Mamici de martie-aprilie 2006 (37)
Raspunsuri - Pagina 10
tania2 spune:
Laura Simona suze de mii de ori.
Mesajul era penrtru Andra Simona.
Fetelor, ceva de cap, ca nu mai tin minte nimic, aveti?
bb si tania
http://community.webshots.com/user/red_tania
Delia21 spune:
Ile77,nu cred ca are nimic a face diabetul gestational cu kg puse-parerea mea de parerista,caci nu am studii medicale.La noi toate gravidutele sunt puse sa faca acest test.Eu am 34+ de saptamani,am inceput cu 52-53 de kile si acum am 62-63,deci am pus 10 deocamdata si sa vedem cate o sa mai pun pana vine bebe,oricum sper ca nu mai multe de 3-4.Oricum suflu greu,ma misc si mai greu,iar de obosit....e jale.Adevaru-adevarat e ca abia apuc sa treaca saptamanile astea.
Andreea si Tina,daca nu va plac lactatele,ia incercati voi sa faceti cunostinta cu laptele de soia,soy milk,eu una sunt innebunita dupa el.Si tofu,branza facuta tot din soia.Sau calciu efervescent cu fel de fel de arome.Aileana,felicitari scumpa pentru rezultat bun!Stai pe aproape ca sa ma molipsesc si eu,ok?
Catrinel,pupez si eu inapoi fetele si sanatate mamei tale!nshiro,tare dulce povestea cu surioara ta,si eu am 2 mai mici ca mine si tare protectiva eram si inca sunt cu ele.
[url=http://bd.lilypie.com/SZavm5/.png[/img]Bebele meu[/url]
Delia21 spune:
Tania,si eu stau rau la capitolul memorie in ultimele luni,am uitat sa si vorbesc;am niste lapsusuri de mai mare jena....sper ca dupa nastere sa-mi revina desteptaciunea,ca altfel o sa ma trimita astia la gradinita inloc de ce scoli vreau eu sa ma apuc.
[url=http://bd.lilypie.com/SZavm5/.png[/img]Bebele meu[/url]
aida_o spune:
quote:
Originally posted by Catrinel_17
Chiar ca a fost liniste azi dimineata!! Aida, kim, anairda, ciuf… nimica? N-a mers DC-ul azi noapte, oare?
ba da, la mine sigur a mers, da' nu prea mai "merg" eu
nshiro, din pacate nu am timp sa ma ocup de un site... mi-e de-ajuns serviciul, plus ca am o clienta la al carei site mai fac update-uri, din cind in cind, dupa ce ajung acasa (n-am ce face, am contract cu ea dinainte sa ramin insarcinata, si tre sa fac asta). abia mai apuc sa scriu pe forum, daramite sa mai tin inca un site...
noi o sa ne mutam in casa noua cam pe 13 aprilie, in perioada cind voi naste (depinde cind va fi gata casa, ca nu e o data fixa), asa ca va trebui sa reincep serviciul cit mai repede dupa nastere, ca deh - casa va trebui platita si ea. asa ca o sa merg la birou cit o sa ma tina burta pina la nastere (anticipez cam saptamina 36 sa fie prima de prenatal), si cu bebe n-o sa stau acasa mai mult de 3 luni. in rest o sa vina ai mei sa ne ajute. asta e, tre sa producem banuti, nu ne da mina sa stau prea mult acasa...
si la mine misca jos bebelina (e drept ca-s numai in 25 de saptamini, dar zic si eu). ma gindesc ca n-o fi nimic de speriat, ca altfel mi s-ar fi spus pina acum daca era ceva. saptamina viitoare fac si eu testul ala pt a afla daca ma paste diabetul gestational.
de citeva zile beau cam multa ciocolata calda (hot chocolate de la Nestle), cu lapte, o fi rau? cafea nu beau, macar atita placere sa am si eu...
acu' ies iar, ca ma cheama datoria...
muah

25+2
Se mareste clanul :)www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt
ciuf spune:
Delia, asa, sper sa nu ne parasesti. Mai ales ca am inceput si noi sa ne cunoastem mai bine.
MP, uite asa patesc si eu cu mesajele. Scriu o gramada, sterg mesajul din Word ca, deh, nu-mi mai trebuie, dau Send si ioc conexiune. Pai si iti mai vine sa scrii alt mesaj? Nuuuuuu. N-as mai scrie pentru o saptamana.
Nshiro, ce sa zic si eu, ca tare ma mai plang ca sotul imi sta mult la serviciu. Ca sa nu mai comentez cand este plecat imi vine sa innebunesc. Nu stiu cum reusesc sa fac fata. Si cel mai rau ma obosesc scarile. Le urc si le cobor de cate ori vrea fiu-meu. Iar cu somnul stau din ce in ce mai prost.
Ref. la transpiratii le am si eu. Cateodata simt cum mi se preling pe piele. Si put. Ba pe naiba ca inainte nu faceam asa.
Pe 24 ma duc la doctora si o sa o intreb ce naiba sa fac sa dorm mai bine si sa-mi dea un alt Ca care sa nu am constipe. Apropos si lipsa de Ca poate da insomnii.
Tania, esti o graviduta tare frumusica. Ref. la mamicile care au al doilea copil ... ce sa spun... la mine e cam pe dos. Cu cat stiu mai multe, cu cat sunt trecuta prin mai multe, in capul meu roiesc numai prostii. Ma gandesc numai la lucruri rele ce s-ar putea intampla.
Stii, cateodata ma gandeam daca pe al doilea copil il voi iubi la fel ca si pe primul. Dar simt eu ca ii voi iubi pe amandoi in mod egal.
Doublemom, ma bucur ca totul e in regula cu micutele tale si ca sunt deja cu caputul in jos. Ti s-a luat o grija, sa stii. Ca altfel te apucai si tu de stat cu poponeata in sus cum sta Nshiro. Rad eu, dar sper sa nu ma astepte si pe mine asa ceva.
Daca reusesti sa faci epiduralul, crede-ma ca nu va fi asa de greu. Opteaza pentru sarcina naturala daca va fi bine pentru fetite. Si apoi si pentru tine.
Tweety, ce ai facut cu analizele? Cum au iesit? Eu zic sa cumperi si tu cateva lucrusoare sa nu te bazezi pe sot.
Catrinel, ce mai face mama ta? Cum reactioneaza la tratament? Da-ne vesti bune. Ce fericita o fi fost sa-ti vada burtica. Misca pe atunci? A reusit si dansa sa simta? Ca mamei mele ii dadeau lacrimile cand simtea cate un fal-fal. Si cand a plecat mi-a pupat burtica si mi-a dorit nastere usoara. Nah ca imi dadura lacrimile. Dar si mie mi-e dor de ea.
Felicitari pentru cele numai 2 kg acumulate de Sarbatori.
Azi m-am cantarit si eu: 67. Hihihi. De la 55, pufosica ma numesc.
Dar de ce ti-a spus doctorul sa nu fi constipata? Ca eu iar am mari probleme. Ma screm de zici ca nasc.
Aileana, e super sa afli ca bb e mai mare decat varsta initiala. Inseamna ca mai ai un piculet.
Serj, imi place la nebunie numele Ambra. Ca sa nu mai spun ca odata urmaream emisiunea Ambra de la italieni. Mama ce fete misto erau pe acolo
. Si de atunci mi-a ramas intiparit numele asta. Are vreo semnificatie?
Manu, felicitari pentru cozonaci.
Ref. la lasatul copiilor sa planga la gradi sa stii ca se intampla si aici. NU prea se duc la ei sa-i linisteasca, ii cam lasa singuri sa-si revina. Dar de ce nu stau amandoua in aceeasi grupa?
Anamaria, cum se mai simte prietena ta? Si eu zic ca e de la lovitura. Doamne fereste! Ah, gata, ajunsei si citii ca e mai bine.
Ema, felicitari pentru grasunel. Dar ce tie ti se pare mic la greutatea asta?
Andreea Georgiana, si eu simt micuta lovind pe jos. Acum de cateva zile o simt sus, pe o laterala. Mai mult pe dreapta. Dar cel mai mult loveste jos de tot. Doctora mi-a zis sa nu-mi fac probleme.
Doina cel, felicitari si pentru bble tau grasunel. Bravo tie ca poti merge la aerobic. Eu sunt asa de comoda si zau ca nu mai am timp de nimic. Nici macar nu-mi mai permit luxul sa ma intind in pat sa ma bucur si eu de miscarile lui bb.
Andra, ca sa nu mai fi suparata uite ca am si eu o masea sparta. Si o las asa pana dupa ce nasc. Apoi sa vad ce naiba fac. Era cu pivot si avea niste pereti subtiri, ca foita. Asta e, bb ne cam papa calciu. Dar sa fie el sanatos.
Tcelen, wow, tine-ne la curent ce faci sambata. Dar e normal sa elimini cateva firicele de sange dupa dop. Eu nu am avut parte de asa ceva, habar n-am cum arata dopul ala, dar am tot citit despre el.
Honeypuma, mie doctora mi-a recomandat sa iau Ca. Mi-a spus ca pe calea asta se asimileaza mai bine ca are Magneziu, Zinc, Vitamina D si nu mai stiu ce. Pe cand lactatele nu le au pe toate la un loc. Si asimilarea nu e tocmai eficienta.
Noemi, dar vrei sa cumperi ceaiurile sau deja ai inceput sa bei?
Ia spuneti-mi e vreuna din voi care vrea sa cumpere Galactogil? Ati putea sa-mi spuneti si mie cat costa? Ma bate gandul sa beau de la inceput. Cu Luca nu prea am avut laptic, iar acum imi doresc tare mult sa alaptez, prefer sa indur toate chinurile cu rani la sani si alelalte.
Adar, cum stai cu cumparaturile pentru micuta?
Nicolle, tinem pumnii sa fie totul bine cu sarcina. Sa reusesti sa o duci cat mai aproape si bb sa fie sanatos. Te cred ca deja numeri zilele. Uite un pupic de la mine pe burtica ta.
Tina, cand pui poze cu camera lui bb?
Stii ma gandeam si eu daca am putea face o lista cu ID-urile fiecareia de pe YM. Ca sigur ne vor fi de folos cand ne vom apropia de termen. Ce ziceti?
De Biuta stie cineva ceva? Stiu ca daduse ID-ul candva, dar la naiba, la ce capitol o fi scris?
Io (Lady Hawk) te asteptam sa intri in concediu si sa ne scrii mai despre samburica ta.
Ile, ai, mama, grija cu baile astea ca nu prea sunt bune. Zic eu, aia care face in fiecare seara baie in cada. Dar am grija sa nu fie apa prea fierbinte si nici eu sa nu stau prea mult. Asa ca atentie. Apa mai calduta si minute mai putine. Pup.
Intrebai de sot in camera de nastere. Nu concep sa nasc fara el. Imi va fi de un suport moral nemaipomenit. Eh, imi amintesc cand am nascut ca am impins cam doua ore jumate. Imi iesisera ochii din cap ca la broasca. Nu mai puteam. Nu mai aveam nici aer, asistenta imi tot inghesuia masca aia pe fata, iar sotul ma tot batea la cap : "Hai, inca o data. Hai ca stiu ca poti. Esti ambitioasa". Moamaaa la ce palme imi venea sa-l iau in momentele alea. Dar stiu ca eram tare speriata si nu mai gandeam atunci. Dar crede-ma e minunat sa fie la capul tau. Acolo. Nu in alta parte. Asta ca sa te simti tu comod. Conteaza foaryte mult pentru el. Daca ii mai taie si cordonul ... va fi topit.
Si mie mi-a fost jena sa fie langa mine, mai ales ca am reusit sa fac caca pe masa. Asta e. Se intampla. Dar la cat am impins aveam impresia ca imi ies toate intestinele, numai copilul nu.
Hihihi, scary, ai?
Danielaneda, uram sa nu fie seful pe langa tine ca sa ne scrii mai des. Pupicei.
Aileana, felicitari pentru rezulatatele testului.
Delia, tine-ne la curent cu rezultatul maine. Ca vorbeai de pierderi de memorie. Eu am uitat la greu la sarcina trecuta ca sa nu mai spun si dupa. De se speriase mama-soacra cat pot sa fiu de uituca. Dar acum mi se pare ca tin minte mai multe lucruri decat inainte de a fi insarcinata. Si eu zic ca e datorita capsulelor de ulei de peste. Incearca si ia si tu. Se cheama Expecta, eu le-am luat de la WalMart si au dozajul tocmai bun pentru gravidute si mamici care alapteaza.
Tcelen, ce burtica frumoasa ai. Tu pui poze ca sa ne faci pe noi sa murim de invidie ca noi nu avem asa mari burtici?
Aida, si eu ma mai rasfat cu cate o cioco calda. Dar eu beau si cafea. Nu ma certati. Dar nu ma pot abtine. Beau una pe zi. Cica e bine. Acum o sa vedem cat de nervoasa va fi micuta.
Tu cum te mai simti cu durerile de oase?
Zuzilici ce mai faci?
Kim, esti la cumparaturi?
fetelor si in incheiere sa va povestesc ce facu fiu-meu azi.
Suntem la capitolul invatat la olica. Buuun. Fara scutecel, chilotei de panza sau butonelul gol. rezultat? Tzarcaiala peste tot. Un strop aici, un strop colo. Pe cuvant copilul asta a invatat de la catel. Ca parca isi marcheaza terenul. Si sa ma vedeti pe mine cum alerg dupa el cu oala si el face ca obraznicul in fata mea. Azi am reusit sa obtin doi pishulici la olica. Si in timp ce vorbeam cu taica-sau la telefon ce facea fiu-meu? Statea cracanat, cu un picior pus pe vasul de flori si facea pishu in pamantul ala. Sa innebunesc cand il vazui. Pe asta de unde o mai stie? Ca doar noi nu ne facem nevoile asa. Numai cainele asta e de vina. El il invata la prostii.
Gata, va las ca scrisei cam mult.
Pupicei la toate burticile,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
ciuf spune:
Pfuoai de mine cat am putu sa scriu. Asa zice fiu-meu: Da-o incolo de treaba.
Ati vazut ca Angelina Jolie asteapta un bb cu nenea Brad Pitt?
aida_o spune:
uof ca greu se mai misca forumul asta...
ciuf,
Daaa, am vazut, si se pare ca puiu' de Jolipitt a fost conceput in Calgary, acileasha la noi in oras
ca au tot fost vazuti prin zona, el avind filmari pt The Assasination of Jesse James. Mie, Angelina mi-a placut intotdeauna, insa el ma enerva cu mecla lui de macho, cu pieptu' gol, chestii. Dar de cind s-a facut baiat cuminte si de casa, zau daca nu-mi place de el.
Am ris ca nebuna, cind am citit de pataniile lui Luca 
Cu durerile de oase, sunt la fel. Pai la fizioterapie nu-mi faceau decit vreo 15 minute masaj, dupa care ma invatau gimnastica pt gravide. Si nu m-am mai dus. Pai si-asa, am platit $65 pe prima sedinta (consultatia), si apoi fiecare sedinta costa $50. 115 dintr-un. Iote, ca parca gimnastica nu pot invata si de pe net. Ieri am fost din nou la medic, si mi-a dat recomandare pt masaj saptaminal, sa vedem cind ajung (si cit imi acopera asigurarea medicala, ca eu stiu de maxim $500/an pentru masaj, chiropractor).
A, mi-am amintit ca pentru oase mi-a dat o reteta pentru Tylenol 3 (www.pdrhealth.com/drug_info/rxdrugprofiles/drugs/tyl1466.shtml" target="_blank">care contine codeina, cica, asa ca nici nu ma gindesc sa iau). Am intrebat daca nu dauneaza sarcinii, si mi-a zis ca singurul efect secundar e ca ma va cam amorti, si deci bebe va misca si el, la rindul lui, mai putin. Adicatelea vom fi cam zombie amindoi. Sa-i fie de bine, eu asa ceva nu iau. Ma pling eu ca e neastimparata bebelina, dar nici s-o sedez nu vreau ![]()
Auzit, fetele care stiu, receiving blankets nu-s tot paturi obisnuite pentru bebe? De ce le zice "receiving" si nu le zice simplu "blankets"?
kim spune:
In sfarsit...schimbul 2!!!
Uite ca reusesc si eu sa scriu 2 vorbe, ca de citit tot v-am citit printre randuri de la scoala (in pauza de pranz) si seara acasa rupta de oboseala. Prin urmare mi-am luat maine zi libera ca nu se mai poate asa. Mi-s tare dragi copiii, si nu-mi vine sa ma desprind de ei, dar tot mai draga mi-e bebelina, plus ca toata lumea se mira ca ce mai caut la lucru cu asa burtoi... Ajung la scoala rasuflata dupa vreo 40 min de condus (atentie la verglas, gropi si alte cele), abia urc scarile, in pauze fugutza la baie, in timpul orelor dans modern in burtica, la pranz ma paleste somnul instant.. Pai nu e de mirare, cu somnul stau tot mai prost, cu toate eforturile si strategiile (cu o gramada de perne, una sub picioare, alta intre...), 2-3 plimbari la baie, amorteli pe o parte, intors butoiul pe celalata parte, transpiratii... Ce mai! marti m-am trezit cu un torticolis de toata frumusetea, miercuri cu un carcel in gamba... Oare ce mai urmeaza? sa-mi cada dintii? Asa ca pe langa materna si Fe, am inceput sa mai bag cate un Ca.
Cu toate astea, psihic ma simt incredibil de bine, si sunt fericita ca fata e vesela si miscareata (cand pap mai ales, e o gurmanda!), iar tati ne iubeste tot mai tare pe amandoua, si in afara de asta, pe plan profesional, tocmai mi s-a facut o evaluare f buna, ceea ce imi da senzatia unui an cu adevarat bun. Oricum, incep sa ma detasez incet de scoala, imi pregatesc retragerea, predau stafeta suplinitoarei, etc...
Catrinel, insanatosire grabnica mamei tale!
Andra, sorry pt dinte, te inteleg, dar nu fi suparata, oricum fi sigura ca pt bb vei fi cea mai frumoasa mamica!
Ciuf, ce cumparaturi? nici vorba. Va las pe voi, eu m-am linistit o vreme la capitolul asta. Oricum nu mai am vreme nici in vis sa merg la cumparaturi.
Pana la urma cine se ofera sa se ocupe de site? Daca nu e nimeni, m-am gandit ca am putea deschide macar un cont comun pe www.shutterfly.com unde putem avea acces fiecare, adauga poze si comentarii cu bebeii nostri. Ce ziceti?
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
TweetyGeo spune:
Salutare! Am fost ieri la analize. Rezultatul il iau marti. Am ajuns si la ecograf. La 29w6d bebita are DBP=78 mm, LF=58 mm si AC=241 mm. Corespunde unei sarcini de 31w. Are G=1450g si BCF=regulate. Placenta e la fel ca la 5 luni, cu lacuri cu sange, dar acum nu mai e nici o problema pt. ca bebe e mare. Lichid amniotic in cantitate medie. Bebe e tot
, nu i-a cazut putzica in 2 luni. Data probabila a nasterii: 18 martie 2006.
La 5 luni bebe statea orizontal, cu fata in jos. Acum sta in diagonala, pe spate, cu fata in sus. Capul il are sus in dreapta si funduletul jos in stanga si toata ziua se joaca cu mainile si prinde piciorusele in brate. Deocamdata nu s-a intors, dar mai e timp. O sa merg si la cardiolog saptamana viitoare.
In legatura cu picioarele umflate: am inceput sa reduc sarea, dar nu pot sa mananc toate nesarate, pt. ca fac mancare pt. 2 persoane, nu doar pt. mine.
Si la mine misca bebe foarte jos, dar nu mi-am facut griji.
De transpirat transpir ca inainte, singura chestie e ca imi curge putin laptic din cand in cand si dupa o zi de servici simt ca miros a lapte acru.
Vreau sa va intreb si eu ceva: voi mai prestati
? Eu am mai prestat, dar nu stiu daca mai avem voie.
O sa merg pe la net dupa ce nasc ca sa va spun noutati. Pana atunci pupicuri multe si nasteri usoare!
Ah, era sa uit, Tcelen, ai o burtica super frumoasa.
Stefanut al lui GEO
danielaneda spune:
Buna dimineatza la burticoase!
Andreea Simona iti doresc sa obtii rezultate foarte bune la ecografie, luni. La mine fetitza are 1075gr la 28w1d ceea ce este foarte bine, dupa cum a zis doctorul, avand in vedere ca si mami si tati sunt mai micutzi; dar daca fac o comparatie cu fetitza lui Adar care avea aceasta greutate la 25w, imi dau seama ca am o fetitza micutza, deh.........fiecare dupa gena!
La multi ani celor care si-au sarbatorit ziua de nume si de nastere de la inceputul anului si pana acum, cu scuzele de rigoare pentru intarziere![]()
Sa va spun si voua ce ma facut sa fiu bine-dispusa pentru toata ziua: dormeam eu frumusel dimineata si visam ca o tineam in brate pe bebelina mea, care ma lovea cu piciarele in stomac. Semtimentul de lovire in stomac era atat de puternic incat m-am trezit; si nici nu m-am trezit eu bine ca mi-am dat seama ca si in realitate ma loveste ceva in stomac... cand pun mana pe butica, ce sa vezi!!! ![]()
![]()
un ditamai calcaiul sau piciorul scos prin burtica mea
Imi venea sa il trezesc pe tati de bucurie, ca sa simta si el, dar nu ma induram sa fac vreo miscare gresita, ca nu cumva sa isi traga piciorusul. Era asa, ceva ca un deget de om mare care impingea spre exterior exact in capul pieptului.
Ce sa mai lungesc vorba, sentimentul nu poate fi descris!!!
Sper sa aveti si voi parte de experiente de genul asta cat mai curand.
Va pupicesc!

Daniela
Mami si Tati
Raluca Elena
Raluca Elena'