Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...
Raspunsuri - Pagina 12
dolphin9913 spune:
quote:
Originally posted by daniela_bquote:
Originally posted by dolphin9913
Am trecut asa in fuga, ca ma bag la bucatarie pt obento lui papa.
am sa pun adresa aici sper sa nu se supere nimeni.
http://www.ne.jp/asahi/hiroyuki-yoshiko/sweethome/obento/obento.html
Devylla mercik pt sfat , am sa-i pun si eu sa vad daca ii place sotului.
IONELA multumesc pt urarii, am sa ma uit si eu la albumul vostru , am fost asa pe fuga astazi si tot nu am apucat sa fac nimic.
Bine ati venit fetele noi, va asteptam cu sfaturi si retete noi.
A si poate mai primim si noi o steluta sau o bulina rosie , ca de santem bucatarese NO1 nu . Asta e !!!!!
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
Cum sa ne suparam ca ne-ai aratat asa niste chestii dragutze? Poate ne explici si noua, celor care nu cunoastem traditiile japoneze, ce inseamna de fapt acest "bento", cui se adreseaza el si mai ales care sint "regulile de baza". Eu banuiesc ca e vorba de un stil artistic japonez, gen "ikebana" sau "origami", numai ca e cu mincare
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Daniela acest BENTO este gustare la pachet si imaginle care vi le-am dat sant mai speciale pt copii cand se duc la gradinita sau la scoala si pt ei e o mare bucurie sa vada ca mama face o asemenea pachetel, insa pt tati cand se duc la servici se pot face si alte modeluri de Bento de ex cum este al lui DEVYLLA (sper sa fi fost destul de inteleasa).
Cand o sa mai am timp am sa mai pun cateva imagini.Ma bucur ca ti-a placut si daca mai ai intrebari : TE ROG
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
hanako2004 spune:
buna bucatareselor!!!
eu deja mi-am terminat din treburi
de acum sa intru la bucatarie si sa rascolesc meniul
bucatarici voi la ce ora va treziti de obicei??
eu la 6 sunt drepti chiar daca apuc sa ma culc la 3 de noapte la 6 fara alarme fara nimic sunt in picioare
si voi tot asa patiti?
acum ca mi-am terminat treburile trebuie sa savurez
si pana fata se trezeste o sa rascolesc meniul asta sarantoc si sa ma apuc deinca nu stiu ce voi pregati pt la masa de pranzinsa meniul o sal intorc pe toate partile pana se rupe
FETELE NOI bine ati venit la bucatarie speram ca veti mai trece pe aici si cu ceva retete din daidokorul vostru
pt toate bucataresele
devyllao sa-ti simtim lipsa pe aici la bucatarie cat timp vei fi plecata
INGERASUL NOSTRU poze
hanako2004 spune:
numai eu si cu mine pe aici
pt masa de pranz am termint ;am facut karaghe din pui si
macaroane poteto saradadaca vreti reteta de la salata sa-mi spuneti ca vo scriu si voua este foarte buna si arata bine si se potriveste si la karaghe din puiam facut si poze [poze]
acum iau putina pauza
voi ce a-ti mai gatit?
ce aveti la meniu pt diseara?
INGERASUL NOSTRU poze
devylla spune:
neata hanako,
Ca de obicei esti prima la apel
Intrebai la ce ora ne trezim.Eu ma trezesc la 8:00 ca sa ii fac bento.Inainte ma trezeam pe la 7 da de la o vreme am un somn,mama mama.
Am terminat bento.M-am apucat sa fac niste pateuri cu crendvusti si cascaval.
Acuma sunt pe fuga dar revin mai tarziu cu poze,pupici
Pe diseara inca nush ce sa fac
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
dolphin9913 spune:
fetele
Hanako ce vrednicuta esti eu ma trezesc mai tarziu de obicei.
9-10 astea sant orele noastre.
Devylla cat timp ai sa stai in Romania? Cum se mai simte bunicul tau?
Ii doresc sanatate ca^i mai buna decat toate. vad ca mamaia mea se simte un pic mai binisor si ma bucur tare.
abia astept sa-mi iau calc ca la cutia asta de chibrit ma chinuie
Aseara am pregatit Tofu hikiniku yasai itame , foarte bun , dar am mai facut eu niste schimabari, am mai pus syoiu si katakuriko, iar toful nu l-am mai scos din tigaie a fiet o data cu legumele SUPER BUN , a mancat si yulia f mult , nu-mi venea a crede ca yulia mananca tofu.
am sa scriu o reteta sper sa va placa
BUTA NIKU TO KYABETSU NO MISO ITAME
100g carne porc( ups am folosit cv carne) ( carne taiata subtire),varza cruda,ardei gras, praz( naganeghi) syoga, si putin usturoi.
PT SOS:2 linguri miso,1 ling syoiu,1 ling zahar,1 ling osake.
MOD DE PREPARARE
Se taie legumele cam 2-3 cm se calesc in ulei , apoi se pune carnea, syoga si usturoiul , iar la sfarsit sosul . pofta buna
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
Taki spune:
Sunt si eu noua pe aici!
Sunt o viitoare mamica, am sa nasc pe 26 martie ( daca vrea fata sa vina la termen ) si imi pare bine ca am gasit acest site.
Sunt din Hiratsuka, Kanagawa Ken.
By the way...sugoi ne, toata lumea de pe aici gateste foarte bine, cred ca am multe de invatat de aici!
Pupici dulci!
hanako2004 spune:
quote:
Originally posted by Taki
Sunt si eu noua pe aici!
Sunt o viitoare mamica, am sa nasc pe 26 martie ( daca vrea fata sa vina la termen ) si imi pare bine ca am gasit acest site.
Sunt din Hiratsuka, Kanagawa Ken.
By the way...sugoi ne, toata lumea de pe aici gateste foarte bine, cred ca am multe de invatat de aici!
Pupici dulci!
-TAKI bine ai venit la bucatariea noastra
am vazut ca ai deschis un subiect@nam reusit sa rspund inca
sper ca vei veni si tu la bucatarie cu noi
INGERASUL NOSTRU poze
devylla spune:
Taki irashai vezi ca exista si un subiect cu Viata in Japonia si unul cu Mamici din Japonia.
Asa si acuma pozicile cu pateurile mele:
pateurile inainte de a le baga la cuptor
pateurile calde vedere 1
pateurile calde vedere 2
Dolphin nu stau decat o luna in Romania.Bunicul se simte ceva mai bine.Cred ca si-a mai revenit cand a auzit ca venim la el.
Si eu ii doresc sanatate multa bunicii tale si sa o tina Dumnezeu de acum multi ani inainte.
Stati linistite ca nu scapati de mine ca in Ro am internet si tot o sa vin pe aici
Na daca va plac pateurile mele va dau reteta
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
Taki spune:
Multumesc pentru primire . Dupa cum spuneam, snt noua si o sa dau de cap site-ului cat de curand.
In bucatarie, eu sunt hetaxo, dar vad ca avem profesioniste aici, asa ca nu-mi ramane decat sa exersez.
Pupici dulci!