Montignac: ce am mancat azi? (69)
Raspunsuri - Pagina 5
lgireada spune:
Pai da, eu zic ca maioneza e permisa fara pb.
Cu uleiurile habar nu am. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, deci obisnuit.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
Laura T spune:
Roxana, dat fiind ca m-ai intrebat mai inainte si n-am apucat sa-ti raspund, scuze, iti raspund acum: fructoza cea mai buna si convenabila o gasesti in Interex (la raionul de dietetice), e frantuzeasca, in cutie cilindrica metalica, costa 100.000/500g. Iar lapte 0.1% gasesti in orice supermarket (Billa, Interex, Carrefour, Metro etc), Fulga verde sau Dorna verde (din cele la cutie) sau la punga tot in Billa sau Carrefour sau Metro: Oke verde 0.1%.
Maioneza facuta in casa ai voie. Si ulei de fl.s. presat la rece.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 9 luni) si Ramona (3 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
MONAI spune:
Fetelor, sunt foarte incantata de usurinta cu care se poate tine acest regim, am in cap o multime de variante de meniuri, astfel incat sa-mi pot hrani si barbatul.
Va scriu meniul de maine, tot pentru corectare in caz de ceva
MD: branza de vaci frecata cu iaurt si boia si castraveti(branza nu e degresata, e zamatisha normala)
P: orez brun cu rosii si muraturi(fac pentru 2 zile)
C: salata verde, conserva de ton, lamaie
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
irinabungau spune:
Ralu, rapotez si eu azi: 62,2 kg !!!! Am slabit 2,600 kg in 12 zile!!
Monai, si eu alaptez inca si vad ca nu mi-a afectat in nici un fel lapticul!! Am atras-o si eu pe mama in regimul asta, acum se lauda la toata lumea ca mananca si slabeste
LauraT, buuuune clatitele!!!! Multumesc pentru reteta!!
Asa, acum meniul de azi:
D: fulgi de ovaz cu lapte degresat, o felie de paine neagra cu branza degresata si o felie de paine neagra cu gem fara zahar
P: iaurt degresat cu paine neagra
C: iaurt cu branza de mai multe tipuri
Va pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
poze
irinabungau spune:
Intrebare: am voie paste integrale cu branza????????
pupam
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
poze
crinuta spune:
Irina, as vrea si eu reteta de clatite. Imi plac la nebunie clatitele.
Crinuta si Rayan
irinabungau spune:
Crinuta, reteta am luat-o de la LauraT: faina integrala, lapte 0%, albus de ou, apa minerala, fructoza. Sunt foarte bune!!!! Pofta buna!!
pupam,
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
poze
Laura10 spune:
Raportez: 89 kg, adika am slabit 3 kg din 3 ianuarie pana in 13 ianuarie (10 zile)
Laura T: chiar vreau o reteta Monti de lapte de pasare, sau macar spune-mi unde crezi ca as putea sa o gasesc, ca eu habar nu am.
Fetelor, voi unde gasiti faina integrala, ca eu nu gasesc de nici un fel? Plus ca, nu mai vorbim, toata painea din comnert contine si faina alba, ceea ce m-a disperat la propriu. In afara de o paine pe care scrie doar faina neagra, in rest si graham si cea de secara toate au faina alba sau malt caramelizat, din care am inteles ca nu este voie.
Ce parerea aveti despre cacao? avem voie? fistic si migdale?
succes la regim, fetelor!
Laura T spune:
Crinuta, da, cantitatile dupa ochi!
Irina, ma bucur ca ti-au placut clatitele, nu-s ele chiar ca alea normale, dar in lipsa de alt dulce, merg...Ma gandesc ca s-ar putea umple si cu cioco 73% topita (eventual amestecata cu putina fructoza), nu am incercat, ca acum mi-a venit ideea... Cat despre meniul tau, Monty zice ca n-ai voie painica la pranz (doar dimineata), caci pranzul trebuie sa fie lipidic. Paste integrale cu branza? Doar daca branza e 0%, deci ar putea merge fie asa simple, fie ca o budinca, pui branza 0%, fructoza, albus de ou batut (nu galbenus, ca e lipidic!) si bagi la cuptor.
MonaI, schimba pranzul cu cina, orez nu ai voie decat seara, pranzul trebuie sa fie lipidic...
Laura10, cacao ai voie (poti bea cu lapte 0% si cu fructoza eventual), iar cf ultimei carti, ai voie si migdale/fistic, cu moderatie (in prima carte erau interzise!). Iata iti copiez acum din cartea de retete a lui Monty, reteta de LAPTE DE PASARE, despre care el scrie ca e o abatere foarte mica:
Pt.6-8 persoane (tu poti face 1/2 sau 1/4 din reteta):
-1 bucatica baton de vanilie
-8 oua
-1 litru lapte semi-degresat (deci 1.5%)
-3 linguri fructoza
putina sare
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma foarte tare, cu putina sare. Fierbi laptele, cu vanilie si 1/2 pahar apa, avand grija sa nu clocoteasca tare, abia sa bolboroseasca.
Cu o lingura, iei din albus si il asezi la suprafata laptelui. Fierbi acesti bulgarasi 1 minut pe fiecare parte si ii scurgi pe un servet.
Prepari o crema englezeasca din galbenusurile batute, peste care torni laptele caldut (eventual lungit cu apa, ca sa fie 1 litru); bati repede.
Pui compozitia din nou pe foc mic, pt a se ingrosa, si indulceste-o cu fructoza in ultimul moment.
Lasi sa se raceasca si servesti cu bulgarasii de albus, asezati deasupra cremei.
Repet, nu am incercat-o ca nu m-a tentat...Daca o incerci, spune-ne si noua cum iese. Din cate stiu eu, e reteta clasica de lapte de pasare, dar cu fructoza in loc de zahar.
Meniul de azi nu vi-l spun, caci contine si prajituri (avem musafiri). Saptamana viitoare sunt in delegatie, din 23 ianuarie revin 100%.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 9 luni) si Ramona (3 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele