fimoza

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

offf, Bits() daca ti-ar fi raspuns cineva macar, primeam si eu un raspuns! Matei al meu, la cei 3 ani nu are orificiul prea mare, si nici nu sta la decalotare, il mai pacalesc eu cand ii spun ca ii adun o scama de acolo. Adam in schimb nu are probleme, desi are doar 1 an si pe la 1 luna am decis sa nu il operez/decalotez fortat asa cum am fost sfatuita de dr. Sunt diferiti, asta e clar, insa nu stiu cum s-o rezolv cu Matei care e deja marisor, si tare mi-e frica de o interventie chirurgicala. Urineaza bine, nu am avut niciodata pb renale/uretrale/infectii...nimic, de felul lui nu a fost bolnavicios...si totusi, ce fac cu putzulica lui?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Mirandolina, Bits, scuze ca nu v-am raspuns pana acum, dar daca ati citit ce s-a mai spus legat de acest subiect, ati vazut, ca parerile sunt impartite. Eu am ales sa ma duc cu el sa-l decaloteze, pentru ca mi-a facut infectie urinara. Daca nu s-ar fi intamplat asta, poate nu faceam nici eu nimic in acest sens. Am trecut prin clipe groaznice atunci. Probabil ca ati citit ce am scris in paginile anterioare.
Acum, nu prea stiu cum sa va sfatuiesc ca e mai bine sa faceti. Daca copiii nu au nimic, poate ca e bine sa-i lasati in pace. Stiu de la parintii mei ca pe vremuri nu se facea decalotare si nu se intampla nimic, baietii (inclusiv fratele meu) nu aveau nici o problema de dezvoltare. Acum toti medicii te trimit repede la operatie. Ce sa zic, sper sa nu aveti parte de clipele de cosmar prin care am trecut noi, cu nopti nedormite pentru ca il durea de cate ori facea pipi si trebuia sa-i schimb pansamentul cu rivanol tinut la rece din 3 in 3 ore si asa mai departe.

Va pup si imi pare rau ca nu va pot ajuta decat cu experienta mea in acest sens. Multa sanatate baieteilor vostri si pupici!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

nu intru in polemica pe aceasta tema sunt opini si opinii, dar din experienta mea de mamica de baiat sunt pentru rezolvarea fimozei, decalotare (nu circum..bla bla ca nu mai stiu cum ii spune), de la varsta cat mai mica, noi am rezolvat acesta problema de la varsta de un an si cateva luni la d-na Dr. Ana Culcer, si nu a fost deloc traumatizant pentru copil.

Zece baieti sa mai am la fel asa proceda, dupa parerea mea e mult mai igienic asa!

PS intreb si eu sa nu mor proasta, pe fetite de ce le spala mamicile lor intre labiile zonei genitale, sa le lase si pe ele asa ca doar...e cam acelasi lucru ca la baietei!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nici eu nu vreau sa intru in polemica pe acest subiect dar daca credeti ca pe vremea alor nostri nu se intampla ca baietii sa faca fimoza, va inselati. Fratele meu a facut cand avea deja 4 ani. A fost traumatizant pentru el sa-l opereze pentru ca deja realiza ceea ce se intampla.

Eu am baiat si l-am decalotat la indemnul doctoritei pediatre. Recunosc ca si acum imi pun intrebarea daca am facut bine. Mama mea zica ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Fetelor, tocmai pentru ca parerile sunt impartite, nici eu nu am mai vrut sa mai trec pe la acest subiect de mult, dar si eu am con siderat ca am facut bine ca l-am decalotat atunci, mai mic, decat sa fi ajuns cu el la o varsta mai mare si sa stie ce se intampla... E intr-adevar traumatizant pentru ei! Dar si pentru noi! Si daca am zis ca nu se intampla sa faca nimic pe vremuri, ma rog, am zis din experianta mamei mele, dar asta nu inseamna ca e bine asa. Oricum, nu mai vreau sa-mi dau cu parerea, ca e greu sa zici cum e bine sa procedezi si sa dai sfaturi in problema asta. Mai bine facem fiecare cum credem ca e mai bine pentru copilul nostru. Sper ca n-am suparat pe nimeni nu parerea mea.

Pupici si sa aveti copiii sanatosi!

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

n-am avut rabdare sa citesc toate paginile, dar iata ce am patit noi: dupa ce un pediatru zicea ca e ok, si altul ca e aproape fimoza, am apelat la serviciile unei asistente f pricepute -(supraintitulata asistenta 'Putza") care a venit acasa (avea cam 9 luni puiul meu). L-a luat in brate si la chiuveta, sub jet de apa calduta l-a decalotat (fara nici o lacrima - e important sa faca treaba asta cineva care se pricepe pt a nu crea fisuri pe preput), l-a uns cu neopreol si a plans doar la urmatorii 3 pisulici. A mai continuat tati peste cateva luni pt ca nu se dezlipise complet pe langa atisoara (si avea acolo deja punguta cu ceva alb), iar acum la 1 an si 4 luni e complet decalotata si asa va ramane pt ca o spala tati in fiecare seara (exista riscul sa se lipeasca la loc daca nu se face frecvent igiena). Baiatul meu nu a suferit, din contra. daca nu facem nimic ajungem la chirurg (chiar stiu pe cineva care zilele astea a fost cu baietelul de 1 an si i-au facut anestezie totala). Fimoza se poate face si la 4 ani si poate fi f traumatizanta. Ca totul sa fie in regula trebuie sa fie liber total santuletul ca sa nu permita sa se adune smegma. Succes si sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

E-he! si fratele meu a facut fimoza si era marisor, l-a operat si gata! Dar in situatia cand un tampit de urolog, care nu suporta copii, si care nu a pus mana pe fiu-miu, dar l-a diagnosticat cu fimoza si hernie ombilicala la 1 luna - am zis pas! eu nu merg la nici o chirurgie, mi-am asumat niste riscuri, sunt constienta, mi le-as asuma si azi, dar cu o ingrijire atenta, copilul (ce mai mic) nu are nimic nici azi, ba chiar evolueaza frumos cu decalotarea. La ce mare...cam stau pe ganduri, caci desi nu s-a pus problema de fimoze/iinfectii, e cam stransa treaba, intelegi voi acum...are 3 ani si 3 luni, ma gandesc sa nu intervin totusi, potrivit www.circumcizia.org/decalotarea.html" target="_blank">acestui site nu ar trebui sa imi fac mari probleme....Bits stie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

mamici, dar daca bebe are putzi prea mica, ce fac?
s-a confruntat vreuna dintre voi cu asa ceva?
cine poate sa imi spuna cate ceva despre acest lucru, va rog sa ma contactati si pe email lauraiordache_2005@yahoo.com, sa discutam mai pe indelete.
va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tyb spune:

Mi-am operat baietelul ieri de fimoza. A decurs destul de bine operatia si se simte si el foarte bine, nu l-austurat la primul pipi. Am si eu o intrebare pentru cine a mai trecut prin asta : pana la primul control cum ati facut igiena copilului? L-ati bagat in cada sa-i faceti baie sau doar fara sa-l udati la puta? Doctorul mi-a zis sa nu umblu acolo sa-l decalotez, decat sa-i pun rivanol, dar nu mi-a zis si mie despre baie, iar eu eram foarte obosita si ingrijorata. Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_stef_81 spune:

buna, fetelor...e cineva din iasi?
am nevoie de o recomandare...
baiatul meu are fimoza si inca nu i-am facut operatie, desi medicul a zis ca trebuie facuta .......pana in 4 ani....
nu stiu ce medici chirurgi specializati pt copilasi exista in iasi
astept raspuns.....

Mergi la inceput