Bb de 2 luni si 2 sapt. constipat. Ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 5
Elise spune:
e constipat doar dak face tare, asa ca niste pietricele.
Altfel, poate sa faca o data in zi sau la doua zile, nu-i o problema.
Elise & BBLisa
Sheannamp spune:
Autor: ixxi
Subiect: Iaurt Activia la 2 ani?
Trimis la: 09/05/2007 11:26:32
Fetita mea are 2 ani si 3 luni si are probleme cu constipatia...in sensul ca iese zilnic dar f tare si ca bilutele....am incercat n tratamente (recomandate de medici) de la cele medicamentoase (duphalac, lass baby, debridat) la cele naturiste. nici unul nu a dat rezultate. Eu insami stiindu/ma cu astfel de probleme, le rezolv cu activia si atunci mi/a venit ideea de ai da si fetei. Daca ii dau 1/2 activia si restul pana la 200 ml iaurt normal se imbunatateste scaunul, dar nu cine stie ce....adica face tot "gloante"....zilele trecute i/am dat o cutiuta intreaga plus putin iaurt normal si a iesit afara super bine. Sunt sigura ca nu poate fi solutia ideala.......chiar daca ea mananca iaurt zilnic nu o pot tine numai pe activia.....
A mai incercat cineva activia la copii mici?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: aime
Raspuns la: 09/05/2007 11:51:57
Eu i-am dat Activia copilului inca de la inceputul diversificarii, fara probleme, la sfatul pediatrei. Si daca ii face si bine nu vad de ce nu i-ai da un paharel intreg de 150 g. mai ales ca sunt si variantele cu musli sau prune.
Nici noi n-am descoperit un panaceu ptr constipatie, dar nu ne lasam.
Numai bine.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: pako
Raspuns la: 09/05/2007 11:55:09
e bine ca papa iaurtelul...a mea la 3 ani aproape, nici nu vrea sa puna gura pe asa ceva, nici fructe nu mananca.Nu are ce sa-i faca rau activia daca papa zilnic.
Andreea tot cu "gloante"....ce mai merge la noi...dimineata cand ii dau primul laptic(noi inca mai bem din biberon)ii dau sa inghita o lingurita de tarate(de la plafar)...taratele inmuiate in putin ceai/apa/lapte si cu putina mier(asta ca sa fi dulci, sa le accepte)....incerca...
Autor: mali
Raspuns la: 09/05/2007 12:01:58
Poti intreba la farmacie (se da fara reteta) de šeupeptinaš este un praf din plante pe care il poti pune in lapte, suc etc seara (1/2 lg-ta) si dimineata. Eu i-am dat lui Vladutz, care e de varsta fetitei tale, ocazional, am inceput sa-i dau chiar inainte de a implini 1 an, evident cand era necesar. Eupeptina mi-a recomandat-o medicul pediatru si ceea ce face ea este sa šinmoaieš kk, sa iasa fara dureri. E absolut natural, nu da dependenta si poti sa ii dai pe perioade lungi.
Autor: katik
Raspuns la: 09/05/2007 12:10:34
eu i-am dat fetei activia de la inceputul diversificarii, simplu sau am pus fructe in el si a mers f. bine. si acum il maninca cu placere. nu vad ce rau poate sa faca.
Autor: hcclara
Raspuns la: 09/05/2007 12:41:14
Poti sa-i dai si Actimel..., incerca si cu suc de mere, pere, prune uscate...si vezi sa bea suficiente lichide
vecina mea are probleme mari cu fetita ei, are 3 ani, si pur si simplu nu vrea sa faca caca . trebuie sa faca, dar nu vrea sa-l "dea afara". insa eu cred ca mama are o parte de vina, prea devreme a vrut sa o invete la olita, de pe la 9 luni, si de atunci se tot chinuie asa cu ea...o tot aud ca-i da suc de prune, prune uscate, suc de mere, pere, lactoza, si e in culmea fericirii cand reuseste.
vezi ca banana, orezul, constipa.
sanatate, claudia
Autor: ixxi
Raspuns la: 09/05/2007 14:01:02
Crisa bea 100-200 ml de suc de fructe pe zi (mere, pere, kiwi, prune...etc) bea si apa, nu ii dau banana sau alte alimente care sa o constipe. Nu mai folosim pampi de cateva luni bune, sta singura si cu placere pe olita sau la "ecenu mae" cu reductor......Mananca la pranz legume, bea lapte praf H2 fara cereale (400-500ml). Am incercat sa/i dau H3 dar era jale cu constipatia. Lapte de vaca am avut 2 tentative si de fiecare data au rezultat probleme la burtica.
Unde gasesc eupeptina, ca la sensiblue si dona nu au....si daca lipseste la ei......
Autor: aurastanciu
Raspuns la: 09/05/2007 14:08:56
ai mei maninca si activia si actimel.singura solutie contra constipatiei la noi este ciorbita, supita. baiatul maninca de la inceput bine ciorbita sau supita, dar fata a inceput sa faca nazuri si au inceput si problemele cu constipatia. cind maninca nu are probleme.
Autor: eryteea
Raspuns la: 09/05/2007 19:59:08
Daca ai gasit solutia ideala nu inteleg de ce ti-e teama .Activia este un iaurt ca toate celelalte .Eu il maninc zilnic ..si in afara ca este f bun ..face si bine.Unde ar fi sa poata si fetita mea sa-l manince (alergica )
Autor: pisigri
Raspuns la: 09/05/2007 22:21:47
probabil ca iar o sa-mi sariti in cap, dar...ma risc. eu am avut mari probleme cu constipatia cind eram mica, si s-a rezolvat cu iaurt de casa (facut in casa) cu taritze...care mi-a placut si imi place si acum, cind nu mai am nevoie...
eu nu maninc niciodata danone, nici activia nici altceva. mi se par a fi produsele lactate cele mai pline de conservanti...cineva care lucreaza la danone mi-a spus ca de fapt felul in care arata iaurtul si gustul lui nu au nici o legatura cu procesul clasic de fermentare a laptelui...si daca in baza acestor sfaturi eu am decis ca nu-mi poate face bine sa consum asa ceva, nu stiu cit de bine le poate face (pe termen lung vorbesc) unor copii mici...
Autor: Darria
Raspuns la: 09/05/2007 22:38:34
vine si gica contra cu riscul de a primi "zambete"
1.NU, nimic din gama Danone pt. copilasi. Nu consumam nici noi, cu atat mai mult nu-i dau copilului.
2. si pediatra ne-a rec. sa nu-i dam nimic din gama Danone.
Explicatiile nu le mai dau, a fost suficient dezbatut subiectul si aici pe forum.
Poti sa-i faci iaurtel in casa si sa adaugi tu cereale(de la mag. naturiste si nu numai).
"A mai incercat cineva activia la copii mici?"
cunosc copilasi alergici la produsele din gama danone.
madau spune:
Eu i-am dat Activia ptr ca sufera groaznic de tare de constipatie si rar se regleaza din alimentatie...si i-a facut foarte bine. Iar eu una in chestiile astea cu iaurtul Danone nu cred, daca era ceva in eregula cu ele in mod sigur nu mai erau de mult pe piata..nu-mi inchipui ca toata lumea statea cu mainile in san iar ei vindeau bine mersi in continuare. Atat timp ca nu am vazut nici o chestie demonstrata stiintific cu argumente solide, in ce fel dauneaza iaurtul Danone, nu cred nimic.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
roxanaz spune:
Constipatie la bebelusi
ramiha
Bebita mea are 3 luni si papa lapte praf Humana 1. Pana acum vreo 3 zile facea cah o data pe zi, in 90% din cazuri dupa prima masa de dimineata. Ieri insa nu a facut, iar azi dimineata i-am pus un supozitor cu glicerina si a facut. Oare chiar o fi constipata sau i-am pus supozitorul degeaba?
Intrebarea 1: Cum va dati seama ca bebe e constipat?
Dr a spus ca daca nu face 48h, dar in "Mama si copilul" am citit ca e ok si 2-3 scaune pe saptamana.
Intrebarea 2: Ce faceti cand bebe e constipat? Ce ii dati ca sa-l ajutati?
dicirstea
Matei avea cate un scaun la fiecare masa, dar de cand i-am dat Humana s-a constipat si el. Si pe el chiar il doare cand tb sa faca cacuta si plange de mi se rupe sufletul. Eu m-am speriat de la primele 2 mese cand am observat ca nu a facut, dar abia dupa 20 ore de la primul scaun el a inceput sa fie deranjat de situatie. I-am pus un termometru si a avut efect imediat, dar nu a rezolvat problema, tot a trebuit sa iau supozitor. Dar nu mi se pare ok sa trebuiasca sa ii pun asa ceva tot timpul, asa ca am inceput sa ii dau ceai de musetel sau galbenele. Ii pun 10-20 ml de ceai neindulcit, combinat cu 10-20ml de ceai de colici si a ajuns la ~ 3 scaune/zi facute fara alt ajutor mecanic.
daca faci socoteala, 2-3 scaune pe spt. inseamna aprox. unul la 48 h. Important este sa nu sufere ca nu le face sau cand le face, si sa aiba aspect normal. Adica sa nu isi schimbe culoarea sau consistenta.
Eu la al meu vad clar ca sufera daca nu face, sau cand face. Dar am o prietena care a zis ca s-a chinuit cu fetita ei de la 2 luni la 8 luni facea numai cu supozitor si ii baga unul pe zi. Si era din cauza laptelui, ca era prea gras. Adevarul e ca atunci cand ii dadeam Nan facea la fieacre masa, era ceas. Sugea jumatate de biberon, lua o pauza si il vedeam cum se concentreaza... facea cacuta si apoi revenea la biberon cu o foame si mai mare. Acum mananca si mai putin si in sila.
ramiha
Multumesc mult, dicirstea! Tocmai i-am facut niste ceiut de musetel si i l-am pus in laptic. Astept sa se trezeasca sa i-l dau.
Nu am vazut-o sa se forteze sau sa planga, dar sunt sigura ca e constipata, cahul pe care l-a facut ultima oara era granulat ca la oite!
Astept sa vad ce efect va avea ceiutul! Alte sfaturi?
roxanaz spune:
Dezobisnuitul de termometru/supozitor
cosmyna2006
Am o fetita de 2 luni si de la o luna nu face kk decat ajutata cu termonetrul sau supozitor. Ajutati-ma, cum sa fac sa nu mai trebuiasca ajutata??? Voi ati avut astfel de probleme cu bebe?? Mi-e mila de ea mititica ca nu face altfel si nu prea ma trage inima sa-i tot bag termometrul dar... altfel o doare burtica si plange.AJUTATI-MA va rogggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
camelia.t
Cosmina, cu baiatul cel mare m-am chinuit cu constipatia pana la 6 luni.Nu a facut niciodata singur pana atunci, orice metoda am incercat.Din momentul in care l-am pus in premergator (l-am pus de la 6 luni ca era voinic bine) s-a schimbat toata treaba.cum facea putina miscare, cum facea si kk.Dimineata dupa laptic, statea 5 minute in premergator si imediat il vedeam cum se roseste si era gata treaba.M-am chinuit in fel si chip inainte, facea saracu asa greu ca i se rupea funduletu.Nu pot sa-si spun ce sa incerci si sa mearga, la fel nu pot sa-ti spun ca va dura si la tine pana la 6 luni, dar la noi asa a fost.Iti doresc sa gasesti ceva care sa functioneze mai repede.Fa multa miscare cu ea, cu piciorusele.Flecteaza-le pe burtica si apoi intinde-le iar si repeta miscarea asta de mai multe ori.Poate o va ajuta putina gimnastica.
Mult succes.
iuliana_2007
Eu pot sa iti spun din proprie experienta ce am patit cu fetita mea vis-a-vis de aceasta problema.Am avut aceeasi problema si tot asa facea doar ci termometrul bagat in vitamina A si cu supozitoare cu glicerina.
Intr-un weekend am plecat la munte si am uitat,mi-ampierdut capul si nu am luat nimic la mine.Cand a venit momentul cu pricina nu mai stiam ce sa fac cu printesa mea,plangea cat o tinea de tare.Am luat-o si am pus-o pe patul meu si am inceput sa ii masej burtica.Am facut asta o jumatate de ora timp in care ea a plans in continuu.Ma durea sufletul dar altceva nu stiam ce sa ii fac.Si in cele din urma cand mi-au amortit mie degetele a facut kk si s-a simtit foarte usurata.
Vreau sa-ti zic ca de atunci nu am mai avut cu ea nici o problema in ceea ce priveste constipatia.
Am citit undeva ca sunt bebelusi care fac o data kk mai brusc si raman cu o frica si refuza sa mai faca de teama nu ca ar fi constipat.
Nu trebuie sa faci si tu ce am facut eu daca nu te lasa inima pt ca eu am fost fortata de imprejurari.
spic de grau
Cred ca nu e ok nici termometrul nici supozitorul.
Cel mai bine (sfat dat de pediatrul copilului meu) - cauta apa super mineralizata. Trebuie sa aiba mult magneziu (Mg). Si fa-i in fiecare zi un biberon de lapte utilizand acea apa, sau - in cazul in care e alaptat - ceai.
Dar nu mai mult de un biberon.
Vei vedea ca in max. o saptamana se regleaza cu scunele.
(apa care mi-a fst recomandata aici in Franta, are 119mg Magneziu/litru)
cosmyna2006
Va multumesc pentru sfaturi!!! Cei care s-au obijnuit cu temimetrul s-au dezvatat cand au crescut mai mari???
madau
A mea facea aproape numai cu supozitor, se pare ca ma mosteneste pe mine din punctul asta de vedere, e tare "puturoasa" la burta. Pana n-am inceput diversificarea si am putut sa-i dau suc de portocale, fructe si alte chestii n-am avut ce sa fac cu ea si am tinut-o cu supozitoare. Acum e ok, mai are doar probleme daca ii dau lapte de vaca, din cauza asta suntem inca pe formula. Dar s-a dezvatat, nu are nici o problema.
Mary_Cris spune:
pentru bebicii cu probleme de constipatie si diaree exista un medicament f.f.bun care regleaza tranzitul intestinal,eu am avut mari probleme de constipatie cu fetita mea de cand am nascut-o si pana la varsta de 6 luni cand am dat de o doctorita pediatra care pot zice ca e o "minune"pe pamant.Acum avem 7 luni jumate si facem treburile zilnic,1data pe zi.Am folosit ACIDOPHILUS (naturist)i-am dat 1/zi,la bebe mici de tot se da 1/2 pe zi timp de cateva zile.Mentionez ca se gaseste rar in farmacii si se da doar cu reteta.In toata Constanta exista doar la o farmacie care comercializeaza astfel de produse.Pupici si feriti-va cat puteti de supozitoarele cu glicerina noi le foloseam neconditionat la 3zile timp de 6 luni ca asa recomanda doctorita de familie..."nu are nimic o sa isi revina ...cand incepeti diversificarea!"diversificarea inceputa de la 3luni si jumate + ceaiuri si alte cele si fata facea 6 luni si tot ajutata cu supozitoare plus ca facuse o rana in fundulet de plangeam langa ea cand trebuia sa iasa afara.....Si inca ceva ...copilul tb sa iasa afara zilnic sau macar 1zi da 1zi nu ,e periculos sa fie si constipat deoarece toxinele se elimina in organism,ataca ficatul si de aici alte cele...Doamne fereste!!! Multa sanatate,bebici!
Sheannamp spune:
Autor: Ven
Subiect: Constipatie la bebe de 2 sapt.
Trimis la: 12/01/2008 11:26:13
Ce merge la bebe asa de mic, constipat (zice dna dr.) din cauza de lapte praf? Mentionez ca face kk zilnic, dar cu fooooaaaaarte mare greu si plansete de mori de mila lui, si face numai cateva bilute tari de fiecare data.
Orice sfat e binevenit.
Multumesc frumos!
Venera mama lui Markus si Mathias
Raspunsuri:
Autor: Alina
Raspuns la: 12/01/2008 11:38:12
Initial creeata de Ven
Hello!
Ce merge la bebe asa de mic, constipat (zice dna dr.) din cauza de lapte praf? Mentionez ca face kk zilnic, dar cu fooooaaaaarte mare greu si plansete de mori de mila lui, si face numai cateva bilute tari de fiecare data.
Orice sfat e binevenit.
Multumesc frumos!
Venera mama lui Markus si Mathias
Aici se da la bebe asa mic,Milchzucker(lactoza)in lapte.Pe cutie scrie exact doza corespunzatoare virstei.
Numai bine!
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: bb_yasmi
Raspuns la: 12/01/2008 12:13:21
ven dar dc ti-a zis dr ca e constipat bebele de ce nu ti-a dat si cateva solutii???
Autor: mgabi
Raspuns la: 12/01/2008 12:43:45
Dar de ce bb papa lapte praf si nu de la mama lui. Atunci nu-i de mirare. Poate ca laptele este foarte concentrat si ceva nu-i face bine. Eu nu stiu remedii pentru un bb asa de mic. Pacat ca nu alaptezi copilul nici nu stii ce sentimente minunate iti trezeste acest act.
Autor: pet.cost2005
Raspuns la: 12/01/2008 13:02:41
Originally posted by mgabi
Buna.
Dar de ce bb papa lapte praf si nu de la mama lui. Atunci nu-i de mirare. Poate ca laptele este foarte concentrat si ceva nu-i face bine. Eu nu stiu remedii pentru un bb asa de mic. Pacat ca nu alaptezi copilul nici nu stii ce sentimente minunate iti trezeste acest act.
Off-topic: Mi se par total gratuite astfel de afirmatii. Fata a cerut un sfat despre constipatie. O avea ea motivele ei pt. care a ales astfel de solutie.
Nu stiu ce sa iti recomand decat traditonalele remedii: stimularea cu termometrul, ceai de musetel sau, in ultima instanta micro-clismele cu musetel.
Autor: tibiuta
Raspuns la: 12/01/2008 15:58:20
Ven, Incearca cu lactuloza sau debridat faci o cura de 2,3 luni,bineinteles dupa ce consulti pediatru,sa-i ceri si lui parerea ,Sau schimba lapticul incearca nan.
Off -topic Toate mamicile ar fi fericite sa-si poata alap[ta copii la san cat mai mult timp,din pacate nu se poate,sunt "n" motive pt.care nu o fac.
Autor: theo_2004
Raspuns la: 12/01/2008 16:41:40
Originally posted by pet.cost2005
quote:
Originally posted by mgabi
Buna.
Off-topic: Mi se par total gratuite astfel de afirmatii. Fata a cerut un sfat despre constipatie. O avea ea motivele ei pt. care a ales astfel de solutie.
Nu stiu ce sa iti recomand decat traditonalele remedii: stimularea cu termometrul, ceai de musetel sau, in ultima instanta micro-clismele cu musetel.
musesteleul nu mai e ce-a fost !!!
stimularea cu termometrul este o mare greseala! si pana la urma Ven a scris ca face kk in fiecare zi tar f tare. in acest caz trebuie avut in vedere :
*laptele e preparat corect? cantitate lapte praf vs cantitate apa?
*dupa o sfatuire cu pediatrul se poate administra mikzuher si / sau debridat. acesta din urma regleaza tranzitul intestinal si al copiilor constipati dar si al celor cu scaune moi.
Autor: Ven
Raspuns la: 12/01/2008 18:34:10
mersi mult de sfaturi
da, debridat ne-a recomandat dr., ii dau de ieri, inca n-am vazut ameliorari majore. probabil dupa ceva vreme....
am postat intrebarea aici ca sa citesc mai multe pareri, poate v-ati confruntat si voi cu asa ceva...
laptele praf il prepar exact cum scrie pe cutie, doar nu-s inconstienta :) - mai mult, de vreo 3 zile il fac cu ceai anti-colici in loc de apa....
cu termometrul stiu ca poate da dependenta, de aia nu m-am hazardat....
si pt. cine zicea de alaptat - l-am alaptat 2 sapt., as fi vrut sa fie mai mult, dar n-a fost sa fie........nu vreau sa dezv. sub. asta, ca ma apuca depresia.....
bun, deci merge si lactuloza. ca sa stim, daca debridatul nu da rezultate spectaculoase....
scuzati scrisul, dar sunt cu bebe in brate, deh, ne chinuie colicile rau de tot....
va multumesc inca o data si daca mai are cineva un sfat, e binevenit!
Autor: lulu77
Raspuns la: 12/01/2008 18:57:27
LASS BABY de la ERBA VITA ...si cu siguranta vei vedea modificari in bine ,plus ca nu este un medicament ca si Debridat-ul sau Lactuloza ,este doar pe baza d eplante.La noi a avut efect imediat.
Sanatate!
Autor: Corina
Raspuns la: 12/01/2008 19:48:09
Aici se foloseste apa plata Hepar pt bebelusii constipati rau,iar daca nu lapte praf special tranzit(eu am folosit lapte din asta pt ca fiica-mea era constipata,si i-a mers f bine cu el).
Autor: principe
Raspuns la: 12/01/2008 20:13:59
este gresit sa prepari laptele cu ceai de colici.bb-ul tau nu are pb cu tranzitul intestinal deoarece evacueaza,dupa spusele tale, zilnic.greseala este in formula ,adica o formula prea consistyenta prea grasa .da-i bb-aui apa ,apa fiarta si racita nu ceai de colici.
si schimba formula.
Autor: mini_me
Raspuns la: 12/01/2008 21:12:23
Eu am avut probleme mari cu fetita mea cu constipatia cand am trecut-o pe lapte praf (la 1 luna). Nan-ul a constipat-o foarte rau si ii puneam supozitoare pt bebei (parca cu glycerol - verific si iti spun exact), uneori chiar si de 2 ori pe zi. Pe urma i-am schimbat laptele, cu S-26 (nu se gaseste in Romania), am redus supozitoarele la unul pe zi pana a facut singura si nu a devenit dependenta.
Eu am preferat sa ii pun supozitoare decat sa o vad chinuindu-se si urland de durere.
Autor: bb_yasmi
Raspuns la: 12/01/2008 22:06:12
la bebe a mea nici debridatul, nici milzuckerul, nici ceaiul de musetel nu a dat rezultate!! pana acuma o sapt nu a facut decat cu supozitor sau termometru, asa cum spunea si mini_me: "Eu am preferat sa ii pun supozitoare decat sa o vad chinuindu-se si urland de durere" si uite ca nu a dat dependenta.
asa cum spunea si pet.cons mi se par afirmatii fara nici un rost la acest subiect cele facute de mgabi.
nici eu nu mi-am alaptat fetita mai mult de 2 sapt pt ca nu a fost laptic si a trebuit sa ii dau lapte praf, corect preparat si cu toate astea tot a avut pb cu kk.
ven parerea mea este sa ajuti bebele cu supozitor cu glicerina (un sfert de supozitor), sau sa ii faci formula mai diluata, eventual sa incerci alta formula. isi va regla bebele scaunele, cum a fost si in cazul nostru!!!
Sheannamp spune:
Autor: slimatei
Subiect: help - constipatie la varsta de 3 saptamani?
Trimis la: 11/01/2008 10:39:03
pitica mea are doar 20 de zile... si de vreo sapt nu iese cum tb afara cu kk... la inceput iesea la fiecare masa..dupa care le-a rarit..pana la 1-2 pe zi.. si a ajuns de vreo sapt.ca nu iese cate doua zile... azi are 3 zile de cand nu iese afara... o vad ca sta bine... papa... doarme.. dar nustiu daca e bine ca ea nu iese cu scaunul...ce tb sa fac dati-mi un sfat sa chem pediatra ... ar fi o urgenta..?
Raspunsuri:
Autor: toanca
Raspuns la: 11/01/2008 10:49:29
Noua pediatrul ne-a spus ca la un copil mic nu ar fi indicat sa nu iasa mai mult de 24 de ore.
Fiind asa mica banuiesc ca o alaptezi.
Poate alimentatia ta e de vina si o constipa;
Ai incercat cu supozitor cu glicerina?
Raspuns la: 11/01/2008 11:00:33
devin si mai speriata... dar acum 3 zile cand tot asa nu iesise de vreo doua zile.. a iesit destul de moale si mult tare cat pt. 2 zile..deci nu cred ca e constipata...si oricum eu alimentatia nu mi-am schimbat-o.... e aceeasi...
Autor: roxanaz
Raspuns la: 11/01/2008 11:58:34
ai aici 5 pagini despre aceasta problema: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65983
regula generala este: un bebelus alaptat nu este constipat - intervalul de normal intre kk poate sa fie 2 ore sau de 4 zile. la aceasta varsta nu se intervine absolut deloc cu medicatie, stimulari cu termometrul sau cu supozitoare. incearca sa mananci lucruri care usureaza tranzitul intestinal - prune, fibre multe, tarate, iaurt natural, un pahar cu apa calduta si miere dimineata pe stomacul gol, etc.
ceea ce ai scris azi e inca o confirmare - NU este constipata. pur si simplu asimileaza ceea ce papa.
daca ii dai picaturi pentru colici acestea ii pot ajuta tranzitul intestinal.
Autor: ruxandra_sb
Raspuns la: 11/01/2008 12:00:27
Daca face kk macar 1 data/saptamana, daca kk nu e tare, tare si daca nu o doare/nu prezinta disconfort cand face kk => nu e constipata.
Tot de la pediatru citire .. nu cumva sa incepi cu supozitoare, termometre sau sucuri de fructe/legume.
Autor: Eseea
Raspuns la: 11/01/2008 12:22:10
asa cum au spus si fetele, bb nu e constipat, e ok sa faca la diferite intervale de timp, se va regla in timp, depinde cum digera lapticul stomacelul ei. Si oricum, de acum nu va mai face ca la inceput, dupa fiecare masa. Las-o sa-si regleze ea tranzitul..
Raspuns la: 11/01/2008 13:42:43
multumesc fetelor sunteti tare dragute ..eu inca nu reusesc sa dau de pediatra...
eu mananc foarte sanatos ... scaunele mele sunt f. regulate ies si cate 2-3 pe zi...si cateodata destul si chiar prea moale...mai mult de atat nu pot sa-mi permit sa dau in altceva...
ea nu prezinta nici o problema ...doarme 3-4 ore fara probleme..mai maraie ea prin somn..in special cand trage parzuri ..scz...dar in rest nimic...
mananca bine...e vioaie...nustiu ce sa cred...
Autor: velenamaria
Raspuns la: 11/01/2008 14:34:56
din cate vad eu descrii exact ceea ce ma ingrijoreaza si pe mine la edi al meu...am inceput si noi cu kk mai rar inca de la 3-4 saptamani si acum avem aproape 3 luni si de abia face kki la 5-6 zile( ajutat) edi screme mult din cauza parturilor chiar si dupa ce a facut kk...si plange cateodata destul de tare. cum sa interpretez plansul? kk care iese greu sau doar durere de burtica de la colici?
noi am incercat Debridat..care regleaza tranzitul intestinal..e un siropel care a fost bun ptr el pana s-a scarbit si nu a vrut sa-l mai inghita. avea o luna si ceva cand am inceput sa-i dam...dar oricum intreaba un doctor.
acum ni s-a recomandat Lass baby..care e natural ..se gaseste greu, eu inca nu am gasit.
incerc si cu ceiut de musetel..dar edi nu-l prea bea..mai ales ca e din sticluta si el papa numai san...deci nu e prea obisnuit cu bibe.
problema e controversata...e normal sau nu sa faca bebe kk atat de rar. unii pediatrii spun ca da ,unii ca nu.....noi ca mami ce suntem trebuie sa luam o decizie..dam sau nu tot felul de siropele copiilor nostri?
Autor: anca_pur
Raspuns la: 11/01/2008 15:45:51
noua padiatrii (2 in germania si 1 in elvetia) si moasa care a venit acasa primele 3 saptamani ne-au zis ca daca e hranita exclusiv cu lapte matern poate sa iasa afara si odata la 7-10-14 zile depinde de copil. laptele matern se digera f usor si nu raman prea multe resturi.
mare problema e cand ii dai lapte formula, atunci se numeste constipatie....
Raspuns la: 11/01/2008 17:01:11
multumesc...fetelor...m-am mai calmat roxana...am citit ce ati scris...
intre timp am luat de la farmacie clister cu musetel ... mi-a fost sfatuit sa o ajut cu o picatura doar...dar multumesc lui DD n-a fost necesar a iesit singurica fara ajutor desi cam putin..dar a iesit moale cei drept mai consistent ca in primele zile de la nastere...oricum mutumita sfaturilor voastre daca voi mai intampla situatia desi eu sper sa nu..voi sti c e sa fac..
Autor: rebyi
Raspuns la: 13/01/2008 00:27:41
si eu am patit la fel cu ftita mea, cam tot la aceeasi varsta,acum are 3 luni pe 19, si m-am alarmat cu supozitoare de glicerina la inceput, dar dupa aia am lasat-o cam 4 zile fara supozitor timp in care nu a facut kk, dar intr-un final a iest si fara supozitoare.am auzit ca trebuie lasati sa se mai si csreama singur,ca sa li se intareasca muschii sfincterieni ca daca ii inveti cu supozitoare atunci numai asa o sa faca kk.