Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 5
Noki_Lara spune:
Pisci - eu ii fac baita zilnic, pentru ca dupa aia doarme tare bine si nu vreau sa risc sa nu fie asa.
De calcat eu nu i-am calcat niciodata hainutele. Dar nu zic ca eu sunt exemplu bun de dat...
Poze cu mami si Sarah
Varsta Sarah
Bic spune:
Fetelor, nu dai cu rosii, dar eu am scris un roman la ultima pagina de la mamici si vreau sa fiu bagata in seama, asa ca redau mai jos si aici mesajul meu. Nu va suparati pe mine !
quote:
Alexandrina, am avut si eu dilema asta cu socoteala. Cred ca se socoteste de la inceputul unui alaptat la inceputul urmatorului. Ca la contractii, am zis eu. De undes stii ca vrea sa manince? Poate vrea el atlceva si nu papa. Confuzia vine de la faptul ca tzitza ii linisteste orice alta jena ar avea. Deci daca ii bagi tzitzi in gura de cite ori plinge, e mai dificil sa afli ce are cu adevarat. Eu si acum o mai dau in bara citeodata.
Cristina si la noi tot pe la 4 dim. se anunta mucii, daca e sa vina. Of. of. Dar eu nu fac nimic, ca doarme si mi-e mila sa o trezesc.
Felicitari, Camelia!!!
Ina, cu dormitul: eu am incercat sa stabilesc un fel de rutina, astfel incit sa invete ca e vremea de somnic. La inceput ii faceam baie in fiecare seara, apoi masaj si gimnastica (of, n-am apucat sa-ti scanez paginile cu masaj, dar promit ca o fac zilele astea); imbracat de noapte, in saci de dormit, virit tzitzi. Toata procedura facuta doar in camera in care doarme, pe muzica de adormit copii (simofnica sau cintece de leagan) si cu doua lumini de noapte, nu cu alta lumina mare aprinsa. Acum s-a invatat si chiar daca nu-i fac baie adoarme cind o duc in camera respectiva. In plus la inceput cind inca mai plingea daca o puneam in patut/cosulet si plecam din camera, ii puneam suzeta si adormea asa. Acum a invatat sa-si suga pumnul si se linisteste singura. Mai nou sta si se converseaza cu jucariile dar apoi adoarme, mai ales daca nu intru la ea.
Ca reteta asta a mers sau ca a fost doar o intimplare si ea adormea oricum, nu mai stiu. Dar am citit eu undeva ca rutina le place.
Lavi02, si eu cred ca la virsta asta daca pling au ei ceva!
Gindacel, smecherel bb-u'. Nu voia el sa fie singur la 12, pai de ce???
Se mai poate face aceasta molifta si la mai multe zile? Ma intreb daca astia pe aici or sa vrea sa faca. Daca-i spun lui barbata-miu, parca vad ca pune coltzu'.
Ripley, si Sma a inceput de ceva vreme sa scoata niste sunete tare diferite si hazoase, dar nu cred eu ca-i asa evoluata ca Ana, dupa cite povestesti tu. De multe ori face ca o pisica in calduri de ma si sperii. Mi-a spus o prietena ca si a ei a facut la fel.
Bine-ai revenit, Mirela!!!
Noi am scapat de ceea ce credeam ca este diaree. Dupa cum au spus cei de la cabinet, a trecut sistemul digestiv printr-o schimbare. Acum kk arata diferit decit inainte si chiar ne-am si constipat un pic.
Gindacel, ce misto ca lui BB al vostru ii place masajul. La noi e clar ceva ce nu-i place dupa baie, ca ies niste chiraieli mari de tot de fiecare data cind o scoatem din baie si dureaza tot timpul masajului si imbracatului si nu se potoleste decit cind o alaptez.
Silvia_D, pe mine nu ma ajuta nimeni acum. A fost tata o luna la noi, dar de pe 19 sintem singuri. Si nu e greu.
Lordra, si eu procedez ca tine cu alaptatul si sint cu sufletul impacat. Cum altfel as putea fi cind asta e situatia ideala? Si f. comoda. Alaptez unde o apuca foamea. Ieri a luat-o ghiortaiala de mate cind eram in oras si m-am asezat pe o banca si i-am dat. Nu e prima oara.
Apropos, stiu ca suna aiurea, da' intreb si eu. Credeti ca in Romania se uita lumea ciudat daca alaptezi in public? As vrea sa vin prin mai-iunie si sper sa o mai alaptez si atunci si probabil ca voi hoinari. E vreo problema? Sau poti sa dai de obsedati care sa-ti arunce tot felul de vorbe???
Bravooo, Buluci! Ma bucur ca sinteti bine, ca zau am avut emotii cind am vazut ca nu mai apareai odata pe forum!
Hai mai, Ina, draga mea, of, nu mai suferi atit. Cum sa nu fii parinte bun??? Cred ca esti cea mai buna mama de pe lume! Zau.
Si parerea mea e ca la virsta asta daca plinge si nu se linisteste e bine sa o iei in brate. Dar fireste ca tu trebuie in primul rind sa faci ce crezi ca e mai bine pentru tine si copilul tau.
Pe cind o poza cu Rachelina-bebelina cu ochi deschisi sa o vad si eu in toata frumusetea ei???
Noki, saracuta Sarah. Da; bine ca ai scris asta acum ca pe noi ne asteapta bucuria luni si nu prea stiam la ce sa ma astept!
Aoleoo, fetelor, pina am terminat eu de scris mesajul, vad ca v-ati mutat. Sper ca nu ati inchis intre timp subiectul si sa pierd ditamai misiva pe-aici!
Mda, a fost frumos si mi-e dooor de burtica!
Smaranda, 03.11.2005
lavi02 spune:
Biculeeet bine ai trecut pe la noi! Eu zic ca si in Ro poti gasi locuri publice dar mai retrase unde sa alaptezi. Vii in Bucuresti? Ca pana atunci poate imi intru iar in forma pt organizat intalniri
Si Nati la fel. In cadita tace dar dupa aia chiraie pana o imbrac. Probabil ii e frig.
Pischi eu ii fac baita zilnic. Atat pt curatenie cat si pt rutina. Hainele nu i le calc si nici nu i-am calcat pana acuma. La fel ca Noki zic si eu, nu tre' sa te iei dupa mine.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Siminaf spune:
Multumesc mult de urari, Dordia si Catutza! Asta cu ocazia implinirii a doua luni de viata, nu? Ca la inceput nu intelegeam de ce "La multi ani"...
Pentru fetele cu laptele formula: lui Deiu eu i-am dat NAN (asta acum 5 ani) si a crescut baiatul mamii ca din apa: arata cu cel putin 2 luni mai mare decit virsta! Ce conteaza gustul, e bine ca are fier, ca macar sinteti sigure ca nu iese anemmic. Sa vezi aici gust ce are formula... iti vine sa mori, da' bebicii sint f. fericiti si multumiti! Si cresc, minca-i-ar mama...
Lordra, merge si cu Ben-Gay, ca e revulsiv si ajuta oarecum si ala. Dar tot mai bine cu un topic cu antiinflamator, ca sa scada inflamatia din tesuturile moi. Altfel, se lungeste prea mult... Si nu are treaba cu bebe, fiind local. Si nu uita de fasa elastica, eventual din aia de care se pune la sportivi, ca alea-s mai bune. Pentru ca miscarile in articulatii cind acestea-s "bulite" nu fac decit rau. Se rezolva cu repaus. Succes!
Si iata-ne ca am trecut la nivelul urmator: clubul scutecelor... Am plins cind s-a incheiat "odiseea", acum sint barbata, nu mai pling... decit putin, citeva lacramioare... cum trece timpul...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
Buluci spune:
Fetelor, imi permiteti sa-mi postez si eu povestea mai cu intirziere, caci deee, eu am incheiat lista de mamici din 2005!Nu e kiar frumoasa, dar are happy end!
Asa s-a nascut SIMON TAWFIQ!
Inca un vis implinit! Ce poate fi mai frumos sa aduci pe lume un prunc intr-o zi care deja avea o mare semnificatie pentru mine si tatal lui! 26 decembrie 2005 , aniversarea casatoriei noastre ,iar 25 dec ziua mea de nastere si a Mintuitorului Nostru ISUS HRISTOS!
In povestea aceasta insist mai mult pe momentele frumoase caci cele de cosmar nici nu vreau sa mi le amintesc, dar oricum am sa va spun frinturi!
Cumplit a fost pentru mine sa nasc in strainatate cu medici pe care partial ii intelegeam!Problema a fost ca discutau in limba lor, nu in rusa ca sa nu inteleg eu, si daca aveam vreo intrebare imi spuneau cu zimbetul pe buze: “ totul e ok”!
Pe 25 decembrie fusei cu soata la un party organizat de firma unde lucreaza, am mincat de am plesnit, numai bunatati: miel la rotisor cu orez, migadale si stafide , salate la greu, fructe, baklava! Simteam ca explodez! Ne –am intors acasa pe la 5 pm doar sa bem o cafea si apoi am plecat la un club sa jucam bowling( popice)!
Am stat acolo pina pe la 11, cind deja am sesizat ca am ceva contractii neregulate( 30 min, 35 min, 40 min).II spun sotului si ne hotarim sa mergem acasa, sa facem baie, sa mai epilam ce mai trebuie, sa pregetim bagajul, si sa tragem un pui de somn pina diminetata! De la 2 noaptea au inceput dureri relativ regulate , la 15 min! Altele la 20 min! M-am hotarit sa plec spre spital dupa un cutitas ceva mai ascutit de cum fusese pina atunci! Nici macar nu mi-am sunat doctorita, ma gindeam sa n-o trezesc din somn caci stiam ca voi naste dupa amiaza!Plec spre spital, o noapte sinistra, ploaie si un vint de lua masina pe sus!
Curios si hazliu, ajung la spital si nu mai aveam nimic, trecusera 30 min si eu nu mai aveam contractii.Sotul ridea de mine, si-mi zice: Hai , mami, ca ne intoarcem acasa sa ne pregatim de Anul NOU!
Trezesc o namila de doctorita care ma invita pe masa, ma controleaza, permite un deget. Spune sotului: Pina la prinz naste!
Ramin la spital, mi se face faimoasa clisma( care intradevar era necesara dupa cit mincasem in ziua de Craciun), ma cintareste( 78 kg), si apoi ma invita intr-un salon cu doua paturi! In patul alaturat dormea doctorita care deja ma controlase! Mi-a zis ca ar fi bines a trag un pui de somn ca cine stie cind voi mai dormi asa de linistita!
Binenteles ca nu ma lua somnul din cauza sforaitului ei!
La ora 11 pm soseste si doctorita mea. Al doilea control cu urlete, nu stiu ce aveam ca nu suportam nici macar un deget la control! Doctora ride de mine si-mi zice : Ce Dzeu fetita, daca un deget nu suporti, spune-mi cum ai sa nasti!???
Si eu imi puneam aceeasi intrebare!
Dilatatie 5-6 cm! super!!!!
Durerile erau inca floare la ureche, neregulate si nedureroase! Asta pina la ora 2!Dupa ora 2 pm se acutizasera durerile, la fiecare 5 minute, le suportam si pe astea!
Dar de la 3 incep urletele de salon pina la 4 , iar de la 4 la 5 urlete pe masa de nasteri!(Mama mia, doar intr-o fraza povestesc despre aceste crincene dureri! Ce simplu e sa povestesti!) Cumplit! Ceva ciudat se intimpla cu mine: Aveam o senzatie de usurare cind mina doctiritei era acolo( asta pe contractile cu impins) cind isi retragea mina , ma simteam total neajutorata!
In cele din urma se urca pe mine doua asistente, doctora la asteptare, iese minunea cu circulara de cordon de 4 ori. Au fost secunde de AGONIE caci doctora s-a speriat, au inceput sa exclame in limba lor, eu nu intelegeam nimic deci am crezut ca e mort! Nici nu-mi gaseam cuvintele in rusa sa intreb e mort sau nu! Cind descoloceau cordonul parka nu se mai sfirsea, era exact ca un sarpe pe gitul lui!
Dupa asta l-au pus imediat pe burta mea( o chestie nemaipomenita de comuniune intre mama si prunc, )cum m-a simtit a urlat! Da , a urlat, nu mieunat!
M-au linistit , ca totul e ok! Apgar 7-8, 3350g, 52 cm!
Elimin si placenta, si apoi incepe partea a doua si razbunarea: cusutul!Eu nu stiu cum se face, dar pe mine m-a durut cumplit, m-am rupt ingrozitor. Exact cum spunea Anda, simt cu mina cusatura pina la anus! Mi-au spus ca ma voi vindeca in aproximativ 10 zile, si asa e , in a 10 zi am reusit sa stau in fund!
Nu mai zic de capilare plesnite, dioptrii marite!
Le deranja pe faimoasele asistente si doctirite cind tipam si mi-au zis sa inchid gura cind tip! Prosata de mine a ascultat, si din cauza presiunii mi-au plesnit vasele de singe la ochi!
Oricum, nu voi mai naste printre straini, urmatoarea nastere va fi in Romania sau Australia!
Simon e un copil linistit, doarme toata ziua iar noaptea dansam!E un scump, e maimutica mea si m-am indragostit de el din prima clipa !
A avut mare sansa de supravietuire, in cazul meu trebuia 100% cezariana, dar Bunul Dumnezeu a avut mila de mine si de el ! Numele LUI FIE LAUDAT!
Asta e! Nu e usor sa devii mama dar e minunat! Cind imi vad maimutica in dormitor mi se umple fata de lumina si simt cum viata mea s-a schimbat inca din prima clipa cind am devenit MAMA!
Cristina Baku si Simon
lavi02 spune:
Cristina - Buluci felicitari!!!
De ce sunt chiar asa emotionante povestile de nastere: usoare, grele, cu sau fara peripetii ?!!!!
Bine ca ati scapat amandoi cu bine! Pacat ca nu ai reusit sa impingi cum trebuie, doar in partea de jos, in burto-fund si nu in cap! Desteptele alea mai bine iti explicau cum sa impingi in loc sa-ti faca tam-tam!
Totul e bine cand se termina cu bine. Un pupic pt Stefanel-mititel.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
dordia2000 spune:
Ne pregatim si noi de baitasi parca sa zic ca s-au mai umplut sanii mai mult decat aseara!! Doamne-ajuta!!! Sa speram ca se redreseaza problema.
Lavi02 eu zic ca e bine cum procedezi si deocamdata lasa galactogilul si incearca sa bei 2 beri /zi si mai mult ceai sa vezi daca da rezultate. Ti-am mai spus ca eu beau 2l de ceai /zi si 2 beri si tot am probleme dar...la mine au fost probleme de la inceput cu laptele!
Sper sa se redreseze problema la amandoua si sa alaptam cel putim pana la 5-6 luni!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
dordia2000 spune:
Dienuta, pe unde umbli? Ne-ai parasit? Mai da si tu un semn de viata!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian
14.11.2005
proadelina spune:
Buna seara fetelor si La Multzi Ani! De azi am fericita ocazie sa posed internet la domiciliu, ocazie cu care am intrat sa va salut. Avem vesti: avem un baietzel pe nume ALBERT ALEXANDRU, nascut pe 16 nov. la ora 0:30, la Hateg, cu dr. Schmidt Zoltan, nascut natural cu epidurala, scor agpar 9, 3900 g si 55 cm. Acum insa avem 5,5 kg... suntem niste grasani... De acum sper sa mai tinem legatura!
Adelina si Albert