Mamici de martie-aprilie 2006 (37)
Raspunsuri - Pagina 3
nshiro spune:
quote:
Originally posted by ciuf
Fetelor, am vazut ca a ramas insarcinata Ionica dupa o pierdere de sarcina.
Acum mie mi se pare tare cunoscut numele. Nu a fost printre noi la inceput? Sau o confund eu? E din Costa Rica.
Gata, va pup ca ma duc la nanica.
Sper sa am parte de un somn usor.
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
Ba da! Unde a postat sa o felicitam. Sper sa fie cu succes de data asta caci ea zicea ca mai avusese probleme.
Somn usor si muuuult! Ca sa recuperezi...
rocsana si bebe chan
doublemom spune:
uraaa!! in sfarsit am ajuns pe forum!!! nu stiu din ce motive "absconse" bantui pe net de vreo 2 ore dar nu puteam sa intru pe forum - se bloca. Vad ca nu mai e nici un post dupa ce am citit eu dimineata - dar inainte sa apuc sa scriu ceva s-a blocat. Probabil si voi ati patit la fel.
Acum, intai noutatile, care sunt bune dar ma si baga in toate psihozele.
Am vazut fetele la eco, sunt asa de frumoase (cel putin asa le vad eu 
) ca m-am topit toata. Partea proasta e ca doar ne-aam uitat la ele, la inimioare sa le vedem cum bat, la pozitie, si surprise, sunt amandoua cu capul in jos si e foarte probabil sa ramana asa ca nu prea e loc de intors.
Pentru masuratori ne-a trimis la ecografist sa mai facem o morfologie fetala in sapt 33 -34, ca sa stim exact cum stau si cat de mari sunt.
Stiam eu ca probabil nu o sa stau pana la termen, ca asta se intampla destul de rar la gemeni, dar tot m-au luat ametelile cand mi-a zis ca am inceput deja sa ne pregatim - se inmoaie colul iat prima dintre gagici e cu capul la locul potrivit- si concluzia e ca stam max pana in sapt 36.
Desi mai inseamna destul timp m-a pocnit de parca mi-a zis ca nasc maine.
Pe de alta parte doctorita a fost atat de multumita de felul cum evoluam - toate trei 

- incat mi-a spus ca as putea naste natural fara probleme.
Eu ma cam pregatisem sufleteste pt cezariana - desi stiu ca e o operatie mai grea si recuperarea mai dificila - dar ma tenteaza si o nastere naturala daca nu ar avea riscuri pentru vreuna din bebite.
Ne mai gandim, ne mai sfatuim si vedem noi !!
Acum, scuze ca nu am intrat aseara sa va dau vesti dar am fost atat de dusa (cu neuronul la
)ca m-am bagat in pat la ora 9 si fireste ca sunt treaza de la 4 dimineatza!!
aileana iti tin pumnii si sigur ca ai dreptate - nu conteaza ce varsta are sarcina sau cat de mare sau mic e bb - important e sa fie sanatos. Cu iesitul la cumparaturi, nu cred ca am voie sa bantui ca trebuie sa ma odinesc muuuult, sa nu fac efort sa putem ajunge cat mai departe. Dar sa stii ca mi-ar fi placut tare!! Lasa ca ne vedem in parcul Titan cu bb la plimbare
!
nshiro eu chiar la ceva de felul asta ma refeream, nu stiam ca mai exista si altfel de camasi cu despicatura. Japonezii au unele altfel? Trebuie sa fie interesant cu toate ca diferntele sunt mari si uneori ciudate.(cred ca eu sunt mai conservatoare si mai traditionalista decat as vrea sa cred
)
noe iti urez plimbarici frumoase cu noua achizitie, bineinteles dupa ce se prezinta si "ocupantul" la domiciliu
.
Miha 29+
http://community.webshots.com/user/doublemom100
TweetyGeo spune:
Buna fetelor! Ce mai faceti?
Eu sunt bine. Am mai pus cateva kg. In total am pus 9 kg de cand am ramas. Maine ma duc sa-mi fac analize la sange. Ma duc si la ecograf sa-l vad pe bebita, sa vedem daca e tot baiat si daca e bine, sanatos. Misca in fiecare zi, mai ales noaptea. Si eu am probleme cu somnul, ma trezesc pe la 2-3 si nu mai pot sa dorm, iar pe la 4 adorm si cand suna ceasul imi vine sa-l arunc. Ma duc foarte des la toaleta, de parca as fi racita, dar nu sunt. Mi-e sete intr-una si beau apa tot timpul. Mi se umfla picioarele ca de-abia ma mai incap ghetele, iar seara am o febra musculara la picioare ca de-abia pot sa merg. In pat ma intorc greu de pe o parte pe alta. Banuiesc ca si la voi e la fel.
Pe 23 ianuarie raman in prenatal. Daca se schimba ceva la ecograf poate raman mai devreme sau mai tarziu. Bagajul de spital o sa mi-l fac dupa ce raman acasa.
De-abia astept sa-mi vad bebele in brate. Nu mai am rabdare. Nu i-am cumparat nimic. O sa le ia sotul meu cand o sa fiu in spital. M-am hotarat sa nasc normal. Doar daca apar probleme optez pentru cezariana. Sa vedem si cat de grasut e.
Tcelen, iti tinem pumnii sa nasti usor si repede. Dupa ce raman in prenatal nu o sa va mai scriu si va urez de acum tuturor nastere usoara si sa ne intalnim dupa cu bebelinii in brate.
Stefanut al lui GEO
Catrinel_17 spune:
Ciuf, Nshiro, multumesc! Da, sunt singura la parinti, asta e tragedia. Prietena mea dus-o la spital, a rezolvat sa poata pleca seara acasa (face numai analize) si i-a facut rost si de un celular sa aiba cit sta in spital, so o putem suna!! E fantastica! Sunt ceva mai linistita, dar abia astept sa ii faca toate analizele, sa stim pe ce picior dansam.
Nshiro, sa stii ca si bebelina mea e cu capul in sus, inca. Cred ca ma apuc de exercitiile tale!!!
Ciuf, daaa, Ionica a fost cu mine la “aspirante optimiste”, a ramas gravida si a pierdut sarcina, era dintre noi!! Deci a reusit din nou!!! 
MP, eu scriu tot timpul intr-un document word si apoi numai copiez aici. E mult mai sigur. Si asa pot sa si raspund pe rind… ca UIT TOT!! Am facut niste timpenii din cauza zapacelilor mele, nu te mai poti baza pe mine!!
Laura Ioana, Ileana Marius, andra simona… Cu somnul se pare ca e “normal” sa avem probleme. Mie mi-a prescris ceva “Baldrian” (ceva extract din radacina de valeriana), dar am luat o data sau de 2 ori, ca tot nu foloseste la nimica. Asta este. Ma scol cel mai des ca imi intzepeneste partea pe care dorm, ma dor oasele bazinului de nu-i adevarat!! Ma mai pun pe spate, oblic de fapr, sprijinita pe 3 perini, ma mai intorc… Chinuri! Sau antrenament!!!
Tania, se pare ca la al doilea mamicile sunt mai relaxate, dar chiar sa nu mearga la nici un control in primele trei luni…. Nu-i chiar asa de bine!
Noe, ce haioasa trebe sa fi fost cu ursuletzu in carucior!!! ![]()
Doublemom, vesti buuune! Excelent!!! Incep si fiorii acuma, dar totul o sa mearga bine, doar sunt toate conditiile!!!! Ai ceva pozutze noi de la echo de pus?
Serj, Ariadna, Cristina 30, pe unde mai umblatzi?
Ieri am fost sa ma interesez de cursuri pregatitoare pt nastere (asa nu am nici un chef sa ma duc…) am sunat intr-un loc si m-am inscris, dar am fost si la spitalul de linga noi si am intrebat… cind am fost la spital, am vorbit cu moasa, era chiar linga camera de nastere si se auzea dinauntru o femeie care tocmai nastea si gemeaaaaa….scrisnea…. tzipa… fetelor, m-au luat niste fiori!!!!!
Azi am fost la control, (Tina
) 28 sapt+4 zile, are 1280 grame, mi-a aratat inimioara, frumoasa, se vedeau clar cele 4 camere, cu despartitura intre ele (important), rinichii, venele pulmonare, diafragma. Placenta e Ok, totul e OK, dar nu e intoarsa. Ne-a aratat fatza, statea cu pumnutzii ridicati, foarte bataioasa titza mica a mea. ![]()
Am luat numai 2 kg in plus in ultima luna, nu pot sa cred ca am scapat numai cu atita peste sarbatori!! Poate avea dreptate asistenta cind a zis ca cele care iau mult in trim II au sanse sa puna mai putzin in trim III. In total 12 kg in plus pina acuma.
Catrinel & bb mik
adar spune:
Tinuta - SARU-MANA!!! SARU-MANA!!! SARU-MANA!!!
Acu m-am linistit! Pai trebuia sa fie si fiica-mea pe lista "greilor"!!!
Hai ca te pupam muuuuuuuult de tot!!!
adar si bebelina MAIA
minunea mea
doublemom spune:
TweetyGeo pt picioare umflate mi-a recomandat dr. sa mananc fara sare si a mers, s-au dezumflat aproape de tot. Daca ai probleme cu susu, faci putin si simti ca iti ramane in vezica, ia un no-spa si se mai relaxeaza asa ca o sa poti face normal. La mine merge metoda de fiecare data.
Miha 30+
doublemom spune:
catrinel - asa e! Vestile sunt derutant de bune! Inca nu-mi revin!
Din pacate nu ne-a dat pozici de data asta ca ne-am uitat la ele mai mult ca sa-mi linisteasca mie sufletelul, sa le vad eu ca sunt bine.
Abia peste 3 saptamani facem eco cu masuraturi si atunci inregistrez pe caseta tot!!
Miha 30+
aileana spune:
Pup fetele,
Nshiro si Doublemom, va multumesc din suflet pt incurajari, maine o sa am rezultatul analizei si am toata increderea ca totul e OK.
Nshiro, la eco 3D tot mai mare a aratat bebe, la 21w1d era ca de 22w3d (ceva de genu'). In rest, am facut cu medicul obstetrician eco la toate vizitele lunare si bilunare si tot timpul a fost mai mare, dar in ultimele doua saptamani a crescut foarte mult. La 28w era ca de 30, iar sambata la 30w era ca de 34, ceea ce l-a pus mult pe ganduri pe doctor. Glicemia mi-a cerut s-o fac de la vizita de la 28w, dar cu sarbatorile n-am avut cum si nici nu prea m-am agitat sa merg la un cabinet particular (cu toata agitatia de la birou, de casa si din trafic nu m-am mobilizat si pt asta).
Doublemom, ai dreptate, nu stiu cum de nu mi-am dat seama ca trebuie sa stai cat mai linistita in casica ta. Cel mai bine ne vedem cu piticii in parc la primavara, sa te tii taclale nenica!!!!

.
Andreea Georgiana, merci frumos pt informatie.
Feteloooor!! Aseara am cumparat de la Unirea 2 camasute de noapte pt alaptat, superbe. Amandoua bleu, una cu inimioare si una cu ursuleti si inca un sutien de alaptat mare 95C. Este imens!!
![]()
![]()
![]()
Acum beau ceai cu miere si lamaie mult, se pare ca am biruit inceputul de raceala a doua oara iarna asta
.
De saptamana viitoare va scriem de acasa, gata cu serviciul.
Pupici pt burtici

30+
Ileana
si 

Most wanted baby
Pozele noastre
Life is like a box of chocolates...You never know what you're gonna get
Serj spune:
buna la toate mamicile!!!!
in primul rand bun venit la noile burtici si le urez nastere usoara!
scuze de intarziere pt. sarbatoritele de luna ianuarie si de nume si de varsta!!!! LA MULTI ANI!!!!!!!!
eu sunt pe aici, va citesc mereu ca sa nu raman prea mult in urma dar nu prea mai ajung sa raspund.
si eu am pregatit bagajul de spital, inca nu l-am pus in valiza dar cred ca zilele astea il pun ca am inceput sa ma panichez....
si apropo' de asta tania, nu-i adevarat ca la al 2 lea copil esti mai detasat (mai ales cand este foarte dorit), eu am fost mai obsedata si am invatat din greselile de la pirma sarcina si am fost chiar mai atenta. dar... acum depinde de fiecare mama.
tcelen ma bucur mult ca ai reusit sa treci cu bine si sa ajungi cat mai aproape de termen. nastere cat mai usoara si apgar mare!!!
delia dupa tine (sper sa fie dupa tine) as urma si eu, si irina
irinelimi pare rau ca tocmai acum s-a intamplat cu sotul tau, dar macar va fi langa tine sa te ajute, nu? doar este in concediu medical.
nshiro si catrinel si la mine s-a intros destul de tarziu, cred ca in sapt. dintre 27 si 30 pt. ca a fost un razboi la mine in burta pt. o sapt. si apoi liniste 2 zile, de incepusem sa-mi fac griji. iar la control de 30 sapt. era cu capul in jos.
asa ca nu va faceti griji, este inca timp.
tina te rog sa-mi treci fata cu numele AMBRA, asa au decis baietii mei iar eu sunt de acord.
fetele din ro., lista voastra de spital este ingrozitoare, chiar tot trebuie sa va aduceti de acasa??? pai in spital nu se da nimic???
eu mi-am cumparat o centura tip burtiera pt. dupa nastere, cu 2 cezariene nu as vrea sa raman cu muschii fleasca![]()
si are dreptate ciuf sa nu cumparati multe hainute pt. ca raman mici, nici nu va da-ti seama cand....
ce am mai luat eu, suzeta pt. eventuale necesitati pe care o voi avea in spital, si contenitor special pt. sterilizat la microonde, este mai comod decat fierte si mai sigur (pt. cine are)
catrinel nu te plange de scumpete la voi, sa vii aici sa vezi ce scumpe sunt.... carut 3 in 1 nu gasesti sub 400€, si in general totul este mai scump decat la voi![]()
este adevarat ca fetele din USA sunt celòe mai favorite dar si in europa, italia este cea mai scumpa, ca sa nu mai vorbesc de lapte praf care te usuca.
am vazut ca ati discutat desprte patuturi, sunt bune cele din lemn, dar nu cred ca acolo se va ridica cel mai repede, nici cu premergatorul (eu nu l-am lasat mult pt. ca devine lenes) cel mai bine pe jos, eu personal l-am tinut mult in box, si acolo s-a ridicat.
pupici la toate si multa sanatate pe ultima suta de metri!!!!
cristina
BB mic a lu’ Serj
Poze cu puiul meu
Poze din vacanta
Catrinel_17 spune:
Uitasem!!! doctorul a zis ca sunt trei lucruri importante in faza asta: sa nu fiu consipata, sa nu fie probleme cu pipi, si sa fiu atenta cu burtica. anairda se pare ca sunt totusi contractii cind se intareste burtica. Sunt pre-contractii, si daca devin regulate, e problema. Atita timp cit sunt neregulate, e absolut normal, dar mi-a zis sa cresc totusi doza de magneziu.
Catrinel & bb mik