Fumatul si sarcina (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_id spune:

am venit si eu langa voi.nu de alta dar m-am saturat de toti care imi spun "cum, tot mai fumezi chiar daca esti insarcinata?"da, fumez si imi place.nimic nu se compara cu tigarea de dimineata acompaniata de cateva de guri de cafea.e adevarat ca incerc sa fumez mai putin, sa beau mai putina cafea si sa mananc mai sanatos dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem un capat de tara din cauza celor care fumeaza.eu cred ca fumatoarele sunt cele mai constiente de riscurile la care se expun fumand, asa ca nimeni nu ar trebui sa ne dea atatea sfaturi si sa ne ia de .....naive.nu sfatuiesc pe nimeni sa se apuce de fumat numai ca m-am saturat sa tot fiu blamata pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Bravo ana_id nu pentru ca fumezi ci pentru atitudine .
ianioana nu te intreb cum le faci fata ca ma gandesc ca pt. fiecare exista cate o atitudine. Eu de exemplu am patit-o cu verisoara mea care daca a vazut ca nu ma convinge sa ma las de fumat s-a suparat pe mine si nu-mi mai vorbeste. Dar s-a suparat de=adevaratelea si este sigura ca o sa si suport consecintele fumatului meu iar ea va fi langa mina sa-mi zica "Ti-am spus eu ca asa o sa patesti". Sigur asta este o atitudine extrema dar ea asa a considerat ca trebuie sa faca.

[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

vreau sa incep cu inaioana....ai dreptate ca nici eu nu am mai scris ...ca da ce sa mai si vorbim...dar trebuia sa spun undeva ca nu mai fumez decat 12-13 tigari pe zi si daca nu aici unde nu ma cearta nimeni atunci unde???

[redCARMINUTZA chiar ma gandeam ce mai faci cu tigarile.....nu de alta dar am vazut o poza si am ras de m-am prapadit...era ALIA cu burtica si CARMINA......CU TIGARA!
DOLCEBABY te rog sa ma ierti!si asa e ...tu nu esti fumatoare cu tigarile tale cu tot!cred ca eu am fumat 5 pana te trezesti tu!doar daca nu te trezesti la 5!...si am baut si cafea!pe stomacul gol evident!
ALIA[/red] am auzit din astea ca la o anumita varsta a sarcinii nu mai pot fuma!


RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

ralucutza, nu am priceput ce ai vrut sa-mi zici .Deee, neuronul ...cedeaza Eu nu am ajuns la varsta aia a sarcinii in care sa nu mai pot baga
Pt sotiorul tau.mai ales ca ai vrut sa tai din radacina raul , adica sa te lasi , dar sa puna si el osul la treaba .
sunt mamici care instictual cum aud ca sunt insarcinate se lasa de fumat , eventual au greturi .Eii, eu nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

ALIASTAI CA NU MAI INTELEG NIMIC DE CUM MI-O IESIT MESAJUL ALA!he he he!iti spuneam ca eu cunosc o femeie care la 8 luni nu a mai putut fuma din cauza ca sarcina era mare si nu mai putea respira!"apai" sa si mai fumeze!dupa nastere s-a apucat repede repede din nou!

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

RALUCUTZA chiar la 5 ma trezesc SIC !!!!

din cauza insomniei !!!

te pup si curaj ca mai avem putin....

dolcebaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

DOLCEBABY MA GANDEAM EU!IDEEA E CA TU FUMEZI PREA PUTIN IN COMPARATIE CU MINE!ADICA EU FUMEZ CAND FAC OCHI CAT FUMEZI TU TOATA ZIUA!

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

incerc ceva asa ca am gasit exact locul unde sa imi fac de cap!

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Poate nu o sa va placa ce o sa scriu, voi fi foarte sincera si nu va voi menaja in nici una din afirmatiile urmatoare. Am fost fumatoare, fumam 2 pachete pe zi, uneori chiar 3. din a 3-a saptamana de sarcina m-am lasat! nu pentru ca nu mai puteam, nu pt ca aveam greturi (nu am avut asa ceva), nu pentru ca mi-a zis mama sau tata saui doctorul ci pentru ca purtam in pantece un COPIL! pentru care eram responsabila. mi se pare cea mai grava forma de egoism sa ii reduci propriului tau copil oxigenul si sansa la o viata lipsita de boli! ati citit vreun pik cat taie o tigara din oxigenul care ajunge la copil? ati citit cati copii se nasc cu deficiente pulmonare si greutate scazuta din mame fumatoare? sau cati copii racesc mai usor sau au probleme cu plamanii in decursul vietii? v-ati gandit vreo clipa ca in momentul in care ati hotarat sa fiti mame trebuie sa faceti sacrificii ? si primul ar fi sa nu periclitati sanatatea micutului sau micutei?
spre rusinea mea m-m reapukat de fumat acum cateva luni, baiatul meu are deja 1 an si 9 luni. dar macar am avut puterea sa nu pun gura pe tigara 9 luni cat am fost gravida, 7 cat am alaptat si inca vreo cateva. si ma felicit, am un copil sanatos, nu mi-a racit niciodata decat foarte foarte usor o singura data.
lasati poftele de tigari, luptati si aruncati tigarile la gunoi. deschideti ochii si nasteti copii sanatosi!!!
nu mai va zic nimik altceva pt ca poate nu are rost si pt ca poate pt voi nici nu conteaza decat placerea personala.
eu va doresc mult bine si copii sanatosi si frumosi.

Anka T.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Artemis subscriu si eu din plin la cele scrise de tine. Desi eu n-as fi avut taria sa fiu asa de moralista si dura, dar cred ca ai perfecta dreptate, citeodata duritatea poate fi necesara, poate trezi la realitate. Din pacate insa, stiu si eu, ca fosta fumatoare, cit de neplacut e efectul predicilor care ti se tin, te face adesea sa actionezi contrar..."ce naiba, fac ce vreau, nu?"...desi aici nu mai e vorba de tine, vointa ta afecteaza semnificativ sanatatea unei fiinte fragile si fara aparare care ar trebui sa conteze mai mult decit pofta de tzigara...
Experienta meapersonala, cu care ma laud...Eram foarte mare fumatoare, niciodata nu fumam mai putin de 20-30 de tigari pe zi, din cele ultra lights, e adevarat, dar totusi.... In zilele "bune", in weekend, la intilnirile cu prieteni prelungite pina noaptea tirziu, ajungeam adesea si la 2, 3 pachete/24 de ore. Greu, greu de tot trecea o ora fara sa aprind o tigara, daca eram constrinsa sa nu aprind, ma enervam teribil, ce mai, fumatul era una dintre placerile esentiale ale vietii mele! Ei bine, copilul meu a venit pe neasteptate, neplanificat, dar in momentul cind am citit testul de sarcina, gata cu tzigarile! Surprinzator, a fost o decizie atit de usoara, atit de fireasca... Nici vorba de sevraj nicotinic, nici vorba de cea mai slaba nevoie de a fuma din clipa aceea incolo...Misterios de-a dreptul, si asta cred ca dovedeste cit de mult conteaza componenta mentala atunci cind ne lasam de fumat. Nici n-ar trebui sa fie o decizie, ci o pornire naturala. Dar nu vreau sa judec, fiecare faca asa cum crede de cuviinta, am si eu prietene care au fumat pina la sfirsitul sarcinii, se pare deci ca unora le e aproape imposibil sa se lase...
Totusi va doresc multa vointa tuturor, sau si mai bine, o transformare brusca, "peste noapte", asa cum am avut eu.
Eloise12+

Mergi la inceput