Mamici de iulie - august 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_p76 spune:

Salut huacin. Ziceai ca iei utrogestanul intravaginal. Si eu tot asa il iau. Am luat deja o luna de zile- 3 ovule/zi deci am ajuns deja la 90 bucati. Am fost pe 6 ian la doctorul meu si mi-a mai dat inca 90 buc- inca o luna. am uitat sa il intreb pe el asa ca te intreb pe tine. Din cand in cand te speli inauntru sau bagi ovul dupa ovul? Eu pana la primele 90 nu m-am spalat inauntru ca mi-era frica sa nu fac vreo prostie. De obicei, inainte de a ramane insarcinata ma spalam cu o canula si foloseam musetel/ bicarbonat/ sare- asa imi recomandase ginecologul, dar acum imi fac doar igiena externa ca nu stiu daca e bien sau nu pentri bebe.
Te rog da-mi un sfat.
Multumesc si pupici pe burtici.
cristita_p73 11s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by huacin
a.cicel tu parca te plangeai de luatul brusc in greutate... Te-ai cantarit pe acelasi cantar? Sigur functioneaza bine? De la o eroare de cantar eu m-am speriat ca am luat 2 kg. peate noapte, o luase razna cantarul... Bine, ideea este ca fiecare sarcina are tipicul ei; ideal ar fi sa nu iei mai mult de 15 kg, dar te vei preocupa mai tarziu de asta... dupa ce nu mai alaptezi...

Intr-adevar, eu spuneam ca am luat cam mult in greutate. Si constatarea am facut-o dupa ce m-a cantarit pe acelasi cantar, la medicul de familie. Dar avand in vedere ca au fost sarbatorile intre doua cantariri, ca am avut niste pofte nebune de a manca...e explicabil, a yis medicul. Acum se pare ca ma mentin la aceeasi greutate, ceea ce e bine, deocamdata. Adevarul e ca am si mancat foarte mult, pana cand nu am mai suportat mirosul de carne de porc. Dar imi era foame. Si acum imi e foame, mai ales dimineata. Nu pot sa fac nimic pana nu mananc pt ca sunt ametita rau de tot. Apoi iau medicamentele si pot incepe ziua. Cred ca vitaminele sunt de vina si fructele multe pe care le mananc.

POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sanziana

'Neata!
Cineva a scris aici ca avem dreptul la 2 zile pe luna libere pentru efectuarea de analize si investigatii. Stiti cumva care este cadrul legal?

E vorba de OUG 96/2003. Si mai e o ordonanta din 2004, dar nu imi amimtesc ce nr. are. Am la serviciu instiintarea catre sef si am trecut-o acolo. Maine iti spun exact.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

spalaturi vaginale nu aveti voie!asa mi-au spus mai multi dr .
Citeam undeva pe forum de la o graviduta ca daca sangerezi pastilele alea se iau oral nu vaginal , utrogestan.

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

cristina eu le iau intravaginal - 4/zi - de o luna si ceva; eu ma spal putin si inauntru, 5-6 cm cu mana cu apa pur si simplu, fara obiecte intruzive; ideea este ca degetul simti exact ce face, nu te ranesti. In nici un caz sa nu te speli ce ceva, de genul septovag sau cloramina (care se folosesc uzual, cel putin asa imi recomanda mie ginecologul cand nu eram insarcinata - sa le alternez cate 3 zile) ca poti sa-i faci rau lui bebe. Am incercat initial sa nu ma spal decat strict extern, dar m-am ales cu niste mancarimi de am zis ca am candidoza. Am inceput sa ma spal asa, dimineata si seara, inainte sa-mi pun ovulele si nu am mai avut nimic. Ideea este ca cypocs are mare dreptate, utrogestanul nu se ia intra-vaginal daca sangerezi chiar si putin. Daca nu sangerezi, insa, e super asa, nu ai greturi, nu ai ameteli si alte asemenea. Mie medicul mi-a interzis CATEGORIC sa conduc daca le iau pe cale bucala. Ori eu de-abia mi-am luat permisul, tocmai pentru ca am mare nevoie sa ma pot deplasa singura cu masina. Asa mi-e bine, nu am nici un fel de reactii adverse. Si in prospectul lor scrie acelasi lucru, ca reactiile nedorite sunt numai la administrarea orala.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hannen imi pare rau iubita,ai grija de tine si odihneste-te cat poti de mult.Stiu ca e cam greu cu 2 pitice insa,atat cat poti menajeaza-te.
Eu numai cu David si am crezut ca mor cand am fost racita,si fara medicamente
Acum mi-a racit sotul din nou,a 3-a oara,de 3 zile il am acasa,azinoapte a facut si febra;sper sa nu luam si eu si David virusul din nou ca nu stiu ce ma fac
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebarea cu cafea,asa ma gandeam si eu dar am vrut sa fiu sigura.
Toate cele care nu aveti greturi,va ofer o felie de tort ,cica a iesit foarte bun,normal ca eu nu am putut manca din cauza greturilor!
Sora mea o sa nasca in iunie si a aflat ca o sa aibe un baietel,deci o sa am un nepotel!!!!!!
Acum chiar ca trebuie neaparat ca bebitzul meu sa fie fetita
O saptamana frumoasa cu cat mai putine
Stefania 10+ si David

Mergi la inceput

Neatza burticutze
Eu cred ca o sa iau proportii, daca o tin in ritmul asta. Mai nou, dimineata nu pot sa fac nimic pana nu mananc. Eu care niciodata nu am mancat dimineata, ca imi statea mancarea in gat. Sa ma fi vazut azi dimineata cu paine si pateu si ceai langa....la ora 6 jumate. Si normal ca nu ma satur. Aiai e asa numai, sa nu ametesc pana ajung la serviciu, ca aici mai mananc cel putin 2 cornuri cu sana.
Daca mananc pana ma satur, imi este rau si am stari de . Daca nu ma satur, ma i-a cu ameteli. Nici cum nu e bine. Nu stiu ce sa mai fac, sa ii placa si stomacului mei, si mai ales lui BB. Iri-noapte m-am trezit pe la 2-3 cu niste stari de , de s-a speriat si niubi. Tuseam, ma inecam..dar tot nu a iesit nimic. M-am chinuit aproape o ora.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

buna burticute,
si eu mananc mult...de fapt mananc des, dar am avut si ceva mese copioase de sf ion...apropos...LA MULTI ANI cu intarziere tuturor de sf. Ion...
si eu imi pun utrogestan intravaginal, 4/zi, 2 dimineata si 2 seara...si nu ma spal inauntru...
eu am inceput sa ma lupt cu insomniile...ma scola fie-mea noaptea pt pipi si nu mai adorm cate o ora...si seara adorm f greu...in schimb nu ma mai jeneaza sanii...sunt mai mari, mai tari, dar nu ma mai dor...stari de greata mai am in special seara, dar de varsat...niciodata...
va pup si va urez o saptamana reusita

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

mai scriu un mesaj ca sa scap de nr. 666 de la mesaje
Dariana, te intrebasem mai demult la ce ora mergi miercuri la dr T....ca si eu merg miercuri

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

pentru sanziana si nu numai

Situatia asa cum e redata in lege este:

" (3) La cererea întemeiata a salariatelor gravide, angajatorul va permite
efectuarea de controale medicale în timpul programului de lucru, conform
recomandarilor medicului care urmareste evolutia sarcinii, fara a le fi
afectate drepturile salariale.
(4) Salariata în cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala
privind efectuarea controalelor pentru care s-a învoit. "

Mergi la inceput