Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 8
lavi02 spune:
Fetelor, de la mine, vesti mai bune.
Azi de dimineata pt prima oara de nu stiu cand, Natalia n-a mai hapait ambii sani ci doar a gustat un pic din al doilea.
Aseara iar n-am reusit s-o culcam pe Nati, dar nu de foame, va zic sigur, pt ca ei cand ii e foame urla ca din gura de sarpe, ca si Ana lui Ripley si Sarah a lui Noki. E drept ca ieri a dormit toata ziua, asa ca seara avea chef de uitat. Plus era agitata din cauza de kk, dupa ce a facut un ditamai kk am mai alaptat-o, a mai linistit-o sotul si s-a culcat.
Anda si Ripley de-asta ezit eu cu galacticu' ala, ca nu cumva sa-mi scada de tot. Pe de alta parte, daca-l iau si scade iar, altceva nu mai pot sa iau. Deocamdata am impresia ca sunt pe o panta ascendenta cu lapticul. Sa vad diseara ce zice cantarul.
Dordia ieri am baut 2 beri efectiv de pofta. A inceput sa-mi placa, chiar si asa calda (dupa aventura cu gatul, nu mai bag eu berea la frigider).
Alexandrina nu ma dezic eu de ideea cu "proba suptului = moartea alaptatului", dar acum vreau sa o cantaresc in fiecare seara pt o perioada, sa vad care e tendinta cu laptele, pt ca sunt intr-o perioada de criza. Si daca aman de la o saptamana la alta decizii cum ar fi luat Galactogil - se poate sa fie prea tarziu.
La mine explicatiile privind problema cu laptele cred ca sunt:
-varsta fetei de 2 luni, cand nevoile ei deja sunt mai mari (ii trebuie mai mult ca la o luna, asta-i clar)
-sarbatorile care pt mine au insemnat multa munca si mai ales stres
-mastita+amigdalita care au insemnat alt stres plus medicamente luate printre care si pacatosul de antiinflamator in doza mare - dar eram disperata cu mastita
Asa ca nici nu ma mir. La care se adauga predispozotia genetica: mama n-a avut prea mult lapte la nici una din noi (drept e ca avea 40 de ani dar nu cred ca e prea mare legatura). Plus ca eu nu sunt f laptoasa, la Silvia de la 2 luni jumate am inceput supliment cu lapte praf, acum, culmea, nici nu mi se mai pare asa devreme . Dar Silvia a luat mult mai putin in greutate decat Natalia, chiar de la inceput. Pe de alta parte la al doilea copil ai mai mult lapte.
Acuma constat si eu, ca si Anda ca ceea ce scriu TOATE cartile e partial adevarat: unele femei au mai mult lapte, unele mai putin, unele mai gras, altele nu chiar asa de gras. E o predispozitie genetica si intrinseca. Dar pe de alta parte e adevarat si ca poti face destule ca sa ai mai mult lapte si pt cat mai mult timp, si toate sfaturile din carti ajuta, ceea ce am verificat si noi. Asa ca eu cred ca e datoria mea fata de bb sa fac tot ce pot ca sa o alaptez cat mai mult timp exclusiv si dupa ce ii incep suplimentul sa continui cat mai mult timp sa-i dau laptele meu si in proportie cat mai mare. Dar totusi, bb sa-si ia in jur de 180-200g pe saptamana sau macar, in saptamani de exceptie, minimul de 150.
De ajutat eu cred ca m-a ajutat berea, ceaiul si Nutrinatalul pe care abia saptamana asta le-am inceput. Eu simt un reviriment.
fetele, va multumesc mult ca ati citit de problema mea si ca ati venit cu cate un sfat.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
maria_alexia spune:
Buna mamici!!!
Ne bucuram mult sa revenim si sa va gasim in casa noua, ne-a fost tare dor de voi!
Am apucat sa mai citesc putintel din urma, totul probabil ca nu-l voi recupera prea curand.
Multumiri pentru frumoasele urari , multumiri Cristinei si lui Lavi02 pe care le-am sunat in momentele noastre de criza
Noi am implinit ieri 2 sapt si suntem tot mai bine si mai cuminti, incepem deja sa ne facem program acasa. Am pus si ceva poze, nu tocmai recente, dar vom reveni
Maria & bb Cristian
pischi2003 spune:
am pus si eu cateva poze de la botez, sarbatori......
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
Noki_Lara spune:
Meata cu zapada, fete dragi!
Proadelina- bine ai revenit in gasca proaspat-mutata!
Alina- condoleante pentru bunicul tau. Foarte trist. Imi pare rau si pentru mama ta, ea trebuie sa fie tare afectata, saraca...
Lavi02- ma bucur ca esti in crestere cu "bidoanele". Eu te-as sfatui tot asa, sa mai astepti pina sa incepi Galacticii, vorba lui Ripley. Daca vezi ca tine treaba cu berea si ceaiurile, de ce sa introduci si chestia aia? Intradevar, las-o ca pe ultima solutie. Faza cu cintaritul zilnic, cam periculoasa...
Maria-Alexia- hi hi hi . Am admirat flacaul. Mi se pare mie, sau seamna cu Sarah? Frumos foc, normal.
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
mara95 spune:
Salutare! Si la noi ninge, la fel ca-n Bucuresti!
Tot citind povestile cu laptele , incep sa intru si eu la idei. Daca sunii imi curg , inseamna ca am lapte suficient? Pentru ca mandra mea, daca e treaza cere sa manance dupa o ora de la ultima alaptare, altfel nu ne mai intelegem.Daca doarme se trezeste dupa doua ore fix(de cele mai multe ori) sa manance.Asa ca , cat costa Galactogil-ul?
Cum stati cu frumusetea exterioara,ca cealalta, interioara este excelenta? In cazul meu, cam lasa de dorit...
felicia74 spune:
mara poti vedea consistenta laptelui daca mulgi putin si pui la frigider. Dupa cateva ore ar trebui sa faca o pojghita de smantana la suprafata ca sa tina de foame. Asa era al meu la inceput, dar acum pojghita a disparut . Si nu mai este galbui la culoare ci alb-alb.
O reapare dc mananc mai multe grasimi - unt, carne de porc, ceva? ca de sarbatori m-am profilat pe pui si vita.
Anda mai spunea ca are o prietena al carei lapte facea unt - mama, nici nu mai visez la asa ceva.
Cat despre frumusetea exterioara - mama, daca m-ati vedea! Nu am mai pus o masca de vreo 2 luni, trebuie sa ma tund dar nu am chef, iar aseara tb sa ma spal pe cap, dar Ilinca a avut chef de dragaleala cu mami. Asa ca nu esti singura.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
bb_alinus spune:
Si noi la apel!
Prima zi singurele si pot sa zic ca ne descurcam binisor, am avut timp sa fac si o prajitura ca am musafiri in dupa amiaza asta. Amalia mi-a tras un planset de foame chiar cand eram in mijlocul "lucrarii" asa ca m-am cam grabit sper totusi sa fie comestibila!
Tania ziceai ca ti-ai luat alte mameloane si ca erau mai bune, s-a obisnuit bebe cu ele?
Noki parca tu ma intrebai in ce religie o botezam pe Amalia, ei bine in cea catolica si aici asa e obiceiul sa nu te grabesti sa o faci prea devreme.In general se boteaza pe la 1 an noi o sa o facem pe la 7 luni ( si nu ani cum ziceai:))
Lavi ce bine ca s-a rezolvat problema cu lapticul, si e bine totusi sa o tii sub observatie o vreme asa cum zici.Domle dar cum aduci tu argumente la tot...imparabile!
Bubamara ce buburuza frumoasa si haioasa ai! Buluci si bb Simon e un ingeras nu altceva!Ilincuta a lui Felicia are niste ochisori superbi! S Bianca Catutei e superba cu falcutele ei!
Doamne dar frumosi copii avem!!! I-am enumerat doar pe cei cativa bebei pe care am resit sa ii vad la semnatura ca asa ii retin mai usor, ca daca ma duc in contul comun nu stiu ce sa aleg!
Inca o data va multumesc pt condoleante
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
lavi02 spune:
Cum mi-ati confirmat si voi, la ceva timp dupa nastere, senzatia de sani moi nu inseamna ca n-ai lapte aseara la un moment dat eram sigura-sigura ca n-are ce sa suga, am zis ca o pun numai sa se linisteasca si ea a inceput sa inghita clar, asa cum era descris in link-ul Andei...
Dordia dar la tine erau ceva imbunatatiri in ultima vreme. N-a luat parca 220 in ultima saptamana? La mine visul cel mai frumos ar fi sa nu-i dau lapte praf pana la 6 luni, dar nu stiu zau daca am sa reusesc.
Ripley uite ce se intelege din scris! Cand vorbesti e cu totul altceva. Despre lapte am lamurit-o, cred, ca te inteleg si stiu 100% ce e in sufletul tau cand ii dai lapte praf. Toata treaba e ca eu am impresia ca tu te grabesti cu laptele praf. Dar se poate sa fie doar impresia mea, tu iti cunosti copilul si reactiile lui. Zau ca nu ma mai iau de tine pe tema asta si zau zau zau ca inteleg prea bine ce e in sufletul tau, doar stiu ce a fost in al meu cand i-am bagat lapte praf Silviei. Ma bucur ca si laptele tau e pe panta ascendenta, poate reusesti sa renunti la cel praf.
De ce zic ca se intelege gresit din scris: in problema bonei. Eu n-am zis sa nu discutam ca e o prostie si ca sunt contra ci pentru ca eu va trebui sa-mi iau bona chiar mai repede decat tine si mie mi-e atat de dureros subiectul incat vreau sa-l mai aman. La mine tampenia este ca dpdv bani o sa ies mai prost dupa ce ma intorc la servici pt ca salariul meu + 3 mil cat imi da statul - salariul bonei < 8 milioane cat as lua daca stau acasa. De-asta imi vine sa . Dar pe de alta parte chiar trebuie sa ma ocup serios de doctorat ca sa si avansez la un mom dat. Si nu pot face asta stand acasa cu copilul. Acasa cu copilul apuc doar copil + gospodarie. Acuma mai stau pe forum ca e mic si doarme mult, dar pe la 1 an... Plus ca va trebui sa merg la facultate sa tin ore. Seful de catedra a scos o mutra de nu se poate cand i-am dus cererea pt concediu de 2 ani: "Si chiar vrei sa stai 2 ani?" Eu: "Nu, stau un an, dar asa trebuie, fac cererea pe 2 si dupa un an intrerup concediul". Dar daca ma supar imi bag picioarele si mai stau un semestru.
Sa-ti si raspund la pb ta: 5 mil pe 8 ore mi se pare rezonabil (bine), chiar si pt Bucuresti unde preturile sunt mai mari.
Ripley:
proadelina bine ai revenit! Felicitari pt nastere, sa-ti traiasca bb!!!
Alina felicitari pt 280g! E f bine!!! Si pt tonajul rotund de 5 kg.
Anda iau galacticul in doza de soc maine daca azi cantarul arata nesatisfacator. OK?
Stii ce cred ca fac ei pe acolo cand impingi? Cred ca apasa pe perineu, ca sa faca loc copilului sa iasa. Eu sincera sa fiu nu imi amintesc daca mie i-a pus sau nu mana pe acolo in timp ce impingeam!!!
Alina Desteapta e miss sa refuze bibe! Pai cand are mami atata lapte!!! Uite ce bine a luat in greutate!
Alexandrina in timpul travaliului te dor tuseele pt ca iti baga mana pana in col ca sa vada dilatatia. Colul doare! mai nasol e cand iti fac dilatatie manuala (ca si Feliciei). Atunci cica doare rrau. Eu din fericire n-am "beneficiat" asa ca nu stiu cum e. Asteptam si povestea nasterii tale!!!
Eu cred ca sotul tau trece si el printr-un soc ca a devenit tata si o oarecare perioada de negare. Tu trebuie sa-l aduci cu picioarele pe pamant dar incearca sa nu te enervezi pe el prea tare. Si mie al meu mi se parea f nepasator cu Nati la inceput, el care s-a ocupat si se ocupa f mult de Silvia. Intre timp si-a revenit si el si mi-am revenit si eu cu gargaunii din cap.
Tot ginecologii se ocupa si de sani. Sau endocrinologii.
Mirela Anca unele albume sunt invizibile pt ca unele dintre noi avem retineri de a pune poze cu noi si cu copiii nostri in mod public. Unu: sa ne protejam identitatea si doi: copiii nostri sa nu poata fi tinta unor psihopati, etc. Cine nu e bantuit de temerile astea - isi pune poze publice. (De asta eu aveam retineri cand ai facut tu poze la intalnire si le-ai pus pe web, ca prefer sa-mi protejez indentitatea cat de cat - adica de ex n-as vrea ca studentii mei nimeriti din greseala pe aici sa se prinda ca asta-s eu si sa citeasca despre epiziotomia mea etc.)
Nu dau cu pietre, nici cu rosii dar... chiar nu poti sa mergi sa-ti faci analizele? Gandeste-te ca esti stalpul familiei si sanatatea ta e f importanta! Daca la tine nu te gandesti, gandeste-te la familiuta ta draga! Pup Cosminel si Cristi. Si mami lor harnicuta si iubitoare
Buluci nu eu am scris un document despre kk ci e vorba de link-ul dat de Anda unde e vorba de alaptat si de kk. Apare in primul mesaj de la subiect. "despre alaptat: cum stim daca bb primeste..."
anda77 spune:
mirela anca , cu rinichii: nu ne-au facut eco in spital, desi au promis. luna asta mergem noi la eco. deci nu stiu cati are! nu ma intreba daca sunt inconstienta ca n-am facut eco pana acum, dar eu cand l-am vazut fara sindrom (ca asta era ultima mea obsesie in sarcina, ca n-are 3 rinichi, ci unul defect, deci poate fi down! tampita eram..), m-am linistit brusc. copilul urineaza normal (cantitate etc). oricum, dupa eco, va spun imediat cum sta treaba.
cine a intrebat de desitin, ca uit de la mana pana la gura sau de la pagina la pagina, mai bine zis: mi-a dat o prietena care il are din state. se mai gaseste in unele policlinici care au contracte cu distribuitori care se aprovizioneaza si din state. mi-a promis pediatrul ca-mi "fura" un tub de la el din spital si-n feb. sper sa primesc de la cineva din state inca cateva. se pare ca fundul lui nichita doar asta vrea. n-a mers cu altceva
cu frumusetea exterioara e cam tragica treaba. sunt total nemultumita.
peste parul netuns si necoafat si peste cele 10 kg in plus, acum mi-au mai aparut si niste vergeturi pe burta. n-au aparut in sarcina, dar dupa, cand eu nu m-am mai dat cu nimic pe corp, zbang! de la retragerea pielii probabil...am repus mustela pt. vergeturi in drepturi, ca iata ce-am patit fara ea...
ina, hi, hi, nu cred ca a fost negativ impresionat nicolas de partzurile lui rachel, avand in vedere ca probabil si el mai trage!
puiutul meu, Nichita
lavi02 spune:
Fetiscanelor, daca aveti un pic de timp si vreti sa va deconectati de la problemele cu bebicii, cand ragaiti bebicul sau alaptati, uitati aici un link despre Nigeria. Eu am citit aseara, m-a si amuzat, m-a si impresionat si intristat un pic.. orucum tipul are talent si povesteste f frumos. Mie mi-a facut placere sa citesc!
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=11383
E de citit tot subiectul, nu numai primul postl tipul revine si mai povesteste.