Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bucurestencelor, voi va scoateti azi bebicii pe afara? Se pune viscol sau nu? Eu ieri si alaltaieri n-am scos-o pe motiv de vant si deja ma simt cam clautrofobica.

Maria bine ai revenit acasa! As fi vrut sa te sun sa te intreb ce faci dar nmi-era asa de frica ca te trezesc.. si sti ce pretios era somnul la tine!!! Cum te mai simti? Iei Fe? Data trecuta eu cu Tardiferon-ul m-am scos la liman dupa aventura cu hemoragia!

Felicia pai si normal ca laptele nu mai e asa galbui si e alb ! Laptele de tranzitie era galbui, acum e lapte matur. Plus ca scrie la carte ca difera culoarea laptelui de la mama la mama si de la supt la supt. La fel si cant de grasime, difera pe parcursul zilei. Asa ca asta cu pusul la smantanit eu o consider un picut exagereata .

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

dragele mele, La multi ani! sa ne traiasac bebeii, sa avem parte de o familie sanatoasa si sa fim fericiti.
Am citit ca ati scris despre lapte, barbatelul meu bea destul de mult lapte de la mine, am trecut printr-o perioada mai grea, dar m-am autosustinut ca sa am laptic, plus Galactogil, mult ceai si multe lichide, acum este un grasun darg, care plinge nopatea si are colici.
In plus a aparut si o dermatita pe fata si ma cam supara chestia asta.Dar astept sa ii fac vaccinul si sa vad daca ii cumpar ceva crema pt problemuta.In rest este voios, rade este atent si prezent, acum isi suge cu dexteritate degetelul, dar o sa termin din fasa acest obicei, pt ca am vazut cit de daunator este.
Lavita multumesc frumos de mesajCum merg treburile la tine, si la familia ta minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

lavi-lavi! zi repede, bine ca te-am prins: galactogilul continui sa-l iei sau l-ai oprit? Ce s-a intamplat cand l-ai oprit?

Succes cu lapticul si cu familionul in continuare!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Buna! Multzumim de reprimirea frumoasa pe care ne-ati facut-o. Speram sa punem si noi pozici pe net, cat mai repede, ca sa ne vedeti.
In ceea ce priveste intrebarea daca sunt din Hateg, raspunsul este ca sunt petroseneanca, la Petrosani m-am nascut si am crescut, dar l-am nascut pe bb Albert la Hateg, deoarece acolo se acorda mai multa ingrijire, atentie... Te fac sa te simti fiinta umana si nu animal, asa cum am citit ca se intampla in multe spitale. Asa ca, am optat pentru Hateg, la fel cum fac din ce in ce mai multe femei din Petrosani.
Adelina si BB Albert (16 nov. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Silvia, nu ma adimira, ca n-ai de ce... Acum, de cand ne-am mutat cu copilul, sora mea este de baza in ce priveste ingrijirea mamei mele, eu doar o vizitez cat pot de des cu piticul meu si sufar aici, acasa... Vorbim la telefon mai mult, desi suntem la distanta de 20 de minute de mers pe jos. Psihic imi este acum mai greu. M-as intoarce si maine acasa, la ea, daca as avea unde sta. Iar soacra mea este in a 6-a luna de tratament, care da rezultate foarte bune. Sotul meu alearga pentru ea, ca eu nu mai pot duce burta de colo-colo, ca inainte. Bogdanel este cat se poate de prezent si solicitant. Deci, nu prea am de ce ma plange.
Mara, eu am dureri de genunchi si la mers, dar mai ales la flexare, cam de 4 ani. S-au agravat in sarcina, iar acum sunt mult mai rau. IN plus, si coloana ma doare mult mai rau decat in sarcina. De la prietenele mele stiu ca durerea in coloana trece cam intr-un an, de genunchi nu prea s-au plans...
Lavi, eu am avut rabdare sa citesc...
Zic ca nu are rost sa incepi nimic, plante sau nu... Si mai lasa cantarul ala. Cantareste-o la 2 saptamani sau o luna! Daca pare infometata nu e neaparat asa. Uite, sa-ti spun doua povesti scurte. Aseara dupa baita, mancat bine de tot, am incercat sa-l culcam pe terorist. L-a culcat tati, ca e randul lui seara. A avut ambitia sa-l tina in brate pana a inchis ochii, ca era disperat ca copilul nu vrea sa doarma si sta cu ochii pe pereti. L-a asezat frumusel in patut si, pana ne-am intors in camera noastra, a inceput sa urle! L-a luat iar in brate, dar nu se potolea. Tati zice: e mort de foame, nu ai avut lapte? Ba da, a mancat, capcaunul! Asa ca il instruiesc pe tati sa-l bage in patut asa treaz cum era, sa-l inveleasca frumos (ii place sa simta cand il invelesti), sa-l pupe si sa-i spuna somn usor, apoi sa plece. Zis si facut. A dormit piticul 6 ore jumate. Azi, alta pacoste. Urla incontinuu, dupa doua ture de mancat ca lumea, la o ora distanta. Cand a inceput si a treia oara, doar dupa juma de ora, ma gandesc ca ceva nu e in regula. Sanii au fost super-plini, deci nu avea ce sa comenteze, chiar daca dimineata mananca mai mult, ca sa recupereze pauza din timpul noptii... Deci, extrema urgenta: ma duc si-l bag in port-bebe, ca sa-mi fac si eu ceva de mancare si sa bag ceva in mine. Rezultatul: a uitat de foame si de doua ore sta cumintel, se uita in jur si motaie... Se pare ca si-a facut deja niste obiceiuri si trebuie sa le respectam! Vezi si tu daca nu l-ai invatat cu ceva care ii lipseste, nu laptic. Acum gangureste!!! pupa mami pe el.
Pisci, noi facem baita zilnic, ca ii place mult si doarme bine, plus ca regurgiteaza si pe urma miroase a laptic digerat...
Bic, bine ca ai pus mesajul de la Odisee, ca eu nu-l vazusem. La noi urla bebe cand il scoteam din cadita si nu stiam de ce. Noi tinem prosopelul pe calorifer pana il scoatem din cada si il bagam in el. Cand il bagam in prosop, se potolea. Intr-o zi eram cu el in maini (uda si eu) cand a venit tati cu prosopul si s-a facut asa un curent cand l-a asezat, ca mi-am dat seama ca asta il deranja pe bebe. Asa ca acum ne straduim sa nu facem curent cu nimic pana nu-l acoperim cu prosopul. Dar plange la sfarsit (dupa masaj si tot), cand il imbracam, ca s-a invatat sa ceara papa cand simte ca am terminat cu el. Altfel, rade la imbracat. Desi a invatat multe...
Ripley, am mai spus ca nu m-am suparat. Am spus ce mi s-a parut nedrept. Iar acum scriu mai mult pentru ca sunt imobilizata cu bebe in brate si nu pot sa fac nimic altceva. Altfel, ma vedeai si mai rar pe aici... O sa dispar iar cand voi fi mai activa, tot fara suparare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Draga Felicia, am citit povestea Andei cu laptele si untul.Sunt departe de asa ceva.La mine laptele este alb si a prins o pojghita mica de ceva deasupra.Era galben la inceput, cred ca era colostrul. Desi bebelina mea mananca des, ma gandesc ca daca i-ar fi foame sau nu s-ar satura n-ar trebui sa ia in greutate.Maine facem o luna si avem un spor de 900g, dupa un cantar stravechi. Sigur insa la masuratorile efectuate la doc, am luat 250g intr-o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Irinuka, cum faci sa te intorci la serviciu pe 1 feb., daca nu ai gasit inca femeie pentru copil? Ai ceva variante?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Buna din nou! Am reusit sa pun niste poze pe net, cu puiutzul meu mic, ca sa ma "laud" si eu ce mandrete de copil am facut. Sper sa va placa.

Adelina si Albert
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pro_adelina/album?.dir=/1b8c&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi chiar ma asteptam sa nu fi de acord.
Stiu ca difera culoarea, dar chiar asa si consistenta de la o luna la alta? Eu am muls lapte la ore diferite ale zilei si tot asa "chior" era. Treaba cu pojghitza de deasupra mi-a zis-o pediatra, nu e inventie proprie. Si mi se pare chiar logic: un lapte gras e mai hranitor si mai satios decat o "supa" ca a mea.
Adevarul e ca as vrea sa stiu cum ar trebui sa arate laptele mamei pentru a satura un bb de 2 luni - cred ca in niciun caz transparent, cum am mai auzit ca se intampla uneori, de mor bebeii de foame.
Nu de alta, dar daca Ilinca a inceput sa refuze biberonul si nu se va satura cu sanul meu, va fi cam dificil.
Mara vad ca acum ai postat: deci si tu esti in aceeasi situatie.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Alinush condoleante! Trebuie sa-ti fie tare greu!

Meems ce seamana problemele noastre! Cel putin tu ai fost mai hotarata. Eu am fost ieri la pediatru care m-a certat si m-a intrebat de catre cine am fost sfatuita, de copilul e asa in urma cu greutatea. I-am spus ca nu mai conteaza, ca eu am insistat 2 saptamani ci alaptatul la san cat mai mult si cu cat mai putin supliment. Mi-a spus cat ar fi trebuit sa manance si m-am dat cu capul de pereti, ca eu ma simtem vinovata ca-i dau lapte praf si nu-l alaptez exclusiv la san, cand e evident ca nu am lapte decat sa-l satur 1-2 mese pe zi (din 7!!!). Asa ca am intrat si noi pe program normal: masa le 3 ore, inainte 1/2 ora la san (cat suge-suge!) apoi supliment, cam 90ml. Si deja se vede pe el! Ce tampita am fost! de aceea, Ripley, te inteleg perfect, doarca eu am fost mult mai aiurea, eu l-am tinut infometat, doar-doar va merge exclusiv pe san. Nu se face asa ceva, cat de deprimante ar fi biberoanele si toate accesoriile!

Meems, multumesc de oferta! Eu am luat acele mameloane asemanatoare cu ale Alinei, toata problema e pana il introduce in gura, ca sunt IMENSE! Dupa ce ia unul, e OK, dat daca-l scapa, sa vezi crize! Nu stiu ce inseamna pentru tine ca efort (financiar vorbesc) sa trimiti mameloanele cu care ai alaptat tu, dar nu as refuza oferta ta, cel putin atata timp cat mai am lapte... Iti dau detalii pe mail?

Lavi02 eu as face asa: as merge deocamdata pe proba cu cantarul, sa vad totusi curba ponderala in perioada in care suspectezi ca ti-a scazut lapticul si abia pe urma as lua hotararea daca iau sau nu Galactogil! Asta e o opinie, bineinteles.

Foarte nasoala problema cu sanii, si a ta si a Andei! Stiu ca mama a fost operata de 2 ori pt aceiasi problema si ma asteptam sa am si eu necazuri. Inca nu au aparut, Doamne-ajuta!, dar stiu ca nu e usor!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput