta laptelui... De ieri am observat o treaba pe care nu am mai intilnit-o pina acum, i-am dat astuia mic sa manince din biberon si a curs un pic pe biberon si mi se lipeau degetele asa de dulce parea... o fi normal? Ca asta mic de ieri nu mai maninca la fel ca in zilele trecute si nu imi dau seama de ce s-ar lipi asa degetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Jadi, intr-o zi erau pe la mine si bananaiam pe internet, uitandu-ne la pozele de prin albume. Si te-au vazut intr-o poza de aici de pe site. Au sarit amandoi odata: "o cunosc pe fata asta, o cunosc!" Amandoi au lucrat la Diverta. Ea a fost sefa de magazin la Turda si la Mall Vitan. El a fost nush' ce director pe acolo, nu prea stiu eu cum ii zicea, product manager, parca. La Fainari. Si mi-au zis ca te stiu de la mama naibii, acolo departe, unde aveti voi sediul ala mare. Sabareni? Parca? Poate v-ati mai intalnit si pe la petrecerile alea de le da firma pentru angajati, din cand in cand. Au lucrat pe acolo vreo 2-3 ani.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Gata gata, o stiu acuma de la Diverta Turda pe vremea cind aveam contabilitatea la diverta. Acolo am sediul in continuare in Sabareni asta e si un motiv pentru care ma codesc sa ma reintorc la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Ce mica e lumea!...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Intrebare la fetele care au luat temperatura la copil sau care stiu: cam care este range-ul normal daca o iau din fundulet?
Ca am prestat acum si a iesit 36.9 si scrie in prospect ca e cu 0.5 grade mai mare daca o iei rectal, ceea ce inseamna 36.4. Care mi se pare mica, parca am auzit alte temperaturi candva pe forum, da' nu mai stiu, de-aia intreb. Poate nu e bun termometrul?

ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> matei (13 sep. 2005)

Mergi la inceput

Locca eu am luat temperatura copilului (rectal) inainte de vaccinare si avea 36.7 2 zile la rind si cind a venit doctorita m-a intrebat, a trecut in fisa si nu i s-a parut ciudat

Mergi la inceput