Mamici de ianuarie - februarie 2006 (124)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisu23 spune:

Buna burtici si mamici!

Revin si eu dupa o gramada de timp in care am tras chiulul, dar sincer nu a mai avut timp si nici net-ul nu prea mi-a mers.
De nascut am nascut
Pe 30 decembrie 2005, fetitza, 47cm, 3000gr, Apgar 9.
Am avut o nastere destul de usoara, zic eu acum.
Pe la 2 noaptea am plecat la spital pt ca aveam contractii, la 5 dimineata mi s-a rupt apa, iar la 6:25 am nascut. Oricum cel mai greu mi s-a parut de la 5 la 6, cat m-am dilatat. In rest...toate bune!
Curaj la toate fetele care urmeaza sa nasca, felicitari la proaspetele mamici si bebei sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

CRISU FELICITARI PENTRU FETITA!!!!Deci inca o nastere secreta! Si fetele cu doapele...nimic

TEOLINDA acum am vazut pozele recente,vai ce mare s-a facut si ce frumos si bucalat e !!!! Cred ca pe tine seamana,nu?

DANIELA...putintica rabdare! Mai vaita-te si tu putin ca noi ce...ne mai agitam inainte,care su spatele,cu burta cu picioare umflate,kg in plus etc. Acum e randul tau...tine steagul sus,ca maine-poimaine o sa uiti de kg o sa te gandesti doar la ...laptic etc.

MONI si DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Dani..e clar ca pe partea unde sta spre tine nu pui aparatori..
Noi nu am luat inca patut..
Vorbeam mai devreme pe messinger cu o mamica...
Si-mi zicea ca bebele ei se arunca in zabrele..La 5 luni..Si-mi recomanda patutul ala de palstic..nu de lemn...
Nicole
34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Felicitari proaspetelor mamici si tinem pumnii celor care stau cu inima cat un purice!Fiti fara teama-sigur va fi bine!De bebelusi ce sa mai zic-tot cascam gura la ei, ne minunam si incercam sa ne inchipuim cum va arata al nostru!?!

Sa va mai dam vesti despre noi....in pricipiu suntem bine si ne dezvoltam armonios-asa a zis tanti moasa dupa ce a studiat ecografia.......cu colul cica e ok acum-in sfarsit, dar cu toate astea ar fi bine sa stau intinsa macar 2 ore dim si 2 ore dupa-amiaza.....chiar 2 ore nu stiu daca voi reusi ca la programul meu de stat putzin pe acasa nu prea am timp la dispozitie.....si am primit pastilutze ca au inceput si la noi niste contractii saptamana trecuta. Vorbind de cand sa plecam la spital: mie mi-a zis ca daca am peste 10 contractzii sa o sun sau sa ma duc la urgentze-Daniela te poti ghida dupa numaratoarea asta. Acum nu stiu din ce motive mi-a fost facuta asa recomandare: poate asa procedeaza ei, ori pt ca stau departe si mi-e greu sa ajung si la primul semn sa plec de acasa. Adevarul e ca mi-am ales o maternitate mare si eu cred ca sunt printre putzinele cazuri de acolo fara cine stie ce pb majore si printre cele mai tinere paciente la juna-mi varsta de 30 de anisori .....media de varsata cred ca e in jur de 45 de ani-acum sa mi se indeplineasaca si cea mai mare dorintza a mea: sa ajung sa nasc la ei , ca am tot dat tel pe al ambulantze sa ma asigur si , daca dr de pe ambulatza considera ca mai ai doar putzinel si nasti te tranteste la cel mai apropiat spital(asa-i regulamentul) si atunci sa vezi distractzie ca aia nu vor avea nici un istoric ca eu am doar ecografiile.in sfarsit, nu va mai innebunesc iar cu temerea asta a mea. Oricum imp e sa ajung pana la 37 de sapt si apoi vom vedea ce va fi -bebe e in continuare superactiv si ma trezeste noaptea, dar e si dulce foc.....azi isi scosese un cot sau genunche prin burta-pacat ca nu am fost pe faza sa-i facem poza.......ca era f haioasa ascutzitura aia iesind din burta mea.

ca vorbitzi de mancare......eu am fost ieri si la dieteticiana-normal.astia daca te-au luat in colimatoriu nu mai scapi de ei si acum chiar nu mai e cazu ca dupa explozia aia a mea de la 6 luni am luat apoi constat in greutate 1.5-2 kg/luna, ceea ce e ok si oricum astia te cantaresc dupa pranz si imbracata si incaltzata, dar asat e! sunt la catastif -tr sa ma prezint la consulatzie..regim n-am,asa ca facem conversatzie.....si cum nu mai stiu ce intrebari sa mai pun ...;de data asta am intrebat-o toate traznaile: de la ce face cu gravidele vegetariene, pana la alimentazie si alaptare.Ei bine parerea lui tanti dr asta era ca lista cu ce sa manaci si ce nu cand alaptezi e o mare tampenie, ca nu asta produce colici la bebei-exact ce discutazi voi nu stiu cand pe aici ca atunci de ce mai au colici bebeii hranitzi cu lapte praf. Ca daca ai chef de 2 bucatzele de cioco sau o cafea slaba e ok atata timp cat nu abuzezi-aviz Monica, dar pb la tine se pune: te potzi opri dupa 2 cubuletze de cioco? glumesc. Ca da... potzi sa manaci niste conopida la pranz sia tunci laptele va fi putzin mai amarui, dar daca lui bebe ii e foame remaraca doar intreacat asat si oricum nu o sa mananci conopida sau varza dimla pranz sau seara-ca doar tr sa ai un meniu cat mai variat.Cam asta era parerea ei!Nu discut aici despre vesnicele prohibite: alcool, tutun,droguri.Se mereg f tare pe varianta alimentaziei echilibrate.

Imi inchei aici discursul ca altfel scriu de una singura tot capitolul(tr sa recuperez)si imi iau picioarele in spinare, pastilutzele in poseta si ma duc sa casc gura la solduri: pat, comoda si ce mai e nevoie la casa bebelului........

Mergi la inceput

DANIELA eu n-am pus inca aparatori,mai e timp. Cat despre lenjerie,am un cearceaf cu ursuleti...si in rest doar un sac de dormit care se inchide cu fermoar jos si in laterale. Nu e din ala cu maneci.
Mai pun pe deasupra si o paturica subtire,desi e cald 24 grade in camera.Dar incepand de ieri,mai opresc caldura,vad ca n-a scazut sub 23 grade si daca am oprit-o vreo 2 ore.O sa incerc s-o reglez,ca pe masura ce creste,sa nu mai fie asa cald. De imbracat, are pe ea doar un body sau o camasuta si o salopeta din bumbac.Plus caciulita evident. Dar am o problema face cate un caca de pateaza toate hainele! Atat da din picioare pana isi trage scutecul in jos in partea din spate...si asta e rezultatul! Si tot asa facae si cu Happy si cu Pampers ...cred ca fotbalista iese ca taica-su si unchiul ei (frate-meu)!!!
NICO

MONI si DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

CRISU FELICITARI pentru fetitza!
Nu ne povestesti cum va descurcati impreuna zi de zi si noapte de noapte

MONI - esti bestiala... "mutritza indignata" zici... pai cred si eu. Al meu insa dupa ce trage un partz (si se intampla destul de rar) il vad cum mustaceste de fericire ca s-a eliberat un pic. Asa-i ca sunt scumpi foc cu fetele astea de ingerasi cand se incrunta sau cand zambesc?

Daniela - eu am pus aparatorile la patut desi oricum nu se da el cu capul de grilaje luna aceasta... poate mai tarziu pe la 4-5 luni cand incepe foiala. Atunci probabil ca voi lasa si salteaua pe treapta de jos a patutului.

Al meu cand il pun pe burtica, la masaj.. sta pe coate se impinge si ridica capul si trunchiul de sunt uimita cata conditie fizica pe el. Se antreneaza micutul meu... o vrea sa fie sportiv ca mami.

TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellarad spune:

Crisu, felicitari pentru nastere!

poate ne povestesti si noua mai in detaliu povestea nasterii. dupa cum vezi noi ne intrebam cand sa mergem la spital si cat sa stam acasa cu contractiile...

Daniela, eu ma mai duc la control duminica, iar daca nu nasc pana joi saptamana viitoare imi va induce nasterea. eu una nu prea vreau sa mi-o induca, as vrea sa nasc normal.
mie mi-a zis doctorita sa ma duc la spital cand se rupe apa sau cand incep contractiile sa fie regulate. ea zicea ca daca ma doare si iau no-spa sau scobutil si nu ma mai doare inseamna ca nu sunt adevarate.

Ella si Daniel Alexandru 40+

Mergi la inceput

ANDIARORO ceau! Ca bine zici tu! Ma duc chiar acum sa infulec un MOS CRACIUN din ciocolata,ca doar pe asta il am prin zona chestia e ca cica devine mai nervos bebe daca consumi cofeina...asta nu e cu colicile.Dar mai nervoasa decat cand o imbrac, nu cred ca poate fi, asa ca...
Si mie mi se pare cam aiurea cu regimul,vad ca si cei hraniti cu lapte praf au colici,poate mai mult!
Oricum,nu am avut asa pofta mare de cioco,pentru ca am mancat prajituri,compot de ananas,gem etc. Si astea mi-au potolit pofta de dulce!

MONI si DIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta raducu spune:

Moni..ai fost mortala cu faza cu fotbalista....
Tu-ti dai seama ce bine se cistiga in echipa de femini la fotbal???Mai ca mi-ai dat idei...
La cite sutulete primesc si eu in ultimul timp de la fiica-mea...
Fetelor..ce sa-mi pun si eu la buba de pe buza????N-o suport....
Nicole
34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

ANDIARORO iti doresc sa nasti acolo unde ti-ai propus nu unde vre salvarea frantzujilor.

MONI - asa e... bebelinul meu seamana cu mine. Deh daca tati a vrut baiat... sa imi faca si mie fetitza sa semene si cu el sa nu se mai oftice.
Eu il tin pe Nicolas cu body si costumas din bumbac (2 piese sau salopetzica) dar caciula doar dupa baita ... pana la primul supt.

Ella - da-i bataie cu nasterea... baga si tu ceva activitati.

Fetelor colicii se fac din cauza intolerantei la lactoza ... si pt cei hraniti natural si pt cei hraniti artificial.
Va pupic ca plange matzu. Ma duc sa ii dau papa si sa il scot juma de ora la joaca.

TEOLINDA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

Mergi la inceput