Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Hanako scuze de intarziere il am pe nepotel in vizita si sare pe calculator.
ASa hai sa iti dau reteta:Faina 340 gr
Unt sau margarina-250 gr
100 gr apa
1 lingura otet.
Preparare: se amesteca faina cu margarina,apa cu oretul,se pune apa peste faina si se amesteca bine.Nu se mai pune deloc faina.Se lasa de pe o zi pe alta sau cateva ore bune.
Cand te apuci de ea,intinzi o foaie si o umpli cu ce vrei tu eu am facut asa:Am pus cascaval cu sare si piper,si crendvustii doar i-am invelit in aluat.
Se dau la cuptor la 195 grade si cam 20 minute.
Daca nu ai inteles ceva spune-mi si mai explicam

poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taki spune:

Fetelor voi ce fel de cuptor folositi? V-ati luat unul special?

...si inca o rugaminte , subiectele `mamici in Japonia 1 si 2 ` sunt inchise. Ce se poate face in acest caz?

Pupici dulci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

-devylla i-ti multumesc multle voi face maine
ca azi mi-am luat yasumi la cuptoras mai avem inca salam de biscuiti si ceva saratele...

INGERASUL NOSTRU poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

TAKI bine ai venit, eu am cuptor cu micro si mai toate cred ca preparam la el.
la mamici di jp 1-2 nu se mai poate scrie fiind inchis, intra la mamici jp 4 acolo poti sa scri in legatura cu bb sau chiar si alte intrebari .
Devy am sa fac si eu reteta ta de pateuri , alte rete de prajituri aveti? as face ceva si nu stiu ce, ceva bunnnnnnnn

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Hanako pt putin
Dolphin am o reteta bestiala de prajitura luata de pe forum.Daca o vrei ti-o scriu.
Hai ca am fujit sa cumpar oua si sa fac papa bun pt diseara(inca nush ce)
AAA si da si eu tot la cumporul cu micro fac

poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Devy reteta de prajitura de care zici tu ai preparat-o?
Astept reteta pa pa pupici

Mergi la inceput

So am cumparat ouole ieftine hihi
Hanako am uitat sa iti zic ca sa ungi cu un ou batut pateurile cand le bagi la cuptor.
Asa dolphin reteta asta nu am preparat-o dar din poze arata f bine.E la Deserturile Nataliei,eu o scriu si aici:

Brownies Cappuccino
Prajitura de ciocolata cu crema fina de brinza si glazura de ciocolata
Reteta adaptata

Este o prajitura extrem de rafinata, care va impresiona si pe cei mai pretentiosi musafiri. Desi prepararea ei dureaza ceva timp, nu este deloc complicata.

Pentru stratul de prajitura:
120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
85 g unt, taiat bucatele
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
3/4 pah. zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 pah. faina
un virf de cutit de sare
1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici

Pentru crema:
150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
40 g unt moale
3/4 pah. zahar pudra, cernuta
1/2 fiola de vanilie
1/2 lingurita scortisoara

Pentru glazura de ciocolata:
80 g ciocolata amaruie de calitate
20 g unt
1/4 cana frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Prepararea prajiturii:
Se infierbinta cuptorul la 180 Ñ, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile.

ASa si una care am facut-o eu si a iesit foarte buna si foarte laudata:Clafoutis.
-o forma rotunda,se unge cu unt si pudreaza cu zahar.Se taie merele in doua se scot samburii si se taie felii subtiri,se aseaza frumos in forma si se pudreaza cu zahar si scortisoara..
-se prepara un aluat din 3 oua,faina,ulei,lapte,coaja lamaie,vanilie,rom zahar.Sa fie de consistenta unei smantani mai groase.Se da la cuptor 165 grade,40 minute.
Eu am facut-o si in forma patrata si se mai poate face din caise,capsuni,cirese,ananas,mandarine....ce vrei tu.
Poate mai revin pe seara ca acuma nu mai am timputet.
Bye

poze noi
3 generatii
Sabina

Mergi la inceput

cuptorul meu e din ala special pt copturi ...a costat bani ...dar sa meritatpot gati orice in el si fripturici si prajiturele ..ma ajuta mult
-devylla abea astept sa fac pateuri cred ca la noapte o sa ma gandesc numai la pateuri
pt diseara voi face sushi si dashiaki tamago defapt pentru ieri au fost programate insa sotul mi-a cerut tofu hikiniku yasai
am pregatit deja orezul trebuie sa ma duc sa-l prepar
si daca am timp ii fac pt emi cascaval de casaca tare mult ii place

INGERASUL NOSTRU poze

Mergi la inceput

DAVYLLA MERCI MULT

Mergi la inceput

neata bucatareselor
eu am intrat la bucatarie de la 4 dimineataam pregatit aluatul pt pateuri am facut noapte alba din cauza tusei
devylla eu am pus si putin lapte in pateuri sper sa nu fi gresit
insa parca era prea sarantoaca cocasper sa-mi iasa bine revin dupa ce voi termina cu pateurile

INGERASUL NOSTRU poze

Mergi la inceput