Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Fetelor sunte-ti superbe cu acest subiect!!!; continuati tot asa ca sunte-ti minunate!!!
In asteptarea noului frigider as avea o rugaminte:
dolphin9913 esti o adevarata artista in arta efectuarii obentului!!!; iti acord nota 100!!!, dar nu nata mea conteaza ci aprecierile familiei tale, care cred ca sunt pe putin de nota 200!!!. Te rog frumos daca poti sa-mi dai si mie modelele de obentou pe urmatoarea adresa: toroarma@yahoo.co.jp; multumesc frumos
hanako2004 si tu esti o super bucatareasa; numai sa privesc foto. cu mancarurile pe care le-ai facut, chiar si dolphin la fel, imi dau seama ca voi pune-ti mult suflet in ceea ce face-ti; va urmaresc de mult numai din unbra, din cauza timpului si imi place cum procedati; am observat ca i-ai pregatit lui Emilica al tau o budincuta de lamaie, si te-as ruga daca poti sa-mi dai si mie reteta, sa o pregatesc si eu ptr. Emilica a mea!!!; te rog frumos!!!; multumesc si promit ca mai intru;
a sosit noul frigider si super fericita

.
http://photos.yahoo.com/nlroxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Neata fetelor!

Hanako plec pe 11 febroarie.
Da da are dreptate Ionela sunteti super fetelor,ce mai

Ziceam yo ieri ca va pun o poza cu bento-ul meu...na ca ma tin de cuvant da' va rog sa nu radeti....
Ete aici poza bento
Pupici


poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

-IONELA ROXANA bine ai venit in bucataria noastra sper ca vei mai trece pe la noi si poate vii si tu cu ceva nou in meniu
am sa-ti scriu reteta cu budinca din lamaieia placut foarte mult lui emilica si am papat si eu ca tare bine arata
BUDINCA CU LAMAIE:de la un anisor
150g unt,margarina
-125ml laptesi o lamaie
20g zagar
un ou
mod:pui margarina sau untul la topit intro tigaita
imediat ce se formeaza sucul din margarina pui faina si laptele si freci sa nu se faca cocoloase ,pana se ingroasa
apoi lasi la racit
separi albusul de galbenusul oului si il feci cu zaharul
cand compozitia sa racit pui galbenusul de ou si lamaia (DATA PE RAZATOARE9INSA NU ESTE NEVOIE DE TOATA LAMAIA daca este mai marisoara puneti doar jumate sa nu iasa prea acra
mestecati bine si apoi puneti albusul batut cu zagar si il puneti intr-un vas(CASTRONEL)dar sa nu fie de plastic
si il puneti la cuptor timp de 30 de minute
pofta buna la bebelusi
-IONELA ROXANA eu chiar fac cu drag si pun suflet la ceia ce fac mai ales daca e vorba de samurasul cel mare si cel mic
daca ar fi pentru mine nu cred ca masi sufoca prea tare....
dar i-mi place sa primesc bulinute rosi de la samurai
aaaa si voiam sa-ti spun ca ai niste fete frumoase foc
te mai asteptam la bucatarie

INGERASUL NOSTRU poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

Salut fetele
Sant suparata , mi sa stricat calculatorul acum scriu la note pc si ma chinuie rau, ca nu-mi place deloc. aseara sotul a stat pana la 2 noaptea ca sa-mi instaleze mi-e netul. Poate sapt asta ne luam si noi altul.
IONELA ti-am trimis adresa , sa-mi spui daca ai primit-o. Daca nu ai primit-o am so scriu aici , oare oi avea voie sa o scriu? mercik pt nota , wow nota 100-200 ce mandra sant.
Mi-am pierdut tot din calculator poze , adrese tot tot imi vine sa urlu de nervi.
Devylla imi place obento^ul tau este delicios , deasupra orezului ce este pus ?

Hanako spor la saratele si sa-mi arunci o buc salam de biscuiti ca si mi-e imi place f mult.

va pupic si spor la bucatarie eu astazi mai fac o pauza. pa pa

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Dolphin bafta cu calculatorul.
Merci de aprecieri...sper sa mai am si eu ceva inspiratie sa ii mai schimb designul .Pe orez am pus goma pudra(la comanda sotului)


poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

hanako mercic multptr. reteta si ptr. aprecierile in leg. cu fetele mele; toi copii pe lumea asta sunt frumosi, nu exista uratenie, mai ales la copii; si tu ai un Emilica- pui ffff. dulce de-ti vina s-o halesti cu totul; de fapt de ce-mi mai racesc eu gura de pomana, ca eu cred ca tu si fericitul tatic a-ti pupat-o de-ati albit-o; si reteta de eclere am s-o pun in practica cat de curand, dar numa` sa am timp; of,of,fo......; inca o data sarumana ptr. rateta
dolphin multumesc mult, dar din pacate n-a intrat nimic; adresa ta a intrat, dar mesajul tau pauza; nu stiu daca se poate sa-l pui aici, dar taaaare as dori sa am si eu acele imagini!!!; a, si apropo ai o fata fff. frumoasa, dar si mamica pe masura, iar taticul are de ce se mandrii
devylla obentoul tau seamana cu al meu, numai ca soata mea mananca mai putin(seamana cu ce de la gradinita, de la grupa mare, cred???) si de aceea este mai mic, dar c-a estetic identic, dar si ca continut!; nu arata deloc rau; si a, dolphin aia de deasupra orezului cred ca este furikake,cred???

.
http://photos.yahoo.com/nlroxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna bucatareselor!

Hanako,am retinut reteta de budinca,am doar o singura intrebare:cata faina se pune?De fapt mai am o intrebare:la ce temperatura reglezi cuptorul?
A...si mai vreau si reteta de saratele...
Multumesc!



Anca&Shion(21.05.2004)
http://community.webshots.com/user/shian124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

[quote]Originally posted by shian

Buna bucatareselor!

Hanako,am retinut reteta de budinca,am doar o singura intrebare:cata faina se pune?De fapt mai am o intrebare:la ce temperatura reglezi cuptorul?
A...si mai vreau si reteta de saratele...
Multumesc!



Anca&Shion(21.05.2004)
http://community.webshots.com/user/shian124

[/quote

scuze uitasem de faina
se pune 20gr de faina si il pui la cuptor la tem-180-190c

si reteta se saratele :
ing:2oua
-100gr margarina
-o cana lapte
-1 sau 2 linguri sare
faina o cana mare sau vezi dupa ochii sa nu fie prea moale
-kimion cat doresti
-si branza sarata sau cascaval ras

mod de prep:se pune totul la un loc intr-un vas maricel si mestecati bine in el (framantati)pana iti iese coca
(branza sa o dati pe razatoare )apoi puneti coca la frigider timp de o ora
apoi luati cate putin din coca si intindeti o folie sa nu fie prea suptire si nici prea groasa
apoi faceti forma dorita sau taiati fisi suptirele si le faceti spirale...api pui cuptorul putin la incins 10 min maxim la 200c
la care tapitati cu putina faina tava si le puneti formele in ea
la 190 c 200c timp de 25 de min intre timp va mai uitati la ele ca este posibil sa se faca mai repede..la mine le-am pus 40 de min insa la 25 de minute a fost gatapofta buna


INGERASUL NOSTRU poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

Am trecut asa in fuga, ca ma bag la bucatarie pt obento lui papa.
am sa pun adresa aici sper sa nu se supere nimeni.
http://www.ne.jp/asahi/hiroyuki-yoshiko/sweethome/obento/obento.html

Devylla mercik pt sfat , am sa-i pun si eu sa vad daca ii place sotului.
IONELA multumesc pt urarii, am sa ma uit si eu la albumul vostru , am fost asa pe fuga astazi si tot nu am apucat sa fac nimic.

Bine ati venit fetele noi, va asteptam cu sfaturi si retete noi.

A si poate mai primim si noi o steluta sau o bulina rosie , ca de santem bucatarese NO1 nu . Asta e !!!!!

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by dolphin9913

Am trecut asa in fuga, ca ma bag la bucatarie pt obento lui papa.
am sa pun adresa aici sper sa nu se supere nimeni.
http://www.ne.jp/asahi/hiroyuki-yoshiko/sweethome/obento/obento.html

Devylla mercik pt sfat , am sa-i pun si eu sa vad daca ii place sotului.
IONELA multumesc pt urarii, am sa ma uit si eu la albumul vostru , am fost asa pe fuga astazi si tot nu am apucat sa fac nimic.

Bine ati venit fetele noi, va asteptam cu sfaturi si retete noi.

A si poate mai primim si noi o steluta sau o bulina rosie , ca de santem bucatarese NO1 nu . Asta e !!!!!

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA




Cum sa ne suparam ca ne-ai aratat asa niste chestii dragutze? Poate ne explici si noua, celor care nu cunoastem traditiile japoneze, ce inseamna de fapt acest "bento", cui se adreseaza el si mai ales care sint "regulile de baza". Eu banuiesc ca e vorba de un stil artistic japonez, gen "ikebana" sau "origami", numai ca e cu mincare

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput