Intarcatul - Help Line
Raspunsuri - Pagina 4
ingeras26a spune:
Buna,
Din pacate si eu trebuie sa o intarc si ma doare sufletul...dar nu am incotro. Pitica mea are acum 5 luni, eu incep serviciul peste 2 saptamani. Ea mai papa san la 9.30, la 19.00 si la 22.30, deci de 3 ori pe zi. Noaptea nu se trezeste. La 12.30 are masa de fructe, iar la 16.30 supitza.
Trebuie sa o intarc sa o poata lua mama la curte...este tare complicat, nu stiu cum sa fac, nu prea vreau, dar nu am incotro. Este greu sa stea mama la noi, plus ca si copilul sta mult mai bine la curte de luni pana vineri.
Masa de la 19.30 i-o inlocuiesc cu cereale, deci aia n-ar fi problema, dar...dim si seara vreau sa ramana pe laptic. Sper sa accepte Milumil 2, ca ei ii place lapticul de la san ff mult. Accepta biberon, ca bea ceiutz si suc.
Aveti vreun sfat?
Pupicei, Ingeras
de 
Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
DanaR spune:
La noi a mers totul relativ usor...
Cred ca ma incadrez si eu in linia mamicilor care sunt ele mai traumatizate de intarcat decat puiutii.
Cu baiatul cel mare am intarcat la cinci luni ale lui caci nu a mai vrut el si eu plangeam cu laptele in sani ca copilul nu mai voia titi.
La cel mic am fost o mama fericita din prima clipa a supt si nu s-a mai oprit pana la un an patru luni si doua saptamani. Adica acum o saptamana cand i-am dat lapte de capra in sticla. La incaput putin pe care l- refuzat, si totusi a acceptat o gurita -doua. Scoteam sanul din gurita ii dadeam biberonul si tot asa. In alta zi a acceptat masa de pranz, adica inainte de a adormi la pranz numai lapte din biberon. Ceea ce m-a surprins pentru ca el nu ar fi facut asta inainte, dar era foarte obosit i-am dat biberonul si am plecat de langa el. Cand m-am indors dormea cu sticluta aproape goala langa el. In alta zi a supt si la san si la sticla dar am reusit seara sa il culc fara san. Deci functiona. In alta seara nu a vrut nicicum decat la san... aceea a fost de altfel si ultima masa la san. De atunci de cate ori incerca ii spuneam ca nu mai este buna titi. Si el foarte linistit nu avea nici o problema. De cate ori cauta sanul mergem la bucatarie si incalzim laptic in sticla.
Totul a durat o saptamana. Nici nu imi vine sa cred. Dar am respectat niste reguli. Si am avut un copil intelegator, daca ar fi plans mult as fi cedat si as fi amanat intarcarea.
Reguli respectate :
- inainte cu vreo doua luni am inceput sa ii explic frumos in timp ce sugea ca atunci cand se face Sebastian mare nu mai papa titi papa lapte la sticla.
- mami il iubeste si il alinta si acum... iar nevoia lui de a fi alintat pentru ca nu mai are titi a crescut. Acum vine sa il strang in brate si sa il dragalasc si sa ma joc cu el mai mult. Inainte se alina singurel la titi acum are nevoie mai multa de dragoste si de vorbe duiase.
- am avut exemplul altui copil. Am fost la mare cu o familie de prieteni si baietelul lor sugea numai din biberon. Deci l-am dat exemplu pe el care e mai mare ( cu 6 luni doar) si bea lapte din sticla - asa fac baietii mari.
Ma repet, Sebi a fost foarte intelegator in toata povestea asta. Daca nu ar fi acceptat sticluta, daca ar fi plans mult, daca s-ar fi trezit noaptea mai des si ar fi plans mult as fi amanat momentul intarcatului dar el nu a facut nimic din toate astea. Ba din cotra parca doarme mai mult timp cred ca e mai satul dupa laptele asta de capra care e gras. Mentionez ca i-am dat treptat cate putin ca sa se obisnuiasca si nu a avut probleme. Chiar - matunci cand il intrebam daca e bun laptele din sticlqa da din cap in semn ca da sau chiar spune Da! E un copil foarte hotarat - e berbec - cand spune nu este nu sigur iar cand spune da asa este.
Ceea ce as vrea sa stiu eu este daca nu iau nici un fel de medicament si astept cateva saptamani sa se traga laptele am sanse sa nu fac mastita sau alte minuni? La primul copil si dupa doi ani de la intarcat daca stangeam sfrcul ieseau doi trei picuri de lapte. Nu as mai vrea sa patesc la fel dar nici 1 milion nu as da pe dostinex.
In afara de comprese cu apa rece, paracetamol si aspirina - pe care le-am luat pentru ca am fost si racita si am zis ca oricum sunt si antiinflamatoare ce alte sfaturi mai imi dati?
DanaR si baietii ei : http//www.ealbum.ro/danar/a165
maricar spune:
V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu un sfat.
Baietelul meu de 8 luni se trezeste noaptea din ora-n ora si suge, apoi adoarme la loc. Problema e ca eu nu mai rezist in ritmul asta si ma gandesc ca singura solutie ar fi sa-ncep sa-i dau lapte praf si sa-l intarc treptat, dar nu stiu cum sa procedez. Am incercat de zeci de ori sa-l fac sa bea din biberon si n-am reusit pana la ora asta.
S-a mai confruntat cineva cu problema asta?
dianocica spune:
quote:se pare ca e varsta la care multi copii ating apogeul cu trezirile peste noapte. exista posibilatea sa fie si dintii de vina. se poate sa nu aiba destul loc in patul lui daca are un somn mai agitat. oricum, se pare ca el are o neplacere, din moment ce isi gaseste alinare numai la san. eu te sfatuiesc sa gasesti sursa neplacerii, nu sa elimini singura lui metoda de alinare. intarcatul se face ca si alaptatul. dupa nevoile copilului. acesta e modul natural, cu cele mai putine neplaceri pt ambii. cat despre laptele praf...e pacat.. intra si la alaptatul help line, il gasesti la mine la semnatura. poate gasim impreuna sursa neplacerilor si reusim sa re-transformam alaptatul in ceva linistitor pt voi amandoi
Originally posted by maricar
V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu un sfat.
Baietelul meu de 8 luni se trezeste noaptea din ora-n ora si suge, apoi adoarme la loc. Problema e ca eu nu mai rezist in ritmul asta si ma gandesc ca singura solutie ar fi sa-ncep sa-i dau lapte praf si sa-l intarc treptat, dar nu stiu cum sa procedez. Am incercat de zeci de ori sa-l fac sa bea din biberon si n-am reusit pana la ora asta.
S-a mai confruntat cineva cu problema asta?
"Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!"
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
maricar spune:
Dianocica,
Nu sunt nici dintii de vina si nici patutul lui. De cateva luni incerc sa elimin toate motivele care i-ar putea tulbura somnul si-nafara de faptul ca laptele meu nu-l mai hraneste suficient, nu gasesc altul.Nu vreau sa elimin alaptatul dintr-o data, numai ca el se trezeste nopatea din ora-n ora sau chiar mai des si eu nu mai rezist in ritmul asta! N-am reusit niciodata sa-l fac sa accepte suzeta si acum el ma foloseste pe mine drept suzeta.
Cand se trezeste nopatea, nu suge mare lucru, vrea doar sa tin tzitzi in gurita. La-nceput n-am avut nimic impotriva, pana cand m-a doborat oboseala.
As vrea totusi sa-i introduc un supliment de lapte praf, dar nu stiu cum sa procedez, pentru ca el nu stie sa bea din biberon.
dianocica spune:
quote:crede-ma, si noi am trecut prin asta. ajunsesem varza, eram atat de obosita..nici o noapte dormita macar pe jumatate...si de 2-3 saptamani l-am luat cu mine in pat. in primele 2 nopti nu a fost mare diferenta. dar apoi...deci dupa 2 saptamani, sa zic, hai 3, desi nu sunt, d doarme de la 10 seara la 8-9 dimineta, cu 1 supt, maxim 2. plus cateva foieli dar ii pun mana pe spatic, il masez un pic, si adoarme la loc. plus ca a inceput sa doarma mai bine (adica mai legat) si in timpul zilei pt ca, zic eu, a invatat sa adoarma la loc singur.
Originally posted by maricar
Dianocica,
Nu sunt nici dintii de vina si nici patutul lui. De cateva luni incerc sa elimin toate motivele care i-ar putea tulbura somnul si-nafara de faptul ca laptele meu nu-l mai hraneste suficient, nu gasesc altul.Nu vreau sa elimin alaptatul dintr-o data, numai ca el se trezeste nopatea din ora-n ora sau chiar mai des si eu nu mai rezist in ritmul asta! N-am reusit niciodata sa-l fac sa accepte suzeta si acum el ma foloseste pe mine drept suzeta.
Cand se trezeste nopatea, nu suge mare lucru, vrea doar sa tin tzitzi in gurita. La-nceput n-am avut nimic impotriva, pana cand m-a doborat oboseala.
As vrea totusi sa-i introduc un supliment de lapte praf, dar nu stiu cum sa procedez, pentru ca el nu stie sa bea din biberon.
"Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!"
te rog mult, mai acorda o sansa. amandurora. incearca o singura saptamana asta. sa il iei cu tine in pat. asiguri zona, pui perne multe sau paturi [e jos si va culcati amandoi in cel mai amre pat pe care il ai in casa. si daca intr o saptamana nu se schimba nimic...eu raspund
sa sti ca si eu, sustinatoare infocata a alaptatului, am trecut prin acelasi lucru. am zis ca nu se satura. sti cum a facut d cand a gustata laptele? el bea apa cu biberonul. si dupa masa de seara am zis sa i dau niste completare, ca asta o fi...a tras, a gustat, era bun, dar nu mai avea loc. mai clar de atat nu a putut fi. asta era acum o luna, ca tocmai mi a expirat laptele praf in bucatarie....
hai te rog, facem saptamana asta de proba? promit ca sunt 100% alaturi de tine.
diana si david 03.12.06
otilica74 spune:
Ionela e ff greu, e un calvar si eu ma trezeam la fel ca tine, am senzatia ce le doar un pic sete sau viseaza urat ceva se intampla, eu in timp ce il alaptam ii susuram la urechiusa ..."Mamica e aici, iubirea mea "chestii d-astea si peste noapte cand se mai trezea il mangaiam pe spate si ii susuram doar la urechiusa si se linistea si adormea, incearca clar ii e dor de tine sau de tzitzi de se scoala, mai ai de tras...
maricar spune:
Mai Dianocica,
Pe cuvant ca ma tenteaza ideea cu baby sitting-ul...Am uitat sa-ti spun ca el doarme numai in pat cu mine. In patutul lui il pun rar, dar programul lui de somn e acelasi. Plus ca si-n timpul zilei face exact la fel: doarme putin, se trezeste, incepe sa planga, vrea sa ia putin tzitzi si gata, adoarme la loc. Dar fara smiorcaiala nu se poate, iar eu nu-mi pot rezolva nici o problema cat face el nani.
Stiu ca alaptatul e cel mai pretios lucru pe care i-l poti oferi copilului tau la-nceput si, crede-ma , prin cate am trecut eu - cineva mai slab ar fi renuntat din prima clipa. Acum simt c-am ajuns la capatul puterilor.
Eu mai astept inca solutii...daca mai stii tu vreuna...
dianocica spune:
maricar activeaza-ti optiunea PM. din profil personal, mesaje private.
diana si david 03.12.06