Lipsa apetitului la diverse varste
Raspunsuri - Pagina 5
madau spune:
refuzul mancarii solide
dia_b
Dragi mamici
Am o problema cu unul din bbii mei. Refuza total mancarea solida. Cand vede lingurita strange din buze si o inpinge cu mana. Daca reusesc sa-i introduc putina mancare isi face greata si o da afara. Tot ce vine pe tetina e foarte bun in schimb. Bea suc de mere si morcov dar marul ras il refuza (l-am si pasat, copt, amestecat cu cereale si cu sirop de zahar). La fel si cu supa pe care o bea cu placere dar pireul e refuzat.
Precizez ca are 6 luni si fratiorul geaman mananca tot ce-i dau.
Daca aveti vre-o idee ce mai pot face va rog sa-mi raspundeti.
Va multumesc: Dia, Adi si Cata
jone
ai ncercat ca ce ii pui in biberon sa ii dai cu lingurita.ca sa se prinda copilul ca e acelasi lucru ca gust numai ca vine din alta sursa.
dar inainte de ai arata lingurita, baga degetu in mancare si dai pe buze ca sa simta gustul inainte si apoi dai cu lingurita.
fata mea cand refuza ceva si eu stiu e sigur ii place ii dau pe buze ca sa simta ca e ceva bun.si apoi ii dau cu lingurita.
jo si alexandra
dia_b
Multumesc pentru sfat. O sa incerc chiar azi sa vad cum merge.
Am incercat cu cerealele care ii plac tare mult pe tetina sa ii dau cu lingurita dar le-a refuzat. O sa incera prima data sa ii dau de pe deget.
Sunt curioasa sa vad daca accepta.
emaaimee
Incearca sa faci mancarea solida mai subtire nu prea cremoasa si poate papa.Fata mea vad ca ii place sa pape din lingurita de inox,dupa ce am incercat cu tot felul de ligurite de silicon,din greseala am nimerit-o.Ca am si eu o mofturici
de fetita cu fundita
daniella4
Noi am invatat sa mancam cu lingurita de la banana si de la Danonino. Era si e pur si simplu topit dupa ele.
Incearca sa-i dai ceva ce-i place mult!
Ai spus ca ai gemeni, incearca sa schimbi ordinea in care ii hranesti, cu toate ca ar trebui sa-l imite pe fratior.
Daca nu merge nimic din ce ai fost sfatuita du-l la pediatru, ar fi posibil sa aiba o amigdalita sau ceva care sa-l deranjeze in gurita (dintisori?)
Daniella, mama lu'Alexis
dia_b
Am fost cu el la pediatru si nu are nimic. S-ar putea sa fie dintisorii pe drum. Am incercat sa-i dau de pe deget si a papat putin. Sa vad daca nu o sa-i placa cu lingurita de inox. Eu am incercat doar cu cea de silicon.
In ce priveste ordinea in care le dau sa pape nu conteaza. Le-am dat si deodata ca sa-i faca Adi pofta dar Cata ramane neinduplecat.
multumim pentru sugestii
madau spune:
[rednu vrea sa manance[/red]
albumihai
Refuza orice mancare, suc natural, face chiar scandal daca insist sa-l hranesc. Acum cateva zile inca mai accepta iaurtul si ceva grisulet la masa de seara. Acum insa singurul pe care il accepta este lapticul, bea cam de 2-3 ori pe zi X 200 ml. Este normal sa mai aiba si astfel de perioade, a mai patit cineva?
Natasa
Ce virsta are baietelul? Daca bea laptic si nu e foarte mare, desi nu e o alimentatie completa, ii ajunge. Poate ii dau dintisori sau il doare ceva, isi revine cu rabdare si cu mincaruri pe placul lui, cit mai variate daca are virsta potrivita. Mai are si al meu, desi altfel e tare mincacios, zile de genul asta, dar nu ma ingrijorez daca bea lapte.
daniella4
Copiii mai au scurte perioade in care refuza hrana, nu-l forta!
Daniella, mama lu'Alexis
tatianaS
Si noi am trecut prin perioade bune si rele in ceea ce priveste ritmul ei de a manca. Cert este ca atunci cand am incercat s-o fortez sa manance mai mult decat a vrut ea...a fost si mai rau. Parerea mea...lasa-l ca-si revine.
Tatiana si Bia, gaza
madau spune:
nu mai mananca :(
Tia
sa fie de la dinti? n-au iesit deocamdata, dar are gingiile umflate si baleste de ceva vreme.. de cateva zile a inceput sa bazaie la masa de seara cand ii dam lapte cu orez. acum - dupa aproape o saptamana - problema s-a extins si la masa de fruct, de la ora 11:00. ambele mese erau devorate, chiar ma bucuram ca ii plac si ca papa tot. aiurea, s-au dus vremurile alea.. plange de foame, dar cand ii bagi biberonul in gura, plange si mai tare si intoarce capul. am incercat si cu lingurita si tot asa.....s-a mai lovit cineva de problema asta? ma gadeam ca poate il deranjeaza tetina ca se pregatesc dintisorii sa iasa. sau o fi altceva?
Alexandru, minunea noastra (14 iulie 2005)
roxanaz
Tia, masa de fructe e tot cu biberonul? poate daca incerci cu lingurita accepta. eu zic ccc ca ar putea fi doua cauze: ori ii ies dintii si il dor gingiile - caz in care poti incerca ceva calgel sau detinox inainte de masa - sau ar putea avea un pic de rosu in gat, o inflamatie care il deranjeaza si nu il lasa sa manance. ar mai fi si varianta ca s-a plictisit.....apare si asta, daca excluzi problemele medicale. Patrick a avut asa doua perioade -una pe la 3 luni, una pe la 5-6....cand facea greva si ii trecea dupa vreo 7-8 zile de la sine.
poate ar trebui sa mergi la medic, pentru linistea ta. sanatate!
Roxana si Patrick, (29.07.2004)
Monica-Elena
Asa cum a zis Roxana poate fi rosu in gat sau pot fi afte in gurita care la fel sunt dureroase. Sau daca ii dai acelasi fruct s-a plictisit de gustul lui incearca sa ii diversifici fructele.
Succes!
Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Tia
am uitat sa spun ca daca ii diluezi compozitia cu lapte, mananca. acum, nu sunt lamurita daca oboseste si il razbeste foamea sau pur si simplu vrea numai lapte..
Alexandru, minunea noastra (14 iulie 2005)
Krys
Mamaaaaa, cat parutz aveti.... e o scumpete Alexandru. Daca te pot ajuta, iti spun ca la Daniel i-a iesit acum primul dintzisor dar el a avut o criza din asta de nemancat cu trei saptamani inainte, poate atunci l-au durut gingiile, se trezea si noaptea. Dar totusi el manca dar mai putin, am incercat sa ii dau si cu tetina cu flux mai rapid, dar nu am rezolvat nimic.
Daca totusi nu vrea nimic sa manance, poate are rosu in gat cum a zis si roxanaz.
In privinta salivei, Daniel de la 4 luni saliveaza enorm, ca am crezut ca atunci ii ies dintii.
Imi pare rau daca nu am putut sa iti fiu de ajutor, sper sa gasesti raspunsul.
Incearca si alta varianta: eu i-am dat un morcov sa il tina el in mana si atata rodea pe el si acum cateodata nu vrea sa manance de la mine, dar cand are mancare el in mana ii place sa o molfaie, poate se simte si el independent.. Acum cand nu vrea sa manance ii dau linguritza in mana si si-o baga el in gura, daca nimereste si bineinteles ca jumate de mancare se pierde pe drum. Incerca si asa poate i se va parea distractiv sa se hraneasca singur. Al meu are 6 luni jumate.
A, si daca tot ai zis de faptul ca diluat mananca, mi s-a intamplat si mie cam tot cand avea 5 luni jumate sa nu vrea sa manance numai 2-3 linguritze si restul sa vrea lapte, cred ca ori l-am prins cand ii era foarte foame, ori simtea el in zilele acelea nevoia de a suge mai mult. A fost un fel de razboi contra linguritei, dar daca nu am inistat foarte mult si l-am lasat cum a vrut el, i-a trecut. Am citit ca nu trebuie sa il fortzei ca poate da in anorexie.
Cristina si bb Daniel (27.06.2005)
madau spune:
nu stiu ce sa mai fac cu el sa manance...
alexis26
Baietelul meu de 1 an si o luna nu mananca de vreo 4-5 zile numai fructe si iaurt. Si cu multe multe mutre cereale.
E foarte putin racit (ii curge nasul), dar nu are rosu in gat sa zic ca il doare cand inghite.
Si cred ca ii vor mai iesi dinti (are numai 2) ca saliveaza ca cainele lui Pavlov.
Ce sa fac cu el sa manance si mancare???
Inainte manca si supica si felul 2 si painica unsa cu cine stie ce...
Bimilit
Eu zic sa ai rabdare .Daca nu da nici un semn de boala poate e de la dinti.Sa-i dai lichide(lapte, supa, ceai)ca sa nu se deshidrateze.
Bianca - soacra cu DOUA nurori!
AureliaMirsu
Noi avem 9 luni si suntem in aceeasi situatie.Totii copii isi pierd apetitul cand le ies dintii? Cum ati trecut de perioada asta? Sper din tot sufletul sa trecem cat mai curand de ea!!!!
Ana_Alx
si noi am trecut prin aceaeasi faza cand avea Maria un an...dupa 4 zile de iaurt ,fructe si lapte seara am fost la medic disperata sa ii zic ca nu papa copilul nimic.S-a amuzat de mine si a zis : cum nu mananca nimic cand uite deja ai enumerat 3 alimente pe care le mananaca: iaurt,lapte fructe.A zis sa o las in pace ca isi va reveni .Si asa a fost...Dupa ce si*a revenit am descoperit o maselutza in gura ei :) deci deaia nu papa....rabdare multa ,si intelegere pentru ca bebei stiu ei ce stiu cand refuza ceva.
mar_gia
As vrea si eu sa spun sa ai rabdare, dar avind in vedere ca la mine rabdarea asta dureaza de aproape 2 ani...
La noi problemele cu papa au aparut cam in jurul virstei de 1 an.Acum, Alex are 2 ani si 7 luni.Nu pot problema pe seama dintilor sau vreo boala...pur si simplu refuza sa manince...din ambitie Acum evident, maninca si dulciuri, dar si cind era mic-mic si veneam cu castronelul de mincare, inclesta gura...daca insistam...vomita.
Pediatra, linistita...lasa ca nu moare de foame.
Cum decurge o zi buna la noi:
- dimineata - un biberon de lapte cu cereale (il fac destul de gros)
- mai tirziu, un pahar de suc de fructe - il accepta doar dat cu seringa (bine ca am descoperit seringa de la Panadol sau Nurofen )
- masa de prinz (mincare gatita), nu exista la el, eventual accepta citeva linguri de supa sau ciorba
- dupa oara 15.00 (doar in somn) bea cca un biberon in care amestec putina, carnita, legume fierte, lapte si banana)
- seara tirziu (doar in somn) un biberon de lapte (simplu sau cereale - depinde daca maninca biberonul de "amestec")
Zilele bune sunt destul de rare
Sunt zile cind maninca laptele cu cereale dimineata (sau doar putina pâine cu miere), peste zi alergam cu mincare prin casa aproape fara rezultat, iar seara in somn bea putin lapte cu cereale.
Deci...cita rabdare pot sa mai am?
alina33
Si noi avem aceeasi problema cu mincarea, mai putin cu laptele,iaurturile si budincile.
Sta cu carnea in gura si o tot mesteca pina i se umple gura si apoi o scoate.Ma scoate din minti.
Taica-su se mai enerveaza si il pune la punct.Adica face mofturi pleaca cu mincarea si nu mai capata decit apa pina la masa urmatoare cind maninca acelasi lucru.Si sa stiti ca are efect.e rupt de foame si daca comenteaza ii spun ca plec si nu mai maninca.Are doar 1 an si 8 luni are toti dintii si maselele.Numai ca-mi este greu tot timpul sa il scot de la mincare.Si ar trebui scos si biberonul cu lapte ca sa nu mai fie asa lenes.Numai ca bea mai putin.
Mar_gia eu nu i-as da in somn mincare.E mare si te intelegi cu el.Nu ii da de mincare daca refuza si ai sa vezi ca n-o sa reziste mult.Da-i apa, nu suc, si o sa iti manince sau bea seara laptele si din canita.
Sper sa avem noroc si sa ni se schimbe copilasii sa fie mancaciosi!!
Alina si bebe Dragos
Mona_B
Haha, si al meu are un an si-o luna, dintotdeauna a facut mofturi la masa, care culminau in perioada aparitiei dintilor. Doua saptamani a fost cumplit de mofturos, de-abia lua cateva lingurite la o masa, chiar din ce-i placea lui cel mai mult adica cereale, iaurt simplu sau fructe.
Eram cu nervii la pamant, doar cu jucarii il mai pacalem, sa pape macar jumatate din portie. Pana cand i-am zarit varfuletele a doi dintisori. De atunci a inceput sa pape mai bine, cam de 4 ori pe zi, dar masa de pranz tot cu pacaleli o ducem. Avem o cutie mare de carton plina cu jucarii ii tot scot din ele si i le asez pe tavita scaunelului lui, el se joaca preocupat o vreme timp incare deschide mereu gurita, eu ii mai strecor o lingurita cu papa, el se plicti de jucarie, o arunca jos, eu scot alta, iar il tin ocupat si-l mai pacalesc cu papa...asa merge treaba la noi
Mona_B
stiu ca e greu sa te pastrezi calm in astfel de situatii, dar e foarte gresit plus ca inutil, sa te enervezi. Nici nu ai cum "sa-i pui la punct" la varsta asta, ce metode aveti, cele care sunteti adepte?
MihaT
Mona la fel patim si noi ,mancam numai cu jucarii sau alte obiecte sa o incante.Cand vine ora de masa mai bine imi dai o bataie.Maine ma duc la DR.vreau sa-i fac analize sa nu aiba giardia de nu are pofta de mancare
Mihaela si printesa Alexia (25 ianuarie 2005)
diana11
Si la noi se mananca cu pacaleli!
La noi o zi de curge asa:
-7 dimineata 100g lapte
-ora 10 masa de fructe aproape ca nu exista
-13-14 supita crema cu carnita,ou, ficat, ca nu-i loc si de supita si de piure
-seara aproape ca nu exista
Masa de la pranz o mananca bine dar cu pacaleli ca nu are nici o secunda astampar. Nu stiu ce sa ma mai fac sa stea si ea linistita si eu sa-i bag in gurita. Nu-i un copil foarte agitat dar cand e vorba de mancare de cand era mica, mica nici la san nu avea astampar. Nu vrea sa stea o clipa in scaunel, nici pe pat, "nici sub pat" si eu sa-i dau sa pape.
Acum are 10 luni si inca mai suge dar noaptea, iar dimineata si seara din biberon.
Sa aveti bafta cu papa.Eu m-am cam intins si nu prea era asta subiectul.
Mona_B
Diana, nici la noi nu mai e loc de felul 2. Dar eu alternez supita cu carne sau ou cu piureul de legume cu carne sau ou, ca mi se pare mai consistent si-i adaug unt sau ulei de masline, cel mai adesea unt, ca vreau sa-l ingras.
Mai, si la inceputul fiecarei mese, se stramba...din start, imi impinge mana cu lingurita cat colo, in joaca, si rade...dar il conving rapid, intra jucariile in scena si incet incet imi ating scopul si reusesc sa-l fac sa pape cel putin 15-2o lingurite.
La inceput ma enervam teribil strangeam din dinti dar ma stapaneam si insistam un pic, daca vedeam ca nu vrea si nu vrea ori incepea sa planga, renuntam si reveneam peste o ora. Cauza era clara: noii dintisori. Acum e mult mai bine.
cattalina
cunoastem ffffffffffffff bine subiectul.....dragos care are aproape 1 an jumate tot pacalit mananca....dar acum ii las auze mai mari intre mese si uneori mai cere el papa singur.....cum i se facea foame cum cerea apa...saracutul inca nu stie ce sa ceara...sper sa treaca repede peste faza asta....
multa rabdare trebuie....
bafta multa
cattalina&costty(22.09.2002) Dragos (23.07.2004)
alexis26
fetelor hai sa va spun ceva.
Cum Edy nu a mancat cateva zile mai nimic m-am "plans" la pediatra noastra si a spus sa ii fac suc de: 1 morcov mare, o bucatica mica de sfecla, mere si ce fructe mai vreti voi. Trebuie incercat si vazut cum ii place. Ii face pofta de mancare. I-am dat la Edy 2 zile la rand chestia asta si mananca foarte bine dupa el. A da, daca puteti pune si un pic de gref in el ar fi foarte bine.
Va pup si va doresc sanatate
ionela_r
Nici fata mea nu mananca si are numai 9 luni.Vrea numai iaurt.
Ce ne facem fetelor?
Mona_B
quote:Originally posted by alexis26
fetelor hai sa va spun ceva.
Cum Edy nu a mancat cateva zile mai nimic m-am "plans" la pediatra noastra si a spus sa ii fac suc de: 1 morcov mare, o bucatica mica de sfecla, mere si ce fructe mai vreti voi. Trebuie incercat si vazut cum ii place. Ii face pofta de mancare. I-am dat la Edy 2 zile la rand chestia asta si mananca foarte bine dupa el. A da, daca puteti pune si un pic de gref in el ar fi foarte bine.
Va pup si va doresc sanatate
merci de idee,printzului meu nu-i prea place sucul, dar gasesc eu o cale sa-l fac sa bea
Mona_B
si eu amestecam intr-o vreme carnea cu piureul de fructe si iaurt,il manca pana la urma...eu nu indrazneam sa-l gust
elyanne
Da... e buna ideea cu sucul inainte de masa... sau mar ras... Eu ii dau ori mar ras ori suc de portocala, mandarina... si dupa juma de ora ii dau sa manance... Fac pofta de mancare.
Si a mea e o mofturoasa... si nu mai eu stiu ce spectacol fac in timpul mesei ca sa uite ca mananca... Atata timp cat ii este distrasa atentia cu diverse, mananca fara probleme... Altfel, imi da peste mana si zboara mancarea din lingurita.
In mancare ii pun unt sau iaurt... altfel nu mananca... Nu are importanta ce mananca... cirba, supa sau altele... unt sa fie... sau iaurt...
Eliana si Elena – 23 octombrie 2004
anda141
Grea problema, foarte grea. Eu cand vine masa, mai bine plec de-acasa. I-am facut analizele, nu are nimic, am incercat combinatii, pacalit nu merge cu nici un chip, fortat nici atat, nu deschide gura, fuge, sau daca ii bag totusi cu forta o lingurita vomita si sufletul din el. Are 2 ani, faza asta tine de la 1 an si ceva. Nu stiu ce sa-i mai fac,sa accepte si el o mancarica de legume, o supita, mananca dimineata si seara lapte cu cereale, cate un castronel din ala de la Nestle. Apoi mai manaca sandwici-uri cu cascaval si sunca de pui,mai mananca ficatel sau piept de pui la gratar, sau cate un pic de ciorbita daca are carne, dar cateva linguri, nu mai mult, mancare scazuta nu pune gura, sucuri de fructe nu pune gura, legume crude sau fierte nu pune gura.Mananca iaurt cu fructe ( nu e f. bun, dar tb. sa manance si el ceva) Cam asta ar fi meniul lui Albert. Aaa, si paine goala daca e mort de foame si eu ii dau mancare, prefera paine goala. Nu e bolnav, nu ii ies dintii, cred ca ar trebui sa-l las nemancat pana va accepta, insa nu m-a lasat inima. Am incercat odata sa-l las mai mult, dar tot nu a pus gura , pana la urma a mancat tot ce a vrut el.Daca gasiti vreo solutie miraculoasa, sa-mi spuneti si mie.
Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
sirimie
Daca e racit, poate din cauza asta nu are pofta de mincare. Sa te asiguri ca bea suficiente lichide.
Si Vladut e mofturos, si noi ne chinuim cu jucarii si reclame de la televizor, dar de regula merge treaba..
Pentru pofta de mincare i-am dat Bonnisan si Tonotil N cu success destul de mare. O perioada nu a mincat pentru ca a fost anemic, si-a revenit dupa ce i-am dat fier si acid folic. Acum are analizele bune.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
madau spune:
Copil la 2 ani care inclesteaza dintii la mancare!
Marx777
Salutare tuturor!
Am un copilas de 2 ani pe nume Alexandru, foarte dragut si care e o minunica pt noi, pt ca s-a nascut dupa o disgravidie acuta.. dar care nu prea mananca cu pofta. Chiar si acum ii dam mancare mixata cu mixerul si e invatat sa manance in fata televizorului in scaunelul lui si cu canale de muzica (gen TV K lumea si MTV.. ).
Si mananca fortat, nu plange dar tine gura inchisa, nu prea deschide gura, chiar tine gura inclestata.
Ce posibilitati mai am sa il fac sa manance. Mai exista cazuri asemanatoare? Ce s-a facut?
patou
din pacate nu stiu ce posibilitati ai sa il faci sa manance...am si eu un copilas de aproape 2 ani care mananca doar mixat (daca nu sta cu mancarea in gura cu orele), mananca doar in fata televizorului etc. Ma gandesc ca n-are rost sa ne stresam, probabil stiu ei mai bine decat noi de cata mancare au nevoie. Eu ii dau pace (recunosc ca e cam greu la inceput) dar m-am obisnuit sa nu ma mai stresez cand mai sare peste o masa, si sa nu il mai stresez nici pe el cu insistentele mele.
Nici copilul meu n-a mancat niciodata cu pofta,(de abia ce a ajuns la 10 kile) dar de ce sa ma plang, in afara de o raceala banala n-am avut alte probleme cu el.
Parerea mea - cata vreme e sanatos si voios n-are sens sa iti faci griji inutile.
"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"
fdoina
Am si eu o fetita de trei ani care mananca ffff putin, in schimb mananca orice...sau aproape. Si e cea mai rezistenta din casa in privinta bolilor. Si sfatul meu e acelasi, sa nu te stresezi si sa nu-l stresezi, ca e si mai rau. Lasa-l sa manance cand si cat ii place. Si evita rontaiala dintre mese...
Si mai am o sugestie, da e mai de perspectiva, si mai complicata...Ar mai trebui un fratior...stii cu ce pofta mananca un copil, cand mai e alt copil care haleste din acelasi castronel?
carmen_ardelean
Draga marx, mie imi pare cam tarzior sa ii pasati la 2 ani. Noi am inceput de la 8 luni sa mancam numai strivit cu lingurita, iar de la un an numai bucatele. Faza aiurea e ca acum nu mai vrea nimic gen piure, ci numai bucatele. Faza cu televizorul...iar aiurea. Dar trebuie sa recunosc ca am avut si eu aceeasi disperare de a-mi vedea copilul infulecand atat cat imi propusesem eu. La noi a mers faza cu...asa papa oamenii mari, ca noua asa ne place sa facem, sa imitam oamenii mari. A durat ceva procesul de a-l dezobisnui de tv si de ...insistentele mele!
Hai sa spun cum am facut eu si...cum au mai facut si altele! La prima negare, refuzare a mancarii, l-am dat jos, fara cearta si pe un ton calm i-am zis...gen nanny, nu-i nimic, mancam la masa urmatoiare...a functionat mai repede decat credeam. S-a uitat lung, s-a mai jucat ceva vreme si a venit sa ceara papa....eu, nu si nu....el daaaaaaa, a inceput sa planga si cand l-am pus la masa a papat tot, tot rapid. Poate va dura mai mult la voi, dar copiii stiu ca ne impresioneaza daca fac fitze. Daca va tineti tari, nu tipati si ..sunteti...deloc impresionati, eu zic ca va merge. De asemenea, eu zic sa treceti cat mai rapid pe mancare nepasata...stiu ca nu se fac comparatii si ca fiecare are ritmul lui, dar...il mai putem dicta si noi. Andrei papa singur pulpita, de pe os, nici macar nu ii rupem bucatele, decat rar...Se va obisnui treptat cu consistenta...Sunt curioasa daca veti reusi ceva din ce v-am propus...
lidiadanaila
...poti sa-l ajuti cu peritol , intr-adevar creste apetitul !
lidia
lidiadanaila
...a si sa va traiasca Alexandru , si bine ati venit pe forum !
lidia
fdoina
Asa e, cum zice Carmen, sora mea are un baietel care la un an avea 13 kg, niciodata nu l-au obligat sa manance, daca nu mai vrea, il dau jos din scaunel si gata
Iar cu televizorul ... e tare greu daca s-a obisnuit asa...si cred ca n-o sa renunte decat de drag sa stea cu mami si cu tati, sa manance la masa cu ei
tinatache
foamea se invata, daca el nu e invatat sa manance atunci si pentru ca ii este foame, poti sa stai si in cap ca nu mananca. Eu am 2 copii, amanadoi m-au testat la vremea lor si au rabdat de foame. Acum mananca bine si nu de toate dar destul de variat.
Cristina
Marx777
Multumesc tuturor!
O sa incerc sa am rabdare pe mai departe, cum am avut si pana acum (uneori cand is obosit ma enerveaza putin.. dar imi si trece). Toata lumea fuge de a-i da mancare. Nici bona care sta cu el ziua nici sotia chiar nu reusesc totdeauna sa ii dea tot. Eu reusesc aproape mereu, si de aceea ea ii face mancarea si eu i-o dau. Recunosc ce-i drept ca sunt putin mai ferm decat ele, dar mi-am moderat fermitatea in asa fel incat nici sa nu il stresez nici sa ii dau mancare o ora intreaga (cum era pana acum ceva timp, sau cum ii da sotia sau bona). Sunt de acord si cu Carmen, numai ca in privinta lui Alexandru nu pot sa pun in practica deoarece inca nu comunica pe de-a intregul cu noi, abia spune mama, tata si pa, si asta cand are chef. A mai inceput sa spuna unele cuvinte dar o singura data le-a spus, cel mult de doua ori. In rest vorbeste toata ziua in limba lui (gagaieli, magaieli, tipete... etc). Sper sa fie bine pe mai departe.
Multumesc inca o data!
PS. (O sa incerc sa pun poate si o poza cu el).
vladhana
Mai poti sa incerci sa afli daca cumva nu are viermi intestinali,si ei ii taie pofta de mancare.
Hana&Vlad-Cristian
crisiacob
Al meu mananca masa de pranz cu garnitura de reclame TV sau cu postul Realitatea (e plin de benzi rosii care alearga pe ecran).
Cand se apropie ora mesei principale ma lasa nervii mai ales din cauza ca reclame nu vezi la TV cand ai nevoie ci numai cand urmaresti un film interesant
As folosi si eu metoda asta cu datul jos din scaun dar dupa aceea nu ii decalez mesele prea mult? N-o sa mai am timp sa-i dau fructele sau iaurtelul...
Floricel & comp.
Marx777
Intr-adevar era pe la inceputuri si la mine o etapa cu Realitatea TV si numai cu reclame, dar acum s-a "emancipat" si merge pacaliciu numai cu muzica, si uneori, desi foarte rar, numai cu manele (Taraf TV...)
Si nu intotdeauna problemele sunt simple. La Alexandru e un context intreg... A avut sotia probleme cu alimentatia pe timpul sarcinii (a vomat destul de mult in sarcina, a slabit in sarcina in loc sa se ingrase.. noroc ca avea de unde.. ( between us ) a ajuns chiar si in perfuzii) dar bine ca s-a terminat bine pana la urma si a iesit un copil pt care ii multumim lui Doamne, Doamne... Dupa, a trebuit sa ne luptam sa se intreme putin ca era cam slabut (nici acum nu e gras deloc, dar e mai bine) si chiar ne suparaseram pe pediatra ca ea zicea mereu ca e bine si nu era chiar asa, cand am ajuns la altii am aflat de pericolul de rahitism, de semnele care arata asa ceva etc... Iar sotia crede ca aceasta lipsa de apetit se datoreaza si unei chestii care n-a fost observata si tratata la timp, pediatra aburindu-ne mereu. Copilul fiind cu imunitatea slaba a luat fara sa ne dam seama o bacterie (campylobacter, vezi http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/diseaseinfo/campylobacter_g.htm) cu care a stat fara tratament. Bacteria poate duce chiar la scaune cu firicele de sange... si asimilarea alimentelor e foarte mica pt copil. De atunci fierbem laptele de doua ori si carnea si mai mult, iar sotia incearca sa tina o igiena mai stricta cu mancarea lui. Ne miram de ce are diaree si lipsa de pofta de mancare, si fiindca nici pediatra nu ne-a alertat si nici in alta parte n-am gasit explicatii pe moment, am ajuns sa credem ca poate e normala aceasta diaree. Dar n-a fost asa. Am ajuns la un moment dat (pe la 1 an si 4 luni) cu el in spital in perfuzii (e cel mai terifiant sa ii faci perfuzii unui bebe, iti vine sa o impusti pe asistenta care uneori ii cauta o vena la toate membrele, si abia abia gaseste ) si noroc ca am dat peste un medic pediatru cu specializare in nutritie, care ne-a recomandat sa facem o analiza sa vedem ce are, si a gasit aceasta bacterie.
Dar din nou a iesit bine ca am gasit si asa, pt ca cu ocazia acelor perfuzii doctorita respectiva ne-a ajutat sa il intremam bine si cand l-am adus acasa l-am vazut pt prima data ca poate manca si cu gura deschisa, dar n-a durat chiar mult minunea... Dupa ce si-a revenit bine in greutate a inceput sa fie iar lenes, cum este si acum, dar acum, cum ziceam nu e o lene chiar totala cum era atunci, ci s-a mai atenuat, nu tine chiar inclestati dintii cum ii tinea atunci ii mai deschide si m-am invatat sa fortez putin nota si sa il pacalesc reusind sa ii introduc toata lingurita in gura.
S-a intamplat sa mai ia bacteria mai recent, si am fost din nou la analize si doctorita ne-a zis ca e mai bine si a inceput sa isi dezvolte sistemul imunitar "a inceput sa aiba niste epitelii... etc" care cica ar contracara aceste bacterii, epitelii pe care un adult le are in mod normal.
Toate sa fie spre bine pana la urma, cu asta traim si speram.
crinacrina spune:
ajutorrrrrrrrrrr, bebelusul meu are 2 luni , nu mai papa san (e lunga povestea), dar nici cu laptele paraf nu se omoara , mananca foarte putin si des , el are 2 luni si in 12 ore papa de 9 ori minim circa 340 mililitry cea ce este extrem de putin pentru un bebelus de doua luni , am fost la doctor de multe ori cu aceasta problema , doctorul spunab ca bebele nu are nici un motiv sa nu manance ca e perfect sanatos , am schimbat laptele si de geaba , incerc sai dau fortat si nu se poate , incepe sa scada in greutate , nu siu ce sa mai fac , ajutatimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, refuza categoi ori ce gurita de laptic care vreau sa io dau in plus peste cerinta lui, plange numai cand ii ating iberonul de buzita , ce sa facccccccc ????????? ii dau niste vitamine americane foaret bune cica , nu vad nici un rezultat , pofta de mancare nu vine si bebelusul incurand fa fi subnutrit daca u cumva e deja , :((
miti2004 spune:
crinacrina poate are intoleranta la lactoza si atunci ii trebuie lapte praf fara lactoza. Intreaba pediatrul si intereseaza-te. Am tot vazut mamici care spun despre asta, poate stie cineva. Sau poate e o faza trecatoare.
Va doresc sa deveniti papaciosi. Desi totusi nu mi se pare chiar asa putin 340 ml in 12 ore....sunt multi bebeo care beau in jur de 650-700 ml pe zi.
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
miti2004 spune:
crinacrina, acum mi-am dat seama de ceva: de ce ii dai sa pape de 9 ori in 12 ore ? pai d'aia nu papa bine, pt ca nu apuca sa-i fie foame cu adevarat. Al meu papa la 3 ore.
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
Darria spune:
Crina: daca pediatrul spune ca bebe e sanatos atunci cred ca e alta problema: papa prea des(chiar daca putin). Un bebe pe formula papa la 3-4 ore. Fetita mea a papat la inceput la 3 ore si dupa la 4 h.
Intre timp bea apa cat doreste. Chiar daca la o masa nu papa tot pana la urmatoarea nu-i mai dai lapte, doar apa. In timp o sa ajunga sa pape tot sau aproape tot la o masa.
Poti incerca mai multe marci de formula, paote gasesti una care sa-i placa.
Nu incerca sa-i dai papa fortat. Refuza papa sau manaca putin fiindca nu-i este foame.
Incearca asa 2-3 zile si o sa vezi ca-si revine.
Sheannamp spune:
Autor: Nic77
Subiect: Tratament pentru pofta de mancare
Trimis la: 20/04/2007 19:59:05
Dragi mamici , am un baietel de 8,5 luni cu greutatea de 6,500 kg ,va rog sa-mi recomandati un tratament care a dat rezultate la copiii dvs.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: madairina
Raspuns la: 21/04/2007 18:59:15
Cam cmplicat sa iti recomande cineva asa ceva.
Eu zic ca la 8,5 luni are cam putine kg. Ai fost cu el la doctor?
Cel mai important este sa consulti un doctor. Ceva este in neregula.
Bafta multa.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: pentekraluca
Raspuns la: 21/04/2007 21:15:41
exact trebuie sa consulti un medic ,vezi sa nu aiba ceva paraziti.
eu i-am dat peritol si a dat rezultate nu pt.mult timp dar.....,intreaba medicul totusi.
Autor: oprescuflore
Raspuns la: 21/04/2007 22:27:28
Ei mamico a mea tetita are la 11 luni - 8kg,si afla ca am fost cu ea la nenumarati doctori pt analize,si la spital si la privat pt ca am crezut ca poate nu au fost lucrate bine analizele din spital ,si ecografii 2d la burtica pe care am dat 2 milioane si multe alte milioane pt analize la sange si urina si copro,si exudat faringian,si HLG,si lista poate continua si SURPRIZA este perfect sanatoasa,ASA ESTE FELUL EI ,mai selectiva adica f selectiva si ce mananca mananca doar cu jucarii,la fiecare lingurita de mancare o alta jucarie in manuta si tot asa,iar mancarurile ei sunt doar 3-4 feluri pe care le accepta cum ti-am spus restul nici vorba de jucarii ,intoarce capul si nu ai ce face,cat despre vitamine si tratamente nimic nu da rezultat,am incercat cu sanasol,multisanostol,biocin,polivital,pikovit,vit c,si multe altele dar efectul este zero si sincer nici numai incerc pt ca imi este frica sa nu aibe efect intarziat,cat despre copil ea este in continua agitatie nu sta locului o clipa,si este vesela si vioaie foc,nici macr laptele nu ii place la 11 luni mananca 140ml la o masa,si ce sa fac asta este ,m-am resemnat dar mi-au trebuit 11 luni ca sa inteleg felul ei de a fii ,i-am luat cantar ,aveam caiet in care notam ce ,si cat manca inca de la 2 luni ,dar asta nu au facut decat sa ma imbolnaveasca de nervi si mai rau.
BEBE tau este vioi?doarme noaptea?ce iti papa si cat?(apropo eu ajunsesem sa ii cantaresc si ciorba sa vad cat papa dar sa nu faci si tu la fel)a mea dorme si 12 ore fara ceara de mancare ea nu a plans in 11 luni niciodata de foame.
am nascut-o cu 3100 si la 4 luni avea 6 kg era ok isi dublase greutatea dar la un an ar trebui triplata ,la 7luni -7 kg,la 11 luni-8 kg nu pot sa uit cat de putin lua si cat de greu dar asta este.
I-ai facut ceva investigatii?pt linistea ta?
sper ca in toata poveste mea sa intelegi ca nu esti singura mamica care are un bebe mofturos si sa te inarmezi cu rabdare si MULTI NERVI DE OTEL.
sanatate si sa fiti papaciosi
Autor: Guguluff
Raspuns la: 22/04/2007 00:23:47
Am cautat si eu disperata solutii minune pt apetitul fetitei mele si sa stii ca nu exista. Noi am folosit cu succes Bio-Cin, Liv 52 sirop, Polyvital si Vitam. De ce spun ca am folosit cu succes dar totusi minuni nu exista; fiecare copil e diferit si daca al tau e mai mofturos dar perfect sanatos nu are rost sa te stresezi. Nu ai cum sa-l faci obez cu vitamine, asa este felul lui. Intai spune-ne cu ce greutate s-a nascut si daca i-ai facut ceva analize. Poate are giardia sau alt parazit care-i afecteaza pofta de mancare. Sau poate ii dai mai mult de 2 picaturi de Vigantol sau prea mult fier. Oricum incearca Liv 52 care este din plante si chiar e bun pt pofta de mancare. Si Bonnisan-ul ajuta la asta.