Totul despre Vaccinuri

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by LEONARD19
Stiu ca este infanrix ipv hib?

Asa este.
Stiu doar ca acesta se face la un an si apoi priorix sau ambele in acelasi timp. Noi la 1 an am facut inf. ipv hib + priorix. Cred ca schema de vaccinare difera de la medic, la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Havrix - reactii dupa vaccinare?
madau
Salut mamici!

Maine dupa amiaza trebuie sa-mi vaccinez maimutica cu Havrix (impotriva Hepatitei A), si as vrea sa stiu daca pot aparea ceva reactii negative dupa acest vaccin (febra, etc)..nu de alta dar duminica trebuie sa mergem cu cea mica la o petrecere si daca e ceva..aman vaccinul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Madau, noi am facut havrix-ul in iulie, fara absolut nici o reactie. dar depinde de copil. in general orice vaccin poate da reactii adverse de acelasi tip (un pic de temperatura, inapetenta, maraiala, etc).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Baietii mei au primit vaccinul fara nici o reactie.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vaccinul Prevenar - intrebari
Gabrielama
Buna dimineata, dragi mamici!

am auzit ca a aparut un nou vaccin (ar fi aparut anul trecut), Prevenar, care ar avea ca scop prevenirea racelilor puternice - penumonii, otite, etc. Am cautat pe Internet dar nu am gasit prea multe informatii - singurele comentarii erau in limba franceza, pe care eu nu o vorbesc.

Ati auzit ceva de acest vaccin de la medicii pediatrii unde mergeti? Ati facut acest vaccin?

Multumesc anticipat de informatii.

Edit: ca sa mentionez ca intre timp am gasit informatii despre vaccin - cele ale producatorului, ce si cum stie sa faca acest vaccin. Raman insa interesata de experiente directe, daca cineva a facut pana acum acest vaccin.

mariamunteanu
Copiii mei au facut, dar nu mai tin minte la ce varsa, oricum parca pe la 1 an. N-am carnetul de sanatate la mine.

Este cumva acel vaccin cu 6 elemente (tetanos, hepatita B etc) ?

aditzu
Buna,

Eu i-am facut fetitzei mele vaccinul asta vara, are 4 ani si in primul an de gradinita a facut foarte des de bronsita - incepea cu mucisori galbeni care rapid ajungeau in piept. E cam de aceeasi categorie cu Pneumo23 (acesta e mai comun la noi) desi in prospect zice ca nu se exclud in principiu previne infectiile cu niste tulpini de pneumococ, principalul vinovat pentru aproximativ 80% din probleme ORL , bronsite si pneumonii din gradinite (asta mi-au spus-o medicii pediatri). Acum daca e eficient sau nu, habar n-am, voi vedea anul asta. Oriucm eu i-am mai facut imunizare si cu IRS19 si cu Bronhovaxon asa ca, ceva-ceva sper sa se prinda si sa nu mai tragem asa de greu anul asta.
Se gaseste la farmacia Academiei si costa vre-o 2 mil de lei vechi.

Monica-Elena
Intre 2 si 5 ani se face o singura doza.A aparut anul trecut in decembrie pe piata noastra dar exista si varianta romaneasca pneumococ 23. Ne-a fost recomandat so noua de medicul pediatru dar avand in vedere ca nu mergem la gradi si nici nu raceste des doar de 2 ori in 2 ani si 3 luni nu cred ca o sa il facem, insa mar interesa si pe mine parerile celor care lau facut(daca s-au mai imbolnavit asa de des, ce reactii adverse au avut de la el etc).

katik
eu la robi i l-am facut anul trecut prin oct-noiembrie(inca nu era la noi pe piata, l-am adus de la unguri cu 70 ero).el a facut o pneumonie urita la 6 saptamini cind am fost la un pas de internare. afara se face curent din cite imi spunea pediatra. ce-i drept de atunci pneumonie nu mi-a facut, doar cite o bronsita, ca doar luam tot ce este pe la gradi la sora-sa.am facut doua rapeluri si pediatra zicea ca urmatorul(ultimul) putem sa facem pneumo23 ca merge deja la virsta asta. acum nu stiu ce sa zic, otita a facut o data, dar la abundenta de muci pe care i-a avut nu ma mir deloc.
ne-am mai imunizat si noi cu alte cele, deci despre efect nu stiu ce sa zic.
edit: am uitat: dupa vaccin febra n-a facut deloc, doar o diaree care a tinut doua zile care s-a reparat cu smecta, orez, morcov si banana.


Gabrielama
Doamnelor mamici,

multumesc mult de raspunsurile voastre.

Mara a facut, pana acum (3 ani si jumatate) toate vaccinurile recomandate in schema de vaccinuri; cineva mi-a spus insa ca il poate face si pe acesta, imi recomanda mai precis si acest vaccin, pentru prevenirea racelilor de iarna adunate la gradinita.

Multa sanatate la pitici!

Gabi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vaccinul, statul si farmacia
ruxandraru
Asadar, o luam de la capat.
Am stabilit cind s a nascut Tudor ca facem schema de vaccinuri de la stat. Mi a facut reactii urite de tot de fiecare data: febra mare, diaree, greva foamei.
Acum am gasit o doctorita noua care tare mi a placut si care mi a garantat ca vaccinurile cumparate dau reactii mai blinde, lucru confirmat de parintii care au ales asa de la inceput.
Pentru ca sint pietrificata de groaza la gindul vaccinului de un an, care de fapt sint doua vaccinuri (la o luna distanta, Trimovax- la stat sau priorix- de luat si Infanrix IPV Hib)... ma gindesc tot mai serios sa le cumpar si salutare.
Daca va face urit si de la astea, macar stiu c am incercat. Daca nu, fac chef.
Sint curioasa daca mai exista cineva care sa se fi razgindit asa, pe drum si evident daca a existat vreo diferenta in reactiile post vaccin.
Multumesc din suflet!

sibip

Draga Ruxandra,
e chiar o idee buna ca la un an sa-i faci vaccinul "privat". Ma refer la Infanrix. Inafara de lipsa reactiilor (la care sper si eu!) este bine ca puiutul tau sa primeasca si 2 doze de vaccin anti-polio injectabil. La fel, pentru cei care merg pe schema "privata", e bine sa faca si doua doze "de la stat" cu anti-polio administrat oral. Mie asa mi-a explicat specialistul. Iar noi vom face exact asa: pina la 1 an vaccinul de stat, iar dozele de 1 an resp. 2 ani jumate "privat".
Cit despre Priorix, nu are rost sa ti-l cumperi. Este ok Trimovax-ul. L-am experimentat pe baietelul meu mai mare, reactie 0.

ruxandraru
sibip, multzam mult ca mi ai raspuns! cred c as merge pe priorix numai pentru ca sint deja speriata de cele facute la cabinet... poate, poate o fi mai usor. dar voi verifica, am inteles ca e posibil sa lucreze si ei cu priorix.
tudor a facut scandal de fiecare data, chiar si la vaccinurile la care ma asigura doctorita ca nu va fi prea rau si acum suflu si n iaurt...
dar ma bucur ca nu sint singura care face slalom.
sper sa scapam usor si la fel si voi!


madau

Eu i-am facut Mirunei vaccinul de la stat si n-a avut nici o problema. La fel si inca 2 prietene ale mele...copii sunt super ok. Eu una nu cred in teoria ca vaccinul "cu bani" garanteaza lipsa oricaror reactii, depinde la copil la copil. Trimovaxul e ok, l-am facut si noi. Dr noastra a mers pe Tritanrix combinat cu Hiberix de fiecare data.

locca
Ruxandra, al meu copil a facut la 2 luni varianta de la stat iar apoi numai varianta cumparata. Reactiile au fost asemanatoare de fiecare data: nu a facut febra, nu s-a umflat locul, dar a fost marait si in greva foamei si a somnului cateva zile bune dupa vaccin.
Despre ce zicea dr. lui Sibip nu am mai auzit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

V-as ruga sa imi spuneti daca stiti cazuri de copii vaccinati anti rujeola care au facut boala ulterior.Cat timp ofera protectie AR ?

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de princess


Baietelului meu i-am facut la 2,4,6 luni variantele gratuite de vaccin, cele de la stat. La un an i-am facut PENTAXIM ca sa avem prins si Haemophilus in schema, asa ne-a zis dr. pediatra.

Am uitat sa o intreb daca mai trebuie rapel pentru Haemophilus si nici dumneaei nu mi-a zis. Am citit undeva ca o singura doza de PENTAXIM la un an ar fi suficienta.

Cine imi poate spune cum sa procedez?

Va multumesc pentru raspunsuri!

Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006

VARSTA RARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

nu am avut timp sa citesc toate paginile si de aceea imi cer scuze daca intrebarea a mai fost pusa de cineva.
sebi are 5 ani si 9 luni si nu a fost vaccinat pt oreion ,rubeola si rujeola.am facut comanda in farmacii si am cumparat PRIORIX.am citit multe pareri pro si contra acestui vaccin dar toate se refereau la copii pana intr-un an sau un an si un pic.a mai vaccinat cineva copilul atat de tarziu?daca da au avut reactii adverse urate sau a trecut fara probleme?
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de criu


vaccinuri la bebe de 2 luni

Mergi la inceput