Lipsa apetitului la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: babyyy
Subiect: Liv 52?
Trimis la: 04/10/2007 09:34:11

Intrebare pt mamicile care au dat copiilor LIV52 ptr pofta de mancare.De la ce varsta se administreaza si cati ml?
Baietelul meu are 11 luni si 1 saptam si am incercat toate picaturile minune pt pofta de mancare dar degeaba.Vreau sa incerc si LIV52.
Dr lui pediatru nu este de acord cu astfel de stimulente asa ca nu imi va da nici un raspuns.
Va multumesc

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: roxanaz
Raspuns la: 04/10/2007 09:53:26
Carmen, fara suparare, dar daca doctorul nu e de acord cu stimulentele astea de ce i le dai lui Sebastian? oare nu are un motiv sa faca asta? cat de prost mananca?

Roxana

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: LoraG76
Raspuns la: 04/10/2007 10:14:11
Chiar, de ce vrei sa-i dai fara recomandarea medicului? Poate chiar nu are nevoie...are greutatea normala? Fiicei mele i-a prescris medicul LIV 52, dar a zis ca are cu 1 kg mai putin decat normal la varsta ei si are 3 ani. Si a zis ca si pentru ca e ca o protectie pentru ficat, pentru ca i-a dat un tratament de imunizare cu bronho-vaxon si ketoff.

Raspuns la: 04/10/2007 11:07:24
lapte vrea,,, 400 ml in 24 h
mancare solida? pai 2-3lingurite fructe,,,2-3 iaurt,,, 2-3 ciorba sau altceva,,, mananca f putin.
i-am dat peritol in perioada cu dintii cand nu dormea noaptea,,nici atunci macar nu manca.
Singurele vitamine care ni le-a dat pt pofta de mancare au fost Infant formula(asta pt ca am insistat eu) dar degeaba
Noi mergem la dna dr.Voinescu.
la 5 luni avea 9kg acum la 11 luni are 9,700.
Dr a zis ca arata bine copilul dar asa de putin sa ia in greutate in 4 luni?
Este mult mai slab ca inainte dar probabil si pt ca a crescut in inaltime.
Are zile bune in care papa jumatate de castronel de ciorba,,, iaurtul tot,,, dar se intampla 1 data/luna,,, deci se poate!
El a refuzat orice aliment de cand l-am dat pe diversificare,de la 5 luni si tot de atunci nu mai ia bine in greutate.
Ceai nu vrea(decat vara cand a fost cald) sucuri de fructe nu...
Inainte aveam probleme cu laptele, nu il vroia, acum vrea numai lapte.
Este inncercanat ma gandesc la giardia.
Ii voi duce scaunul la analize.
Dar tot dr Voinescu mi-a zis ca nu ii va da nici un fel de tratament pt giardia( in cazul in care are) pana nu face 1 an.
Mi-a spus ca a vazut cu ochii ei copil "nenorocit" din cauza tratam pt giardia,i-a ars intestinele si parintii au fost nevoiti sa se mute in buc sa trateze copilul la o clinica particulara.Asa ca nu ii va da tratam pt giardia.
Si incerc si eu tot felul de vitamine..
Am innebunit iar el a prins ura pe lingurita.nici nu vrea sa o vada.
multa sanatate

Raspuns la: 04/10/2007 11:17:23
si inca ceva,,stiu ca nu are legatura cu sub postat,,dar,, am intrebat de broncho-vaxom sa ii dam pt imunizare.mi-a spus ca nu poate sa ii dea pt ca sunt capsule si nu le poate inghiti iar dc ii dau doar praful nu are nici un efect din cauza acidului gastric si il indopam degeaba.
In schimb eu am citit pe forum ca multe mamici au administrat asa ceva copiilor de diferite varste.
pupici

Autor: LoraG76
Raspuns la: 04/10/2007 11:32:34
Eu bronho-vaxonul i-l desfac si-i pun praful in lapte sau suc. Nu stiu, insa, de la ce varsta se administreaza, eu doar acum am inceput sa-i dau, ca merge la gradinita.

Autor: bb ralukutza
Raspuns la: 04/10/2007 13:34:08
eu zic asa:

9.700 e o greutate excelenta pt varsta lui. important este ca a luat in greutate, cat de putin...e bine ca nu a slabit.
alexia mea, avea la 1 an (adica acum o luna) 9.080 kg, si arata excelent. la fel mi-a zis si medicul ei (dr stanciu). nu m-am gandit niciodata sa-i dau ceva pt pofta de mancare. e f mofturoasa si ea. bea in jur de 500ml lapte pe zi, fructe papa binisor, legume mai deloc...iaurt nu....ou nu....deci e o super-mofturoasa! nici ceai sim suc de fructe nu mai vrea de cateva luni. doar apa. dar e extrem de vioaie, zapacita si plina de viata! asta e cel mai important!

despre tratament pt giardia, nu stiu ce sa zic....

pt imunitate, pt copii mici, exista o mie si una de variante de siropuri. nu stiu de ce nu ti-a dat. eu ii dau imuno baby. 5ml/zi.

Autor: ellinia
Raspuns la: 04/10/2007 13:52:34
Eu am luat Liv52 pentru ficat, dupa ce am avut hepatita. Chiar nu stiam ca e bun pentru pofta de mancare. Oricum, mi se pare mititel pentru atatea siropuri si pastile pentru pofta de mancare. Nu-i place suculetul de portocale? Sau poate nu vrei sa-i dai deocamdata. Mai degraba il scoti mult afara ca sa i se faca pofta de mancare, mai ales ca acum aerul e mai rece. Nici copilul meu nu prea mananca, insa ii dau catina cu miere de albine, facuta in casa si are rezultate, ca e deja a doua transa. Asta-vara, cand era foarte cald, nu vroia decat sa bea lapte si are 2 ani jumate. M-am isterizat eu vreo luna ca nu vrea sa manance si tot degeaba. De abia acum, de vreo luna a inceput sa manance mai bine. Fiecare copil are ritmul lui si nevoile lui. Eu nu i-as da atatea "picaturi minune" pentru pofta de mancare.

Autor: sirimie
Raspuns la: 04/10/2007 13:56:03
Al meu a facut 9 kg dupa un an...

Eu te sfatuiesc sa ii dai vitamine sau imuno stimulatoare, mai ales fara indicatia doctorului. Pot sa ii faca mult rau, sa stii.

------------------------------------------------------------------------------

Raspuns la: 04/10/2007 15:50:00
multumesc tuturor pt sfaturi,cred ca o voi lasa mai moale cu vitaminele,,, dar eu cu sig voi ajunge la balamuc din cauza sclifoselii lui...

multa sanatate puilor vostri

Autor: Andries
Raspuns la: 04/10/2007 16:12:04
Liv52 este un hepatoprotector care se da la adulti, eu iau asa ceva dar nu-mi mareste pofta de mancare. Sincer nu cred ca are sens sa il dai copilului.

La varsta de 1 an copilul meu a facut greva foamei o luna, nu manca decat branza de vaci cu biscuiti si banana, de 3 ori pe zi si atat. L-am lasat in pace, i-au trecut mofturile doar dupa ce l-am dus la tara vreo doua saptamani.

Cred ca o tehnica buna este sa ii stabilesti niste ore de masa, ii dai si mananca bine, nu vrea .. nu insisti, astepti pana la masa urmatoare.

Incearca mai multe feluri de mancare pentru el, nu numai ciorba si iaurt, poti incerca peste slab sau chiftele de vitel, oua de prepelita, ficatel innabusit in unt, piure de legume (cartofii le plac de obicei)... variaza cat de mult si pune-l la masa cu voi chiar daca el nu vrea mancare, il tii in scaunel langa voi cat mancati, incet incet o sa vrea si el din farfuria voastra.

Andries

Autor: Andries
Raspuns la: 04/10/2007 16:16:38

Fa-i mancarea bucatele in farfurie si lasa-l sa manance cu mana, de exemplu babana taie-o bucatele mici si lasa-l pe el sa o ia din farfurie cu mana chiar daca se mozoleste. La fel cu chifteaua.

Daca ai niste castroane ale lui in care ii dadeai mancare, renunta la ele, da-i in farfurii obisnuite sau in niste farfurii pe care nu le-a mai vazut. Al meu plangea de nervi numai cand vedea un anume castron. Da-i cu lingurita obisnuita, pune mai multe lingurite pemasa si lasa-l sa se joace cu ele in timp ce incerci sa ii dai. Daca ai o anume lingurita pentru el... renunta la ea.

Andries

Raspuns la: 04/10/2007 17:37:19
Andries mersi pt sfaturi dar tot ce mi-ai scris tu am pus in practica,,, azi spre ex i-am facut chiftelute a mankt jumate,,ii fac:ciorba,,spaghete,,, stevie cu carne,,, mamaliga cu smanata si branza,,,piure de cartofi,,, ii combin si cu cate un galbenus,,, i-am dat ficatei fierti in lapte dar si inabusiti,,ufff si lista continua,,, deci nu il tin numai pe ciorba si iaurt,,gris cu lapte,,,etc
Am schimbat linguritele , locul de luat masa,,castronelele,, i-am dat in fata farfuria cu bucatele(diverse) le ia si le sfarama in mana,,, le arunca,,,se amuza cum i se "lipesc" mainile de la mancare,,, e innebunit cand vede mankrea deschide gura pana la 3-4lingurite pe urma da din cap ca nu...
de obicei ii gatesc lui separat dar cu sare,ulei de masline,,, i-o fac gustoasa,,, incerc si il pun cu noi la masa ii dau din farfuria noastra aceeasi poveste: primii dumicati pe urma pauza!
Are 2 mese de lapte-formula(dimin &seara la culcare) prima masa e de fructe a2a :mancare gatita a3a-seara- iaurt ,branza,,lapte cu gris,,,macaroane cu branza,,,, cele 3 mese au interval mare de ore intre ele,,, dc nu vrea nu ii dau completare lapte doar ca sa i se faca foame pt urmatoarea.Il mai pacalesc si ii bag cand are gura deschisa si ghici ce face?baga mana si scoate tot afara sau o scuipa!Ce sa-i mai fac?Am tampit!
Am recurs la :peritol,infant formula,,immuno baby, pikovit(parc) , polivital, bonisan,,
pana la 2 luni era ff mancacios,,, la 2 luni a facut pneumonie,,10 zile internat in spital,,, l-am scos cu scaune multe,,, diaree,,practic laptele era nedigerat,,papa lapte si imediat scaunul!
De atunci ne chinuim cu el,, de atunci i-a pierit pofta de mancare:(((((

Va doresc sanatate si copii papaciosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Buna fetele,

Azi am fost la controlul de 11 luni, fii-mea are 73 cm si 7390g (s-a nascut cu 3700). Dra mi-a propus un tratament pt cresterea poftei de mancare. E drept ca mi s-a parut mai mult ca experimenteaza ... sau poate a fost doar impresia mea.
Mi-a dat 10 zile Tonotil-N si Milgamma (asta se pare ca este vitamina B). Urmatoarele 10 zile Carnil. Nu prea stiu ce sa fac, daca sa ii dau sau nu. Sotul si mama zic sa o las in pace, daca asta ii e felul, sa nu ii stric organismul.
Ea mananca f diversificat, dar nu mult cantitativ. Plus ca este un copil extrem de energic si nu sta o clipa.
A mai urmat cineva un tratament in genul acesta?

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

TONOTIL-N pentru pofta de macare? Sigur ti a zis ca i pt pofta de mancare? Eu stiam ca e pt cu totul altceva, ma insel eu oare..? E adevarat ca are cam putin pt varsta ei, dar si fiica mea avea la un an 7500 g si acum la 8 ani are 26 kg, deci normal, desi si acum manaca f putin.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Initial creeata de iriss27

Buna fetele,

Azi am fost la controlul de 11 luni, fii-mea are 73 cm si 7390g (s-a nascut cu 3700). Dra mi-a propus un tratament pt cresterea poftei de mancare. E drept ca mi s-a parut mai mult ca experimenteaza ... sau poate a fost doar impresia mea.
Mi-a dat 10 zile Tonotil-N si Milgamma (asta se pare ca este vitamina B). Urmatoarele 10 zile Carnil. Nu prea stiu ce sa fac, daca sa ii dau sau nu. Sotul si mama zic sa o las in pace, daca asta ii e felul, sa nu ii stric organismul.
Ea mananca f diversificat, dar nu mult cantitativ. Plus ca este un copil extrem de energic si nu sta o clipa.
A mai urmat cineva un tratament in genul acesta?

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008

Mergi la inceput

Autor: marichiri
Subiect: cum sa fac?
Trimis la: 13/02/2008 15:03:30

Nu stiu ce sa ma fac cu Ana mea.Are un an si 5 luni si de ceva vreme(mai bine de o luna) e in greva foamei.Am incercat cu jucariile, papa si mami cu fata, papa si cana cu fata, nimic.Nu vrea si pace.Papa laptele de dimi, gustare nici gand, la pranz o data la trei zile si atunci piure de legume sau mamaliguta cu smantana (in nici un caz ciorbita sau supita), spre seara o vrajesc cu un iaurtel cu banana (mic si rareori papa tot)iar inainte de culcare papa laptele.A! si am uitat de sucul de fructe in care-i pun si o lingurita cu miere.Nu ar refuza biscuitii sau pufuletii dar evit sa-i dau sperand ca o sa i se faca foame si ei odata.Dintisori nu avem decat 2 si vreo 4 pe cale sa rasara.Poate fi si asta un motiv de "greva foamei" dar...
Ati trecut prin asa ceva?
Cum ati depasit faza?
Multumesc pentru ca existati

Autor: vrajitoarea
Raspuns la: 13/02/2008 16:14:06
al meu are un an si patru luni si abia acum sapte dinti din care ultimii doi au iesit deodata.nici el nu a vrut sa manance atunci cand il dooare tare,depinde in ce stadiu e dintele dupa ce plesneste gingia nu il mai doare asa rau si o sa manance.da-i si biscuiti sau pufuleti ,de cat nimic sunt buni si aia si paine goala.al meu tare se chinuie cu dintii si cu mancatul,e f marait atunci.succces.

Autor: mcm
Raspuns la: 13/02/2008 16:25:21
Vre-o 4...sunt motiv foarte serios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Autor: marichiri
Subiect: cum sa fac?
Trimis la: 13/02/2008 15:03:30

Nu stiu ce sa ma fac cu Ana mea.Are un an si 5 luni si de ceva vreme(mai bine de o luna) e in greva foamei.Am incercat cu jucariile, papa si mami cu fata, papa si cana cu fata, nimic.Nu vrea si pace.Papa laptele de dimi, gustare nici gand, la pranz o data la trei zile si atunci piure de legume sau mamaliguta cu smantana (in nici un caz ciorbita sau supita), spre seara o vrajesc cu un iaurtel cu banana (mic si rareori papa tot)iar inainte de culcare papa laptele.A! si am uitat de sucul de fructe in care-i pun si o lingurita cu miere.Nu ar refuza biscuitii sau pufuletii dar evit sa-i dau sperand ca o sa i se faca foame si ei odata.Dintisori nu avem decat 2 si vreo 4 pe cale sa rasara.Poate fi si asta un motiv de "greva foamei" dar...
Ati trecut prin asa ceva?
Cum ati depasit faza?
Multumesc pentru ca existati

Al meu a inceput sa manince bine de tot dupa ce l-am pus in bucatarie cu noi la masa ( fara nici o jucarie, tv samd ) si de cind ii dau mincarea noastra din oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lascu spune:

Buna fetelor !exact cu aceasi problema ma confrunt si eu.Avem perioade cind mincam foarte bine si perioade cind nu vrem laptele sau mincarea la lingurita.Baietelul meu are 7luni(implinite azi),73cm si 8kg.Ieri cind am fost la control cu el mi s-a spus ca trebuia sa aiba 8.300kg(nascut cu 3.800kg)normal ca am inceput sa ma stresez ca nu are greutatea care trebuie si pentru ca totul sa fie bine am inceput sa facem figuri la masa.Intii nu am mai vrut biberonul ca lapte apoi mincarea la lingurita si de doua zile o tinem tot asa.Simt ca imi pierd rabdarea si am impresia ca sint singura mamica care trece prin etapa asta.Toata lumea zice sa il las in pace dar nu pot am impresia ca slabeste si ca nu vom ajunge la greutatea care trebuie luna viitoare.Dati-mi niste idei care sa ma ajute sa il fac pe micul meu pui sa manince .Multumesc anticipat

Mergi la inceput