Bb de 2 luni si 2 sapt. constipat. Ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Daca scaunul este tare sau cu bobite, inseamna ca e constipat si atunci trebuie sa faci ceva. Poti incerca putin ceai de musetel (dar nu in fiecare zi pt ca distruge flora intestinala) si poti cumpara LASS BABY (e natural, din plante si indicat pt copii). La noi a avut efect. Si acum , ca avem 6 luni si papam diversificat si tot mai e constipat, asa ca eu cred ca depinde de organismul fiecaruia, nu e lege ca dupa diversificare nu mai aveti probleme cu constipatia.

Mihaela, mama lui Luca


www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Constipatie!!
mary_ary
Buna,

Imi puteti spune va rog un leac impotriva constipatiei?
Fetita mea are 6 luni si avem problema in ca din primele saptamani de viata. Bea multe lichide, de la 5 luni am inceput diversificarea alimentatiei. Nu a avut loc nici o schimbare.

Poate ma puteti ajuta,

Tia
sucuri si ceai de musetel. amana cat mai mult folosirea termometrului sau supozitoarele. sanatate
claudiasabou
Buna,
Eu ii dadeam ceai de musetel si daca tot avea probleme ii dadeam un pic de kiwi.Multa sanatate.


Roxana Claudia
Am inteles de la fizioterapeut ca gimnastica pt bebelusi face minuni: sa-i faci bicicleta cu piciorusele, si masaj pe burtica.



ema.nu.ela
la a mea a functionat piureul de prune.
stiu ca e bun si sucul de prune daca nu tolereaza prunele crude.
ii fierbi o pruna si faci compot ca sa zic asa si-i dai. sunt scumpe prunele la vremea asta dar daca are efect eu zic ca se merita sa incerci.
eu ii mai dau si para ca vad ca si a mea are tendinte in ultimul timp.
si cerealele sunt bune la digestie; dar nu cele de orez care constipa; ovaz, porumb.

Flaflo
La noi a mers bine cu suc proaspat de portocale!
Daca ai inceput abia de o luna diversificarea este normal ca stomacelul nu s-a reglat!


sirimie
Ce constipa: morcov fiert, brinza, ceai de menta, banana, orez, fier daca ii dai

Ce e bun pentru constipatie: morcov crud, dovlecel (cred), ceai de musetel, piersici/pere/prune (dar prunele nu prea sint indicate la 6 luni), suc de portocale (dar la noi nu prea a mers asta)

Karina
Dimineata pe stomacul gol ceai de musetel caldut, dat cu lingura. Ar trebui si cu miere, dar avind in vedere ca nu are inca un an FARA MIERE.



mary_ary
Va multumesc si va pupicesc!

Portocale pot sa-i dau asa repede?

Mirela72
Noi ne-am reglat cu lactoza de la Humana (Milkzucker). Nu da dependenta si nu are efecte adverse, merge la orice varsta, inclusiv la gravide si sugari din prima luna de viata.

Karina
Si eu stiu de Lactuloza ca e f. buna, sotul meu a folosit cu succes, dar nu stiam daca poate fi folosit la bebe asa mic. Mai exista un produ pt. copii: Lass Baby, care am auzit ca e f. bun, daca dai o cautare pe DC ai sa gasesti parerea unor mamici despre acest produs. Nu stiu de la ce virsta se poate da, dar cred ca la 6 luni e OK ca pe cutie e poza unui bebe cam de 6 luni.

silvia_d
Offf,si Stefanel al nostru are aceeasi pb,are 4 luni,ii dau ceai Hipp cu musetel si anason,il pun pe burtik,ii fac "bicicleta",ii pun de la Humana in laptic milkzucher,ii dau sucutz de mar si morocv...si nada...tot la raketutza-n fund ajungem o data la 2 zile!!

Dupa diversificare se va regla,dar nu f repede!
Mai asteapta un piculetz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

si al meu copil se constipa si dadeam ori ceai de musetel sau un supozitor cu glicerina.cica este laptele gras,asa se spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Constipatia
roxana30
am un bebelus de 10 saptamani (pe care le-a implinit astazi) si desi il alaptez la san este vesnic constipat. nu-l ajuta nici ceaiul baby drink nici sab simplex, nici bonisan(pe care nu-l tolereaza). singurul fel in care poate avea scaun este cu ajutorul supozitoarelor cu glicerina. singura problema este ca nu as dori sa devina dependent de aceste supozitoare. ce e de facut? ce

codruta_grg

Constipat in ce sens, face kk tare? Nu poate face kk singur sau face kk la cateva zile?
Un bebe alaptat poate face kk si la 2-3 zile. Mare grija cu dependenta de supozitor. Urmeaza perioada diversificarii si vei avea mai mari probleme. Eu zic sa incerci sa il lasi sigurel si sa vezi cand face singur. Si sa consulti medicul pentru orice eventualitate.
Sanatate

coraly
Un bebe alaptat exclusiv la san este rareori constipat. Poate sa faca si o data la 5 zile si nu e constipat, daca face caca normal. Constipat este doar daca face caca foarte tare.


monu
Draga mamica,
am o fetitza de aproape 11 luni. si a fost alaptata pana la 5 luni si juma. cand era mica a avut aceeasi problema ca si bebitu tau. desi am incercat cam tot ce exista pe piata nu facea singura kk. o data am inceract sa vad pana cand si a tinut-o 6 zile. in a 7-a am zis ca nu mai chinui bb si i-am dat supozitor. de la 2 luni si un pic si pana la 8 luni i-am dat zilnic supozitor si facea si bb ce trebuia si mie mi-a fost frica de dependenta dar nu a fost asa.
acum are aproape 11 luni si face kk singura la olitza. si nu este dependenta de supozitoare si nu i-am mai dat nici un fel de medicament special in acest sens. cand a fost sa fie a facut singura.
poate noi suntem un caz fericit.
multa bafta si rabdare.

Bimilit
roxana30 , da ce intelegi tu prin constipatie? ca nu-ti face zilnic kk?pai asa cum au spus si fetele bb-icii alaptati la san pot sa aiba scaun la 5-6 zile.medicul pediatru ce ti-a recomandat?

PS sa cresteti sanatosi si sa ai parte de un bb-ic cuminte si mancacios.

Tonnia

Ceai de musetel ai incercat?

Anya20
Roxana - te sfatuiesc sa renunti la ceaiuri, sa-i dai bb-ului exclusiv san si sa te calmezi. Un copil alaptat exclusiv poate avea de la 10 scaune/zi pana la unul pe saptamana (este si cazul fetitei mele). Pentru alte detalii, poti sa-mi trimiti pm.


roxana30
este constipat deoarece nu are scaun zilnic, nu este tare intr-adevar, dar sincer nu ma incumet sa-l las 3-5 zile sa vad cand face el. seara daca nu a reusit sa faca kk este atat de agitat incat nu sunt sanse sa-l adorm. doar dupa ce-i pun supozitorul si reuseste sa faca kk se linisteste si adoarme.ma gandesc ca nici nu poate fi sanatos sa stea atata timp fara kk, ca si la noi, sunt toxinele care raman in organism.


Bimilit

roxana30 eu stiu ca laptele de mama se absoarbe integral si de aceea nu are scun zilnic bb-icu alimentat la san.oare nu e dependent deja de supozitoarele cu glicerina? zic si eu.

roxana30
nu cred sa fie inca dependent. desi dupa cum spune pediatra mea sup. cu glicerina nu dau dependenta. chiar si asa n-as vrea sa-i "agresez matzutzul" cu tot felul de supozitoare. mi-as dori sa poata face kk natural. iar daca o zi nu poate se chinuie ingrozitor..


roxana30
am incercat si ceaiul de musetel, si ceai de musetel cu zahar si fiert 5 min. (asa mi-a fost recomandat de catre vecina mea, a carei fetita suferea de constipatie si ea asa a rezolvat problema). ideea e ca nimic nu da rezultate la tudor, inafara de supozitor.

Luizax
Cand era Alex mik facea la fel. kaki moale (deci nu era constipat) numai ca facea la cateva zile. Pediatrul mi-a zis ca e din cauza ca nu mananca suficient. Intreaba si tu doctorul ca sa nu te sperii eu acuma degeaba.

cristinamh
parerea mea e ca nu e constipatie...
aceeasi problema e si la noi. de la 7 scaune pe zi, primele 3 saptamani, am trecut la un scaun pe saptamana pana pe la 3 luni... acum suntem cu un scaun la 5 zile... cam asta e media.

noua ne-a spus acelasi lucru, copiii alaptati exclusiv la san, si care nu primesc nimic altceva, nici nu se constipa, nici nu fac diaree...
prin constipatie intelegand kk f tare, chiar daca ar face zilnic. doar pt ca face la 7 zile nu e constipatie, daca kk arata normal. stresul este al parintilor.
cat despre diaree (adica apa chioara fara "seminte" in ea, facut des), noua ne-a zis ca e scaun de supra-alimentare (numai la bebeii hraniti exclusiv la san). copilul mananca prea mult, si nu mai proceseaza.
noi am trecut prin asta, si dupa respectat ca la carte orele si durata meselor (adica supt 10 min pe san la intervale nu mai mici de 2 ore) a doua zia avut primul scaun cu bucati solide, si nici n-a mai plans de dureri de burtica.
acum suntem in extrema cealalta, cu kk f rar... si incercam sa luam lucrurile cu calm si rabdare... fara supozitoare si fara numarat zilele.
copiii alaptati exclusiv pot asimila f bine si atunci au scaun f rar...

ancutzathree
asa era si Alex in primele luni ,facea kk si odata la 5 zile,insa moale,ceeace inseamna ca nu e constipat...cand vedeam ca il deranjeaza burtika ii mai bagam termometru,dar foarte rar,ca imi era frica sa nu se obisnuiasca...



roxana30
cristinamh, de la 6 saptamani pediatra mi-a spus sa-i introduc sucul de mere si apoi la o sapt. cel de morcov. la 3 zile de la sucul de mere a inceput sa nu mai aibe scaun "constipatia" si tot pediatra mi-a spus sa-i dau supozitoare. sa schimb pediatra? daca se absoarbe integral laptele de mama, cum de cu supozitor face kk? eu prin absorbtie inteleg lipsa lui. adica nici nu simte nevoiea de kk. dar tudor seara este groaznic de agitat pana face kk.

Bimilit
roxana30 schimba pediatra!!!!!!!!!!!!!!!!!cum sa-i dai la 6 sapt suc de mar/morcov , cand bb e alimentat la san?

anis
Un bb alaptat nu e constipat deat fffffffff rar.Eu ti-as zice sa il lasi sa fac singur.Mie dr imi spune ca si dupa 3 z daca face e ok.si nu se considea a fi constipatie,dureaza mai mult pana bb isi face reflexul de a impinge resturile pe colon..asta cand e alaptat la san.


Anya20
Aoleu!!! Schimba imediat dr. care probabil este dr. de familie care se da pediatra, pt ca altfel nu-mi explic indicatiile absurde pentru vremurile astea. Probabil n-a mai citit de ani de zile Faci cea mai mare greseala daca incepi atat de devreme cu sucuri. Bb nu are nevoie decat de laptele tau pana la 5-6 luni. Si nu te mai lua dupa vecine cu ceaiuri si alte remedii. Laptele de mama nu contine toxine, iar supozitoarele cu glicerina administrate atat de des nu sunt tocmai inofensive.


cristinamh
as incerca o explicatie logica, nu e citita pe nicaieri... dar presupun ca "evacuarea spontana" are loc cand colonul e plin... ca la stomac, te simti satul cand stomacul e plin. daca pui glicerina, bb e stimulat sa dea afara ce se gaseste pe-acolo. normal ca e ceva, ca nu nici laptele de mama nu se absoarbe integral, dar raman f putine resturi pe care nu simte nevoia sa le dea afara asa repede. na, nici noi nu ducem gunoiu daca sacul nu e plin...

daca tu ai inceput cu sucurile, atunci nu prea mai e "exclusiv" san. agitatia si durerile de burtica ar pute fi insa un semn ca te-ai grabit sa le introduci...

noua pediatrul ne-a zis sa asteptam pana la 6 luni. acum la controlul de 5 luni era tare bucuros ca inca alaptez... si a zis ca nu-i nevoie de nimic in plus. e adevarat ca am bagat eu niste suc de mar, ca de, e la moda sa dai suc, sa vad daca vrea cu lingurita, dar m-am oprit. lasam asa, sa se bucure de lapticul de mama.
si nu ca e la moda, baietelul il am la acelasi doctor, si atunci diversificarea am inceput-o in toata regula la 4 luni pt ca nu mai alaptam.

de ce nu iei o pauza cu sucurile sa vezi cum se comporta copilul??
ca sa nu zic sa consulti si alt dr...


denisa73
Roxana30, stai linistita si nu mai da sucuri copilului.Nu ii mai pune nici un supozitor si lasa-l sa asimileze lapticul.Copii alaptati la san pot face si la 10 zile kk si sa nu fie constipati.Asta e foarte bine inseamna ca ai laptele foarte bun si copilul il asimileaza foarte bine.Am o prietena care copilul ei face numai la 10 zile si atunci vreo 2-3 pampersi.Agitatia pe care o are s-ar putea sa aiba gaze(colici) ai grija si la ce papi tu.
Sanatate multa si pupici

roxana30
bimilit, si mie mi s-a parut cam rapid dar pediatra mi-a spus ca asa trebuie ca bb sa-si ia vitamina C, si eu m-am conformat. doar ca morcovul nu-l tolereaza bebicul, asa ca nu i-am dat. doar sucul de mere. as schimba pediatra, dar in oradea e una dintre cele mai bune, (noi stam prost la capitolul medici buni). tu la ce varsta i-ai introdus sucul de mere/morcov bb-ului?


roxana30
medicul meu pediatru este medic in spitalul de copii din oradea, medicul de familie nu s-a pronuntat in nici un fel asupra alimentatiei bb-cului, ci doar cu programarea vacinului. despre pediatra mai vreau sa spun ca e tanara 30-35 de ani si scolita prin "strainataturi"


mihairi
Poti sa mai incerci Debridat si Lass Baby care merg si pentru bebei asa micuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Remedii impotriva constipatiei
bqb
Sunt mamica lui Rares de numai o luna si jumatate si avem mari probleme cu constipatia. Probabil unul din motive se refera si la alimentatia artificiala ( lapte praf). Ce se poate face pentru a "remedia" aceasta situatie, excluzand insa supozitioarele cu glicerina.


silvi_2005

Si noi am avut ceva probleme cu bebelasul in acea perioada, tot de la laptele praf. Eu ii dadeam ceai de musetel cald si facea kk imediat dupa aceea, incearca si tu, poate merge.
Ce lapte praf ii dai?


roxi23

Ceai de musetel, apa fiarta si racita, de evitat ceai de menta. Poti pune copilul culcat pe spate si tu ii flexezi picioarele la piept. asta in general ajuta. in ultima instanta apelezi la termometru sau sup. cu glicerina.
II poti sa sabsimplex si debridat care ajuta ion astfel de cazuri. eu ii dadeam lui darius cand era asa mic cate 10 pic de sab; debridatul se da in functie de greutatea copilului(citeste prospectul)

sirimie
Doar ceai de musetel, si fara ceai de menta (ceaiurile Baby Calm au menta).
Nu folosi termometru sau supozitoare pentru ca vor provoca dependenta si nu mai face spontan.


aurelia1278
Mai exista si Baby Drink, ceai instant, care chiar daca are si menta este bun impotriva constipatiei (si a gazelor, colicilor), contine si alte ingrediente (musetel, lemn dulce - nu stiu ce e ala, glucoza, sucroza si altele). La noi a fost eficient (i-am dat de la 2 luni) si inca il mai folosim (are 2 ani+) la nevoie.
Copilul mai poate fi stimulat si masandu-l usor cu degetul sub anus, intre fese, acolo unde incepe despicatura (sa aiba un scutec sub el, pentru ca daca functioneaza ii da drumul pe loc ).
Metodele pot fi alternate (termometru, masaj, supozitoare - de ce nu?), astfel incat sa nu devina dependent de una dintre ele.
Hai ca mai ai "putin" , cand incepi diversificarea, pe la 4 luni probabil, o sa-i poti da suc de morcov, cu efect garantat de la prima lingurita!

roxi23

suc de morcov si suc de para...cu efect garantat! dar la noi functioneaza ft. bine si ceaiul de musetel


Babisa

Ceai de musetel...niciodata sa nu ii dai mai mult de 30 ml pe zi pt ca ii distruge flora intestinala.
Daca u rezolvi cu musetelul ,ia cateva prune uscate din piata (sau de unde poti lua),fierbi apa intr-o craticioara ,o dai la o parte si pui prunele in ea ,acopei cu un capac si lasi cam 3-4 ore ,din acea apa da- cam 3-4 lingurite pe zi si cu siguranta in 2 zile maxim isi revine.
Pupici si bafta


sirimie

BB are numai 1 luna si jumatate, nu primeste inca suc si cred ca nici para nu e bine sa ii dai in nici un fel.


adrianafedorca
si noi am avut o problema dar pe la 2 luni si ceva si ne-a dat debridat ( sirop) vorbeste cu pediatra care-l vede pe bb



niko31
Sa stii ca nu neaparat de la laptele praf e constipat(cel putzin asta e parerea mea), al meu bb a fost tot constipat pana pee la 3 luni si jumatate cand am inceput cu sucul, cu toate ca cam pana atunci a bauut lapte de la mine.La noi pana nu am inceput cu suculetzul nu a mers nici o metoda,asa ca ultima varianta era cam intodeauna supozitorul cu glicerina(o jumatate de bucata cam la 2-3 zile).Nu pot sa zic ca neaparat a fost dependenta,dar nu am avut incotro

roxi23
ma refeream la momentul cand va creste mare si va incepe diversificarea...era o completare la mesajul aureliei.

cat despre ceaiul de musetel eu nu stiam ca distruge flora, dar oricum mai mult de 30 ml eu nu cred ca bea...cel putin baiatul meu abia abia bea cate 10-20 ml...doar ca ii dau mai des. Ciudat ce spui despre acest ceai...l-am gasit recomandat pe site-uri cum ca ar fi bun pentru o gramada de afectiuni si la bebei...


sanziana72

Si noi am avut probleme cu Marina cat era mica, desi era hranita doar la san. In primele luni facea la fiecare masa.
Dupa o perioada a devenit insa constipata chiar daca incepusem si diversificarea. In disperare de cauza am folosit supozitoare cu glicerina cand nu facea. Dar nu pot spune ca dau dependenta. Am folosit vreo cateva luni dupa care a trecut in extrema cealalta, diaree.

Are un sistem digestiv sensibil mostenit de la tata asa ca trebuie sa fiu tot timpul atenta la ce mananca si sa ii dau cand orez cand portocale ca sa isi revina!

amarantina
bqb, cat de rar face? Are dureri? Al meu a facut o data la 4-5 zile pana cand am inceput diversificarea (5luni). Nu era constipatie - asta era ritmul lui, asimila aproape tot din lapte si in intestinul gros ajungea prea putin. M-a lamurit o pediatra iesita la pensie, ca eu normal ca ma panicasem si voiam sa-i pun supozitor. I-am si pus de vreo 2 ori, dar n-a facut ca nu avea ce.


spic de grau
Apa care contine mult Magneziu ii deconstipa. Garantat.
Poti sa ii prepari un biberon de lapte/zi nu mai mult!! ca il dai in diaree. Un singur biberon si ai sa vezi cum se deconstipa.
Cauta cu Google HEPAR, ca sa vezi ce compozitie chimica are, si apoi cauta o apa minerala negazoasa cu compozitie asemanatoare. Sigur exista!!

lori99ursu
Amarantina, si eu am fost in aceeasi situatie. Pana pe la 6 luni, cand am inceput diversificarea, l-am alaptat exclusiv la san si avea scaun la 4-5 zile.Eram f speriata pana m-au lamurit si pe mine specialistii.


amarantina
Da, pacat ca dupa diversificare a facut zilnic. Si nu de putine ori mi-a mutat nasul din loc.


Pepsi

laptele de soia este f bun ptr asa ceva!este lapte praf adaptat la nou nascuti de la Nestle, Alsoy1 ii zice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

5 luni si 3 saptamani - constipatie
Ingerasulmeu
Buna ziua mamici!
Am inceput sa ii dau la fata mea morcov fiert de 4 zile . Ieri si astazi i-am pus morcovelul fiert in cereale de orez.Alaltaieri a facut caca de doua ori,putin cam tare dar destul de consistent.Astazi a iesit cu caca foarte putin si foarte tare.Este constipata?Daca da ce sa ii dau? Am vorbit cu cineva si mi-a spus ca nu trebuia sa ii dau morcov fiert cu cereale de orez....Eu nu am stiut
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi din propriele voastre experinte.Si ce sa ii dau sa pape ca sa nu o mai constipe.Am o problema serioasa cu ce sa ii dau sa pape.Imi este frica sa nu gresesc cu alimentatia.Va multumesc si va pupam.


claujro
Morcov fiert in combinatie cu orez...wow! Si eu am avut probleme cu Mara si evit aceste 2 alimente, amandoua constipa. In primul rand nu-i mai da. Incearca suc de para, suc de morcov, suc de portocala. Toate sunt laxative. In supa poti pune morcovul sa fiarba, dar scoate-l la sfarsit si nu-l mai pasa (eu asa faceam).

Am incercat si incercam in continuare asa:

- suc de fructe:mar, para, morcov, mandarina si portocala (cam toate amestecate)
-ceai de musetel
-cateva picaturi de ulei de masline in biberon
-Lass Baby (seara, 3 ml)
-supozitor am folosit doar in prima zi

Si da o cautare pe forum, s-a discutat mult despre constipatie.

ionasiu
Eu am patit la fel si i-am dat iaurt Danone Cremoso la noi a mers nu stiu la voi dar poti sa incerci,si cat mai mult laptic.


claujro

E e cam devreme pt Cremoso (parerea mea).
Edit:ce neatenta sunt, zicea varsta in titlu!!!
mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei


ligia13

da, si noi am patit la inceputurile diversificarii.
Trebuie sa treci repede si la altceva, ca orezul si morcovul constipa amandoua.
Eu ca sa evit problema , am continuat cu fructe.
Deci cam in ordinea asta i-am dat eu: orez (cereale), morcov, mar, para, dovlecel , cartof, si apoi suc de citrice.
Desi avea numai o masa pe zi, ii dadeam o zi fructe la una legume (asta vreo luna).
Desi citricele nu se recomanda asha repede, noi numai cu citrice si para am scapat de constipatie.
Pt iaurt e prea repede la 5 luni si un pic.


AdyB

Daca vrei sa nu se constipe este bine sa urmaresti zilnic ca atunci cand ii dai un aliment care constipa, sa ii dai si unul care laxeaza. Daca dai banana, ii dai si para sau mar mai tarziu, sau suc de portocala. Noi asa am facut si nu am avut probleme. De asemenea trebuie sa ai grija sa bea suficiente lichide (lapte, apa, ceai, suc). Poate fi constipat si in cazul in care nu este hidratat cum trebuie.


Dory232002

Mai poti incerca cu piersici si caise care au si ele un efect laxativ(eventual la borcanel, scrie si pe ele ca inmaie scaunul).


madau
Si Mirunica mea are tendinte spre constipatie insa eu am rezolvat asa:
1. nu-i pasez niciodata morcovul fiert, il dau doar suc proaspat
2. nu papam cereale cu orez, decat foarte rar
3.intotdeauna ii amesteca fructele care pot constipa (banana, mar copt) cu una laxativa ( para, piersica, caisa, cirese).
4.in ultimul timp ii dau aproape in fiecare zi nectarina sau cirese si e foarte bine. Eventual putin suc de protocala.
Pupicei


Hermis
Dupa masa de dimineata si dupa cea de prinz incearca sa-i dai cite 10 ml de suc de portocala. Noi ne rezolvam imediat asa.


laura72
Nu ne-ai spus daca alaptezi,daca papa formula ai grija ca apa si laptele sa fie in cantitatea indicate pe cutie ,nu laptele cu varf sau o masura in plus.apoi de cand ati inceput diversificarea?cat morco si orez a papat la o masa?se da treptat incepi cu 2 lingurite apoi 4 si tot asa.cred ca iai dat cereale de orez ca n-au gluten si morcov pentru ca este prima leguma recomandata.dai doar piure de morcov.scoti mrcovul cu furculita si pui apa cat ajuta la pasat apoi mai adaugi apa pana ai un piure mai fluid.orezul cu suc de mar sau mere rase.NU INTRODUCE 2 ALIMENTE NOI ODATA.la 5,3 luni ii inlocuiesti progresiv o singura masa pana ajungi sa manance doar alimentul nou.un aliment se da cam 10 zilesa se obisnuiasca apoi dai unul nou.poti la cereale si orez,porumb si tapioca de la nestle ca si astea n-au gluten cu piure de fructe ca sa fie mai grosut.citeste si la sfaturi utile penrt copii.am dat o schema pe care am folosit-o la diversificare acum cateva zile la un subiect care suna:maine diversificare cu ce,cam asa.
eu i-am dat piure din mai multe leg.odata,nu doar morcov.


Ingerasulmeu

Draga Laura 72 alaptez inca, doar noaptea ii dau o sticla de lapte formula cu cereale, pentru ca se trezea foarte des, si numai in acest fel se trezeste acum o singura data pe noapte.Cu cerealele am inceput sa ii dau de la 4 luni(Humana de mar)si acum de orez. Morcovul l-am introdus de 5 zile.Tu spui sa nu ii mai pun morcov sau alte legume in cereale, ci doar fructe sau sucuri? Cate mese pot sa ii dau pe zi?
Mersi mult de raspunsuri ..... Astazi am facut tot oleaca de caca dar tot tare.Aseara si azi dimineata a baut ceai de musetel destul de mult.
Pupici dulci.


NinaB

b e constipat daca nu face cateva zile la rand...iar cand face kk..arata ca la oaie bilutze. pana atunci..a facut doar ceva mai tare!

de principiu orezul si morcovul fiert sunt indicate in combinatie pt diaree...deci nu e bine sa le dai impreuna...le combini pe fiecare cu altceva sau adaugi ceva ce e laxativ (eu am pus niste dovlecel sau...stevie, si pt stevie mi-am luat castane de la pediatra...da` asta e alt basm!)


calatoare

Si baiatul meu are tot 5 luni si 3 saptamani. Eu am inceput de o saptamana cu suc de morcov treptat pana am ajuns la 50 ml. Acum ii dau in combinatie cu mar si nu mai mult de 60 ml.Dupa sucul de morcov cu mar o sa-i fac supa de legume. Pediatra mea mi-a spus ca orezul constipa si nu mi l-a recomandat pana la 6 luni juma. Sucul de portocale eu stiu ca e foarte acid si se recomanda dupa 7 luni.
Cine ti-a recomnadat orezul cu morcov fiert la inceputul diversificarii?


Ingerasulmeu

De morcov stiam ca e prima leguma cu care se incepe diversificarea. Cat despre cereale am cumparat prima data cu gust de mar de la Humana, si spre sfarsitul pachetului fata nu prea mai vroia sa manance. Asadar am luat la recomandarea farmacistei alt fel de cereale respectiv crema de orez de la Nutriben pentru ca sunt tot fara gluten.Prima data cand iam dat morcov simplu nu prea a papat(adica juma in gurita juma pe afara), si cand am combinat cele doua a papat de nu se mai satura.Sincera sa fiu nu prea are cine sa ma invete ce si cum sa ii dau....De aceea imi este si frica pana isi regleaza stomacelul sa nu ii dau prea mult si sa ii fac probleme. Apropo tu pe cat ai nascut calatoare. Eu pe 23 Decembrie.
Pupici dulci.


LUIZAM
Daca nu se rezolva cu ce ti-au spus fetele pana acum sau daca bb e prea mic pt. a trece la o diversificare atat de abundenta, poti folosi cateva zile (seara) un produs naturist care se numeste Duphalac. La noi a mers ff bine dupa cativa mililitrii administrati cateva seri la rand.


silvi_2005

Nu am apucat sa citesc ce te-au sfatuit celelalte mamici, scuze daca repet ceva ce ai aflat deja, daca vrei sa-i reglezi scaunul din alimentatie da-i piure de pere de la Hipp, piure de caise+mere. Evita morcovelul o vreme, si noi am avut aceasta problema chiar zilele trecute dar am scapat cu piure de pere. Este bine sa ai in casa Milchzucker de la Humana, produs !00% natural din lapte care combate constipatia fara sa dea dependenta. Noi am scapat cu piure de pere, daca nu, apelam la milchzucker, ceiutul de musetel cald este de asemenea f bun. Evita supozitoarele deoarece dau dependenta, pupici si sa cresteti mari.
Silvi si bebeb Alain

calatoare

Am nascut pe 31 dec. Ma gasesti la nasterea unei stele (nascut de revelion e povestea baiatului meu). Sa vezi chinuri si la mine pana papa sucul de morcov....eu ma mai joc cu el si cand vad ca e rupt de foame, pe la 10-11 dimineata, ii pun in biberon sucul si cu chiu cu vai il papa pe tot. Incearca intai sa-i faci tu sucul. De la tot felul de firme borcanasele alea-s scumpe. Te scoti mai bine daca ii faci tu si sigur e cel mai bun. Da-i cereale seara, fa-i la pranz supa de legume dintr-un morcov, o telina, ardei, juma de ceapa, pastarnac.....branza de faci cu sucul de la ora 10 (morcov cu mar).
Dar toate date treptat. Nu te grabi caci are timp sa manance toata viata. Mult succes.


laura72
II DAI CEREALELE IN PPIUREUL DE FRUCTE CA SA FIE UN PIC MAI GROS EU LA UN MAR ras puneam cam o lingurita cu cereale.deocamdata dai o masa de iversificare treptat pana inlocuiesti de tot sanul la masa respectiva.dar nu te grabi inca ii ajunge lapticul .ia bine in greutate? la 6 luni ar trebui sa-si dubleze greutatea de la nastere.fructele se dau la masa de la ora 10,legumele la 13-14.eu iam dat din prima piure de;morcov,patrunjel,telina,ardei,rosie.prima data fara ulei sa obisnuiesti stomacelul.uleiul peste vreo 2 sapt.de la rosie piureul e un pic mai asezont si manca bine.Eu ii pun si partunjel verde da gust bun.am sa-ti trimit pm sau e-mail cu mai multe despre diversificare.


sirimie

Ceai de musetel.
Alimente care constipa: banana, orez, morcov fiert, ceaiul de menta.
Alimente care ajuta la constipatie: para, piersica, suc de portocale (la noi nu prea a mers)

Daca folosesti supozitorul sau termometrul in mod frecvent se poate sa nu mai vrea sa faca spontan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Bb 7 sapt. nu poate face kk
arghirmonica
Fetelor ziceti-mi si mie ce sa mai fac cu bebe al meu....de vreo doua sapt nu face KK decat cu supozitor.Se screme de se face rosu saracul si nu poate.Papa lapte de la mine si completare Nan.De cand e asa agitat nu mai vrea sa suga si parca nici din biberon nu mai trage.
Dr zice ca poate sa nu faca kk 3 zile da atata se vaita de nu mai pot sa il las asa.Ca sa nu mai zic de colici...ii dau sab simplex da nu stiu daca isi mai face efectul.si ceai Baby drink.
De constipat nu e constipat deloc ....nu stiu ce are.
Ati patit si voi asa?eu una simt ca o iau razna....
Va rog daca aveti ceva sfaturi sa imi ziceti si mie,va pup
Monica, Cristian 7 sapt. si Daniel 4,5 luni


danitin

Am avut aceiasi problema cu fetita mea. Dr. pediatru mi-a recomandat sa mananc eu chestii care ii inmoaie scaunul - ex. rosii sau prune uscate. Cum nici astea nu dadeau rezultat i-a recomandat Lactuloza si dupa 10 zile de tratament problema s-a rezolvat. Dozajul se stabileste insa in functie de kg bebe asa ca tot ar trebui sa ceri parerea unui dr. Mai poti incerca sa bei tu ape minerale cu magneziu...

claujro

Eu stiam ca si Debridatul (pentru colici) e bun si pt kk. Iar in rest, cum ti-a zis si danitin, manaca tu chestii care inmoaie scaunul: pere, prune si va avea efect si la bb. Si daca poti, micsoreaza cantitatea de lapte praf.


sirimie
Nu mai face spontan pentru ca l-ai obisnuit sa faca numai "ajutat" cu termometrul, ceea ce e destul de rau.

Ca remedii: da-i ceai de musetel, si mai este lactuloza (sau lactoza), intreaba doctorul sau farmacistul despre cum poti sa ii dai.

Din cite stiu eu sab simplex nu are nici un efect pentru constipatie.


stoica simona l.
am avut aceeasi problema cu fetita mea si cred ca i-am bagat la supozitoareeee.....in primul rand baby drink are menta...poate asta sa fie una din cauze,incearca tummy tea de la hippcu musetel chimen si anason-e foarte bun de colicisi musetelul din el ajuta la kk.pe fetita mea am linistit-o schimbandu-i laptele,poate si asta sa fie o cauza nanul pe care il dai ca si completare sa nu-i priasca,si inca ceva e mititica si pana se obisnuieste stomacelul ei cu atate schimbari -din burtica ta-poate sa mai dureze.nu te speria,nu are nimik deosebit de alti bebei,incearca si tu toate solutiile.


fesulet
Dai debridat cu 30 min inainte de masa conform instructiunilor pentru greutatea si virsta bebelui si vei vedea ca dupa citeva zile, nu imediat se va remedia. mai exista si o usoara gimnastica flexindu-i picioarele ca si cum ar sta pe olita.


Oana MC
asa cum au spus si fetele - alimentatia ta e foarte importanta. poate ca si laptele praf pe care il dai il constipa. vorbeste cu pediatrul despre o posibila schimbare a laptelui praf. stimuarea cu termometrul este cu doua taisuri - ajuta pe termen scurt, dar nu si pe termen lung.

Hildegard
Eu zic sa nu-i dai nimic pana nu-l vede un PEDIATRU. Nu dai nici un medicament la copil daca nu e vazut de medic. Fiecrae copil e altfel. Cred ca laptele praf il constipa. Daca era alimentat numai la san nu era nici o problema, putea face si 1/sapt. dar in cazul tau sa se pronunte medicul pediatru.

anca_d
Eu am avut aceeasi problema cu Dragos care pana la 3 luni nu a facut singur kk niciodata. Iti recomand cu incredere si testat 3 saptamani de tratament cu Debridat. Dar sa te tii de el. De atunci face in fiecare zi, acum are 2 ani.


andora
Cand alaptam si se chinuia bebica cu kk, mancam o portocala si se rezolva.. bafta daca mergeti la doctor si sa nu se mai chinuie micutul


J G
Chiar daca este alaptat exclusiv se poate intampla asta, si chiar daca e ok sa nu faca kk nu stiu cate zile (clinic vorbind) nu e o placere sa il vezi cum se chinuie!
Si eu am bagat supozitoare (o treime) pana la 3,5 luni cand a inceput sa faca singura. Nu a ramas dependenta de ele!

Monica, eu am constatat ca Baby Drink genera starea asta la fata mea, si eu iti recomand ca fetele Debridat de 3 ori/zi si Tummy Tea de la Hipp! Noi asa ne-am rezolvat si nu am mai avut probleme. IN plus cele de mai sus ajuta si la colici.


arghirmonica
Multumesc tare mult de raspunsuri....tre sa vad ce o sa fac ca nu se mai poate.va pup pe toate.
Monica


sirimie
Din cite stiu eu ceaiul instant de la Hipp nu se recomanda inainte de 4 luni (nu stiu exact dar parca asa e..)

J G
din prima saptamana. Sunt intr-adevar si alte ceaiuri care sunt recomandate incepand cu luni superioare.

ludmmyla
Draga mea, am patit si noi la fel. Pe langa faptul ca avea colici si urla intruna, mai avea si probleme cu kk. Pentru colici i-am dat Bonisan, asta a fost ce a ajutat-o. Am folosit cu Baby Drink si Sab Simplex dar nu a ajutat-o deloc.
I-am dat Debridat, dar a vomat de la el asa ca am vb cu pediatra si ne-a recomandat sa ii dam ceai de musetel. Am administrat cate o juma de supozitor la 2 zile plus ceai de musetel pt kk amestecat cu 5 seminte de anason si juma de lingurita de chimion pt colici lasand infuzia 10 min si cu rabdare s-au rezolvat problemele.

Bafta multa si rabdare ca se rezolva. Stiu ca e greu pt ca am trecut si noi prin cateva luni grele dar o sa fie bine.

Medeea76
Constipatia nu inseamna neaparat scaun foarte tare, ci faptul ca bebe nu reuseste sa iasa afara decat cu greu. Noi am scapat cu Bonisan, care e din plante, nu e medicament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_miruna spune:

fetita mea are 2,1 an si de la 1,6 ani avem probleme cu constipatia.am incercat orice si pana la urma am mers la homeopat ,ne-a dat de facut coprocultura,coprocitograma,coproparazitologic si a descoperit ca de la niste antibiotice facuse candida si i se distrusese flora.facem tratament de 1 luna si e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Constipatia!!!
adriana15
raissa are 1 an si 2 luni si e f constipata.face kk verzui si fff tare,ca niste mingiute.si cam o data la 2 zile singura mai rar, mai des cu supozitor.
ce sa-i fac pt ca se chinuie rau.are burtica umflata mereu.am incercat miere pe stomacul gol,kiwi,pere,iaurt,mere-nimic nu merge.ce sa-i mai fac??


genusa
Prietena mea a avut o problema asemanatoare si fetitei ei i-a mers bine cu tratament homeopatic.A fost un proces lent dar sigur si acum a ajuns sa faca aproape zilnic de unde nu facea decat la 3 zile si f greu.
Numai bine,


hcclara
Incearca sa-i dai suc de mere, iar ca fructe mere, pere, nu-i mai da banana, orez fiindca constipa.Al meu bebe are 1 an (maine apropo) si cand bea suc de mere (dar ii dau diluat cu apa) face caca ft bine.
daca bea lapte praf, ar putea si asta sa o constipe, asa am citit eu aici pe forum odata.Si sa bea lichide cat mai multe.
toate cele bune, claudia


Maadi
pe noi ne-a ajutat Debridad-ul si Lactuloza.
Ii administrezi fier sau calciu, ca si astea constipa. Noi tocmai luam calciu si avem aceleasi probleme, dar luam lactuloza in paralel. Desi mancam multe fructe (mere, pere, prune, pepene) tot nu ne ajuta fara lactuloza.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

palmyrah2002

Incearca produsul de la Ozone BIOTICS .E 1 leu pliculetul.
Sint pliculete ce se dizolva in lapte sau iaurt si regleaza flora intestinala,ajuta si in caz de diaree si de constipatie!
Pupici si multa sanatate!


ingridnen
genusa, la ce dr a facut prietena ta tratamentul homeopat ? si cristi are ceva probleme cu constipatia


nusicasiely

la multi ani hcclara, pentru copil.sa iti traiasca si sa fie sanatos.
la noi functioneaza debridat,foarte bine si are si gust placut


kim222
Pentru ca am trecut de curind prin astfel de experienta neplacuta...pot sa dau si eu niste sugestii (unele primite la rindul meu :))

Nu folosi supozitorul mai mult de 5 zile la rind.
Incearca sa ii modifici consistenta scaunului, facindu-l mai moale..Asta o poti realiza cu : prune uscate, smochine, seminte de in macinate (si amestecate de ex in iaurt), seminte de orz (sau piine din orz).
Nu sucuri de fructe (si in nici un caz cel de mere care se foloseste in diaree...)ci mult apa..cit mai multa.
Daca aceste tricuri nu functioneaza..ti-as recomanda Debridatul care regleaza tranzitul intestinal...

Nu uita unii copii nu au un scaun /zi..acesti copii neconsiderindu-se neaparat constipati...


kover
la noi a mers doar cu lactuloza,la ambii copilasi.


iulianegrea

Incearca cu prune uscate pe care sa le fierbi in apa si apoi sa-i dai sa bea. Daca nu reusesti (nu e prea gustoasa) incearca cu suc de prune proaspete.
La noi a functionat.


adriana15
multumesc pt raspunsuri.abia acum am reusit si eu sa ma asez la calc.
LA MULTI ANI BEBELULUI TAU CLAUDIA!!!!!!!SA CREASCA MARE SI SANATOS!PUPICI.
azi a facut singura si f bine .cred ca de la kiwi.a papat unul intreg aproape.asa m-am bucurat.
sa vedem ce se mai intampla si incercam variantele date de voi.
multumiri si pupici la toate fetele si bebeii.
Adriana si Raissa Maria.


genusa
ingridnen,
pediatra la care este fetita ei si a mea este si homeopata.
daca vrei mai multe amanunte astept un mesaj de la tine.

Sanatate la toata lumea si cat mai putine problema cu constipatia,
Numai bine


sirimie
Este foarte gresit sa folosesti supozitorul pentru ca probabil i-ai creat dependenta si nu mai face spontan. Eu te sfatuiesc sa nu-l mai folosesti.

Ajuta sucul de morcov crud, daca ii place doar morcov daca nu amestecat cu altele, de mar sau portocala.

Eu cred ca sucurile de fructe ajuta, nu am mai auzit ca sucul de mar se da la diaree (pentru diaree se da marul copt).

In plus ajuta foarte mult alimentele bogate in fibre, fructele crude (orice fruct) si cerealele. Alimentele care constipa sint morcovul fiert, banana, orez, marul copt, si mai sint.

Eu cred ca poti sa iti intrebi doctorul daca poti sa ii dai ceva medicamente, lactuloza sau am vazut o chestie Lass Baby. Dar dupa parerea mea astea sint pacatoase pentru ca pot face dependenta.

Ana_m

Incearca cu suc natural ( facut de tine ) de portocale, mandarine. Si granule homeopate am flosit dar nu mai stiu de care Kalium......... Neaparat intreaba un medic homeopat. Si bebele meu era tare constipata cand era cam de 6 luni , i-am dat granulele astea si s-a reglat super ok.

florentza

Trebuie sa-i asiguri o alimentatie bogata in fibre si apa,asta inseamna:1) CEREALE:paine completa tip Graham,neagra integrala,orez integral.2) LEGUME VERZI: spanac,salata verde,ceapa,praz,rosie. 3) FRUCTE : pere,cirese,portocale,smochine,piersica,pruna uscata si proaspata(mai ales dimineata pe stomacul gol impreuna cu apa in care a fost lasata peste noapte),struguri. 4)MIEREA :ar trebui sa inlocuiasca zaharul rafinat. 5)LACTATE :iaurt,lapte batut,kefir . S-ar putea sa o constipe si laptele prea gras si atunci trebuie sa vi cu apa,ceai,fructe,legume si cereale.


Sugar alaptat constipat?
anis
Hai sa va povestesc pe scurt.
Dupa ce am nascut acum 1 luna, am inmceput sa am unele probleme digestive.Bunn.
Fetita mea are 1 luna,si jumatate si nu face kaka singura.Am lasat-o si o sapt, nimik, o ajut tot eu cu supozitorul.
Ce am incercat, Lass Baby, debridat, lactulose,bonisan, masaj cu ulei in sensul acelor de ceasornic.
La mine nu mai zic, tot felul de combinatii ,nimik.Acum am descoperit ceva..sper sa mearga.

Fetita mea e alaptata de mine exlusiv, asta e ciudatenia... am inteles ca se intampla asa cand e hranit bb cu lapte praf.
I-am facut si o eco abdominala, nimik nu are, dar nu face kka singura.

Ce ma sfatuiti sa fac, sau care ati mai patit asa cum ati rezolvat situatia?

valicalin
eu zic ca din cauza laptelui tau se constipa,este prea gras,nu ca asta ar fi ceva rau.in nici un caz!eu bebeului meu ii dadeam ceai de musetel,ca nici supozitoarele nu sunt bune.nu e bine sa-l inveti cu ele.deci ceai de musetel!


Gabi_K
Anis, e constipat, adica face greu, se screme mult si face bilute, sau face kk normal (moale de consistenta si culoarea paparei, cum e normal la sugarii alaptati), dar rar? Ca sunt doua chestii total diferite.
Daca face kk tare, atunci e intr-adevar constipata. Daca face doar rar, e o.k. La sugari alaptati exclusiv e normal si sa faca de 5 ori/zi, si sa nu faca decat odata pe saptamana. Asta inseamna ca digera tot laptele , si face kk mai rar. Si fata mea facea cam la 5 zile kk, pana era alaptata exclusiv. Dupa 6 luni cand am introdus si altceva in meniu, a inceput sa faca mai des. Pe la un an a inceput sa faca odata / zi.

anis
GAbi, am lasat-o chiar si 9 zile si tot nu a facut singura kaka.Se scremea dar nimik.I-am pus supozitor dupa 9z , si a facut kaka de consistenta pastei de dinti(un pic mai moale) si de culoare ca mustarul.Nu erau bilute.
I-am dat ceaiuri , musetel (l-a vomitat) babay drink ,nimik nu s-a intamplat de la el, chiar si un pic suc de portocale.degeabaaa.
Acum de azi dim de la 5 s-a tot scremut, parturi multe kaka niente.Acum a adormit.

treaba e ca eu o las si 10-12 z, numai sa faca singura si sper ca,daca o las sa nu pateasca ecva intern.

Aaa, in alea 9 zile a luat 400g in greutate.Am cantarit-o dupa ce a facut kaka.E ok,nu?

Gabi_K
e super o.k.
Sa nu-i dai sucuri de fructe, e prea devreme pt stomacul ei.
Se pare ca fata ta nu-i constipata, ai un laptic perfect pt ea, si ea digera tot.
Incearca sa-i faci masaj la burtica, eventual sa-i bagi termometrul in fund, daca vezi ca se chinuie.
Si las-o sa mai doarma pe burta, sa stii ca ajuta.

anis

Gabi, zici ca nu e nici un pericol daca sta si 12z fara sa faca kaka singura?Cu termometrul nu da dependenat?Eu as zice sa faca ea singura chit ca face mai rar..
Pediatra ei m-a sfatuit sa-i dau 2-3 lingurite de piure de mere.Eu refuz categoric, mi se pare fff devreme.
Masaj ii fac.O sa incerc s-o pun macar ziua cand o pot supraheghea pe burtica.
Zici ca digera tot, de aia e asa?


aime
Anis, scumpa, am avut si noi asa o problema, pe la 2 luni si ceva cu Vladimir. Era alaptat exclusiv, deci nu avea motiv de constipatie, si nici nu era constipat totusi, ptr ca nu facea si 4-5 zile, da cand facea ....umplea si 2 pampersi. Dr pediatru ne-a spus ca e ceva ce tine de maturarea sistemului digestiv (au o buna parte din sugari) si ca se va regla de la sine, mai ales odata cu diversificarea (pe care am inceput-o la 6 luni). I-a dat 5 ml de Lactulose pe zi (dimineata), timp de 2-3 saptamani, apoi totul si-a revenit la normal, de fapt scaunul a aparut dupa primele 3-4 zile, dar am continuat sa-i dam (Edit:Am vazut ca si tu i-ai dat, incearca cu Duphalac) Lactulosa nu da dependenta, functioneaza numai la nivelul intestinului pe principiul osmozei. Este preferata termometrului sau supozitorului, care e o chestie mecanica de provocare. Si eu m-am nelinistit tare atunci, de aceea m-am gandit sa-ti spun si despre noi, poate ajuta.
Numai bine la fetele frumoase

aime si Vladimir

julax
Si eu am patit la fel cu bebele meu care acum are 6 luni.Medicul pediatru m-a sfatuit sa-i pun totusi supozitor la 4-5 zile si asa am facut.Imi pare rau ca pe la 2,5luni am incercat cu suc da portocale(nu stiam ca nu e indicat),tot la sfatul medicului,fara rezultat.In urma ecografului totul a fost in regula,dar pediatrul a spus ca i se pare in neregula sa iasa asa rar si m-a sfatuit sa fac niste analize mai amanuntite.In urma cu vreo 2 sapt.am fost la Tg.Mures si acolo in urma irigografiei(la eco nu s-a vazut nimic nici acolo) au constatat ca are megacolon-forma usoara.Asta inseamna ca are colonul putin mai lung si nu e anormal sa iasa mai rar.Nu i-a dat nici un tratament(nici la noi nu a avut efect nici un ceai sau medicament).Ce pot sa-ti spun e ca acum iese singur la 2-3 zile,uneori si la o zi.Am inceput sa-i dau supa de cartof + morcov si mar ras.In rest tzatza.Nu e amator de ceai sau apa.Am auzit ca sistemul digestiv al bebeilor se maturizeaza dupa6 luni si sper ca de acum va fi mai bine.Sper sa fie ok si la voi.
Sanatate multa!


oana_r
pe el scrie ca e pentru diaree


adriana15
pana acum doar cu sucuri de fructe facute in casa am incercat.miere pe stomacul gol,prune compot si azi i-am dat si crude.a inceput sa mai faca,in sensul ca face de cateva zile singura in fiecare zi,sau cel tarziu la 2 zile.vreau sa-i schimb si cerealele sa-i iau din alea cu 8 cereale parca am vazut.
va pupic si spor la trat constipatiei.


anis
julax..mi-ai dat ideei sa mai afc investigatii.

fetele nu merge cu nimik..nici cu Duphalac ..am incercat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Dori,si eu am avut probleme cu Brianna,chiar in primele 4 saptamani de la nastere,si am folosit supozitoare,care nu sunt deloc recomandate,am intrebat o gramada de pediatri.Mai bine ai folosi termometrul,noi l-am folosit cateva zile,apoi bebeluca a inceput sa faca singura zilnic neajutata.Pe varful term pune putina crema sau vaselina,noi asa am facut si sa vezi ce bine merge treaba.Multa bafta si sa ai parte de un bebelus frumos si sanatos!!!

Mergi la inceput