szeged - 2
Raspunsuri - Pagina 3
leliutza spune:
salutare fetelor !!!!
cit de multe s-au intimplat de cind nu am citit.... dar repede-repede am recuperat.
incredibil!!!!!!!!!!!! am inceput stimularea, ieri am fost la szeged, am facut ecografie, mi s-au citit analizele hormonale care au fost bune (incredibil nu ?!?!) si mi s-au prescris doua tipuri de injectii, vitamina c si inca un tip de vitamine. am mers la farmacie, am cumparat tot si m-am intors la clinica unde mi-au facut prima injectie. asa ca oficial am inceput !!!!!!!!!
luni tre sa merg din nou la control, probabil vor sa vada daca se dezvolta ceva in urma hormonilor, sper sa iasa bine, de fapt sunt convinsa ca o sa fie ok.
asa ca azi de dimineata am primit doua injectii in burtica, am luat vitaminele, am baut 2 litri de apa, am mincat brinza si dupa aia am plecat la lucru. ma simt bine, am doar o ameteala si o durere vaga de cap dar nimic nu conteaza, sper ca totul sa se termine cu bine.
asa, draga Tabi legat de szeged din auzite stiu ca se face FIV cu ICSI prin biopsie, dar cind merg luni o sa intreb si iti scriu. dar poate ca scapi si fara. cum a ramas cu laparo ? la mine salpinxul s-a umplut din nou si luni o sa vada cum sta, poate se goleste singur, daca nu probabil ca ajung si eu la laparo. gata! nu vreau sa imi fac griji, gindesc pozitiv si cred ca acum o sa ramin
Crinuta 71 - noi suntem relativ aproape de szeged, o sa stam acolo numai la punctie si daca e cazul la embriotransfer, dar de obicei te programeaza dupa ora 12 daca le spui ca vii de departe. noi ieri am fost programati la ora 7 dimineata, am plecat la 3 noaptea de acasa si am ajuns la timp. eu te sfatuiesc sa spui cind iti faci programarea, dar poti sa si locuiesti o noapte acolo ... in urma la Szeged 1 sunt niste adrese cu harta si cu preturi .... bafta iti urez....
Mi-Ka - iti tin si tie pumnii, impartasim aceeasi soarta si noi facem FIV cu ICSI, nu imi vine sa cred ca am ajuns in faza asta ... imi era frica ca nu imi vine CM, ca nu imi ies bine analizele, ca nu e buna spermograma nici macar pentru ICSI, daaaaar !!!! toate astea au trecut si acum am imceput. mai e un singur hop, sa se goleasca salpinxul, dar si daca nu, nu-i bai fac laparo si scot buba.
Mirabela11 - bafta muuuulta la punctie, sa iti creasca maaaaare foliculul si sa ai parte de un puiut al tau (sau chiar mai multi). unde stai la szeged ? inca odata multa bafta !!!!
acuma va las, sper sa va rugati pentru mine, sa imi tineti pumnii si o sa mai scriu.
va pupacesc dulce
leliutza
Tabitha spune:
leliutza: iti multumim pentru tot ceea ce ne-ai spus. Eu de FIV + ICSI nu am cum sa scap, caci sotul are azoospermie, de aia intrebam daca fac bioposie la szeged. Dar dat fiind ca deocamdata nu am bani de un al doilea ICSI, fac mai intai laparo pt. a desfunda trompa dreapta si apoi o sa incerc cateva IAD. Dupa aia, om mai vedea noi. Eu sper sa se prinda din IAD, ca sa nu mai pierdem timpul. Iti urez bafta multa, sa dea Domnul sa scapi de laparo si sa-ti reuseasca ICSI.
crinuta71 spune:
Leliutza multumesc mult de raspuns. Deci se poate si dupa ora 12? Multumesc ca mi-ai spus asta. Cred ca asa am putea ajunge si noi in aceeasi zi (daca plecam noaptea, bineinteles). Macar la primele consultatii. Dar tie cand sa-ti mai faca laparoscopie? Iti doresc sa mearga bine tratamentul, sa nu mai fie nevoie de laparoscopie si sa obtii in final cel putin un .
Tabitha, Mi-Ka pentru voi
Va pup pe toate si va doresc sa reusiti la cele care ati inceput tratamentele pentru FIV.
poze
Mi-Ka spune:
Mai, crinuta, mai, ma trezi si eu de vreo cateva minutele si ti-am trimis un mesaj pe yahoo messenger.Poate in seara asta reusim sa ne si auzim. Pup .
Tabitha, multumesc iubita de pupici; acum ma simt mai bine, mi-a trecut bosumfliciul... Cu privire la cap.1 ma gandeam ca poate faci tu o smecherie, dar e bine si asa...
leliutza, sa auzim numai de bine si peste o luna sper sa trecem la gravidute. Imi pare rau ca iar s-a umplut salpinxul, dar o sa fie bine, o sa vezi.
Nu-mi raspunde nimeni la intrebarea cu aspirina?
Mi-ka
ileana spune:
Mi-ka...tu trebuie sa ma ti minte, asa ca-mi permit sa-ti raspund..cu aspirina.
1. Aspirina "ajuta"la formarea mai buna a endometrului. ( poate nu ma exprim corect, dar in mare, asta este)
2. Fluidizeaza sangele, de unde o mai buna circulatie a lui si o mai mare irigare a tesuturilor...se unde uter mai irigat....mai usoara implantarea.
Ce ma mira, este ca spui ca si in timpul tratamentului de stimulare...eu stiam ca doar dupa punctie...
Ca doar la punctie, sub tratament cu aspirina ( sange mai fluid)...creste riscul de sangerare ( sa nu-i spunem hemoragie, ca nu este cazul)
Tabitha spune:
ileana: mie dr. mi-a dat sa iau aspirina 80 (sau 100, ca 80 nu se gaseste in Romania) si inainte si in timpul tratmentului pentru ICSI.
crinuta71 spune:
Mi-Ka eu am luat tromboass (nu chiar aspirina) incepand din seara zilei cu punctia.
poze
Mi-Ka spune:
Ileana, multumesc de raspuns, m-am dumirit acum ; chiar daca nu te mai tineam minte raspunsul tau ar fi fost la fel de bine primit .
Tratamentul de stimulare il incep numai in 22ian., la doua zile dupa ce va veni CM, iara spirina a zis dr. sa o iau din 4 ian. cand am fost la el ultima oara pana la loc comanda.
Crinuta 71
Rh , ce faci iubita? Cum te simti? Ce face burticelul?
M-am tot gandit eu, asa, daca eu vreau, de ce sa nu-mi implanteze dr. 3 embrioni, nu doi cum vrea el, chiar daca am sub 35 de ani? Nu ar fi mai multe sansele de reusita? Care-i riscul?
Pup pe toate!
Mi-ka
crinuta71 spune:
Mi-Ka: Riscul e sa se prinda toti trei si e sarcina cu risc la tripleti, nu prea pot fi dusi la termen, e greu, asa stiu eu. Sau pot fi gemeni. Eu am pus 3 embrioni si totusi nu s-a prins niciunul. Acum imi pare rau ca nu l-am pus si pe al 4-lea, chiar daca era mai mic. Data viitoare, daca o sa am 4, pe toti ii pun, cu orice risc. Cred ca ar trebui sa iti puna cati vrei, eventual sa le spui ca semnezi ca vrei mai multi (mie asa mi-au zis la Cluj). Sa-mi spui si mie daca se paote sa pui mai multi, ca ma intereseaza.
poze
leliutza spune:
salutare fetelor ! ce ma bucur ca existati si am cu cine povesti, uite va pup pe toate
Tabitha draga - ce inseamna IAD-ul ala ? eu m-am tot gindit dar ... nu sunt sigura - e cumva inseminare? cind iti faci laparo? mergi la Bucuresti? am inteles ca este indicat sa se faca in preajma CM, e adevarat?
Mi-Ka - tu mergi la doctor nu? eu sunt la doctorita si nu mi-a prescris aspirina, probabil conteaza si cum iti ies rezultatele de la analize ...
Crinuta 11 - cred ca daca nu se goleste singur salpinxul va trebui sa intrerup tratamentul hormonal si voi face laparo, dupa care tre sa se vindece (cred ...) si abia apoi incep iar cu injectiile. nu stiu daca asa vor sta lucrurile, dar asta e scenariul pe care il vad eu. DAR !!!! nu vreau sa ma deprim, asa ca sper ca minunea se goleste singura si ca o sa produc o multime de foliculi din care o sa iasa .
va pupacesc si mai scriu luni dupa control.
leliutza