Lipsa apetitului la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de alina1975

Buna seara.
As dori sa stiu daca a folosit cineva medicamentul Biocin pentru stimularea poftei de mancare intrucat fetita mea Andreea are 2 ani si nu mananca decat daca o hranesc eu cu lingurita si chiar si asa masa dureaza 1 ora de fiecare data. Are 10.8 kg si 85 cm.

AlinaP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criscodrin spune:

Alina1975,am folosit cu succes biocin la baietelul meu de 2 ani si 3 luni,5 ml de 3 ori pe zi.Am fost f incantata de rezultate,dupa doar 2 zile manca cu pofta.Sanatate puiutilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina1975 spune:

quote:
Originally posted by criscodrin

Alina1975,am folosit cu succes biocin la baietelul meu de 2 ani si 3 luni,5 ml de 3 ori pe zi.Am fost f incantata de rezultate,dupa doar 2 zile manca cu pofta.Sanatate puiutilor

Am inteles cum se administraza insa cum i-l dau inainte sau dupa masa ?
Si apropos, l-am comandat pe net si mi-a fost adus in farmacie la mine in oras insa nu avea prospect inauntru ci doar intructiuni pe cutie.

Mergi la inceput

Autor: Dorsilia
Subiect: Peritol la sugari ati dat?
Trimis la: 09/05/2007 21:11:33

fetitei mele de aproape 5 luni i-au fost prescrisi 2 ml de peritol seara....dar cand m-am uitat la lista de reactii adverse care mai de care mai nasoale m-am speriat. Ati administrat bebelusilor Peritol?
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: speed
Raspuns la: 09/05/2007 21:18:42
pentru ce i-a fost prescris peritolul?
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Dorsilia
Raspuns la: 09/05/2007 21:20:46
pt ca nu are pofta de mancare, de fapt pe reteta scrie inapetenta cronica

editez: de cand s-a nascut a avut probleme cu pofta de mancare, adica lipsa ei, cu toleranta laptelui, cu acceptarea, mananca in salturi, adica pana acum 3-4 zile manca binisor (dupa ce inainte ne-am mai luptat si dupa vaccinul de 2 luni cu alta inapetenta. dar atunci avea si infectie urinara. papa prost, rar si putin, cu urlete la propriu fiecare biberon) si ma mai linistisem ca ajunsese chiar la 800-850 ml pe zi, ceea ce a fost o imensa realizare la noi (descoperisem laptele HN ca fiind tolerat), chiar o singura zi de culme a victoriei cu un 900 ml. Dupa care maraieli, urlete, plansete, refuza biberonul, nu mai vrea nici laptele asta, sta si 9 ore fara sa ceara lapte si daca ii ofer refuza plangand.

Autor: speed
Raspuns la: 09/05/2007 21:30:42
eu nu i-am dat dar am observat ca in romania se prescrie destul de des.sincer eu nu i-as da dar nici nu m-as incumeta sa sfatuiesc pe cineva sa treaca peste prescriptia medicului.
ma gindesc totusi ca "inapetenta asta cronica" ar trebui sa aiba o cauza?? si mai degraba tratata cauza decit simptomele? ce virsta are bebelusul tau? cum se manifesta inapetenta?

dorsilia,acum am vazut editul tau,m-am lamurit . nu stiu ce sa zic,i s-au facut analize? poate are intoleranta la lactoza sau mai stiu eu ce?

Autor: madau
Raspuns la: 09/05/2007 21:33:30
Ptr lipsa poftei de mancare stiu ca se recomanda Peritolul, mie pediatra mi-a recomandat sa-i dau cand a fost racita si i-a curs nasucul rau, am inteles ca scade cantitatea de secretii fiind foarte indicat si in rinite, si i-am mai dat dupa fiecare vaccin, ca sa doarma. Deci cred ca e ok sa-i dai

Autor: Roxana Claudia
Raspuns la: 09/05/2007 22:01:05
Mi-a fost prescris Peritol pt ca al meu copil avea un somn f agitat coroborat cu lipsa poftei de mancare, in perioada de eruptie dentare. I-am dat doar 2 zile. Simteam ca imi sedez copilul. E doar o simpla parere. Fiecare mamica simte ce e bun sau rau pt bebele ei.

Autor: leokris
Raspuns la: 09/05/2007 22:10:54
baietelul meu are 1.8 luni are pielea foarte uscata si din cauza asta se scarpina mult am fost cu el la un dermatolog si medicul ne-a prescris Peritol o lingurita seara in prospect scrie ca nu se administreaza copiilor sub doi ani nici eu nu stiu ce sa fac sa il dau sau nu?

Autor: annaa
Raspuns la: 09/05/2007 22:42:00
Si eu am folosit peritol 1 sapt, si inafara de somn -pe care oricum il avea,-nu s-a vazut nici o inbunatatire la mancare.
Eu am inceput diversificarea cu sucuri pe la 4.5 luni si tot atunci i-am dat si boninsan , plus suculetul de dimineta, si problema s-a rezovat oarecum, acum la 9 luni imi accepta orice aliment, dar catitatea e destul de mica.
Cred ca sucul -porocala+mar, au ajutat foarte mult si acum la 9 luni a ajuns la 8.5kg(nascuta cu 3,1kg)

Autor: Steluta
Raspuns la: 09/05/2007 22:46:21
Si fetitei mele (10 luni) i-a recomandat dr Peritol 2 ml seara timp de 14 zile. A avut o perioada in care nu a luat in greutate. Cand am citit prospectul si am vazut contraindicatia pt copii sub 2 ani, am ezitat si am intrebat dr din nou, dar mi-a spus sa-i dau linistita ca doza e mica. Numai ca nu am remarcat o pofta de mancare mai mare la ea . Totusi a luat usor in greutate. Insa nu a avut nicio reactie ciudata, gen Catalin al Roxanei.

Autor: chris80
Raspuns la: 09/05/2007 22:51:47
eu eram capra batrana cand mi-a prescris dermatologul peritol, dar vreau sa va zic ca adormeam in picioare, si cu atat mai mult la cate un curs sau seminar. dar eram fata educata, mergeam inainte la profesor sau la seminarist si imi ceream scuze anticipat pe toata durata tratamentului.

nu stiu cum e cu bebeii, dar am constatat si eu ca se recomanda des.

Autor: ocebine
Raspuns la: 09/05/2007 23:20:35
Cum se manifesta aceasta "inapetenta"? De obicei sugarii au un mecanism inter care le dicteaza cit si cind sa manince...unii sint mai mincaciosi, altii lenesi la supt, altii vor mese mici de tot dar mai dese...citi sugari, atitea feluri de a minca. Eu cred ca trebuie sa te iei dupa cit cistiga in greutate (daca e in grafic) si daca e un bebe vesel si multumit.

Chestia cu pofta de mincare este un efect secundar , cica al Peritolul...nici de cum un tratament pentru "inapetenta". Eu cred ca din lene se pune acest diagnostic.

Eu una nu mi-as seda copilul aiurea pina nu fac mai multe investigatii...sigur e mai usor, dar este cea mai buna metoda?

PS..pentre bebe care are mincarimi...da, este indicat in probleme dermatologice, dar eu as face investigatii mai amanuntite cu privire la alergii pina sa dau Peritol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

NU clar NU! E o prostie, pt lipsa poftei de mancare incearca Liv 52 sirop, Bio-Cin, Polyvital sau Bonnisan ca e mai micuta, vad. Nu medicamente care au ca efect secundar cresterea poftei de mancare. Am facut si eu prostia sa-i dau de 2 ori si mi-a dormit mai mult si a mancat mai putin. Doctorii romani care prescriu Peritol pt pofta de mancare sunt niste dobitoci si ar trebui sanctionati, cumva.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Initial creeata de Candy

De cateva zile, baietelul meu (2 ani si 4 luni)nu mananca aproape nimic, nici macar ceea ce stiu ca-i place.
Acum cateva zile a avut rosu in gat si medicul i-a prescris pe langa Nurofen si un antibiotic (Ospamox), i-am dat vreo 3 zile. Acum e ok, doar ca nu mananca, poate fi un efect al antibioticului?

Aveti idee ce remedii (eventual naturiste) i-as putea da ptr stimularea poftei de mancare?

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Hop si eu cu pasaricile mele......
Oua de prepelita ai incercat?
Eu le recomand de cate ori pot si de cate ori este nevoie.
Am o cunostinta care a folosit outele de prepelita pentru pofta de mancare. Au dat rezultate.

Poti sa i le dai cruzi in cerealele de dimineata (sau cand i le dai tu)

O zi bunuta.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De cand cu aviara mai foloseste cineva oua crude?

Si cu puiul meu de 1 an si 8 luni am mari probleme cu lipsa poftei de mancare. I-am facut analize si e ok, n-are viermi, n-are infectie urinara...dar nici pofta de mancare. Pikovit-ul il ia cuplacere, dar fara vre-un succes. Liv-52 am terminat o sticla...Acum ne-am reprofilat pe laptisor de matca -o jumatate de fiola/zi. Va anunt daca am avut succes. Pana atunci mai cumpara mama un tub de vopsea sa-si acopere firele albe

Mergi la inceput

Initial creeata de marichiri

Nu stiu ce sa ma mai fac.De ceva vreme (vreo 4 zile) Ana mea nu mai vrea sa pape.Ii cant, o momesc cu bibe, ne mozolim ca purcicile...nimic.Nu vrea sa manance si pace.Azi nu prea a vrut nici fructele de dimineata.Aseara iaurtelul (favoritul ei) a fost si el cam ignorat.Nu pot sa zic ca nu mananaca nimic-nimic dar inainte manca chiar bine.Azi la pranz am fost nevoita sa-i dau lapte(doar lapte a vrut) cu cereale.
Va rog povestiti-mi din aventurile voastre "culinare", tactici, cantecele, ceva numai sa o fac sa pape.Pot sa dau vina si pe caldura asta care ne-a topit dar chiar asa sa se manifeste ea la caldura.Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Sanatate multa la toata lumea!
uitam sa va spun ca Ana are 10 luni

marichiriac

Mergi la inceput

Initial creeata de hevia

fata mea in varsta de 1 an refuza mancarea.lapte cu cereale este tot ce accepta.ce ma sfatuiti?
mersik

[url=http://www.youngnutrition.net]www.youngnutrition.net/member/tickers/61662/ticker4.png" border="0">[/url]

Mergi la inceput