Mamici de ianuarie - februarie 2006 (124)
Raspunsuri - Pagina 4
Crisu23 spune:
Multumesc!
Referitor la contractii...
Pe mine toata ziua de 29 m-a durut burta si mijlocul ca la menstruatie...credeam ca de oboseala. Dar seara pe la 10 am facut un dus ca sa ma mai relaxez (eram nedormita de 3 nopti din cauza de mancarimi de piele si insomnie efectiv), iar durerile de mijloc au inceput sa fie regulate si odata cu ele si mersul la toaleta. Se intampla cam la 7 minute la ora 2 cand am plecat spre spital.
Ca sa fiu sigura ca sunt simptome de nastere am sunat la salvare si am intrebat daca asa trebuie sa fie ![]()
Odata ajunsa la spital, mi-au monitorizat contractiile, mi-au facut un scobutil si mi-au spus sa ma plimb pt ca aveam dilatatie 2. Dupa ruperea membranelor aveam dilatiatia tot 2 si deja ma gandeam cat ma voi chinui...dar, de la 5:30 la 6:00 am ajund la dilatatie 7 si direct pe masa de nasteri unde totul a mers foarte repede, s-au asa mi s-a parut mie. Oricum mi s-a parut mult mai bine acolo decat pe patul unde am stat pana m-am dilatat si unde am suportat contractiile cele mai nasoale. Una peste alta, atunci ni se pare groaznic, dar dupa uitam.![]()
Eu nu vreau sa va sperii pe cele care inca n-ati nascut, dar sfatul meu este sa va adunati toate fortele pt contractii si sa colaborati cu moasa si doctorul, este foarte important.
marchplayer spune:
Ia uite ma, aflam numai de nasteri din astea undercover, Crisu de ce n-ai dat si tu un mesaj(sa stii ca acum te cert
), pai ne puneti asa in fata faptului implinit, sa n-avem si noi o emotie ceva, sa nu facem si noi o galerie! Si acuma serios:
CRISU SA-TI TRAIASCA MINUNATIA DE FETITA SI SA VA BUCURATI DE EA! CAND MAI POTI INTRA DA-NE SI NOUA MAI MULTE DETALII DESPRE NASTERE SI POATE SI O POZA CU MANDRA!
Nico, chiar asa? Se dau cu capul de gratii? Pai ce ma fac, ca eu am patut de lemn! Sper sa nu fie asa de zgatie, sau daca este ii pun eu niste bureti ca la ringul de box!
Moni, merci de informatie! Eu vreau sa-i fac lenjerie bebelinei ca nu prea am fost multumita de ce am vazut prin comert! Sper sa gasesc un material frumos si de calitate!
Andiaroro, tu esti cu dietele in continuare, cred ca te-au zapacit aia, macar reusesti sa mananci ca la carte? Mai odihneste-te si tu ca altfel ajungi direct de la shoping la spital!
Nico, pune si tu putina pasta de dinti, alta idee n-am!
daniela 36+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos
monica70 spune:
FETELE am plecat,astept sa se trezesca Pompitza
,poate mai stau si eu macar jumatate de ora intinsa pana atunci...
DENISA tu ce faci,te-ai hotarat sa nasti azi???

MONI si
DIANA

pisoi3 spune:
Fetele
, nu am nascut inca, v-am zis io ca sunt fierul rau! Nu vrea bebe al meu si pace. Am fost la dr. care mi-a zis ca am colul inca tare si ca daca imi face declansare o sa ma doara. Asa ca mi-a zis ca ne vedem luni, dar nici atunci nu stiu sigur daca nasc. Dr. se astepta sa se mai inmoaie colul mai mult si sa se produca si o oarecare dilatatie pana azi, dar uite ca nu a fost sa fie. Prin urmare ma iau de mana cu Alina
, in ceea ce priveste colul ala tare.
L-am intrebat ce se intampla daca nu se inmoaie colul de tot si mi-a zis ca se face declansare dar ca e dureros asa ca mai bine imi face cezariana decat sa stau sa sufar si sa am un travaliu lung si epuizant. Acum trebuie sa ma pregatesc psihologic si pentru ideea de operatie, e exact ceea ce am vrut sa evit dar daca nu se poate fara, asta e. Important e sa fie bebe sanatos. Bebe are 3700g, inimioara ii batea bine (i-a facut testul de non stres), avea lichid amniotic in cantitati normale, placenta era ok, adica concluzia e ca lui ii este bine in burtica. Mi-e ca ii e atat de bine ca nu o sa vrea sa iasa. ![]()
Am fost impresionata de maternitate, e prima data cand am fost acolo, personal ok, tanar, politicos, termopane peste tot, pe scurt un aspect occidental dupa parerea mea. Am avut impresia ca nu as fi in Romania. Bine ar fi sa fie peste tot la fel.
Acum va pupic
si ma apuc sa citesc ce ati scris, ca nu am avut timp.
Anda si bebe Mark 40+
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
Pozici:
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/album?.dir=e131
mikka spune:
Buna, fetelor, si felicitari pentru bebeii vostri din patucuri sau din burtici! Sa va traiasca, sa creasca mari si sanatosi!
Am citit pe la voi si m-a luat nostalgia, eu am nascut acum, 8 luni, deci am capatat ceva experienta. Ce as vrea sa va recomand nu se leaga de problemna voastra arzatoare, nasterea. Sa va luati si sa folositi burtiera, cele care nasteti vaginal! Eu n-am facut-o, si tare rau imi pare, ca tot am mai ramas cu burta. Se gasesc pe oriunde, sunt ieftine si eficiente, chiar daca is cam inestetice. Dar acuma vi se iarta orice!
In rest, nastere usoara, bebei papaciosi, ksi daca va apuca vreodata disperarea de la colici sau altele, ginditi-va ca ghemotoacele acelea or sa fie tot timpul centrul lumii voastre, si voi centrul lumii lor (cel putin o perioada
).
Daca aveti intrebari sau va pot ajuta cu ceva, please!
Pupam!
ellarad spune:
Crisu, iti multumim pentru poveste si informatii. ![]()
mie mi-ai mai dat curaj, mai ales ca trebuie sa nasc normal si fara anestezie.
Pisoi, lasa ca nu se stie niciodata. poate incepe colul sa se inmoaie si incepi sa te dilati cand nici nu te astepti. oricum, mai putem astepta macar o saptamana, timp in care nu stim ce se poate intampla.
Ella si
Daniel Alexandru 40+
alina80 spune:
BUNA GRAVIDUTE!
Am mers si eu astazi pana la spital la control. Am sunat-o pe dr. dimineata cand m-am trezit si mi-a zis ca pleaca din Bucuresti pana duminica dupa-amiaza
si sa vin sa ma vada. M-a certat putin ca mi-a cazut din dop si nu am sunat-o sa-i spun. Am mers la control, colul este la fel de tare si lung
, bebelinul are destul lichid, dar luni dimineata, daca nu nasc pana atunci, merg sa ma internez si imi declanseaza nasterea, chiar daca o sa fie mai dureros. A zis ca nu imi face cezariana. Nici nu am emotii, abia astept sa nasc! Sper sa nasc luni, sa nu mi se rupa apa acum cand e dr. plecata, dar chiar si asa mi-a zis la ce dr. sa merg si va fi ok! Oricum, mi-a zis dr. sa stau linistita, sa nu ma agit, poate nasc totusi cu ea.
ANDA, poate nastem amandoua luni
! Pe mine sigur nu ma mai trimite acasa luni, asa mi-a zis, si cred ca si tu o sa nasti tot luni!
TEOLINDA, ai un baietel de reclama! Am vazut pozele acum, este superb!
ELLA, tu cand mai mergi la echo?
Fug sa iau rufele de pe sarma, sa spal altele si sa pap ceva.
40+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
Denisam spune:
CRISU_-
FELICITARI PT. MINUNATIA DE FETITA SI SA VA BUCURATI DE EA, SA FIE MINCACIOASA SI TU SA AI MULT LAPTIC!
MONI-
TEOLINDA-Ai un super baietzel
, e asa de dulce si totzi
din grupa sunt tare scumpi- off nu mai vine si EMMA odata!
ELLA-tu nu ai simptome deloc, astepti, astepti?
MONI_-
pt tin ei si Dienutza-azi vien mama,da, mai e ceva pe la 17 aici, acuma e abia 8 dimienatza, si ma gandeam ca poate d emaine dc nu mai fac nimica in casa, desi azi e asa de cald, c am-am gandit sa spal intrarea din fata casei si a garajului, poaet daca car niset galetzi de apa sa o induplec sa iasa, e singurul lucru care il mai poate face, in rest am facut treaba cat pt 2 saptamini, mai mult decit as fi mers lalucru, pe bune!Oricum nu mai cred in trucurile cu ceai si alte chestii, sper doar dc nu vrea azi sa vina DUMINICA-ca si la tine si stii tu mai bine de ce![]()
ANDA si ALINA-
- eu zic ca asa sutn copii astai cu personalitate si sefi inca din burta, ii lasam in pace si gata, ce sa facem, mai bine ne bucuram de cate zile in 2 mai avem, nasl ca al meu pleaca maine si vine duminica, dar nu a scapat aseara si nici diseara de prostioare, v-am zis sa profitatzi.
DANIELA-ce bine ca dormi asa de mult, eu dorm f. prost si azi m-am trezit si cu o durere de cap, sper acuam dupa cafea sa imi revin
IRINA, CUSCRA, URSULINA,IOANA, GiOVA,MIRELA, ASTERY, DANA ENE RALU-- pe unde suntetzi, da-ti-ne un semn ca e totul ok

Denisa
38+
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
marchplayer spune:
Fetelor dar liniste mai este pe aici! Avem 3 gravidute tari ca piatra, nu vor bebelacii lor neam sa se nasca, cica trebuie sa mai asteptam pana luni!
Eu am fost la medicul de familie sa-mi dea concediu pe luna ianuarie, si cu ocazia asta am facut si partea aII a din vaccinul antitetanos plus cantarit, masurat, tensiune...toate in regula!
Va pupic pe toate!
daniela 36+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos
Denisam spune:
Burtici,
Eu dupa o noapte la fel de proasta, desi cred ca adunate am dormit 4-5h totusi, am zis ca beau cafeaua acuam si apoi merg la treburi, sa termin ce mai e pina la 5 cand plecam sa o luam pe mama, am de psu perdelele, o supa de facut, manechiura, epilat, hartii, sa vedem cat reusesc, plus faza cu spalatul la intrarea in fatza casei![]()
BEE si BOMBO- voi ce mai zicetzi?
Denisa
38+
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!