ce ne facem?Mai suge degetul!
Raspunsuri - Pagina 2
Teodora D. spune:
nu e deloc bine daca suge degetul la 6 ani, chiar daca exista nshpe copii care mai au acest obicei.
daca metodele de convingere nu ajuta, trebuie apelat la altele, mai restrictive, de genul adaugat la pijama o bucata de material care se coase peste palma, ca o manusa fara degete. iar in cazuri extreme se confectioneaza din carton un fel de jgheab pt. cot, astfel incat mana sa nu mai poata fi indoita din articulatia cotului si degetelul sa nu mai ajunga in gurita.poate suna ciudat, dar sunt metode recomandate de medici.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
nematics spune:
Li,
si baiatul meu pe la 6 ani inca mai rodea la degetel - n-ai ce sa-i faci, lasa-l sa renunte singur
nu cred ca metodele de constringere functioneaza daca n-au mers pina acum
si eu zic sa nu-ti faci griji din asta: e un mit ca dentitia se deformeaza.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
gio spune:
fetita mea a renuntat la deget de o saptaman, sper ca definitiv de data asta!!!are 2 ani si jumatate si a funstionat pt scurt timp bandajarea cu leucoplast..dar a uitat repede si a inceput sa-l suga in continuare.
Am incercat cu solutie amara speciala - chiar ii placea!!!
Bona a fost cea pe faza pana la urma. N-a fost atenta si i-a dat cu ketchup pe mana: uite, ti-a dat sangele ca ai supt prea mult degetelul. Nu se mai atinge de el de atunci si anunta pe toata lumea ca are sange la deget. Dar a reusit s-o pacaleasca rau de tot; cred ca ne vom amuza tare pe seama acestei intamplari cand va fi mare.
Mama m-a dezvatat undeva pe la 3 ani cu ceai de pelin pus pe deget.Cu fetita mea n-am incercat, dar nu cred ca aveam vreo sansa....
..my shoes are gone my life spent..
Ana-Maria21 spune:
Sora mea a renuntat sa mai suga degetul ff mare fiind si asta de de una singura.Cand a fost mica am incercat de toate:ardei iute ,bandaj la mana ....numic nu a functionat
impreuna spune:
Nu vreau sa va sperii, dar sora mea cea mica a supt degetul pana a mers la scoala, cand a renuntat singura. Acum are dantura deformata, a purtat o vreme aparat pt indreptat, dar tot nu s-a corectat de tot. Au incercat ai mei toate variantele sa o faca sa renunte la supt dar nu au reusit.
Parerea mea e ca daca se poate dezvata mai repede ar fi mult mai bine. Cu cat suge mai mult degetele cu atat exista riscuri mai mari pt dantura.
Flavia (sotie si mamica fericita)
Mica-mica spune:
Si eu sugeam degetul si parintii mei au incercat cu ardei iute, boia, bandaje dar nu dadeau rezultate.
M-am oprit insa cand mi-au spus ca degetul meu incepe sa se subtieze si o sa se usuce pielea de pe el, ca el nu o sa mai creasca deloc si o sa ramana mic. Pare horor dar a dat rezultate
bobi spune:
baietelul meu are 2.7 ani. a inceput sa isi suga degetelul de mic, a supt putin suzeta apoi a descoperit degetul si aia a fost. si are si o bucata de saten cu care isi suge degetul, si pe care o chema "amai" (de la "a mea e"). pana acum ceva timp il sugea numai pe stangul si chiar imi spunea ca ala e bun si ca dreptul nu e bun. viata i-a confirmat si lui "never say never" ptr ca a facut un panaritiu la degetel, si am crezut ca asta va fi un motiv (interventie chirurgicala, durerea, bandaj, etc)sa termine cu asta. s-a foit vreo 2 zile, a dormit greu, dar a inceput cu dreptul. acum e ambidextru.
nu ma streseaza f tare chestia asta, dar incepe sa creasca, si am o prietena care are 27 de ani, maritata cu copil, s-a lasat de deget de ceva timp, dar mai are carpitza...
va pup
bobi si bb andi
sunt confuza... sau poate nu?
ange spune:
da...si noi ne confruntam cu aceeasi problema
am reusit sa-l fac sa renunte ziua,i-am pus o solutie amara care se gaseste pe aici prin farmacii(speciala pt. asa ceva) insa nu am reusit noaptea...
Acum l-am luat cu mine in pat,doarme lipit de mine,a renuntat la patutul lui tocmai ca sa pot noaptea sa-i scot degetelul din gura.
Il baga involuntar.Cand il aud ca "munceste" la el il scot imediat insa nu trece mult timp si e din nou cu el in gura
E greu ce sa mai!
Cred ca ne insuram cu degetul in gura.
Are aproape 3 ani baietelul meu.
Bafta.
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
laureta spune:
Fetele am tot citit subiecte despre problema noastra.Fetitza mea are 1 an si 7 luni si tot asa suge degetul mare.
Azi mi am luat inima in dinti si i am infasuarat degetul cu pansament si i explicam ca e buba acolo si trebuie sa avem grija.A stat ce stat si a venit ora de somn,de aici a inceput plansetu si maraiala vroia sa i scot pansamentul ieu ma faceam ca ploua.Ea suge degetul cand adoarme.
Asa ca mi am pus si io ditamai pansamentul si asa sa linistit.Cand vine tati il punem si pe el sa stea cu pansament.
Vestea buna e ca acum a adormit fara deget nu stiu cat o sa tina da sunt hotarata sa continui.Sa imi tineti pumni.
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
LauraD spune:
Baietelul meu a supt degetul pana la 2 ani si 2 luni, incepusem de ceva vreme sa-l conving sa renunte "ca sa treaca batatura urata de la deget". Am cumparat Mavala stop si i-am spus ca dam cu "amar" ca sa-si aduca aminte sa nu mai puna degetul in gura. A functionat cu doar doua aplicari, intre timp il laudam mereu ca i-a trecut batatura (desi asta s-a intamplat mult mai tarziu). Eram ingrijorata caci mi se parea ca are incisivii centrali un pic iesiti in afara. Acum are 2 ani si 6 luni si a cam inceput sa-si roada unghiile....deocamdata incerc metoda cu atrasul atentiei.
Cu drag,
Laura