Reteta excelenta si rapida - Prajitura cu branza
Raspunsuri - Pagina 5
nadina spune:
Dorsilia ori mai pune un ou, cum e reteta originala si devine branza aproape fluida, poti sa o torni usor peste blat. In plus cred ca ar fi bine daca nu vrei sa folosesti branza dulce varsata, sa adaugi tu putina smantana. Mie mi-a placut tocmai pentru ca blatul e mai mic decat crema de branza.Stafide ai pus? Eu, la orice prajitura las stafidele in apa calda vreo 15 min inainte.
Nadina
enn spune:
Incredibil, dar adevarat: mi-a iesit si mie, cu toate ca-s mai nepriceputa....
Merci pt. reteta si mai spune-ne daca gasesti altele la fel de simple si gustoase.
Dorsilia spune:
Nadina, o sa incerc cu inca un ou si smantana in branza. Stafide nu am pus ca mi-e sa nu se inece baietelul, are doar 1 an si 5 luni. Si mie imi place sa fie branza mai multa decat blat insa as vrea sa fie blatul atat cat e macar pufos nu asa turtit, tasat.
andora spune:
Mie a doua oara mi-a crescut muult mai mult ca prima oara si a iesit aluatul mai pufos si mai gros... am facut asa: in aluat am mai pus un ou, lapte si faina dupa ochi ca sa fie putintel mai vascoasa si... mai multa iar in branza la fel am mai adaugat lapte sa fie mai moale (branza varsata la kg) dar de intins tot cu lingura am intins-o usurel, nu era fluida. Eu cred ca daca marim cantitatile se rezolva
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo site (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
Dorsilia spune:
mai vascoasa, deci ma grosuta asa, nu? ca si mie mi s-a parut cam fluid aluatul, parca doar la chec sau la blat de tort se face asa subtire...oricum, a incercam:)
cornelia_laura spune:
Acum am scos si eu prajitura de la cuptor si abia astept sa se raceasca sa va pot spune cum a iesit. Am lasat-o la cuptor mai mult de 1/2 ora pt ca mi se parea necoapta. Vedem imediat.
Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 12+
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura spune:
N-am avut rabdare sa se raceasca de tot si am gustat-o. E foarte buna. La mine blatul a iesit mai gros decat stratul de branza. Cred ca mergeau mai multe stafide.
crisiacob, multumim de reteta. Daca mai ai si altele la fel de rapide mi-ar prinde foarte bine.
Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 12+
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
crisiacob spune:
Dorsilia, ai tapetat tava cu faina? Ma gandesc ca de aici vine gustul de ulei...
Trebuie neaparat sa mai pui un ou la branza de vaci si pune si stafide pt ca sunt f gustoase (si bebe al meu are 1 an si 4 luni)si nu se intampla nimic.
Aluatul trebuie sa curga ca cel de la chec iar branza sa fie mai grasa altfel nu iese asa gustoasa.
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Dorsilia spune:
da, dar cu ce sa tapetez oare tava...cu unt? e mai ok untul? si oare nu se poate inlocui uleiul din aluat cu untul ? am inteles faza cu branza, o sa mai pun smantana si lapte s-o mai "dreg".... nu-mi place sa cumpar branza de la piata, poate stiu o alimentara unde vindeau asa branza dulce, la punga, cat doreai, sa vad daca mai exista, merci pt sfaturi
Stafidele ce rol au in toata treaba ? stiu ca de bune sunt bune, eu le rontai asa din punga direct. Mi-a fost teama ca puiutul sa nu se inece, de aia am evitat sa pun in placinta, el musca cate o ditamai bucata odata, ma si mir uneori ca apoi o poate mesteca. Ii tot spun sa muste mai putin, i-o iau din mana, ii dau eu cu masura, dar cand apuca pe mana lui.... insa asta nu e regula, se intampla, cateodata doar. Alteori doar piguleste din biscuite sau din ce-i dau in manuta. Ma rog, de exemplu azidimineata a fost tare dragut ca i-am pus o bucata pe farfurioara lui, ma uitam sa vad cum o va "ataca", dar el a inceput sa ciupeasca cu degetelele cate putin, nu a mai muscat asa din plin. Depinde de foame, pofta, chef deci.
Oricum e asa de buna praji asta, chiar si asta necrescuta a mea.
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
da, dar cu ce sa tapetez oare tava...cu unt? e mai ok untul? si oare nu se poate inlocui uleiul din aluat cu untul ? am inteles faza cu branza, o sa mai pun smantana si lapte s-o mai "dreg".... nu-mi place sa cumpar branza de la piata, poate stiu o alimentara unde vindeau asa branza dulce, la punga, cat doreai, sa vad daca mai exista, merci pt sfaturi
Stafidele ce rol au in toata treaba ? stiu ca de bune sunt bune, eu le rontai asa din punga direct. Mi-a fost teama ca puiutul sa nu se inece, de aia am evitat sa pun in placinta, el musca cate o ditamai bucata odata, ma si mir uneori ca apoi o poate mesteca. Ii tot spun sa muste mai putin, i-o iau din mana, ii dau eu cu masura, dar cand apuca pe mana lui.... insa asta nu e regula, se intampla, cateodata doar. Alteori doar piguleste din biscuite sau din ce-i dau in manuta. Ma rog, de exemplu azidimineata a fost tare dragut ca i-am pus o bucata pe farfurioara lui, ma uitam sa vad cum o va "ataca", dar el a inceput sa ciupeasca cu degetelele cate putin, nu a mai muscat asa din plin. Depinde de foame, pofta, chef deci.
Oricum e asa de buna praji asta, chiar si asta necrescuta a mea.
Dorsi, untul e OK ca sa tapetezi tava cu el dar in aluat am dubii..
Stafidele dau o aroma mai deosebita si sunt un pic acrisoare. Al meu mananca exact ca al tau si nu am avut nic un fel de probleme (doar ca se vad stafidele umflate in pampers ca niste capuse de m-am si speriat prima data)
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!