Mamici de iulie - august 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by miti2004
daca ma repet va rog sa ma iertati, dar vroiam sa stiu daca Materna e chiar obligatorie de luat. Asta pt ca inca nu am inceput sa iau inca.
Doctorul mi-a zis sa iau de 2 sapt, dar am tot vazut ca produce greata, si eu si asa abia ma abtin sa nu vomit peste tot....si abia mananc te miri ce.
Cred ar fi cazul sa iau si Materna, nu?

Nu stiu daca Materna produce greata. Eu iau de cand am fost prima data la dr. Dar cred ca depinde si de tine, adica de felul in care te simti. Ca daca ti-e rau si fara sa iei Materna...
Eu spun ca oricum ar trebui sa incepi sa iei Materna, chiar si una la 2 zile. E complex de viatmine si e foarte bun.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Vreau sa le intreb pe cele care au +35ani daca fac testul amnio????
Si ce parere aveti despre acest test?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Buna dimineata!
a.cicel aoelooooo pai vreau si eu niste muraturi...offf,trebuia sa stau eu langa mama la bucatarie cand eram mica...fetelor eu trebuie sa recunosc ca sunt un dezastru la capitolul gatit...noroc cu sotul caruia ii place sa gateasca.Nu degeaba m-am casatorit cu elProblema e ca de ce mi-era frica nu am scapat;in timpul sarcinii sa-mi fie pofta de mancare romaneasca.Si el saracul de unde sa stie sa gateasca mancare romaneasca.
pumpkin cred ca poti sa faci jacuzzi.am o prietena care toata sarcina a mers la sala si s-a lafait in jacuzzi asa ca daca tu te simti bine nu ai de ce sa-ti faci griji.
mishi imi pare rau...nu stiu ce sa zic,sper sa te ajute fetele dar sa nu fie nimic grav.
cinta si tu ai grija de tine...
Va pupic pe toate si mai intru maine.

15

mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by Mia.

Vreau sa le intreb pe cele care au +35ani daca fac testul amnio????
Si ce parere aveti despre acest test?

Am sa incerc eu sa raspund apropo de amnio si de celelalte teste pentru defecte neurale. In Romania nu sunt obligatorii nici unul, sunt recomandate numai celor peste 35 de ani sau cu antecedente in familie si decurg asa:
- la 11-12 saptamani se face testul pentru alfafetoproteina care este de sange si masoara de fapt una dintre proteinele care se masoara si la triplu test
- in sapt 15-17 se face triplu test care este tot de sange si masoara alfafetoproteina, beta-hcg si inca ceva; rezultatul este statistic, probabilistic, nu iti spune clar daca bb are ceva, ci numai care este probabilitatea sa aiba ceva
Ambele trebuie corelate cu ecografie pentru determinarea exacta a varstei sarcinii pentru interpretarea corecta a rezultatelor.
- daca rezultatul de la triplu test depaseste un anumit prag (dar numai atunci) se recomanda amniocenteza care presupune prelevarea de lichid amniotic; testul este nedureros dar implica un risc mic de avort spontan (de aceea nu se face direct el); avantajul este ca indica absolut clar daca este o problema cu bb sau nu
- chiar daca rezultatul de la triplu test este "negativ" asta nu inseamna ca bb nu are nimic, inseamna doar ca probabilitatea este foarte scazuta si nu merita riscul de amniocenteza

Oricum defectele neurale se vad in general si la o ecografie buna (marimea pliului nucal etc), doar ca testele de sange indica mai repede in sarcina problema.

Asa ca, Mia, eu (care am numai 30 de ani de fapt deci nu intru in grupa de risc) imi fac intai triplu test si dup-aia daca recomanda doctorita, in functie de rezultat, fac si amniocenteza. Altfel nu...

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Daca Materna produce greatza poate fi inlocuit cu Elevit care sunt tot vitamine prenatale. Unii medici recomanda suplimentele prenatale, altzii nu. Mie mi-a recomandat Materna de la prima consultatie si mi-a spus sa le iau si pe perioada alaptarii.
Doua din fetele care varsau mereu si nu se puteau alimenta au fost internate in spital, cu perfuzii...

Sunt de acord cu Kehleyr in privintza amniocentezei, o fac doar daca rezultatele ies prost la triplul-test si dr. mi-o recomanda. Eu si doctoritza suntem optimiste si convinse ca rezultatul o sa fie ok si nu o sa trec si prin amniocenteza. Eu am 32 ani, la 35 sper sa fiu insarcinata cu al doilea bebe...

A.cicel ne-ai inebunit cu butaoiele cu muraturi, daca nu erai asa departe dadeam o fuga sa-mi vinzi si mie cateva kg...si le imparteam cu fetele din Bucuresti...

Miti, esti in luna a treia la 10 saptamani

Pika-pika, mercic pt raspunsul cu jacuzzi, astept urmatoarea eco sa vad cum stau cu colul si daca e ok fug la jacuzzi si la bazin.
Eu fac gimnastica acasa si ieri am fost si la fitness, i-am spus instructorului ca sunt in 3 luni si jumatate si mi-a facut un program special, cu incalzire pe bicicleta si 20 minute de mers pe banda la sfarsit.

Stefania, , mercic, cred ca o sa-mi fac pofta cu sushi .

Miky 15+
Albumul Mamicilor de Iulie August 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cuculeana spune:

Buna, fetelor,

ma primiti si pe mine in lista mamicilor de august 2006 ? Am 34 de ani si astept primul bb, DPN= 10 august.

cuculeana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Buna fetelor. Ieri am fost la echograf si l-am vazut pe bebe. Ne-a facut cu mana, e asa de dragut. Tati era topit tot. Are 88 de grame si deocamdata totul decurge normal. Eu nu inteleg un lucru, dupa data ultimei menstruatii are 14 saptamani si dupa echograf tot 14 saptamani si o zi. Cum vine asta? Eu nu mai inteleg nimic. Ma poate lamuri si pe mine cineva? Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Uitati www.babycenter.com/expert/pregnancy/pregnancynutrition/2284.html" target="_blank">aici un articol despre mancatul pestelui/fructelor de mare in sarcina. Sper sa nu fie considerat reclama. Este in engleza dar e lung asa ca nu am rabdare sa il traduc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns banutza spune:

Buna gravidutelor! eu sunt noua pe aici si va urez tuturor sarcina usoara si copii sanatosi.

a.cicel mananca linistita pateu, in schimb trebuie sa nu mananci ficat proaspat de pui sau de alt gen, carne de porc sau oaie sau produse de porc gen sunca , cremwusti. Cat despre peste poti manca atata timp cat pe el este scris wild fish. Suedia are probleme in privinta pestelui si de aceea este recomandat gravidutelor a manca numai anumite tipuri. In schimb sa fii atenta la stiuca, crap, ton (nu stiu daca exista in tara)care sunt in grupa de restrictii, dar moasa mi-a spus ca cel din conserva e ok.
Iti doresc sarcina usoara.

romaniaau pe brosura de la moasa sta scris: vanlig leverpastej kan du äta som vanligt. (consumul de pateu se poate consuma obisnuit)

eu am consumat carne de porc , mai rar e adevarat, dar ff bine fiarta sau prajita. si sarcina mea decurge normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns banutza spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Uitati www.babycenter.com/expert/pregnancy/pregnancynutrition/2284.html" target="_blank">aici un articol despre mancatul pestelui/fructelor de mare in sarcina. Sper sa nu fie considerat reclama. Este in engleza dar e lung asa ca nu am rabdare sa il traduc.

as mai vrea sa adaug la mesajul tau ca in ultimul studiu facut de americani se arata ca pestele din crescatori si cei din Norvegia in special au o cantitate destul de ridicata de plumb care cauzeaza producerea mai rapida de cancer si moartea fatului pt persoanele insarcinate. Si se recomanda consumul de wild fish.
eu, sincer sa iti spun nu ma omor cu consumul de fructe de mare. Mananc in schimb raci cu placere, cu restul nici nu imi bat capul sa le cumpar sau sa invat a le prepara.
eu am consumat icre de crap si stiuca adus din Tulcea, desi se spune ca sunt produse interzise. Am avut pofta si am pregatit 2 lingurite de icre o data la 2-3 luni. Eu ma conduc dupa ideea ca numai excesul afecteaza. iar cele 4 felii de icre pe care le-am mancat eu in 2 zile e nimic. nu ?

Mergi la inceput