fimoza
Raspunsuri - Pagina 12
carmen_vlad spune:
Buna fetele.
Eu am un baietel de 3 anisori vlad-stefan, alintat vladut. Pentru ca observasem o umflatura am mers la control la pediatra care ne-a dat trimitere cu fimoza la Budimex asa ca am fost azi la Budimex pentru ca avea o fimoza usoara dar nu ne-a operat ci la decalotat si i-a scos un ghem de mizerie de acolo era umflat de la ea. Din fericire, am scapat usor de data astsa.
Recomandarile de acolo: odata pe saptamana sa-l decalotez odata la baita in cada dar inainte il las nitel sa se inmoaie il spal bine cu sapun de copii babyjh, apoi il clatesc bine. Dupa ce-l usuc bine il decalotez iar sa-i dau cu un ungunet de la farmacie pe care tre sa-l luam... ne recomandase crema cu galbenele dar piticului meu de 3 ani nu-i prieste pielii... nu stiu momentan decat e un ungunet cu betatina parca
vladis spune:
buna, si eu posesoare de un vlad-stefan, de 4 ani, alintat vladut inca de la nastere mi s-a spus ca are fimoza, sa incerc decalotarea la fiecare baita, asa am facut, dar fara succes; pe la 1 an am fost la control chirurgical pt o parere avizata, dr a confirmat fimoza stransa, care nu poate fi rezolvata decat prin operatie dupa varsta de 3 ani.deja ma impacasem cu ideea operatiei, deoarece nu reuseam sa decalotez nici macar putin, oricat as fi incercat, iar copilul fiind marisor se amuza de manevra, uneori chiar o solicita asa incat am decis ca e momentul sa rezolvam chirurgical; insa tot cautand pe net informatii, am citit de clobetasol unguent si dupa doua saptamani de utilizare, am vazut cum se largeste orificiul, iar dupa inca o saptamana s-a decalotat complet. nu pot sa va zic ce bucurie si usurare am trait, dupa ce mi s-a spus de catre medicul de familie, pediatru si chirurg ca nu poate fi rezolvata decat chirurgical! v-am impartasit din experienta noastra pt mamicile care sunt pro decalotare, poate va va fi de folos.
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
Si Mihaita are nevoie de voi!
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE
Adriana mica spune:
Atentie la Clobetasol, contine corticosteroizi. In prospect sunt cateva atentionari referitor la utilizarea prelungita, sau pe anumite zone de corp.
Indicatii:
Unguentul cu propionat de clobetasol este recomandat #65533;n tratamentul de scurta durata al dermatozelor rezistente, ca de exemplu psoriazis (except#65533;nd forma eritrodermica), eczeme rezistente la tratamentul pentru lichen plat, lupus eritematos cronic discoid si alte afectiuni ce nu raspund #65533;n mod corespunzator la tratamentul topic cu corticosteroizi mai putin activi.
Contraindicatii:
Acnee comuna si rozacee, dermatite periorale, infectii virale cutanate (herpes simplex, varicela), hipersensibilitate la acest preparat. Unguentul cu propionat de clobetasol nu este indicat #65533;n tratamentul infectiilor primare cutanate, determinate de fungi (de exemplu: candidoza, tinea) sau bacterii (de exemplu: impetigo), prurit perianal si genital. Este de asemenea contraindicat #65533;n dermatite si dermatoze la copii sub un an.
Precautii:
Tratamentul topic cu corticosteroizi, de lunga durata, trebuie evitat mai ales la sugari si copii, la care inhibitia corticosuprarenalei se poate produce precoce, chiar daca nu se utilizeaza pansamente ocluzive. Daca este folosit la copii sau #65533;n aplicatii pe tegumentul fetei, tratamentul trebuie limitat #65533;n timp la maximum 5 zile si nu se vor folosi tratamente ocluzive. Tegumentul fetei, mai mult dec#65533;t alte zone ale corpului poate suferi modificari atrofice dupa un tratament topic prelungit cu corticosteroizi. Aceste considerente trebuie avute #65533;n vedere #65533;n tratamentul psoriazisului, lupusului eritematos cronic discoid si al eczemelor. Daca produsul este aplicat pe pleoape, trebuie #65533;mpiedicata patrunderea sa #65533;n ochi, caci aceasta ar putea genera glaucom. Tratamentul topic cu unguentul cu propionat de clobetasol poate fi riscant #65533;n psoriazis datorita recaderilor, dezvoltarii tolerantei, riscului de aparitie a psoriazisului pustulos generalizat, dezvoltarii unei toxicitati locale sau sistematice datorita alterarii functiei de bariera a pielii. #65533;n sarcina: Administrarea produsului la gravide nu este suficient studiata #65533;n prezent.
Reactii adverse:
Utilizarea prelungita sau pe suprafete cutanate extinse poate duce la o absorbtie sistematica suficienta pentru a produce simptomele caracteristice hipercorticismului si inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal. #65533;n conditiile #65533;n care doza saptam#65533;nala este mai mica de 50 mg la adulti, inhibitia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal este tranzitorie, cu o revenire rapida la valorile normale imediat dupa #65533;ntreruperea tratamentului. Folosirea pansamentelor ocluzive mareste absorbtia generala a corticosteroidului. La sugari, scutecul poate actiona ca pansament ocluziv. Tratamentele prelungite si intensive cu unguentul cu propionat de clobetasol #65533;n doze mari, pot determina tulburari trofice cutanate (subtieri, striati si dilatarea vaselor superficiale).
Noi am fost la medic din aceleasi motive; recomandarea a fost sa incerce decalotarea sub anestezie, la spital, dar nu ne-am putut decide inca daca sa o facem sau nu.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...