Mamici de iulie - august 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 4
miti2004 spune:
dragelor,
am ajuns sa mananc numai cascaval, rosii, paine si iaurt...restul intra fff greu ....
cam in fiecare zi am o portie de
in jur de 11 dimineata...cel mai rau mi-e dimineata pana pe la 3 dupa-amiaza...si mai ales ca stau mai mult in picioare la servici...
vroiam sa va intreb de ce luati Nospa, e pt dureri de burta ? toata lumea treb sa ia, sau numai daca ai nevoie ?
iar de Materna, mi-a zis si mie doc sa iau, dar vad ca multe ziceti ca provoaca si mai mare greata...asa ca nu stiu ce sa fac, daca ma apuca vomatul pe strada sau la servici, ce ma fac ? ca si asa abia ma abtin, mai ales cand simt miros de mancare simt ca mor de greata...
pupi,
miti 10s+
hannen spune:
Neatza burtici!
Eu tot lata,sunt racita rauuuu de tot.Abia ma tin in picioare.Aseara am singerat urit
nu stiu ce sa fac
Cristina_Ioana,am vazut ca tu ai 13 saptamini si DPN pe 9 sept. si ma intrebam de ce,fiindca eu am 5 sapt. si cica nasc la sf. lui august,inceputul lui sept.Iar ma intreb oare cum calculeaza dr.-ii astia
Printesele mamii
sanziana spune:
'Neata!
Cineva a scris aici ca avem dreptul la 2 zile pe luna libere pentru efectuarea de analize si investigatii. Stiti cumva care este cadrul legal?
huacin spune:
miti nu ai de ce sa iei no spa, daca nu te doare burtica!
Materna iau si eu, dar o iau seara, inainte sa adorm; stiu ca vitaminele nu se iau seara, pot provoca chiar un somn agitat, dar eu nu am nimic, asa ca, decat sa-mi fie rau toata ziua...
hannen te rog mult, ai grija de tine, offf, prin ce treci...
Valentina
huacin spune:
sanziana este legea pt protectia maternitatii la locul de munca, lege pe care fiecare angajator este obligat s-o si afiseze; am un lalsus crunt, nu-mi amintesc numarul, dar mi-l amintesc eu si vi-l spun. Ideea este ca trebuie informat in scris angajatorul ca esti insarcinata, cu o adeverinta de la medicul de familie sau de la ginecolog atasata, care sa confirme. Duci intai informarea la secretariatul firmei, PRIMUL lucru este sa ai un numa de inregistrare pe ea, apoi poti spune la toata lumea. De ce? Ca sa nu poata sa te dea afara in secunda in care afla verbal ca esti insarcinata, multora nu le pica bine ideea. Daca ai dovada ca l-ai informat in scris, daca te da afara, il dai in judecata si castigi sigur, altfel nu ai nici o sansa, in veci n-o sa recunoasca faptul ca tu i-ai spus. Pe de alta parte, daca e nebun "de legat" iti face viata amara si pleci singurica, deci toate astea sunt inutile... Ideea este ca, oricum ar fi, nu trebuie sa te superi, bebe e pe primul loc. Daca este om normal la cap, va intelege si chiar te va sprijini, pentru ca, daca angajatului ii e bine si firmei ii merge bine. Stiu cazuri in care, ca sa nu piarda serviciile proaspetei mamici, i-a oferit laptop si alte asemenea numai sa-si faca treaba acasa. Totul e sa ai parte de OAMENI printre sefi. Aflu legea si iti spun care este.
Valentina
huacin spune:
legea este http://domino2.kappa.ro/mj/lex2002.nsf/Emitent/C2256B3D0046D5C8C2256DCD004E5F96?OpenDocument
Valentina
MissJJ spune:
Buna fetelor!
Urez si eu La multi ani tuturor care poarta numele de Ion si Ioana. Stiu ca e cam tarziu dar eu ieri nu am putut intra pe net pt ca mi-a fost f rau. Pana ieri am avut o senzatie de greata toata ziua. Ei ieri la 5 dim eu
de toata frumusetea si a fost prima oara si apoi n-am mai reusit sa adorm mai deloc si ieri toata ziua am fost ca o leguma. Iar azi ma simteam oleaca mai bine dar am o senzatie de greata f f pronuntata adik stau cam cu stomacul in gat.
Voi ce mai reusiti sa mancati? Ca eu in afara de cateva fructe si alea cu chiu cu vai si niste lapte cu cereale asta daca ma simt bine nu sunt in stare sa inghit nimic, dar nimic. Pana acu am mai mancat si iaurt dar acuma nu mai reusesc sa inghit mai nimic. Si mai rau e ca imi este foame si ma doare stomacul, ma roade dar nu pot manca nimic si daca simt numai miros de mancare gata
.
Off greu cu greata asta si eu asta urasc cel mai mult sa vomit. Prefer orice decat asta.
Gata ca v-am innebunit destul de cap cu ale mele...
V-am pupat si o sapt cat mai frumoasa! 
------------------------
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
acvi spune:
Revin cu informatiile pentru listuta:data mea de nastere 14 august 1973,Alex (3 aprilie 2003),maternitatea la care voi naste Cuza Voda Iasi ,dr Onofriescu Mircea.
Fetelor si pe mine ma darima greturile,la Alex nu am avut nici greturi nici pofte dar acum....in afara de fructe,rosii, castraveti,nu prea maninc nimic.Mi se face rau numai de la miros de mincare.Eu care eram mare amatoare de cafea acum nu suport nici mirosul ei!!
Abia astept sa vina ziua de vineri sa merg la dr sa vad in premiera minunea din burtica..abia astept sa vina vara!!!
Astazi am fost cu Alex cu sania pe derdelus si ma uitam cu jind la parintii cu doi copilasi!!
Gabi si Alex.
huacin spune:
mada_mxm te inteleg cu greturile astea; mie la prima sarcina mi-a fost mai rau, acum am schimbat strategia. Dimineata, imediat ce ma trezesc, inainte sa ma ridic, rontai cateva sticksuri, din cele mai uscate, fara arome. Apoi, beau ness, nu cafea, nu o suport. Utrogestanul il iau intra-vaginal. Materna si tardyferonul le iau seara, inainte de nani. In plus, incerc sa stau cat mai calma, am mereu la indemana sticksurile. Daca simt ca greata are tendinta sa devina voma, ma asez sau ma culc, daca pot, incerc sa respir controlat, eventual rontai sticksuri imediat. Uneori merge si cu o gura de coca-cola. Ideea este ca de data asta nu am varsat deloc, desi greturile m-au luat foarte devreme.
Valentina
MissJJ spune:
Valentina eu as manca sticsuri daca as avea dar aici in uk au numai porcarii. Numai biscuiti si sunt ori ducli ori cu creme si nu ii pot manca au un fel de grisine dar un gust oribil si mai au niste uscaturi gen saratzele dar sunt cu aroma de branza si nu le pot manca. In romania erau si niste sticsuri si amestecuri pt petreceri toate asa uscate, covrigei si etc. Dar aici nu gasesc nicaieri nici la magazinul romanesc care cam lasa de dorit aici, preturi imense si marfa mai nimic.
Am sa le mai zic la ai mei sa imi trimita dar pana vine pachetul, imi trece mie greata. Lol.
------------------------
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm