Cereale - de care?
Raspunsuri - Pagina 5

Sheannamp spune:
Originally posted by miria_cristina
Chiar si cerealele cu orez ii dau ceeasi problema?
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

clarrice spune:
Nu am incercat cereale cu orez pana acum . Iata ca nu m-am gandit la asta. Multumesc pentru idee.

Sheannamp spune:
Clarice, exista doua motive legate de cereale pentru care se intampla lucrul acesta:
1. varsta prea mica a bebelusului (nu se dau sub 4 luni)
2. cerealele pe care le folosesti contin gluten.
Te sfatuiesc sa incerci sa ii dai doar cereale pe care scrie ca sunt fara gluten (adica orez, orez+roscove, porumb+tapioca, si cred ca astea sunt toate cerealele care se gasesc pe piatza romaneasca fara gluten).
Sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

clarrice spune:
Bebita are sase luni si i-am dat cereale cu lapte mar si morcov. Sunt pentru bebeii mai mari de 4 luni si nu au gluten.Chiar acum m-am gandit vazand ca nu cele de mai sus sunt problema,ca o fii de la laptele praf. Spun asta pentru ca inca o alaptez. Am sa incerc sa-i dau cerealele pe care mi le-ai recomandat Sheannamp.

Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Bic
Ca si mamacangur, de la 7 luni pina acum a mincat in fiecare dimineata si seara cereale facute de mine din orez brun, ovaz, mei, quinoa. Risnite boabele in blender si apoi fierte la foc mic zece minute. Avantajul este ca poti sa reglezi consistenta. In ultimul timp fac o pasta destul de tare care se poate taia in bucatele dupa ce se raceste si o poate minca ea cu mina.
Din pacate, de ceva vreme ne confruntam cu o reactie la un aliment pe care nu-l pot detecta. Acum mincam numai ovaz, si inclin sa cred ca era meiul de vina. Mai vedem.
Oricum, cerealele facte asa sint mai sanatoase pentru ca nu sint la fel de procesate ca cele comerciale si nu contin zahar sau alte adaosuri.Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Ma surprinde ce spui despre mei, n-am mai auzit sa dea alergii. E millet, nu?
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Sheannamp spune:
Autor: Dorsilia
Subiect: "Din luna a 6-a..|"
Trimis la: 20/05/2007 23:46:48
cerealele ppe care e mentionat "din luna a 6-a" se pot da imediat dupa ce bebe intra in luna a 6-a sau abia dupa ce a implinit 6 luni?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: mcrmiki
Raspuns la: 21/05/2007 00:15:45
Eu le-am dat cereale "din luna a 6-a" dupa ce copii implinit 6 luni si probabil contin tot felul de fructe, cereale, etc. care producatorii considera ca doar dupa 6 luni este ok pt stomacelul lor sa digere ceea ce contin cerealele.
Numai bine!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Medeea76
Raspuns la: 21/05/2007 11:06:46
Poti sa ii dai si sa vezi daca bebe are sau nu vreo reactie adversa. Oricum, producatorii isi iau intotdeauna o marja, ai sa vezi ca nu toti producatorii pun aceeasi varsta pe produse similare...
Autor: she_wolf
Raspuns la: 21/05/2007 12:37:36
Eu stiu ca se dau dupa ce bb a implinit 6 luni. Majoritatea sunt cu gluten si cerealele cu gluten nu sunt recomandate pana la 6 luni.
Autor: Dorsilia
Raspuns la: 21/05/2007 17:19:49
multumesc, mai asteptam 3 saptamani atunci. intre timp am gasit cel putin la fel de bune la gust si "de la 4 luni"...tot de la milupa
Autor: Mirrella
Raspuns la: 21/05/2007 19:06:19
Eu cerealele le-am introdus abia de la 6 luni,si bineinteles am inceput cu cele recomandate din luna a 4-a.Iar cele"peste 6 luni" le-am folosit doar dupa ce fetita a implinit 8 luni,caci aveau gluten.Le-am ocolit si pe cele ce aveau fructe ca fragi,zmeura,capsuni,sa nu ne procopsim cu vreo alergie....Deci rabdare..si sa cresteti mari!
Autor: Sheannamp
Raspuns la: 21/05/2007 21:30:33
Cerealele de la Nestle pentru prima varsta (orez si orez cu roscove) pot fi folosite incepand cu sfarsitul lunii a 4a.
In plus contin fier si sunt hipoalergene pentru ca nu au gluten.
Nu vreau sa le fac neparat reclama dar baietii mei au fost inebuniti dupa ele, inca de la inceput. Cele de la Milupa nu au fost la fel de apreciate.
Nu au avut nici un fel de reactie adversa (dar asta nu e o regula).
Orezul simplu se prepara cu lapte iar orezul cu roscove cu apa.

nicole2005 spune:
Si eu de fiecare data am asteptat sa implineasca luna si apoi iam dat cereale de 4 luni , 6 luni si acum respectiv 8 luni. in schimb deja pentru ca mancarea o papa foarte foarte bine am renuntat de masa de cereale de dinainte de culcare si ii dau ziua la fructe doua trei masuri .
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
piscotel

aidaciolac spune:
Va rog , nu cumparati cereale , sucuri... care au vitamina B...chiar daca sunt bune la gust , iar copilul le adora.
Aida - mama de pisica mica.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96703
Multa sanatate!

Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
Va rog , nu cumparati cereale , sucuri... care au vitamina B...chiar daca sunt bune la gust , iar copilul le adora.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96703
Multa sanatate!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

aidaciolac spune:
Emma cand a fost diagnosticata cu rabdomiosarcom alveolar (cancer) , alimentele cu vitamina B au fost singurele pe care ni le-au interzis doctorii.
Vitaminele B 1 - 12 , ajuta la dezvoltarea celulei bune dar si canceroasa care poate fi inactiva in organism toata viata si sa nu se declanseze.
Eu va spun din experienta nu din auzite.