olita

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Am incercat sa o pun pe Amy la olita la 1 an s 8 luni, dar au fost numai accidente, asa ca am renuntat. O luna mai tarzu, s-a asezat singura pe olita si a facut si pipi si kk...de atunci au fost doar 2 accidente...am scapat de pampersul de zi ;). Cel de noapte e inca in actualitate, pentru ca bea 2 bibe de lapte plus ceiutz (aproape un bibe). Cred ca atunci cand bebe e pregatit, operatiunea olta se desfasoara foarte usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: eloise
Subiect: Operatiunea olitza- totusi, cand o initiem?
Trimis la: 28/06/2007 11:19:31

Am un baietel in varsta de 8 luni. M-am documentat si eu intr-o oarecare masura in privinta introducerii olitei si am aflat lucruri destul de contradictorii. Unele surse sustin ca ar fi inutil si chiar periculos sa introducem obiectul inainte de 1 an (controlul sfincterelor ar fi posibil abia pe la 18 luni, sau cam asa parca -nu sunt sigura daca retin bine-), altele (mai ales mame cu ceva experienta) spun ca au folosit-o cu succes de la 7 luni. Ma gandesc ca generatia noastra asa a crescut, iar scutece nu mai avea nici un copil dupa varsta de 1 an. Voi ce credeti? Ar trebui sa incep sa pun copilul pe olitza? Cum se procedeaza? Respect un orar in fiecare zi? (in conditiile in care copilul nu "presteaza" neaparat la aceeasi ora zilnic)
Astept parerile voastre pro si contra, tehnici si sugestii.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ellinia
Raspuns la: 28/06/2007 11:28:59
Si eu m-am chinuit degeaba, de pe la 9 luni, cu pauze, il tot asezam pe olita. De abia cu doua luni inainte de 2 ani a inceput sa faca efectiv. Inca n-am scapat de pampersul din somn si de afara pentru ca s-a scapat odata pe el afara si a fost jale mare, i-a fost rusine, a plans de parca cine stie ce s-ar fi intamplat, asa ca mai astept un pic.
Parerea mea e ca la 7 luni e mult prea devreme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de Albinutzza

Baietelul meu face in curand 2 ani. SI pt ca a venit vara am zis ca treb sa scoatem pampersu'. Am inceput operatiunea sa zic cu brio, pt ca la 5 min dupa ce nu i-am mai pus, a zis: "mama kk" A facut la oala, am aplaudat, bravooo, dus la toaleta, tras apa, iar bravoo. A fost ok, si am zis ca e un inceput bun. Dar atat a fost, pt ca de 2 saptamani nu vrea sa spuna deloc ca face ceva. Nu cere oala, nu zice nimik. L-am luat cu frumosu', l-am lasat ud, l-am certat, i-am zis ca rad copii de noi, i-am pus pampers numa in somn, dupa masa si noaptea. Dar tot nu vrea, se fac 2 sapt si NU vrea sa zica nimik. Am zis ca poate se inhiba si am zis sa car oala in park, dar nici in casa nu cere

V-ati mai confruntat cu astfel de situatii??? Ce solutii exista??? Undeva gresesc sau e ceva ce nu inteleg eu

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Albinutza exact asa fac ai mei amandoi: stiu pt ce e olitza, daca ii pun (si au chef sa stea la momentul respectiv) fac ce trebuie, dar nu o cer de nici o culoare. I-am lasat si eu mult fara pampers prin casa si mi-au facut de toate peste tot , dar f. f. rar s-au asezat singuri pe olitza care le e mereu la indemana, iar de cerut, nu au cerut niciodata. Nici eu nu stiu cum sa procedez si nu am scris ca sa iti dau un sfat, ci doar sa-ti spun ca Luca nu e singurul. Pupici multi la bondarel!

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si noi sintem la capitolul "fara pampers toata ziua" si desi mai avem accidente, dupa 3 saptamini deja se aseaza singur pe olita, cere la wc sa faca "ca baietii" si noaptea nu mai face deloc (desi eu inca ii mai pun pampers). Are doi ani jumate si pina acum am mai incercat sa-l convingem sa faca la oala, dar fara succes. Numai cind l-am trecut la chilotei s-a convins ca trebuie sa nu mai faca pe el, asa ca metoda e foarte buna. Noi am asteptat sa vina vara pentru ca era mai greu sa-l schimb iarna in caz ca facea pe el. Asa ca daca vreti un sfat, cele care aveti copii maricei, renunatati acum la pampers pentru ca la irana e mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Asa am gandit si eu, si am pus chilotei,ca e vara si nu raceste e mai usor. Plus ca m-am gandit ca simtindu-se ud, nu-i va placea si automat va incepe sa spuna. Dar...n-a fost asa...nu vrea sa spuna, nici macar dupa ce a facut nu spune, deci ca si cum nu l-ar deranja ca e UD

Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaz spune:

dragele mele, am un baietel de 3 ani si 9 luni. facem pipi la olita sau la wc de la 2 ani si jumatater si simplu plange si isi tine picioarele drepte, iar daca il fortez, pur si simplu nu mai face nimic. sunt disperata, i-am spus ca baietii mari fac caca la wc si ca rad copii de el daca face in chiloti dar degeaba, ajutati-ma cu o tehnica, cu o idee, cu un sfat, pentru ca e prea mare ca sa mai faca caca in chiloti. multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Noi am inceput "operatiunea olita",pe la 9 luni si jumatate.Pentru inceput am pus-o pe olita cand se trezea ea,la 9:00-10:00.Mai tarziu,pe la 10 luni jumate, am inceput sa o pun si dimineata la 6:00, inainte de a-si bea biberonul,si am avut succes.Acum odata cu venirea verii,si impicit a caniculei,a inceput sa se irite la pulpite,unde vine banda elastica a pampersului,si am inlocuit si pampersul de noapte cu paturica de pampers,bagata sub cearceaf.

Acum la 11 luni jumate,nu mai punem pampers decat la plimbarile mai lungi,s-au daca nu face pipi la olita inainte de a o imbraca pentru plimbare.Daca face,renuntam la pampers.

Mai avem si scapari prin casa, cand mai uita mami sa o puna pe olita.De cerut nu o cere,ar fi culmea sa inceapa cu "oala", in conditiile in care, inca nu a inceput sa zica nimic,dar o pun la olita la o ora jumate-doua,iar daca nu face ,revin cu olita la 10 min-un sfert de ora,si face intr-un final.KK face dimineata la noua-zece,si nu mai face peste zi decat FOARTE rar .

Cam asa a decurs la noi treaba,acum asteptam sa incepem sa vorbim si poate cu putin noroc,pe la un an jumate o sa incepem sa cerem si olita.Dar mai vedem noi.

Iolanda, de printesica,Alexandra,17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pipi la olita
anma
Pitica mea are doi ani si nu vrea sa stea pe olita! Cum s-o invat sa faca pipi la olita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Si noi am incercat astazi fara pampersi desct cu pantalonasi. Nu are nici o problema cu faptul ce este ud pana in sandale. Olita nici nu vrea sa o vada. Ne jucam cu ea dar cand este de pus fara pampersi.....ia foc.
Am zis ca o sa incerc si cu un colac de WC. Poate asa reusim.

O zi bunuta.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput