Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
locca spune:
In concluzie nu are copilul febra. Acum nu stiu ce sa-i fac, sa-i dau sau nu eferalgan? Ca antibiotic clar nu vreau sa-i dau. Un pic ragusit este, dar atat.
ruxandra, mama de www.hps.ro/matei" target="_blank"> matei (13 sep. 2005)
country girl spune:
Multi ani traiasca, multi ani traiasca, La Multi ani! pentru Ancutza si David, sarbatoritii zilei
Fetelor, vin si eu cu o veste mareatza (alta decat depresia mea, acre e bine mersi). De la 1 februarie am gasit loc la cresa pentru Ilinca!
Maine dimineata merg sa vizitez si sa discut conditiile acolo. Parca incepe sa nu mai fie asa neagra reintoarcerea la serviciu de azi intr-o saptamana.
Sunt cu inima indoita, ca as fi tinut-o acasa pana in septembrie dar, pe de alta parte, de cateva zile e cam mamoasa (mai ales) si se cam rasfatza. Si vreau sa profit de faptul ca e inca sociabila, nu are teama/timiditate de straini, pana nu devine obisnuita doar cu mama/tata, sa invete socializarea si ca nu e ea "buricul pamantului".
Sa vedem cum facem cu alimentatia, fiindca deocamdata e preponderent pe laptele meu si un biberon pe zi Nan. Ma gandesc sa incep de azi sa-i dau peste zi Nan si doar seara si dis-de-dimineata laptele meu. Noroc ca-i invatata cu biberonul! Diversificarea vrem sa o incepem abia de la 1 martie.
Tineti-ne pumnii sa incepem de la 1 februarie cresa cu program partial de 5 ore pe zi! Adica tineti-mi pumnii sa rezist eu la ideea asta!
poze cu "Zmeoaica"
country girl spune:
Locca, vin si eu cu sfat de mama invatzata cu ideile de aici, daca Matei n-are febra nu-i da nici eferalgan (mai ales nu antibiotic!). Urmareste-i temperatura asta seara, la noapte si maine dimineata si doar daca are peste 38,5 da-i paracetamol. Eu nu i-am dat nimic Ilincai cand a luat raceala de la mine si n-a facut febra sau altceva mai grav decat ca a avut mucisori 3 zile.
poze cu "Zmeoaica"
PS. parc-o vad pe fie-mea peste o luna cu mucii pe piept de la regimul de cresa cu max 18 grade in dormitor!
Simo74 spune:
Country Girl - tocmai am primit de la nasa ta poze de la botezul Ilincai Lumea e mica, mica cat o nuca. Iti trimit un PM sa te lamuresc
Simona si bebe Luca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shalichias/my_photos
kid2003 spune:
Jadi multumesc de raspuns...as fi vrut sa ma tzin departe de clubul vostru dar ce sa-i faci...Ma gandesc daca sa investesc intr-o pompa electrica, am vazut reclama la Avent Isis IQ...poate m-o stimula si pe mine. Cu Isis normal nu mai scot mare lucru, azi a fost jalnic...Si imi amorteste si mana tot pompand...
Sa stii ca asa e laptele de mama (nu de tata ) dulce-dulce...eu l-am gustat, e ca laptele de vaca cu zahar si indoit cu apa (scarbos suna). Oricum, se lipeste de maini si la mine, e normal (sau nu?) Am observat ca e mai apos si mai decolorat, dar nu neaparat inseamna ca e mai putin hranitor. OFfff, de-ar fi mai mult...
Ce ziceti, oare merita o pompa electrica? Scoate mai mult?
ege spune:
va multumesc mult pt sfaturi
o sa-mi urmez instictul si o sa-i dau numai laptic .macar pana la 5-6 luni.
simodina daca poti te rog sa-mi trimiti diversificarea ti-as fi recunoscatoare
aseara si eu m-am certat cu sotul si cred ca si pe mine ca si pe jadi m-a simtit ege si vreau sa va zic ca toata noapte nu a dormit.adormea juma de ora se trezea,iar adormea iar se trezea.am avut o noapte cum nu am mai avut pana acum.nu stiu de ce.cred ca nu se satura.ieri am mancat doar spaghete si cred ca nu se satura.se poate oare asa ceva?sa-i fi fost foame?pana acum nu am patit asa ceva.dar azi am recuperat cu mancatul.am mancat multa carne,unt,branza,ceaiuri
moki si tu ii dai exclusiv san?ceaiuri ii dai?
va multumesc pt sfaturi
cred ca f.curand o sa-mi schimb medicul de fam
ege
jadi spune:
Depinde ce crezi ca poti face cu pompa electrica. Daca ar fi sa o iau de la inceput, mi-as cumpara o pompa electrica insa acum cind mai am un pic si incep serviciul si imi fac treaba cu cea manuala, nu ma mai tenteaza sa iau una electrica. Dar la sarcina urmatoare sigur imi cumpar una electrica sa nu ma mai chinui.
Copilul meu are 5 mese, una de lapte praf la ora 8-9 seara, una la 3-6 dimineata si suge numai titi si 3 pe parcursul zilei in care maninca jumate titi jumate bibe cu lapte muls. Uneori mulg mai mult alteori mulg mai putin in functie de starea copilului, cu chef sau fara de supt. Eu incerc sa il stimulez numai la titi dar cred ca deja este prea tirziu.
Ai scos siliconul ala de protectie?
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
jadi spune:
Ege noi ne-am certat aseara in fata mamei mele. si mama tot zicea sa ma potolesc ca o sa agit copilul dar eu nu si nu, ii dadeam inainte cu supararea mea... acum m-am lecuit, fara nervi ca imi dau copilul peste cap.
kid2003 spune:
Da, am scos siliconul...tot vreo 15 ml am scos, acu cateva saptamani daca bagam pompa in tzatza scoteam 150...in fine, poate mi-oi reveni, sper.
Pompa electrica ma gandesc ca o pun sa traga la fiecare 3 ore si poate se stimuleaza productia, ca e mai eficienta...dar nu-mi vine sa o iau ca sa observ ca laptele nu se mai intoarce si sa raman cu ea...pana la al doilea bebe e cale lunga, nu sunt sigura ca mai am curaj inca o data
jadi spune:
Ma uit la teve si o vad pe tante iliescu cu copil la 68 de ani si mi-am adus aminte ca anul trecut cind ma duceam sa imi fac prima eco de sarcina, cobora tante iliescu ca o prima dona pe scarile de la giulesti si cu cameramanii dupa ea iar eu cu sotul stateam la coada la eco vaginal....
Miine se face exact un an de cind am facut inseminarea, sa vedem isi aduce sotul aminte.
Ce e cu mifloricica? ca nu am mai vazut-o pe aici!