Mamici de iulie - august 2006 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
pumpkin spune:
Kehleyr, multumim pentru articol. 
Sabana, e ok sa fie diferentza intre cele doua varste. Eu la prima eco aveam 12 sapt si 3 zile dupa UM si 12 sapt si 6 zile dupa ecografie. Ecograful calculeaza varsta in functie de anumite valori masurate, de ex CRL (crown-rump lenght = lungimea din crestetul capului pana la funduletz) BPD (biparietal diameter = diametrul capului)...
Miky
15+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006
irinuca spune:
buna dragelor,
M-am invrednicit si eu sa scriu desi am o durere de cap cumplita.
Asa cum va ziceam, am fost ieri la eco la MArimed si-am fost mai mult decat super incantata.Pe langa faptul ca mi-am vazut gagalicea si ca era bine, am cautat cu ecografista vreo juma' de ora o urma de putulica si..n-am gasit!!!(pt. cele care nu ma cunosc, eu am deja un baietel si-mi doresc tare o fetita).Ea s-a ferit sa-mi spuna cu certitudine ca e fetita dar a cautat saraca dupa toate indiciile.
In alta ordine de idei, BB era ceva mai mic decat varsta reala adica aveam 13 sapt si 6 zile si media masuratorilor a iesit 13 sapt si 3 zile.
Si ...RUSINE!!!Statea cu degetul in gura!O mana era in gurita si cealalta ridicata la cap.Si apoi facea tumbe si dadea din picioare (figurile astea le stiam ca le simt deja..).
Ecografista era foarte incantata de grupul nostru si i-am povestit ca am fost mai multe la ea si ca suntem o gasca si i-a placut tare ideea.
Am ceva poze pe cd dar din pacate nu e nici una prea buna ca sa o pot pune pe site.Filmuletele sunt dragute tare.Si se vede bine cum da din picioare si cum se intinde la un moment dat.
Intreba cineva ieri de blugii din "H".E un stand (sunt numa 2 in H)la parter, unde se vinde lenjerie intima si tot felul de pene si alte accesorii de pus pe tine.Acolo intr-un colt sunt inghesuite cateva haine de gravida (urate, si mohorate).Am reusit sa gasesc prin spate niste blugi destepti, reglabili si super simplii.Mie mi-au placut.
In rest..vesnicele culori mov, maro , cacaniu si cenusiu si modele numa bune de dus gunoiul.Eu nu inteleg de ce trebuie sa fie atat de urate si sterse hainele astea???Eu abia astept sa-mi scot burta la plimbare si ei nu stiu cum sa te imbrace ca sa nu se vada.Pai de ce sa nu se vada?E de rusine????Eeeee..ca m-am nervat!
Vad ca stati cam slabut cu scrisu'.Hai..mai sustinut!
Nu a mai aflat nimeni ce siex au BB nostrii???
Irinuca 13+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
pumpkin spune:
Irinuca, pot sa te felicit pentru fetitza?
Trecem fetitza pe listutza?
Ma duc si eu sambata la 11:30 Marimed. O sa-i zic ca sunt din gasca ![]()
Miky
15+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006
Cristina_Ioana spune:
Hello, fetele!
Am aparut si eu acum, destul de tarzior, ca m-am intors de la dr...a facut misto de mine cu sotul meu, m-a incarcat pozitiv si ma simt tare bine. Mi-a facut eco si bebe facea tumbe pe acolo (vorba Irinucai, stiu de ele ca le simt si eu),se agita si era bine mersi. A crescut de la ultima eco si sunt tare fericita ca e totul ok.
Eliza, ca sa iti raspund la modul cel mai sincer la intrebare, ma duc si la Iosup si la Herghelegiu pentru ca sunt nebuna...pentru ca si anul trecut am fost la amandoi si vreau sa am 2 opinii...oricum la Iosup ma duc acum cand voi avea 16 sapt, iar la Herghelegiu voi avea 28...merg la amandoi pt ca amandoi mi se par fff buni ecografi si imi si place rau sa il vad pe bebe la eco, am si mare incredere in parerea lor...si mai variez...![]()

Pumpkin, pai bine mai iubita, sa nu ii zici si blondei ca tb sa se programeze cu un an inainte la Herghelegiu??! 
Eeee, e bine si in aprilie, ma duc la Sanador ca e f aproape de mine...
Sa stii ca eu stiam ca jacuzzi nu e ok daca apa e ff fierbinte...si eu sunt topita dupa piscina si jacuzzi...cica ne-ar creste tensiunea si posibil si cu colul sa fie ceva de rau...e ca si cu baia in cada...dar daca mai aflati voi ceva, pls luminati-ma si pe mine 
Miti, eu iau Materna de la inceput, ca asa mi-a dat, cica e buna ca ar contine tot ce trebuie si sa nu mai iau alte zeci de pastile aiurea
Eu m-am chinuit rau la inceput ca imi era rau si pastila aia e mare ca naiba, nici acum nu pot sa spun ca suntem prea prietene, dar merge...![]()
Cristina 14+
Cristina_Ioana spune:
Io aflu pe 23 sper, la Iosup, sexul, ca azi nu s-a vazut, cred ca nu era sigur dr si nu a vrut sa imi fac sperante...oricum, sa nu radeti de mine, dar eu simt ca e fetita, nu stiu de ce...![]()
Cristina 14+
Kehleyr spune:
Cristina, ai incredere in instinctul tau de mama, eu am simtit la ambele sarcini ca erau fetite si am avut dreptate
. Apropo de ecografi(st)i, pune cumva acolo pe lista si o eco morfologica la 22 de saptamani ca e cea mai importanta.
cinta spune:
buna, fetelor 
sa raspund si din informatiile mele:
1. materna - m-am plans la doctorita de stari f proaste induse de aceste vitamine si nu a fost deloc surprinsa. a zis chiar ca pot sa renunt la ele si in loc sa iau doar nu shtiu ce acid folic, parca - ala care se gaseste si in nuci si alune. cand am auzit asta, am preferats a nu renut la metrna pt ca e un complex de vitamine, inclusiv magneziu si vit B. asta in conditiile in care mama mea a avut probleme in timpul sarcinii cu mine: i-a cazut parul si nu a mai fost cret si bogat ca inainte, i s-a stricat dantura, etc. asa prefer sa previn cat mai mult prin aceste vitamine.
2. jacuzzi - apa acolo nu e fierbinte, ci calda. cateva grade mai mult de temperatura corpului. atata timp cat nu exagerezi si nu ai restrictii de efort sau alte probleme cu sarcina, da-i batai si cu jacuzzi si cu piscina.
Pika, multumesc pt urari, dragutza 
si acum, ce se intampla cu mine:
starile de greata sunt mai accentuate in ultimele zile. asta dupa ce am avut o vineri aproape perfecta - plina de enrgie si fara pic de greata.
de ieri iau si antibioticele. insa nu am reusit sa gasim medicamentul care se ia intra-vaginal. a umblat iubi nebun la farmacii si i s-a spus ca poate luna urmatoare. ashe ca acum va suna la tanti doctor pt alta retzeta.
acum 2 seri am tras o cearta zdravana de tot pe strada, dupa ce am iesit de la medic. pt ca a uitat indicatiile, desi ii atrasesem atentia de nu stiu cate ori sa scrie. s-a zapacit cu atatea medicamente si variante. si din ce i-am zis eu a tras concluzia ca il fac "impotent" din acest punct de vedere. si sa vezi certalau. nu intru in detalii ca mi se urca tensiunea iar.
acum parca e pace. sa vedem cum incheiem azi ziua, dupa ce ne vedem acasa.
semnez si eu pe lista fetelor care au cerut sa se faca lista testelor - care, in ce scop, cand.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
SARILLA spune:
Buna si bine v-am regasit!
Long time no see,insa chiar daca nu am mai prea scris,am tot citit ce ati scris,asa ca sunt cat de cat la curent cu noutatile.
La multi ani,Maslinutza,si tot ce iti doresti,un bebic sanatos si cu pofta de mancare!
Eu ma simt mai bine,se simte ca trec de perioada cea grea cu greturile,am reusit sa mergem si la munte un pic,sa il plimbam pe bebe.
In rest toate bune,va pup pe toate si abia astept sa continuam discutiile noastre atat de interesante!
Cristina_Ioana spune:
Kehleyr, saru'mana de pont, eu mama ecografiilor care sunt bag una si pe 22...sa fie... 
Si ca sa variez, o sa ma duc la Iosup la celalalt CMU, care are 4D ![]()
Cristina 14+