Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 6
mary ilie spune:
cristina, felicitari pentru kg date jos. dar cu 2 copii si atatea pe cap, cred si eu......
fug, ca fi-miu nu are somn la ora asta, vrea joaca. ce sa fac daca mi-a dormit de la 2 la 5 si de la 6 la 8 ....asta e ....acum ne jucam! fug!
Mary si bebe Andrei(29.09.2005)
nicole74 spune:
Multumesc mult fetelor! Am sa incerc si asa. Eu am incercat o masa din cele 6 milumil 2, restul milumil 1 (asta ieri), azi aveam de gand 2 mese milumil 2, restul 1, s.a.m.d, dar nu mai vrea milumil 1. Am sa incerc si asa. Sper sa nu fie probleme daca amestec laptele de la 2 formule.
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze
vio_reurean spune:
salutari la mamici si bebelusi! Copilul meu nu mananca,il pun la san si suge de cateva ori, apoi tipa, plange si se impinge si sub nici o forma nu pot sa il determin sa mai manace!Culmea ca m-am muls, i-am dat cu biberonul si a fost ffff multumit. Nu stiu ce sa-i fac si ma tem ca daca nu mai suge nu se mai stimuleaza lactatia si poate pierdem laptele. Ati patit asa ceva?
Vio
mimsi spune:
LA MULTI ANI!
- pentru Ioane si Io(a)ni - cu dedicatie speciala Ioana75 si Victor Ioan
- pentru bebicii Luca-Ioan, Ioana Alexandra, Vlad Ioan, Ioana Catalina1, Ioana Catalina2, Radu-Ioan - de ziua numelui si pentru bebicii Ana-Alexandra, Matei-Alexandru, Mihai & Cristian, Stefan Peter - dat fiind ca au implinit un numar rotund de luni.
Eu scriu (ca de obicei)mai greu. Alexia e bine mersi, a facut o iritatie intre pasarica si fundulet, la baza piciorului, pe parea stanga, incepusem sa va scriu un mesaj - mesajul s-a sters si n-am mai avut rabdarea sa o iau de la capat. Iritatia a inceput sa se retraga cu Klorane BB (cu oxid de zn), numai ca initial mi se paruse ca nu reactioneaza nici la Bepanthene, nici la Klorane, asa ca o cam bagasem pe maneca. Am vazut ca v-a apucat avantul revolutionar de slabit, m-as baga si eu dar cu o alta dieta (care la mine a fost eficienta, numai ca tine cam 4 luni si primele 2 sapt sunt cam chinuitoare pt ca se mananca doar carne). Am sa o trimit pe adresa comuna de mail, dar nu in momentul asta pt ca e in calculatorul meu (cel de pe care scriu acum este al soptului) care este starns de la Revelion. La Alexia astazi este ultima zi de lapte Humana 1, de maine punem incepem sa inlocuim cu cate o masura de Humana2, astfel incat in 4 zile sa facem trecerea completa la Humana 2. Nu este nici o problema ca amestecam formulele, noua asa ne-a zis medicul sa facem. Am vazut ca vorbeati de biscuite. Dr a spus sa incepem sa-i dam cate un sfert de biscuite (biscuiti instant, de la farmacie) in sucul de mar, dupa ce am ajuns in faza de 60 ml+pulpa. Asta se va intampla peste cca 3 saptamani, pt ca acum suntem pe palierul de 30 ml (fara pulpa, evident). In ceea ce priveste cerealele ne-a spus sa le folosim pe oricare, cu conditia sa scrie pe ele ca se dizolva in lapte si sa fie recomandate de la 4 luni. Dar si cerealele le vom introduce dupa ce vom fi trecut deja pe Humana 2. Sunt curioasa cat va dormi noaptea dupa o masa cu cereale. Hai ca v-am batut destul la cap, inca o data La multi ani celor ce au sarbatoriti astazi si scuze daca in enumerarea de la inceput am uitat pe cineva.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
cge spune:
Kid, multumim mult ptr carte.
Este tare utila, sunt o multime de retete pe care nu le stiu, desi am mai crescut un copil.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
karmenutza spune:
La multi ani Ioana 75, tuturor Ioanelor si Io(a)nilor bebei! Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi!
La multi ani si sarbatoritilor zilei!
Babele pe aici mi-au spuus ca noi nu trebuie inca sa o sarbatorim pe fii-mea ca nu este botezata. Abia la anul de sf. Ion.
Ma cam enerveaza pustoaica mea ca nu prea mananca. Adoarme cu bube sau daca o las sa ceara....ha, ha!!!! Ar cere de 3-4 ori pe zi doar.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
Tonnia spune:
Neata!
La multi ani, Ioanelor si Ionilor!
Fetelor cand calculati cat ia copilul intr-o luna, va raportati la data de nastere sau la nr. de saptamani (4 sapt=1 luna)?
Eu nu am ce sa mai dau jos, sunt mai slaba ca inainte de a ramane gravida dar m-as apuca de sport din februarie pt tonus. Ioana, la cat timp de la cezariana te-ai dus la sala? Faci si abdomene?
Tonnia spune:
Marlena, am intrebat la Parintii intreaba, iar cei mai destepti raspund (vorba lu' jadi), si cica iei cerealele si le dizolvi intai in putina apa si apoi le pui cu fructele sau le pui pe toate in blender. Altfel se pare ca nu se dizolva bine.
country girl spune:
Buna dimineata la mamici si la pitici!
LA MULTI ANI, Ioanelor si Ionilor, mai mici si mai mari!
aniversatilor zilei, care implinesc un numar rotunjor de luni!
Mi-a fost tare dor de voi. V-am mai citit pe alocuri, dar n-am avut dispozitia necesara sa intru pe forum.
In rezumat, m-a palit cu toata puterea depresia post natala, iar apogeul l-a atins de Craciun. Asa ca am avut un Craciun de tot kkt-ul.
Dupa Craciun a inceput sa ma mai lase dar gandul ca peste doua saptamani ma intorc la birou ma cam tulbura. Ilinca va ramane acasa cu taica-sau; in parte pentru ca n-am gasit loc la cresa deocamdata, in rest pentru ca asa cred eu ca e mai bine. Decat cu o bona necalificata (ca alea calificate sunt super scumpe aici) care doar sa-i dea mancare, sa-i schimbe scutecele si eventual sa o plimbe o data pe zi, mai bine cu unul din parinti care sa se joace cu ea, sa-i vorbeasca etc etc
Face progrese extraordinare la varsta ei de aproape patru luni: se joaca deja cu jucarii, vorbeste pre limba ei, comunica cu noi prin gesturi, gangurit, rade; aproape stam in fundulet singurele, ne rostogolim si facem gimnastica. Si mi-ar parea rau sa o las cu vreo femeie care sa stea toata ziua pe canapea la tv iar Ilinca sa fie si ea prin preajma.
Cu toate deciziile luate, ma simt oarecum depasita de situatie. Mai ales cand are cate o zi in care, zic eu din cauza viitorilor dintzishori, e marhaita si nu-i poti intra in voie.
De mancat mancam in continuare lapte de la mami cu biberonul si am introdus de cateva zile in mod regulat un biberon pe zi de Nan HA. De astazi incepem sa trecem treptat la Nan HA2. Diversificarea am preconizat-o dupa 1 martie, adica dupa 5 luni 1/2, ca asa e "moda" aici. Suntem in grafic cu vaciinurile si tocmai am facut lista cu programarile pe care trebuie sa le facem anul asta pentru consultatii (oftalmologice si pediatrice) si vaccinuri.
Bref, toata lumea e binisor, cu exceptia mea care sunt cu moralul la pamant. Poate n-am motive intemeiate si poate-s doar hormonii de vina, dar cert este ca-s TRISTA tare... Daca va puteti imagina ca nici macar perspectiva shoppingului in aceasta luna de solduri nu-mi spune NIMIC???!!!!
Va pupacesc cu drag si iertati-mi absenta indelungata din mijlocul vostru,
poze cu "Zmeoaica"
b_irina_c spune:
LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor de azi!!! Sa cresteti mari, sanatosi, destepti si cuminti!
LA MULTI ANI si pt Ioana75 si petrecere frumoasa de ziua ta!
LA MULTI ANI pt tatici si alti membrii ai familiei care isi serbeaya ayi yiua numelui!
Vioal meu de o luna nu a mai supt si eu am in continuare lapte suficient pt nevoile lui. De la 2 luni mai sugea ocazinal noaptea cand reuseam sa-l pacalesc si ziua, dar asat foarte rar. Daca mulgi in continuare regulat si nu te stresezi eu zic ca vei avea lapte ca si cand ar suge bb. Cel putin la mine asa e. Oricum eu zic sa mai insisti sa suga ca e tare frustrant asa. Mi-e mi-a cam luat o luna sa accept situatia asta.
Tonnia eu calculez de la data nasterii o luna.
Eu cu kg sunt ca inainte de sarcaina. Aveam 54 si in prima luna slabisem la 53. Acum am 54, deci pot spuna, ca pe vremuri. Burtica nu prea mai am. Uitati poza facuta in dec la petrecerea data de firma de Craciun. Asa e daca ai bb mai raut , slabesti automat...
Oricum va urez sa dati jos atate kg cate vreti, va admir, caci nu cred ca eu as fi in stare sa tin cura...
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze