Mamici de martie-aprilie 2006(36)
Raspunsuri - Pagina 5
Delia21 spune:
Pup si eu fetele pe 2006
Am ajuns cu bine acasa la Ny.Cu peripetii,e adevarat,dar...totu-i bine cand se termina cu bine.De la Budapesta spre NY s-a defectat avionul si a trebuit sa facem cale intoarsa,asta dupa ce am mers vreo ora si jumate,ne-au tinut in aeroport la B inca 3 ore ,au reparat avionul si ....ajunseram teferi acasa.Am o gramada de recuperat la citit sa vad si eu ce a facut fiecare de sarbatori,si sa vad pozici.Eu am fost cu familionu....a fost superb.Nu m-am putut abtine sa nu o iau pe cea mica a sora-mii mai tot timpul in brate,scumpa lu tusha are 1 an si 4 luni ,10 kile si 72 de cm,e mai micuta de felul ei,dar activa rau de tot.In noaptea de revelion am avut si cate 7-9 conteractii pe minut,erau defapt una dupa alta,nu am habar de ce pentru ca inafara de papit si baut,a nu se intelege alcool,nu am facut nimic.Imi era teama sa nu ma apuce nascarea pe acolo.Apropo de mancat,....m-a indopat mama cu tot ce mi-a poftit inimioara si....ma intorsei acasa cu 2 kile in plus,de la 59 acum am peste 61,dar nu ma sperii.Si mi s-a rotunjit burticu bine de tot.Ieri am fost la doctor si bebi al meu are 2080 de grame ,iar diametrul cranian de 8 cm,deci crestem mari pe zi ce trece.Si de acu,o sa ma apuc sa pregatesc casa pentru venirea puiului.Zic eu ca in 3 saptamani maxim voi fi pregatita.Pana atunci il rog pe cel mic sa fie rabdator si sa nu se grabeasca.Ile77,scumpa si eu am avut o raceala de vreo saptamana si mi-am sunat doctora si mi-a zis ca in trimestrul 3 nu mai sunt chiar asa de periculoase pt bebe antibioticele.Tie ce iti zice medicul?Nu o mai lasa asa daca zici ca de 2 sapt nu scapi doar cu miere si lamaie,fuguta la doctor !Catrinelule 17,sunteti niste dulci si tu si al tau,norocosilor!Fug la somnic.[url=http://bd.lilypie.com/SZavm5/.png[/img]Bebele meu[/url]
tania2 spune:
La multi ani! La multi ani! La multi ani!
Pentru cele care sarbatoresc ziua de Sf. Ion numai bine nasteri usoare bb sanatosi, mancaciosi, cumintei, desteptuti, frumusei...
Doublemom, doua gogosici, doamne ce minunate sunt, sa-ti traiasca si sa duci sarcina cat mai aproape de 40w.
Ciuf, mi-am dat seama dupa ce mi-ai spus tu, dar asta e, mai mananc si cate un betigas din cand in cand, cine stie poate are vitamine! Ca de cind cu bb tot timpul ma gindesc sa mananc ce-i trebuie ei.
Aida o multumesc ptr. complimente. Dar bebelina o sa fie de milioane de ori mai frumoasa decat mine.
Acum ma pregatesc sa ma duc la cumparaturi ca s-au cam terminat rezervele si sper sa intru diseara sa ne mai vorbim, chestia asta chiar da dependenta 
pupici
Tania 25w5d
bb si tania
http://community.webshots.com/user/red_tania
doublemom spune:
lumysticoncediul de maternitate, sau altfel spus de darcina si lauzie are 126 de zile din care, teoretic, se iau 63 de zile prenatal si 63 postnatal.
Conform legii dele doua perioade se pot compensa reciproc dar in asa fel incat postnatal sa ai minim 42 de zile(adica cele 6 saptamani de lauzie).
Mai exact poti lua toate cele 126 de zile postnatal dar maxim 84 de zile prenatal.
Sunt situatii in care ori mama se simte f bine si merge la lucru pana aproape de termen sau cazuri de nastere inainte de termen cand nu a mai apucat sa-si ia prenatal.
Medicul de familie nu iti poate da prenatal cu mai mult 84 de zile inainte de dpn dar obstetricianul poate sa iti dea concediu medical.
Vad ca esti deja in 30w. Cel mai avantajos pentru tine cred ca ar fi sa iti iei vreo 2 sapt de concediu medical, apoi concediul de odihna pe 2006 - la care ai dreptul integral -si care este de min 21 de zile lucratoare - asta ar insemna pana la 36w. Mai raman 4 w pana la dpn, adica aprox 28 de zile pe care sa le iei din prenatal si sa ramai cu 98 de zile postnatal.
Pe concediul medical plata este 75% din media salariului brut pe ultimele 6 luni si nu se iau toate taxele asa ca ramai cam cu cat iei acum. In pre si post natal se calculeaza la fel dar procentul este 85%.
Dupa postnatal poti face cerere pentru concediul de crestere a copilului paqna la doi ani si ai indemnizatia fixa - adica minunata suma de 8.000.000 lei.
Miha 29+
http://community.webshots.com/user/doublemom100
ema.72 spune:
Bine v-am regasit in noul an!
LA MULTI ANI DE SF.IOAN TUTUROR CELOR CARE POARTA ACEST NUME SAU DERIVAT 
Noi suntem bine, sper ca si luni la control dl.
sa ne spuna acelasi lucru. In rest ne-am apucat de prospectarea pietei pentru cumparaturile lui bb si nu m-am putut abtine sa nu cumpar ceva lucrusoare pentru ca pana acum nu luasem absolut nimic.
M-am uitat si de
si am o mare dilema pentru ca eu am primit unul foarte dragut din lemn dar care are dimensiuni de 90/55 pentru care in comert nu am vazut saltelute ( de nici un fel). Stiti cumva daca exista posibilitatea de a comanda salteaua functie de dimensiunile patutului?
Mai am o groaza de alte intrebari dar o sa le iau usor , usor sa nu va suparati pe mine.
Le urez si eu bun venit lui Doublemum si Andra Simona, multa sanatate lor si bb-ilor.
Delia bine ca ai ajuns cu bine la NY. Se pare ca lui bb i-a priit la Deva cu sarmale si carnati ca s-a ingrasat ceva. M-as bucura sa aiba si al meu acesta greutate cand merg la control. Bafta la cumparaturi si sa gasesti repede ce cauti pt bb. La noi e ceva mai greu ca preturile au variatie mare iar calitatea poate fi indoielnica la multe produse.
Noe, in periplul tau prin magazine ai vazut cumva si cantare de bb si termometre de apa? Eu am vazut ceva prin Cora dar parca nu-mi vine sa dau 6 mil pe un cantar.
Ema 31+
andra_simona spune:
LA MULTI ANI TUTUROR BURTICILOR CU NUMELE DE IOANA SI MULTA SANA TATE,FERICIRE SI BEBEI FRUMOSI SI SANATOSI.PUPICI. Doublemom ti-am vazut pozicile de la eco sunt intradevar o adevarata minune.Sa va bucurati de ele si sa auzim numai de bine.
Qamar spune:
Ema, ca sa zic asa, am vazut de toate...cantare am vazut de la 500.000 la cateva milioane si termometre cam pana intr-un milion...Acuma mie una mi se par cam scumpe unele ustensile de genul asta, insa sesiunea noastra de shopping a vizat in prima parte strict magazinele specializate de bebei din centru, si probabil au adaosul mai mare...??
de exemplu, am fost la Chicco si la Luca (in spatele Ateneului RO), la Happy Babies/Kids in Pta Gemeni si la inca unul de pe Bd. Decebal, pe dreapta cum vii catre Pta Alba Iulia...sincer, in asta ultimul gaseai de toate pt bebei, insa mi s-a parut si cel mai scump...
inca o chestie, mamicile cu fetite, voi v-ati gandit cum faceti cu gaurile in urechi si cercelusii?
ca unele mamici ii pun chiar in maternitate, inainte de plecare....dar,..ce se mai poarta?
care mai e moda la bebitze?
sa aveti grija la noapte, ca am auzit ca vine GERUL!!!
Noemi
29+
Poze cu burtica
ile77 spune:
Ei bine, nu m-am lasat invinsa de raceala si am iesit la cumparaturi pt bb.Nu am lasat raceala sa-mi taie bucuria asta.Am cumparat 3 plase de hainute. Si cite mai avem de cumparat, dar asta sapt viit cind ma voi simti mai bine.
Dragalase sint hainutele aste pt bebei, iti tot vine sa cumperi. Bani sa fie![]()
Doublemom,sirop de muguri de pin nu gasesc sigur. dar saculetele cu sare e chiar o idee buna. Nu am sare mare,sper sa mearga si sare fina de bucurie.
Lumysti, multumesc pt urarile de sanatate. Sa stii ca chiar am nevoie.
Anairda36 si Delia 21, din pacate aici se dau cu greu antibiotice ,numai in cazuri f serioase . Nu cred ca dr meu mi-ar da vreo reteta cu antibiotice pt o "simpla raceala" cum sigur ar numi-o.
Oricum , sa vad cum stau lucrurile pina sapt viit, ca daca ma voi simti la fel treb neaparat sa-l sun pe dr.
ile
31+
aida_o spune:
LA MULTI ANI, Ioanelor si Ionilor! sanatate maxima, ca e cea mai de pret!
fetelor, cind citesc ce preturi sunt prin Ro la patuturi, cintare, carucioare, ma trec sudorile... vai de mine, pai sa dai minim un salariu pe asa ceva?
unde s-a ajuns? nici nu-mi pot imagina cum ar fi daca ar trebui sa cheltuim aici un salariu de 2-3-4000 de dolari pe un patut sau carucior sau... aici, cel mai scump patut vazut pina acum era 1700$ (era "de lux") intr-un magazin in care am intrat, din nush ce lemn! ce sa mai zic, ca in State sunt si mai ieftien (ca de-aia am si mers acolo sa iau una-alta :))) in rest, iti iei lejer unul incepind cu 90$... hai ca m-ati socat... dragelor, doresc sa va gasiti lucruri cit mai bune la preturi cit mai avantajoase.
ile77 fa-te bine, nu imprastia virusi p-aici, auzi?
glumeam :) mai baga si tu niste ceai cu lamiie si miere, ca altceva nu stiu ce sa-ti recomand.
Noe, ca bine zici cu cerceii aia, sa stii ca la asta nu m-am gindit. fetitele au nevoie de cercelusi, mai-mai... aici nu cred ca se dau gaurile in spital, ci la cabinetele specializate. dar de fapt nu stiu sigur....
eu maninc ca sparta portocale, ieri am cumparat doua ladite a cite 8kg si ceva fiecare (canadiencele, de la Costco le-am luat). sunt Sunkist, marca mea preferata de portocale. de iarna trecuta le tot astept. nu-mi face rau daca maninc asa multe (3-4-5/zi), nu? pina acum am avut mandarine, si tot cam in ritmul/volumul asta le mincam si pe-alea. aseara am luat si kiwi... sa vezi dezmat.
azi-noapte mi s-a pus pentru prima data un nenorocit de circel in muschiul de la membrul inferior drept... (de la genunchi in jos, in spate)
...Doamne, ca asa durere mare inca n-am avut niciodata din cauza unui circel... de obicei mi se punea in talpa, unde il calmam rapid (bagindu-l in apa calda sau infasurind laba piciorului in ceva prosop calduros). uite ca acum m-am trezit si inca ma mai doare putin muschiul ala, cind merg... si n-am facut nimic altceva decit sa ma intind putin in timpul somnului, asa, de rasfat...
hai ca mai ies un pic, ca balerina mea vad ca-si face incalzirea de dimineata, si m-as mai intinde putin in pat.
24+4
Se mareste clanul :)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt
Delia21 spune:
Aida,mie mi-a zis doctora ca bebe fura calciu rau de tot in perioada asta si...de acolo carcei.Eu dupa evenimentul de acum cateva saptamani am luat suplimente si nu am mai avut evenimente de acest fel.
Tcelen,ai vazut scumpa ca ai ajuns cu bine in sapt 36
Si noi deja terminam acus 32.M-am uitat la lil meu care zice ca as mai avea 50 de zile cum am calculat daca bebe ar veni pe 26 feb,dar poate veni si mai repede.Sper totusi ca nu mai repede de 6 feb,caci pe atunci sunt sigura ca as termina cu toate pregatirile.Cum stai la capitolul pregatirilor?Tinuta,pe unde esti scumpa?Laura Ioana,sa ne traiesti scumpa si sa ai parte de tot ce-ti doresti![url=http://bd.lilypie.com/SZavm5/.png[/img]Bebele meu[/url]
ciuf spune:
Salutare
La multi ani tuturor ce poarta numele de Ion, Ioana si alte derivate.
Delia, bine ai revenit. Poze ai facut cu burtikul?
Fetelor, eu ieri m-am simtit rau de tot. Am avut un moment cand am simtit ca ma ia cu lesin, niste transpiratii reci si vedeam negru in fata ochilor.
M-am intins repede in pat, cu mana pe telefon si am luat un Ca. Ma gandeam cu groaza ce fac daca lesin.
Sigur a fost o criza de Ca, pentru ca mi-am revenit apoi. Imi batea inima ca nebuna.
Seara au inceput insomniile si mancarimile. Tot evit sa iau Ca in fiecare zi ca stiu ca ma constipa rau de tot. Dar pe la 1 noaptea nu am mai rezistat si am mai luat o pastiluta dupa care am putut sa ma odihnesc un pic.
Oricum am o stare generala proasta, obosita, slabita, s-ar putea sa fie si lipsa de vitamine. Ca nu prea am mai luat, iar eu prietena buna cu fructele nu prea sunt.
Moaaamaaa, dar despre ce preturi vorbiti voi, fetele din Ro. E nasol de tot. Aici sunt atat de acceptabile ca si le permite orice amarat. Depinde ce ceri. Cat de buna vrei calitatea.
Dar am vazut si eu in Ro ca totul pentru copii e exagerat de scump.
La noi e un magazin, traiasca Wal Mart, care are niste preturi cu mult bun simt. Iei carut cu car seat cu tot la vreo 130-140 dolari, patut tot cam la acelasi pret, ca sa nu mai comentez de scutecele de unica folosinta. Care te cam ard in Ro.
Fetele, daca se ofera careva sa va ajute cu cate ceva pentru copii spuneti ca binevenite va vor fi scutecele. Ca veti vedea cate se consuma pe zi. Hainutele raman atat de repede mici ca nu va va vine sa credeti. Eu ma uit la ce a purtat Luca si multe poate le-a purtat numai o data ca a crescut vazand cu ochii. Au "puseuri" de crestere. Sufar de-un lapsus acum, nu gasii alt cuvant.
Cert e ca azi ii dadeam o anume pijamaluta, ii venea perfect, a doua zi deja ii era mica.
Asa ca nu luati prea multe hainute. Eu va inteleg ca e dorinta atat de mare sa cumparati, sa va imbracati frumos copilasul mult dorit, dar va spun eu, cea cu experienta. Nu merita sa luati multe hainute. Mai ales din acelea "de oras". care sunt si mai scumpicele si nu o sa le folositi prea mult timp.
Acum pricepe cine vrea. Eu mi-am spus parerea.
Pup fetele,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
http://community.webshots.com/user/ciufuletz