Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Hai ca n-am reusit sa citesc nimic!
I-am facut baie bebelinei care doarme de sparge de la 17h30, si acuma tot asta face! Mi-e ca imi face noapte alba iar eu sunt chiauna de somn!
La cantarul saptamanal am luat 280g, deci avem 5000g fix. Ma declar multumita!
Noapte buna si la noapte cand bebelina mananca o sa citesc povestea Cristinei Baku.

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, noroc cu lapticul! parerea mea este sa iei galactogilul in doza de soc ca sa vezi ce efect are la tine. nu-l tine ca ultima speranta sa astepti sa scada lapticul de tot. parerea mea. macr sa vezi daca, la urgenta, te poti baza pe el. fa o zi , maine, cu 6 linguri si vezi ce se intampla. pupici

alinus, condoleante. imi pare rau si pt. moartea bunicului si pentru faptul ca nu o sa mai ai ajutor. nu se intoarce mama ta?

inuta, tu esti o mamica extraordinara. ce mai face azi domnisoara mult curtata?:))

buluci, saracutza de tine, si tu ai cam trecut prinmomente grele...poate totusi personalul medical iti spuna sa nu tipi ca sa nu scoti aerul afara din piept. poate sunt naiva, dar poate asta vroiau de la tine. mie asa imi spuneau. e adevarat ca n-a avut nimeni tupeu sa-mi spuna sa nu tip...

apropos de ce povestea lui buluci, ce fac doctorii acolo cu mana pe contractii? ca si badiu, cand venea contractia eu il anuntam, adica ceva de genul"gata acum imping", asta cand mai puteam sa-l anunt, si el repede, cum ii spuneam, cum baga mana...ce facea acolo cu mana, ca eu nu m-am prins...oricum eu nu simteam decat durerea bazinului, putea sa joace tabinet inautru ca n-as fi simtit nimic...

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Alina, condoleante pt bunicul tau, sa-i fie tzarana usoara! te

Lavi draga, fusesi soacra in seara asta cu mine, doar ca eu nu ma turez prea usor :)
1. Urasc ideea sa las copilul cu altcineva in afara de familie, dar dupa 1 an va trebui sa ii dau liber mamei si vreau sa gasesc din timp pe cineva, de aceea am intrebat si pt ca se discutase de intoarcerea la job. Nu-mi face placere sa ma gandesc de pe acum insa trebuie sa o fac, si normal ca se ataseaza copilul de bona oricat de putin ne-ar conveni asta, e inevitabil dc bona e ok, dc nu e ok trebe schimbata. Dc as fi angajata altcuiva as sta 2 ani acasa fara probleme, insa am biroul meu si nu-mi permit sa pierd clientii adunati cu munca multa in 7 ani.
2. A nu stiu cata oara specific ca nu suport sa-i dau completare lapte praf, dar nu am de ales, nu tin copilul sa urle de foame si sa slabeasca din ambitia de a ii da numai de la san dc nu merge si nu merge. In fond si la urma urmelor nu e concurs chestia cu alaptatul, este de cine poate si are, cine nu nu si tot au bebei frumosi si sanatosi. Eu ii dau doar 50ml completare seara de 2 zile si ma trag de sani cu pompa, beau ceai si beri de ma pish pe mine, mananc de regim sa nu mai faca bubutze, asa ca ma consider luptatoare sa-mi pastrez laptele, nu dau cu nan ca mi s-a trezit mie sau ca nu mai am chef de alaptat. Si deci din 5-6 mese 95% e laptele meu, nu primeaza cel praf.

Eu am citit tot ce-ai scris, dc tu consideri ca e mai bine sa mai stai pana iei galacticu' ala, stai, insa sa nu cumva sa fie tarziu... nu stiu cum functioneaza dar pana la ruma am sa iau si eu dc o luam iar in jos cu productia, deocamdata suntem pe ascendent, sper ca maine sa nu mai bag formula.

Gandacel, tot voiam sa-ti spun: ma bucur ca ai trecut peste pasa de "suparare" pe noi si cercul nostru aparent inchis si ca esti printre noi zilele astea in mod activ.

Cristina, m-ai ucis cu povestea ta, mi-a venit sa plang efectiv. Bine ca totul e ok si sunteti sanatosi si acasa. Putini bebelusi au fost in asa mare pericol ca al tau, si cu faza ca erai printre straini.... eu cred ca o luam pe ulei de teama si disperare. Bravo tie ca esti tare si ai trecut peste.

Pischi, baita zilnic mai ales cand sunt asa mici!

Bic, fiecare isi vede puiul cel mai si mai :) sunt sigura ca si smara ta e super pt varsta ei :-* Si noi avem un sunet ascutit chiaunesc pisicesc, scos in somnul superficial, asa cam de 2 ori in 24, care in primele zile ne-a terminat de spaima, mai ales ca e inconstient.

Noki si fetele cu vaccinul, si noi facem sapt viitoare si dc trec prin asa ceva o sa plang eu cand fetei ii va fi trecut. Nu sunt panicara, in 2 luni m-am speriat tare de 2 ori, insa dc urla asa mi se va rupe sufletul. Intreb si eu maine pediatra ce si cum cu papica inainte si dupa vaccin, ca vad ca fiecare ati spus alta varianta. Macar sa vin si eu cu inca una noua :)Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Buna fetele .Sa avem mult noroc si fericire in casa noua!
Nu am putut sa ma aptin si am intrat si la subiectul de mamici (dupa ce ne-am mutat .Acum intru si aici sa vedeti ca nu m-am ratacit .Acuma am realizat ca eu pe aici mai figurez pe o listuta la bb-i de 2002 .Nu am fost activa pe la acel subiect .Aici insa o sa incerc sa intru macar sa va citesc .
Va rog frumos s-o treceti si pe Anca 7699 pe lista.Are un baietel nascut pe 26 noiembrie .

Mirela , Cosmin - 3 ani si 4 luni si Cristian -2 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze Cristian Andrei + poze intilnire burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Uite ca reusesc si eu sa scriu primul mesaj la scutece.

Proadelina, am observat c-ai scris ca ai nascut la Hateg - esti de-acolo?? Ca eu acolo m-am nascut si am crescut - ne cunoastem cumva?

Tania, am citit ca pana la urma ai rezolvat cu mameloanele de silicon. Vroiam sa-ti spun ca ti le pot trimite eu pe-ale mele, unul e nou-nout si celalalt l-am folosit ceva timp, dar ma gandesc ca se poate fierbe. Ale mele sunt marca Medela si sunt foarte bune. Spune-mi daca ai fi interesata, pot incerca sa ti le expediez prin posta.

Fetele din strainatate, voi le-ati facut sau vreti sa le faceti bebeilor certificat de nastere romanesc? Ca eu tare as vrea. Stiu ca avem pana la 1 an, dar eu vreau deja sa ma uit pe net sa vad de ce acte e nevoie.

Rianna mea tot se cam lupta cu dureri de burtica, are si gaze tot timpul, dar foarte greu face kk. Am tot sunat la spital si mi s-a spus ca e normal sa treaca si cateva zile fara sa faca, dar mie mi se rupe inima cand o vad cum se strange si cum plange cand o doare burtica... Sper sa-si revina in curand. Ma simt prost si din cauza ca am introdus-o la formula la o varsta asa mica, dar pur si simplu n-a mers treaba cu alaptatul. De vreo 3 zile e exclusiv pe formula.

Am inceput sa-i fac si eu baie in fiecare seara in speranta ca asa se va obisnui cu o rutina si va dormi mai bine noaptea. Am observat ca doarme mult mai bine ziua si noaptea ne tot tine treji, si mie asta mi-e cel mai greu ca nu sunt foarte rezistenta si am nevoie de somn. Ziua nu pot dormi, aproape niciodata nu ma culc cand doarme ea ziua, si-atunci noaptea sunt ca un zombie.

Va pupic pe toate!
Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Alina, condoleante pentru bunicul tau...

Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor merci!

Buluci m-au trecut fiorii cand ti-am citit povestea dar ce bine ca s-a terminat cu bine si bebe e sanatos!

Lavi sa stii ca si eu am trecut printr-o perioada de dubii acum vreo saptamana doua cand bebita manca des si parca aveam senzatia ca nu se satura si mi-am calcat pe inima si i-am dat complement.De fapt i l-am dat ca pe un test sa vad cat mai mananca! Ii faceam un bibe de max 60g si nu bea mai mult de 10-20g.Asa m-am mai linistit.
In schimb ieri, dupa ce m-am intors de la aeroport eram epuizata, nemancata si bebita infometata deci am decis sa ii fac repede un bibe, ei bine nici n-a vrut sa auda, mi-a facut o criza de urlete si strambaturi ca pana nu am pus-o la san nu s-a linisti!
Revin ca miss nu mai are stare!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alina, draga mea, sincere condoleante!
Of, saracutza de tine, au venit toate in acelasi timp…bine ca o ai pe Amalia care sa-ti umple timpul si viata si sa aduca zambetul pe fata ta.
Cristina,ai procedat super si ai scris foarte frumos, dar pe noi ne-a apucat boceala fiindca este un capitol incheiat din viata noastra ( si unul nou inceput) si despartirile sint grele.
Pischi eu o spal in fiecare seara; nu calc hainutele fiindca masina de spalat si cea de uscat le sterilizeaza inde-ajuns si fiindca avem o masina de uscat mai buna nici nu ies sifonate.

Biculetz, si eu intentionez sa vin tot prin iunie. Vroiam in august de fapt, sa fie mai maricica, dar s-au schimbat planurile.
E bine daca rutina pe care ai stabilit-o functioneaza ptr. Sma, esti o mamica fericita si ea un bebe odihnit. O sa incerc si eu tot cu rutina asta ( baitza, alaptat, culcat) sa vad daca tine.
Eh, Bicule, nu stiu daca sint sau nu mama buna, eu incerc sa fac totul sa-i fie bine ei in primul rand ( chiar daca nu-i bine ptr. noi). De ex. in ultimele zile eu si DH ( dear husband) de abia mai apucam sa ne vedem; vine de la serviciu, isi face repede un dus, eu ma duc sa pregatesc cina, el sta cu fata care intre timp incepe sa urle, il trimit pe el sa manince dupa care vine si sta cu ea, ma duc eu sa maninc, ii fac baitza, o alaptez,el incearca sa o adoarma, eu string de prin bucatarie si baie, el se duce la culcare si eu raman cu fata care intre timp se trezeste si ne incepem programul de noapte.In descurs de doua ore este un du-te vino la noi...De abia astept sf. de saptamina sa fim si noi mai mult timp impreuna.
Cu alaptatul in public, eu ti-as sugera sa cumperi un mateerial protector care se pune pe umeri si-ti acopera sanii si copilul; eu cred ca se poate alapta si in public dar trebuie sa fim discrete, fiindca mai sint badarani care incep sa se benocleze, sa comenteze si te fac sa te simti prost.
Eu astazi am fost cu prietena mea intr-un mare mall ( trebuia sa ne intilnim ieri dar am aminat fiindca nu mi-a fost bine) si cind bebelusilor li s-a facut foame am intrat intr-o camera speciala unde se putea alapta, aveau scaune si perne speciale, alta camera unde puteai schimba bb-ul, am fost atit de incantata ca nu mi-am flamanzit fata si nu a trebuit sa astept pina sa mergem acasa incat i-am propus prietenei mele sa ne intilnim dis-de-dimineata, sa luam toate magazinele din mall la rand si la doua ore sa mergem in camera de alaptare si eventual sa facem si un picnic …a fost incantata de idee.
Bic,tu ai dreptate, cam in toate pozele este cu ochisorii inchisi; uite, am pus poze in ct. nostru comun.

Buluci, draga de tine, bine ca ati scapat cu viata si sinteti bine amindoi!

Adelina bine ai revenit!

Andutza ,d-ra mea a fost mult mai tacuta decit de obicei ( a fost traumatizata de aseara, saraca, ce mai!) asta si fiindca a fost in compania micutului Nicolas si a vrut sa faca o impresie buna ( desi,in timp ce o alaptam a scapat niste vantulete , chit ca-i o d-ra delicata)

Meems ma intereseaza si pe mine certificatul acela de nastere! Nici macar nu am stiut ca se poate, avind in vedere ca sint nascute in afara si eu chiar ma plingeam lui DH ( dear husband) ca imi pare totusi rau ca fata noastra este canadianca iar noi doi romani, parca este ceva ca intr-un puzzle din care lipseste o piesa.

Intreba cineva de vit.Materna, eu m-am apucat sa iau de vreo cateva zile si ma constipa!!! ce eram eu constipata, acum sint si mai si, deci va trebui sa renunt la ele.

Mai fetelor, si eu am sanii moi! Parca nu mai am atit de mult laptic cum aveam zilele trecute, cind imi picura inainte de alaptare...ce se intimpla, cine ne saboteaza?

Fetelor dragi,ma duc la somnulica, va pupicesc dulce!

Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Lavi, nu pot decat sa te citez: "proba suptului e moartea laptelui". Eu as echivala sintagma si pentru cazul cantaririi repetate. Parerea mea. Acuma daca azi prinzi un moment mai aiurea de cantarit si va totaliza 170 de grame, mai lipseste doar sa te crizezi...

Cristina B, sunt multi care spun ca circulara de cordon nu e o problema pentru nasterea naturala, insa cvadrupla cu siguranta da. Dar Domnul le stie mai bine pe toate. Sa-ti traiasca minunea ca vointa se vede ca are!

Anda, buna intrebarea ceea cu "ce face doctorul cu mana", zau ca am devenit si eu curioasa. Oricum, toate tuseele (sau mai stiu eu cum le zice) care mi s-au facut in timpul travaliului plus toate masajele (pe burta ori spate) au fost mai dureroase si mai inervante decat contractiile in sine.

Am si eu vreo 2 noduli care nu dispar in urma suptului ori a mulsului si stau si ma intreb aici in orasel de provincie unde o sa ma apuc sa umblu sa ma verific la sani. De vreo 2 zile ma mananca sanii intr-o veselie. Asta ce-o mai fi?

Ina, vreau si eu camere de alaptare, la coltul strazii, in piata, pe langa parc, si daca se poate, una si acasa

Proadelina, ce bine ca ai revenit.
Eu nu promit ca o sa scriu prea des, oricum online sigur n-o sa fiu, dar e mare lucru sa ai cu cine impartasi mai ales problemele cu care te confrunti, dar sigur ca si bucuriile.

La intrebari mai vechi:
Cine ma ajuta? Mama, deocamdata e cam singura care face mancare in casa, spala majoritatea hainelor, curatenie dar incerc si eu sa ma implic in astea. A, si tot ea a reusit sa-l adoarma pe pui de cateva ori in momente esentiale. Sotul? Ma ajuta si el dar mai putin.
Calc hainutele? Le-am calcat cand le-am pregatit, prima si ultima oara. Deocamdata nu au aparut probleme.
Cat de des facem baita? Niciodata pana acum, azi inauguram cadita. Noi a tot trebuit sa tratam ombilicul, si apoi bontul ombilical. Ieri s-a vindecat de tot si azi ca-i si Boboteaza, facem prima baie. Eu abia astept...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Inca o noapte nedormita .Nu este decit vina mea,copiiiau dormit bustean dar eu nu am putut sa dorm .Prea multe ginduri si probleme .Acum o sa ma apuce oboseala tocmai cind o sa se trezeasca ei .
A venit iarna si la Bucuresti ,Ninge si s-a depus zapada ,dar bate si un vint rece ,de boboteaza .
Eu lui Cristi i-am dat sa manince inainte de vaccin iar dupa vaccin l-am tinut nemincat 2 ore .Atentie la locul vaccinului ,sa puneti comprese si sa masati bine locul .Vaccinul de 2 si 4 luni da reacctii la 1 din 7 copii.Cristinel s-a intarit rau la locul vaccinului.nu m-au ajutat deloc compresele reci .
Surprize ,surprize .Daca tot nu am dormit am intrat si eu la albumul foto .Am vrut sa pun si eu poze cu Cristi .Pai eu sint complet pe dinafara.Am tot admirat cele 11 albume care erau la vedere ,dar nu stiam ca sint deja 34 .Dupa ce am bagat parola si am intrat am ramas proasta .Si pentru ca am ramas proasta ,pun si eu o intrebare de om prost :de ce nu sint la vedere toate cele 34 de albume ?
Si pentru ca am lipsit asa mult ,am ramas in urma cu evenimentele .Sigur s-a discutat dar eu nu am putut sa citesc tot ce s-a scris :Anda am dedus din mesajele tale ca bb-ul tau e sanatos ,am vazut si poze cu el (nu te mai plinge ca-i slabut ,ca nu este,e un copil normal) Am ramas cu o enigma :are bb-ul tau 3 rinichi ?
Lavi ma intrebai ce am mai facut cu sindromul meu .Am terminat tratamentul acum aproape 3 saptamini si acum 3 zile trebuia sa ma duc sa-mi fac analizeleca sa vedem daca mai este nevoie de tratament .Nu da cu pietre :nu am ajuns la spital si nici in urmatoarele zile n-o sa ajung .Poate la primavara.Acum nu am cu cine sa-mi las pe aia mici si nici pe mama nu pot s-o las singura in casa mai mult de o ora .
Gata,s-a trezit Cosmin ,s-a bucurat de zapada si din cauza zgomotului s-a trezit si Cristi.
Pupici

Mirela , Cosmin - 3 ani si 4 luni si Cristian -2 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze Cristian Andrei + poze intilnire burtici

Mergi la inceput