olita
Raspunsuri - Pagina 8
Sheannamp spune:
Autor: amyarabella
Subiect: La ce varsta ati inceput operatiunea olita?Trimis la: 10/09/2007 21:02:32
Probabil ca a mai fost postat un astfel de subiect dar..nu am rabdare sa caut .
Noi avem 1 an si 8luni si niste prietene mi-au spus ca ar trebui sa il pun pe olita. Eu nu stiu cum sa procedez am incercat de cateva ori la caca sa facem la olita dar mai mult l-am inhibat.
Voi cum ati inceput cum i-ati invatat pe prichindei sa faca toate 'treburile' la olita ?
Si cam de la ce varsta?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: monu
Raspuns la: 10/09/2007 21:20:15
Eu am pus-o pe Alexia pentru prima data la olitza pe la 8 luni cand statea bine in fund. In timp a invatat sa faca treaba mare doar la olitza. La noi a fost mai usor pentru ca avea ore fixe si o mai si urmaream. Si cand vedeam ca face ceva fuga la olitza. Iar acum face si pisu la toaleta pe reductor.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Donia
Raspuns la: 10/09/2007 21:42:36
Noi am inceput la modul serios la 2 ani. Pana atunci o puneam pe olita o data la 2-3 zile, doar ca sa se obisnuisca putin cu ideea.
Dupa 2 ani o puneam in fiecare dimineata, in plus si in timpul zilei dupa somn si seara inainte de culcare, apoi cu timpul a inceput sa mai si ceara. Pe la 2 ani si 2 luni i-am spus ca nu o sa-i mai dau scutec in timpul zilei si ca o sa poarte chilotei ca fetitele mari si ca trebuie sa anunte daca vrea olita. A mers totul de minune. Iar peste inca vreo 2 luni i-am scos si scutecul de noapte, ca observsem ca era mereu uscat dimineata.
Sa nu te descurajezi daca va merge putin mai greu la voi, am citit ca la baietei poate sa dureze mai mult, nu stiu de ce. Acum am si eu bebe baietel si sunt curioasa cum va fi.
Sa nu il lasi mai mult de 10 minute pe olita pentru ca poate sa faca prolaps rectal (ii iese intestinul in afara) si sa nu il certi sau sa nu comentezi in nici un fel daca nu face nimic, in schimb sa il lauzi cand face.
Dar eu zic ca poti sa mai astepti, inca nu are control asupra sfincterelor si daca fortezi prea devreme poate sa capete repulsie fata de olita.
Succes!
Autor: sanziana72
Raspuns la: 10/09/2007 21:49:20
1.cel care se aplica cand eram noi copii, adica pusul pe olita din momentul in care copilul sta bine in fund (pe la 8-9 luni) si se invata mersul la olita din reflex (desi acum exista tratate de psihologie cum ca se traumatizeaza copilul facand asa !?). Oricum, pe vremea scutecelor de panza cred ca oricine prefera sa isi invete repede copilul la olita.
2.curentul actual dezvoltat in urma aparitie pampersilor care sunt mult mai comozi (pentru parinti si copii). Aici se incepe antrenamentul la olita in momentul in care copilul isi poate controla sfincterele (poate urca singur scarile), desi mai indicat e sa incepi in momentul in care copilul poate intelege ce i se cere si in cazul acesta trecerea se poate face foarte repede si fara stress prea mare.
Eu am invatat cu primul curent.
Cu fiica-mea am incercat pe la 1 an jumatate, dar nu prea a mers, iar apoi a venit iarna, naveta cu trenul pt ea, am renuntat. Am reluat operatiunea la 2 si 10 luni, la mare, si pot spune ca a facut progrese uimitoare in doar o saptamana. Acum se mai intampla doar accidente, dar mai avem inca putin de lucru.
Autor: adinell
Raspuns la: 10/09/2007 22:30:12
Al meu baiat are doi ani in curand si nu vrea sa faca caca la olita. Pisu mai face insa caca, nu. Cred ca o sa fac cu nervii, numai cand il aud cum spune: "Mami, caca, nu!"
Nu stiu, cum sa il mai pacalesc sau cum sa il mai conving sa incerce sa faca... intelege tot ce ii spun, insa pur si simplu nu vrea, e incapatanat... Ceva sfaturi, aveti??? Am incercat in fel si chipuri.... degeaba!
Va rog!!!
Sheannamp spune:
Autor: adjadyn
Subiect: olita
Trimis la: 22/04/2008 21:28:34
cum ati invatat copii vostri sa faca noaptea la olita.???fetita mea are 3 ani jumate si inca mai doarme cu pampersi noaptea.As vrea sa o i9nvat sa faca la olita, mi-ar fi de folos niste sfaturi va rog.
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=15633&cid=15022
http://pg.photos.yahoo.com/ph/zapomena/album?.dir=5b15
Raspunsuri:
Autor: Androix
Raspuns la: 22/04/2008 21:37:26
Pai ii explici care e treaba si iti iei inima in dinti si o lasi fara pampers. Pui olita la indemana, o pui inainte de culcare si apoi vezi care e treaba. Eu am renuntat fara sa mai urmaresc pampersul dimineata. A avut si accidente, de cele mai multe ori cand ii era frig peste noapte dar in 90% din cazuri se cere singur. Noi dormim in aceeasi camera, nu il mai pun efectiv eu, se dezbraca si se aseaza singur dar tot are nevoie de o vorba de incurajare de la mine
Bafta!
Andreea mama de Filip si Georgia
blackpanterro spune:
Eu nu inteleg treaba cu facutul la oala noaptea? Scoli copilul sa faca pipi?
Aidan doarme tun 14 ore, nu l-as trezi sa faca pipi pt nimic in lume.Dimineata se trezeste cu 2 litri(e foarte plin) de pipi in scutec, aia inseamna ca face pipi de multe ori, deci ar trebui sa il trezesc toata noaptea sa faca.
Aici cred ca tine cel mai mult de puterea de a tine pipi peste noapte si cred ca se intampla natural fara sa fie treziti noaptea.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Eu nu inteleg treaba cu facutul la oala noaptea? Scoli copilul sa faca pipi?
Aidan doarme tun 14 ore, nu l-as trezi sa faca pipi pt nimic in lume.Dimineata se trezeste cu 2 litri(e foarte plin) de pipi in scutec, aia inseamna ca face pipi de multe ori, deci ar trebui sa il trezesc toata noaptea sa faca.
Aici cred ca tine cel mai mult de puterea de a tine pipi peste noapte si cred ca se intampla natural fara sa fie treziti noaptea.
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Exact.
Tine de tonusul sfincterian si de controlul reflex al acestuia. La persoanele sanatoase acesta se dezvolta absolut spontan, de la sine si nu trebuie sa il inveti tu trezind copilul noaptea.
In mod normal, in conditii obisnuite de consum lichidian o persoana nu are mictiune nocturna.
Evident ca daca se trezeste dupa multe ore de somn, poate avea senzatie de mictionare dar asta nu inseamna ca musai trebuie sa intrerupi somnul ca sa isi goleasca copilul vezica. Cu cat aceasta se obisnuieste sa tina mai multa urina, cu atat va putea si copilul sa doarma linistit si sa faca pipi doar la culcare si la trezire.
Androix spune:
Adriana, daca mie imi era adresata intrebarea cu sculatul noaptea, ca nu am inteles nu il trezesc noaptea, se trezeste singur. De obicei. Am avut perioade scurte 2-3 nopti si putine la numar, de obicei la schimbarea temperaturii, cand facea pe el pentru ca ii era frig peste noapte si nu dormea invelit. Ma trezeam eu de 5-6 ori pe noapte si il inveleam. Daca se agita in somn, chiar daca dormea, il ridicam si-l puneam pe oala dupa care se linistea. M-am prins de asta dupa cateva accidente.
Personal consider ca este mai usor pentru toata lumea inclusiv pentru copil sa-l ridic 30 de secunde din pat si sa-l pun pe oala decat sa faca pe el si sa se puna pe plans, sa trebuiasca sa aprind becul, sa schimb patul, sa-l schimb pe el si apoi sa ne culcam cu totii fericiti la loc. Asta pentru ca Filip nici treaz dar nici in somn, odata invatat fara pampers, nu mai face decat fie pe el fie la oala. Adica daca ii pun pampers se cere, cand renunt la el ori cere in cele mai multe cazuri ori face direct pe el, din diverse motive: noaptea de frig, ziua pentru ca uita se ia cu joaca si eu uit sa-l intreb sau pentru ca nu-i convine ceva si asa ma pune el la punct. Cu alte cuvinte de cand a priceput marea filozofie cu oala nu a mai avut niciodata "accidente in pampers" doar in chiloti.
Andreea mama de Filip si Georgia
alra spune:
interesant subiect ca si noi trebuie sa incepem olita.
eu am citit aici ca pana in jurul a 2 ani e inutil sa incerci sa ii scoti pampersii caci fizic nu pot controla daca fac sau nu.
cica la pampersul de noapte nu vei renunta foarte usor, sunt copii care inca fac noaptea pana inspre 6 ani. si se pare ca e normal. tin minte ce s-a chinuit maica-mea cu sora-mea ca si ea a udat patul pana tarziu, da' ce sa-i faci, pe vremea aia nu erau pampersi si problema era mult mai spinoasa.
eu stiu baiat aici care pana la 14 ani a dormit cu pampers, insa copilul acela are multe alte probleme de sanatate, deci nu as zice ca asta e o regula. cica pampersul de noapte il scoti cand remarci multe nopti la rand ca e uscat - asta am citit.
noi am pescuit deja niste pipi in olita (o punem inainte de baie) insa ocazional. da' oricum suntem prietene cu olita, ceea ce e primul pas.
asteptam cu interes vara sa o lasam fara pampersi in curte, in casa nu am tupeu
Vacanta cu Laura in Romania
blackpanterro spune:
Aha, am inteles, deci nu scol copilu' noaptea :)
Andreea, daca se trezeste el e normal sa il pui pe oala mai ales daca esti in camera cu el, as face la fel.
Aidan face kk in oala de mult timp dar cu pipi nu e chip sa il pun ca face des si desi cateodata imi spune sa faca la oala, mai mult face in pampers.El si bea aproape 2 litri de lichide zilnic.
Eu ii tot zic ca atunci cand isi cauta gagica sa fie sigur ca tipa il va accepta cu pampers LOOOL
PS.Aici am vazut pampers de noapte pt copii mari, se numesc Good Nights si merg pana la 6-7 ani.
alra spune:
quote:
El si bea aproape 2 litri de lichide zilnic.
si fi-mea!!!
mai, eu mor de frica sa ii scot pampersii cand suntem plecati de exemplu, ce fac nene pe autostrada?!
sau ce fac daca o apuca pipiu in magazine ca nu toate au toaleta.
si toaletele publice sunt cahh, cam pe oriunde te-ai duce. parca nu as pune-o prin ele.
voi cum rezolvati problemele astea?
Vacanta cu Laura in Romania
Sheannamp spune:
Autor: andira
Subiect: olita
Trimis la: 28/05/2008 18:12:02
Am o problema: fetita mea de 3 ani nu vrea sa faca kk la olita. Cu pisu' nu este nici o problema, insa de o saptamana de cand am renuntat la pampers de tot kk face in chilotei.
Nu stiu cum sa o conving sa faca si kk. I-am promis ca-i iau ce-i place ei (Danette cu cioco :)), ca mergem afara cand vrea ea, i-am dat exemplu copiii din parc... nimic.
Azi iar, de 2 ori.
Ati avut probleme de genul asta? Cum ati rezolvat?
Multumesc frumos!
Raspunsuri:
Autor: ixyshor
Raspuns la: 28/05/2008 20:16:36
Noi inca suntem cu pampers full time,asa ca nu-ti pot spune din experienta mea, ci din experienta unei prietene, care a avut exact aceeasi situatie. Baietelul facea fara probleme pipi la olita, dar caca spunea ca ii este scarba sa faca tot acolo. Asta a continuat pana la 4 ani cand a mers la gradi, si in cateva zile s-a rusinat de ceilalti copii si a inceput sa faca fara probleme la olita.
Iti urez succes!
Sheannamp spune:
Autor: acusor
Subiect: Nu face la olita!
Trimis la: 02/12/2008 18:18:33
Refuza sa faca kk la olita sau wc! Prefera sa faca pe el.
L-am luat cu frumosul, i-am explicat, l-am certat, nu sta cu pampers ziua. Nu il deranjeaza sa stea cu gogoloiu la fund.
L-am lasat si fara chiloti, doar cu pantaloni. L-a deranjat ca s-a murdarit pe picioare, dar continua sa faca pe el.
Eu zic ca nu e prea mic, la 3 ani si 4 luni sa nu mai faca pe el.
Ce metode sa mai aplic?
Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
Raspunsuri:
Autor: Danelutza
Raspuns la: 02/12/2008 19:02:15
La nepotul meu a functionat, ca l-a pus mami sa se spele de kk si nu i-a placut deloc . S-a murdarit pe minute, a plins ca a trebuit sa spele chiloteii dar dupa aia nu a mai facut. Incearca si tu, vezi daca da roade. Cu pipi sigur nu ar merge, pentru ca nu se murdareste pe miini
Aaa, uitam sa spun, virsta era cam aceeasi, trei ani impliniti.
Daniela, mami de capsunica
Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , filmulete
Elvetia in miniatura
Autor: devoska
Raspuns la: 02/12/2008 19:13:23
Incearca sa-i cumperi o olita atractiva - masinuta, fotoliu... zic si eu. Probabil ca deja ai incercat cu asta. Incearca sa ii faci tu un program de olita. S-a trezit, fuga cu el pe olita, chiar daca a facut in pampers sau pe el. Trece suficient timp pentru un nou pipi, du-l iar la olita. Stai cu el langa olita si tine-l putin de vorba. Si nu-l pune pe olita rece-rece. Poate si asta ii displace. Succes!
Autor: acusor
Raspuns la: 02/12/2008 20:04:49
Multumesc Danelutza, o sa incerc si asta.
Devoska, pipi face si la olita si la wc. La pipi cere, doar kk face pe el. La pipi am reusit sa-l fac sa nu mai faca pe el, in vara. L-am convins ca doar cu pipilica lui cresc copacii . De atunci cere.
O sa incerc sa-i schimb si olita, poate functioneaza.
Pupici
Cat de mari suntem
Autor: Lorikay
Raspuns la: 03/12/2008 14:33:17
citat din mesajul lui acusor
Multumesc Danelutza, o sa incerc si asta.
Devoska, pipi face si la olita si la wc. La pipi cere, doar kk face pe el. La pipi am reusit sa-l fac sa nu mai faca pe el, in vara. L-am convins ca doar cu pipilica lui cresc copacii . De atunci cere.
O sa incerc sa-i schimb si olita, poate functioneaza.
Pupici
Cat de mari suntem
Fa si cu kaka la fel: spune-i ca WC-ul trebuie sa pape kaka, poate merge.
Autor: mariamunteanu
Raspuns la: 03/12/2008 15:50:52
Sa nu te mai stresezi si sa nu-l mai stresezi. O sa faca, ai rabdare. Cu kk e mai greu decat cu pipi. Si baietii mei la fel au facut. Nu-l mai certa.
Maria
Autor: Tisina
Raspuns la: 03/12/2008 16:23:12
Cu fata mea am scapat de pampers si noaptea de pe la doi ani. Cu toate astea, caca nu vroia doamne fereste sa faca altfel decat pe ea. Eram super-frustrata! As fi preferat sa fie invers, sa ceara caca si sa faca pipi pe ea! Am incercat toate metodele, si stii ce a functionat intr-un tarziu? I-am spus sa ma anunte cand face caca si ii pun pampersul, fara sa o oblig la olita sau wc. Mai uita sa imi zica, insa incepea sa scanceasca atunci cand nu mai putea tine, ii puneam repede pampersul si dupa ce facea o spalam si ii puneam chilotei normali. Ne-am chinuit asa mai bine de jumatate de an, pana a reusit sa faca la wc (de olita nici nu vroia sa auda). Procedam la fel: cand o vedeam ca e gata sa faca o dezbracam (ca atunci cand ii puneam pampersul) si o asezam pe wc laudand-o intr-una ce fetita mare e si cum face ea ca copiii mari la wc! Acum se lauda singura
Mult succes!