ce ne facem?Mai suge degetul!

ce ne facem?Mai suge degetul! | Autor: li73

Link direct la acest mesaj

Cand s-a nascut si primul gest-degetelul la gurita-mandrie mare-,,ce baiat istet,,
Acum are 6 ani si nu reusim sa scapam.Uneori noaptea cand adoarme,il ia inconstient in somn.
Am incercat toate metodele incercand de la 1 an,a mers pe perioade ,apoi cand nu mai dormea cu mine,(vacante,bunici)o lua de la capat.
Am citit si cred ca i se trage de la TT-ica!Suseta ,atunci nu a vrut-o.
Oricum a constientizat ca nu e bine si incearca sa ascunda lucrul acesta fata de prieteni sau ca l-ar fii facut vreodata.
Dar ce ma fac cu noaptea!?!Inainte daca ii scoteam degetelul noaptea din gurita,plingea ingrozitor,acum,nu-are un sentiment de resemnare...,,of,m-ai prins!,,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Am auzit multe cazuri de genul asta.
Avem o cunostiinta al carui baietel este in clasa 1 si inca mai sugea suzeta ,intr-o zi bunica i-a pus-o in ghiozdan la scoala .
A fost cumplit pentru ca au ris colegii de el si de atunci a cam renuntat.
Eu personal cred ca in timp o sa dispara obiceiul asta.
Eve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

ai incercat sa il bandajezi?
sau sa il dai cu o substanta amara (Stop & Grow) care persista cateva zile. Fiind mare constientizeaza si daca vrea sa renunte asta te-ar putea ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Stop&Grow nu e o solutie, cel putin nu a functionat la Vivien, 2 ani. Si-a supt degetelul in continuare, nici nu i-a pasat ei ca e amara solutia, aveam eu pe buze, cind ma jucam cu ea si ea nimic.... E scump si fara efect, parerea mea!
narcisa

quote:
Originally posted by Ramba

ai incercat sa il bandajezi?
sau sa il dai cu o substanta amara (Stop & Grow) care persista cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

incearca sa-l feresti de stres si sa vorbesti cu el, sa-l convingi sa renunte el de buna voie. Daca-l prinzi cu degetul in gura, nu-l pedepsi, ca de frustrare va suge si mai mult... Spune-i de degete strambe, dinti urati, si alte efecte negative, poate va renunta el singur. Numai sa nu insisti si sa nu-l fortezi prea tare.
Eu l-am fortat pe al meu sa renunte la suzeta si a inceput sa-si roada unghiile...

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si noi avem 6 ani suntem clasa a 1a si sugem deget!!! Tot timpul acelasi deget ca avem si batatura la el. Dintii cei noi au iesit, cei din fata, nu suntem castor asa ca stam linistite. Odata si odata vom renunta, nu?

Corinadana mama de Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si noi avem aceeasi problema. Bianca a facut 6 ani sapt trecuta si noaptea, in somn, cand viseaza is e pe punctul de a se trezi isi baga degetul in guritza si readoarme. Eu am incercat cu solutie de la farmacie, cu ardei iute, cu deget bandajat..........ea vroia mititica, dar sugea in continuare la el......asa ca, am renuntat la astfel de "tratamente". Noaptea, daca o sesizez, i-l scot eu, dar altfel...sper ca se va dezobisnui singura cu timpul.

Nu are dantura urata, la deget nu are rani., asa ca.........nu-mi ramane decat sa sper ca o sa scapam de obiceiul asta curind!

M-am mai linistit acum, citind ca si alti copii de varsta ei au aceesi pb. Ea suzeta nu a acceptat-o, iar de supt la san, nu a supt decat o luna jumate......Nu sunt de acord cu "tratamentul" aplicat de bunica, in cazul baietelului de mai sus. Nu mi se pare ok sa-t faci copilul de ras in fata unei clase intregi.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Eu am cam reusit, dar am incercat altfel: am gasit ceva ce-si dorea mai mult decat degetzelul. Mara mea are 2 ani aproape 20 luni, si de ceva timp nu mai suge degetul, decat extrem de rar si cumva din reflex in somn, dar cum am spus, foarte foarte rar.
Am tot cautat ceva care sa-i placa atat de mult incat sa renunte la degetzel si am gasit: oua Kinder.
I-am promis ca daca nu-mi mai baga degetul in guritza ii cumpar in fiecare zi un ou Kinder. Nu a mers din prima in sensul ca a spus ca e de acord si apoi seara il baga din nou in guritza inainte sa adoarma. In rest nu-l mai baga in gura, numai cand trebuia sa adoarma.
Pana la urma, cand mi-a promis din nou ca-l scoate din gura, a rimit oul si apoi seara l-a bagat din nou, i l-am scos cu fortza din gura si i-am spus ca a promis ca nu-l mai baga si a primit si premiul pentru asta. Pana la urma dupa urlete si plansete, a adormit. A doua seara aprox la fel, iar apoi mai uita ea dar ii aminteam ca nu mai primeste ou daca iara baga in guritza degetul.
Si asa, timp de o saptamana am tot tzinut de ea, pana cand i-a iesit din reflex.
Acuma am redus aproape de tot ouale kinder, rar isi mai aduce aminte si atunci am de rezerva ca sa-i dau unul.
Ea nu a supt suzeta niciodata, numai degetul. Poate trebuia de cand era bb sa i-l scot, de fapt am incercat fara reusita, si nici nu am insistat prea tare.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Aaaa, m-am linistit, inseamna ca noi stam bine. Fiica-mea are aproape trei ani si am incercat si eu tot felul de metode si tot n-am reusit. Suzeta si biberon n-a vrut niciodata, dar in schimb s-a indulcit cu degetul. Cand o aud uneori noaptea cum plescaie degetul ala...
Am cam renuntat, sper sa vina ziua aceea odata si odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Salutare la toata lumea.
Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu la fetita mea care acum are 1 an si 6 luni.La inceput sugea degetul doar la culcare, apoi a inceput sa-l suga si in timpul zilei si apoi din ce in ce mai mult pina cind il sugea aproape tot timpul. Am incercat cu tot ce am auzit...cu ardei iute, cu degetul bandajat, cu scobutil dizolvat in apa(e foarte, foarte amar) si nu am reusit cu nimic pina cind pe la 1 an si 4 luni i-am spus la un moment dat ca daca suge degetul se imbolnaveste si daca se imbolnaveste o sa trebuiasca sa-i pun termometrul in fund si supozitoare.I-am explicat o data, de doua ori , de n ori i-am pus de cteva ori termometrul in fund cind am vazut-o cu degetul in gura si gata!Nu si l-a mai supt ziua.Partea a doua -noaptea a durat ceva mai mult.La inceput i-am explicat ca noaptea e frig in casa si toata lumea poarta manusi, inclusiv papusa cu care doarme ea.La inceput i le puneam, se juca putin cu ele si le scotea, apoi i-am cusut nasturi si butoniere la costumasele cu care doarme ...si le-a scos si asa dar cel putin a fost pregatita pentru pasul nr 3.Pasul nr 3 a fost sa ii cos manusile de costumas.I le-am cusut, la culcare au urmat explicatiile de rigoare...e frig....toata lumea poarta...si gata.A mai scincit putin noaptea primele doua nopti dar gata!Am scapat de deget!
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Hop si eu in top.
Ce ma enerveaza cel mai tare e ca atunci cand vii si tu ca omul sa spui problema cu degetelu' fiului/fiicei, sar unii sa spuna ca e stresat copilu.... ca nu primeste iubire... ca sindromu lui cucu din uter.. bla bla.. senchiu de mangaieri pe frunte...
Acuma.. si noi avem problema asta, dubla... pentru ca fata s-a luat dupa baiat.. asa ca stau amandoi si-s sug degetele cu placere
nu pot adormi fara degetel..
nu stau la desene fara degetel..

Asa ca nu mai astept nimic frate, trec la masuri extreme...
Degetelul lui fi-miu s-a-nrosit si a capatat o tenta vinetie din cauza muscaturilor in timpul noptii
Asa ca i l-am pansat bine bine, infasurat fasa pe dupa palma, mana.. facut acolo ceva maaareee... si apoi..(aici vine partea interesanta) i-am tras peste fasa un scotch din banda adeziva neagra, din aceea de care se pune la fire, pentru izolare .. e ..foarte barbatesc si Codrin e mandru..
asta de 2 zile.. vad ca inca rezista..
bandajul il schimb la ora mesei si il las o zi intreaga..
am mai gasit un izolant si mai meserias, e galben cu verde... pare si mai shuki...
i-am spus ca sta in ghips cu degetelul 2 saptamani
sa vad rezultatele dupa 2 saptamani..
deja noaptea nu si-l mai baga in gura, iar in timpul zilei cand vrea sa-l bage(in mod inconstient) se apuca sa-si admire bandajul...
eu zic sa-i luati de mici cu orice, numai sa scape de acest obicei pervers
e aproape ca fumatul... greu se mai lasa cineva de el daca a ajuns sa simta placerea...()

Mergi la inceput