Lipsa apetitului la diverse varste
Raspunsuri - Pagina 4
madau spune:
Scuipa mancarea din gurita
Ica 1975
Cum procedati atunci cand copiii vostri scuipa mancarea din gurita? Nu vorbesc despre mancaruri care nu le plac, spre exemplu gazi (8,5 luni) scuipa mancarea desi ii este foame si ii place ceea ce-i dau.
niko31
Ai incercat sa ii distragi atentia cu o jucarie sau altceva(sa ii dai in manuta) in timo ce mananca?
Incearca sa vezi, poate atunci uita sa mai scuipe
pofta buna
niko
sirimie
Daca scuipa la toate mesele, se poate sa fi descoperit de curind ca poate scuipa si se distreaza. Trebuie sa nu faci mare caz de asta, sa nu se distreze si de reactia ta
Glumesc. Si Vladut a facut la fel si inca mai face din cind in cind, dar nu mai face tot timpul. Acuma isi scoate mincarea din gurita cu degetul .. De obicei cind incepe sa faca nu ii mai dau de mincare, cred ca inseamna ca s-a saturat.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Hermis
Ce zici de tinutul mancarii in gura - gura fiind larg deschisa...? Si inghite decat cu spectacol literar artistic...Adica am un teanc de carticele si reviste pe care i le rasfoiesc in timpul cit ea se gandeste: sa inghit...sa nu inghit? Daca i se pare ceva interesant, uita de ea si mai inghite. Poate merge si la tine metoda asta.
madau spune:
Fetita mea de 4luni refuza total sa fie alimentata
ralirali
Buna,
Cer ajutorul vostru, poate ati mai intalnit asemena cazuri pentru ca nu mai stiu ce sa fac...am fost la o gramada de medici si nici unul nu are o explicatie si o solutie.'
Fetita mea refuza orice: biberon, fie el cu lapte, ceai, apa, orice as incerca sa ii dau cu lingurita.
Reusesc sa ii dau sa manance doar in somn, de cateva zile nu mai pot sa ii dau mare lucur nici asa, si de acum o sa incepem diversificarea si nu stiu ce o sa fac.
Totul a inceput cand nu am mai avut eu san (sau a fost coincidenta), din pacate la o luna si de atunci mergem tot in jos....nu mai are nici o masa treaza.
In urma analizelor i-a iesit infectie urinara cu Klebsiella, a luat 10 zile antibiotice si dupa aproape o saptamana de cand am terminat antibioticele e si mai rau. Dupa analizele de sange i-a iesit o usoara anemie, dar doctorul spune ca nici unul nu e un motiv suficient sa refuze cu vehementa alimentarea. I-am facut si eco general, la stomacel nu are nimic, dar i-au descoperit doua chistulete la ovar, activitate hormonala, de unde e suspecta de debut de pubertate precoce. Dar nici acesta nu pare un motiv, o urmarim in continuare si daca apar semne vom interveni cu tratament.
Ea este extrem de vesela si jucausa, foarte activa, nu plange deloc pana in momentul in care vede biberonul si gata cicrul. Se incordeaza ca un arculet, intoarce capul in toate partile si de cele mai multe ori plange cand incerc sa ii dau ceva. Devine foarte agitata cand ii este foame si cand e vorba de mancare, in rest este un ingeras.
Ati putea va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac? Deja sunt tot mai ingrijorata.
Multumim mult.
Ralu si ghemotocul Anastasia(01.01.2006)
Luizax
Sa nu aiba ceva la gat si sa o doara cand inghite, dar banuiesc ca vedeau doctorii.
Asha si Alex al meu....incepea sa urle numai cand ii aratam biberonul....da' sa il mai bage si-n gura, never. I-am schimbat laptele praf de cateva ori....fara nici un folos. A stat intepenit cu greutatea la 4 kile jumate fro 3 luni de zile de ma lasasera nervii. Pediatrul mi-a zis sa nu incerc sa il fortez sa manance ca mai rau fac.
Acu are 4 ani si tot nu se omoara cu mancatul. Ata ete!
Luizax - karkotash shef!
ralirali
Valeleu, Luiza, eu tot mai sper sa gasesc o solutie.
Merci mult de raspuns.
Nici eu nu vreau sa o fortez, dar ea nu vrea niciodata, pur si simplu nu cere papa.
Am incercat toate metodele si sa o las sa se infometeze...sta si 6 ore si tot nu vrea... si sa ii dau mai des sa nu fie agitata si degeaba. Am incercat toate felurile de lapte praf, din disperare am incercat si laptele de vaca, dar doar o inghititura pana am vazut ca face la fel...am toate marcile de biberoane si tetine si tot degeaba.
La gat nu are nimic..am facut inclsiv exudat si test candida ca si noi ne gandeam initial la asta.
IEPU
Am auzit de un copilas (ceva mai mare, e drept-10 luni) care avea din nastere intestinele prea mobile in abdomen si i s-a spus mamei ca e posibil sa faca ocluzie intestinala la un moment dat. Eu am cunoscut-o in spital dupa operatia de ocluzie si mi-a spus ca nu manca mai nimic copilasul ei inainte pentru ca il durea in timpul digestiei.
Sper sa nu fie acesta raspunsul si sa cresteti mari si sanatosi fara asemenea probleme.
Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)
sirimie
Si Vladut a avut perioade in care refuza sa manince si urla numai cind vedea biberonul, exact cum zici tu. Am avut un doctor care nu s-a multumit sa spuna ca asa sint unii copii si ne-a dat tratament dupa caz. Cind a fost anemic i-a dat fier si acid folic si i-a revenit pofta de mincare. In alte dati i-a dat Bonnisan si cit timp a facut tratament a fost bine. Ii dadeam mai mult de 2 picaturi de Vigantol si ne-a prescris Vigantoletten 500, pentru ca vitamina D in exces provoaca inapetenta.
Eu cred asa: daca e bolnava nu are pofta de mincare, trebuie cautata cauza si vindecata.
Mult succes!
ralirali
Iepu, am facut si eco si bariu si totul e ok la sistemul digestiv, in afara unui mic reflux gastoresofagian, dar tratam cu Debridat si fetita nu vomita decat ff rar.
Simona, si noua ne-a dat fier si acid folic, dar fiind cu infectie nu i-am mai putut da, iar Vigantol nu ii mai dau de o luna pentru ca are fontanela foarte foarte mica. Doctorul ei a zis ca anemia care i-a iesit la analize nu e un motiv suficient sa nu vrea sa pape deloc. Astept vineri rezultatul la urocultura si daca e totul bine, vom reincepe fierul.
Multumim mult pentru sfaturi.
sirimie
Vladut avea perioade in care nu vroia sa manince dupa vaccinurile de la 2 si 4 luni, ca reactie la vaccin. Poate fi si asta..
irisM
Fetita unei prietene de-ale mele a fost copie fidela a copilului tau.Imi amintesc ca de la 4 luni cand a ramas fara lapte a inceput cosmarul.Nu manca decat in somn si asta pana se dezmeticea si raliza ce face.Cand a inceput diversificarea nu a acceptat nici un fel de aliment.A mers cu ea la doctori peste doctori fara rezultat.Pana la urma s-a hotarat sa nu-i mai dea nimic daca nu vrea,adica sa urmeze sfaturile medicilor.Vreo doua zile n-a pus nimic in gura.Singura metoda a ramas forta:ii indesa,cu urletele de rigoare,cateva lingurite de mancare pe gat ca sa nu moara de foame.Cand a mai crescut(pe la 7-8 luni) si-a mai revenit,erau alimente pe care le manca cu placere,desi nicioadata n-a fost o mare mancacioasa.Acum are 12 ani,e deosebit de inteligenta,dar cu mancarea nu se prea omoara.Dupa o perioada parintii au acceptat ca asa e felul ei si nu s-au mai stresat(prea tare).
Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau un sfat care sa te ajute.Sper totusi ca in cazul tau sa fie ceva de moment.Poate ca fetitei tale or sa-i placa fructele sau legumele.Stiu din experienta prietenei mele ca e foarte greu...
ralirali
Iris, inseamna ca mai am de asteptat.
Simona, culmea ca doua zile dupa vaccinul de doua luni a papat un pic mai bine. La noi din pacate nu sunt perioade, e o stare de fapt refuzul. Are intr-adevar zile cand papa mai bine cantitativ, dar circul si stilul de rigoare raman.
Hermis
Ralirali, parca ma vad pe mine....
Cit a fost numai pe lapte tot in somn manca, dar nu sa dea pe afara...doar asa la supravietuire. Ii numaram inghititurile ca sa-mi dau seama cam cit a mancat( o alaptez). Cand ajungeam la 100 era super!!!
Noi si acum mancam cu circ (avem 8 luni), asa cum descria mai sus IrisM si sint in pline investigatii (exudat, copro, urocultura) ca sa-i gasesc si eu "nodul gordian"...
Are depozite pe limba?
Ai reusit sa asociezi cu ceva o crestere a apetitului?
Noi de la 3 luni tot luam Ferrum Hausmann si l-a inceput parca s-a vazut ceva. Apoi i-am dat si Sana-Sol..nimic. Acum ii dau si Peritol...nimic. Au fost si toate 3 concomitent...si degeaba!Incearca si tu sa-i dai asa ceva, poate ai mai mult succes!
monalac
sa ti zic de al meu?l am nascut cu 4650kg si acum,la 1 an si 4 luni are 9500kg.la san n a vrut de cand s a nascut,urla pana se invinetea.in spital a baut lapte,dar cand am ajuns cu el acasa,i am schimbat laptele,vrand sa i dau un lapte mai bun.nimeni nu mi a spus ca tb sa i l introduc treptat si cred ca de aici ni s au tras toate.niciodata nu bea mai mult de 20/30ml la o masa,imi facusem o agenda in care notam cat lapte bea la fiecare masa.era un chin!urla de foame si cand ii dadeam lapte,bea 20 ml si incepea sa urle.am aruncat atunci biberoane intregi de lapte.la 2 luni am ajuns cu el in spital la v gomoiu,pt ca 2 zile a refuzat sa mai bea vreun pic de lapte.doar putin ceai.acolo i s au facut analize de sange,de urina,coprocultura,eco la inima ,fontanela,stomac.sg problema,o inf urinara cu e coli.a si o intoleranta la lactoza,din cauza careia am fost nevoita sa l trec pe lapte fara lactoza.va dati seama ca daca pana acum nu bea lapte,acum cu atat m putin,cand laptele avea un gust ca naiba.s au chinui asistentele in spit cu seringa,pipeta,nimic.nu va spun ca am cumparat tot felul de tetine,care mai de care mai scumpe,poate-poate.singura data cand bea lapte era in somn.dar pt ca daca adormea mai devreme de 4 ore de la ultima masa,nu bea nici in somn,pt ca nu i era foame si pt ca daca ii dadeam mai tz de 4 ore nu bea atat cat ar fi treb,ci m mai putin,ajunsesem sa l plimbam cu masina,la 4 ore,sa adoarma.va dati seama,poate se trezise de putin tp si nu i era somn,asa ca il plimbam o gramada pana reusea sa adoarma...prin gropi,ca sa l leganam.noroc ca sotul meu,fiind cadru didactic,avea un program destul de lejer si era acasa sa ma ajute...cand era la scoala,era un chin pt mine,pt ca cineva tb sa mi l dea,adormit,daca eram acasa,repede,in brate,iar eu sa i bag repede biberonul,ca daca se trezea,urla si nu mai manca.am uitat sa spun ca eu nu i dadeam de mancare culcat,ca citisem eu undeva ca poate face otita.dupa ce manca,stateam o jumat de ora,dupa ceas,cu el pe umarul meu,ca sa fiu sg ca nu vomita,pt noi fiecare ml de lapte era pretios.noaptea,imi puneam ceasul sa sune din 4 in 4 ore..a fost cumplit....si am uitat sa mai spun ceva/cand il luam sa i dau lapte,daca incepea sa se agite,dadeam drumul la aspirator.se linistea instantaneu si adormea la loc.la noi,5 luni de zile,a mers aspiratorul,mai ales noaptea,din 4 in 4 ore,cate o jum de ora la fiecare masa,ca in atata tp bea el un biberon de 120ml.asta cu aspiratorul o citisem intr o carte scrisa de un psiholog american.hai ca iti mai povestesc putin mai tz,ca mi e frica sa nu se blocheze calc.
CristinaT
In primele 3 sapt de viata Oana manca cel mult odata la 8 ore. Lua tratament pentru icter si asta ii cauza somnolenta. Dupa ce n-a mai luat tratament se infunda cu ceai, lapte nu, ci ceai de colici, desi colici nu avea. Doctorul ei ne-a interzis sa-i mai dam ceai atat de mult, a stabilit el cat si sa asteptam. A inceput sa manance din ce in ce mai bine. N-am avut niciodata probleme cu mancarea, am asteptat intotdeuna sa i se faca foame. hinuiti cu mancarea. Cateodata si un fruct sau un biscuite este suficient pentru ei.
6 ani - 14 februarie 2006
monalac
revin.cantaritul devenise o obsesie...la 4 luni,am inceput sa i diversific mancarea.nu s a omorat nici dupa mancarea,2 luni,in afara de borcanelele din comert si cereale,n a vrut nimic.au incercat sa i faca manc si mama si bunica mea,ca ma gandeam ca poate eu nu ma pricep...de pe la 6 luni a inceput sa mai manance un piure,nu va spun ce l a durut burtta,cand i am dat prima data cartof...colici a avut pana la 5 luni,toata noaptea zvacnea din picioruse.caca facea in tp fiecarei mese ,fara sa fie deranjat la stomac,pur si simplu era ca un reflex de golire a stomacului.da la 6 luni a refuzat sa mai bea lapte,nu mai voia nici macar in somn.nici alt lichid nu bea ,nu voia suc de fructe,nu voia apa,doar putin ceai,numai din ala indulcit cu sucroza,stiti voi de care,sa nu fac acum reclama.vara trecuta,pe canicula aia,am reusit sa l fac sa bea cateva guri de apa,cand copiii de varsta lui beau biberoane intregi pe caldura aia.e,oricum,acum suntem mari,apa bea,dar lapte a inceput sa bea de la 1 an,dar tot in somn,si tot putin,doar cate 100ml cam de 3 ori pe noapte.pt mine noptile albe nu s au terminat.diferenta e ca acum ii dau culcat in pat,nu l mai tin in sus sa eructeze si nici nu mai pun ceasul sa sune,cand vrea lapte incepe sa se agite si atunci ma trezesc...in rest,nu mancam decat cu tv,daca sunt anumite melodii,nu ne place nicio mancare,suntem in schimb cei mai inteligenti si mai energici din copiii de varsta lui din parc.eu suspectez o malformatie de tract urinar,mai ales ca a avut inf urinara asa mic si ca n a luat in greut.in plus,el urineaza in jeturi de cand l am nascut,i am facut eco la rinichi si nu are nimic.am citit pe internet care e simptomatologia unei malform de tract urinar si era exact asta/inapetenta,inf urinare,falimentul cresterii,urinare discontinua.voi cum stati cu greutatea ?
ralirali
Monalac, dar stiu ca aveti si voi o problema. Off, eu sper din tot sufletul sa se rezolve cat mai repede si sa avem niste copii papaciosi. Plimbarile cu masina ne sunt si nou atare cunoscutem in special in weekend cand e tati acasa si nu vrem sa dormim sa nu pierdem joaca. Dar uite metoda cu aspiratorul nu am aplicat-o, trebuie sa incerc. Cu greutatea stam relativ bine, avem acum 6 kg, din care doar 200 luate in luna a treia. Are cate trei zile in care abia papa 70,80 la o masa in care scade dupa care alte trei patru zile recupereaza (asta nu inseamna mai mult de 130 la o masa). Hermis, nu reusim sa asociem cu absolut nimic, desi ne scriem fiecare miscare de cand avem oscilatiile astea. Depozite pe limba are accidental, dar cum vad ceva cum o curat. Luam de o luna Pikovit si acid folic( fierul o sa il luam daca stim sigur ca nu mai are infectii) si eu am impresia ca mergem in jos.
A, am uitat sa va spun ca am fost si la homeopat si ne-a dat tratament si de mai bine de o luna nu vad nimic. De multe ori stau si ma gandesc daca sa ii mai dau ceva sau sa las totul sa vina de la sine.
monica70
RALU imi pare rau ca Anastasia e tot asa! Diana a iesit din greva si asta de cand n-am mai insistat cu papa,acum nu mai calculez ca au trecut 3 sau 4 ore de cand n-a papat! O las sa-i fie foame si de multe ori chiar ii e si la o ora sau doua,mai ales dupaamiaza.Dimineata mananca mai putin.Poate ar trebui s-o lasi sa flamanzeasca un pic,sa vezi.Sau sa-i dai ceva suc,uite dupa cel de mere Diana e innebunita! De multe ori cand nu vrea lapte,sucul il vrea! Si se mai si supara cand se termina (ca nu-i dau mai mult decat de la un mar pe zi).
Iti tin pumnii s-o scoateti la capat,mai ales ca acum vezi ca nu-i singurul caz! Eu zic ca-i sanatoasa tun,dar grevista a foamei fruntasha
MONI care DIANA (01.01.2006)
Hermis
Pentru te pregatesti sa incepi diversificarea, te sfatuiesc sa cauti o carte a lui Laurentiu Cernaianu - 400 de retete culinare pt copilul tau ( pt varsta de 0-3 ani). Este super mega buna, noi am descoperit-o abia acum (aveam doar cartea lui pt 3-6 ani). Sint scheme de masa pe grupe de varsta, cu ore, meniuri,mod de preparare...De vis!
Poate asa te imprietenesti mai usor cu bb...
mika12
Incearca sa nu mai fii stresata atata, copiii sunt foarte sensibili! Poate ca te-a simtit si fetita ta iar acuma streseaza si ea impreuna cu tine. Relaxati-va!
mamita
Buna!
Nu stiu daca ce-ti voi povesti are vre-o legatura cu ce se intampla cu copilasul tau...
Noi am avut probleme cu fetita noastra inca de la nastere...colici, diagnostice prost puse urmate de tratamente cu antibiotice..copilul plangea pentru ca avea colici iar doctorii(2 la numar) ziceau ca o dor urechile si mi-au dat trat. cu antibiotic, dupa ce-am inceput trat. si copilul urla in continuare am fost direct la O.R.L. si am aflat ca n-are nimic la urechi!!
Ideea este ca antibioticele date la o varsta foarte frageda dau peste cap tot tubul digestiv, copilul are un mare disconfort si nu-i prea arde de mancare...
Noi ne-am chinuit mult pana am restabilit-o ,cat de cat...
Am incercat tot , de la Debridat si Ecoflorina pana la Biotics... totul la sfatul doctorilor...altii decat cei care nu stiu decat sa indoape copiii cu antibiotice!!!!
Eu ma caiesc si acum ca am acceptat cu atata usurinta sa dau fetitei antibiotice dar am zis ca doctorii stiu mai bine si, din pacate, nu este intodeauna asa.
Ai fost si la doctorita Marcu de la MedLife?
Va dorim multa sanatate!
Ilinca (1an 8luni) si mamita ei
mamita
SCUZE!!!
Acum am vazut ca esti din Brasov...deci chestia cu dr. Marcu nu mai este valabila...decat daca vii prin Bucuresti cu puiutul tau.
Ilinca si mamita ei
Mirela72
Asa am patit si eu cu fetita mea, de la 2 luni la 3 luni si jumatate n-a mancat aproape nimic,n-a pus un gram pe ea, era tot mai apatica si mai somnolenta,a fost un iad viata mea, chiar am crezut ca o s-o pierd. Am fost la peste 10 medici pediatri, inclusiv la nutritionisti si intotdeauna auzeam ca fata n-are nimic, ca e perfect sanatoasa, ca asa sunt copiii, cu toane. Cand eram deja la capatul puterilor, mi-a scos Dumnezeu in cale un medic de exceptie de la spitalul de copii din Timisoara care mi-a spus ca nu exista asa ceva, trebuie sa gasim cauza inapetentei. Si a examinat copilul, era deja foarte deshidratata (eu nu mi-am dat seama de asta cu toate ca am cunostinte medicale!!), ne-a internat de urgenta la spital (nici sa ne ducem pana acasa dupa cele necesare nu ne-a mai lasat), a perfuzat-o timp de 3 zile, i-a facut un program de masa strict, fix la 3 ore (eu o hraneam la cerere, asa cum am citit ca e bine), i-a dat 1 mg de Peritol/zi, B-uri si acid folic si asa am reusit intr-o saptamana sa-si revina si sa inceapa sa manance cat de cat. Intr-o luna era perfect restabilita si luase bine in greutate.
Cauza? Exces de vit. D, cu toate ca n-a primit mai mult de 2 pic./zi de Vigantol, dar unii copii sunt sensibili si la aceasta doza, care oricum este de 3 ori mai mare decat necesarul lor zilnic. Noi am oprit apoi Vigantolul definitiv, am trecut dupa 2-3 luni pe Fluorvigantoletten 500 si n-am mai avut probleme de supradozare.
A fost cred, aceasta perioada, cea mai traumatizanta din viata mea, noroc ca cineva, acolo sus, ne iubeste.
Acum fetita mea e bine, are un an si 9 luni, 15 kg, creste si se dezvolta normal, pot sa spun ca abia acum mi-am depasit spaimele si ma pot bucura cu adevarat de ea.
Eu va doresc multa sanatate si sa rezolvati aceasta problema cat mai repede.
Mire-mama de fetita frumoasa
madau spune:
Invatati-ma, va rog! - refuza mancarea
miria_cristina
Stiu ca s-a mai scris despre subiecte asemanatoare. Dar mai stiu ca fiecare copil se manifesta diferit si deci primeste sfaturi diferite mamica respectiva!
Asa ca, va rog, sfatuiti-ma ce sa fac! Fata mea nu mai vrea sa pape cu lingurita si nici din mana mea. Se implineste luna de cand a inceput sa refuze mancarea. Ar manca biscuiti, paine, frunte, dar nu prea multe si ceai sau lapte. Dar restul alimentelor au devenit dintr-o data "cah". Pediatra mi-a zis ba s-o las in pace, ba s-o infometez, ba sa-i dau vitamine. Indiferent de metoda, fata mea reactioneaza la fel.
Ati patit careva ca mine? Ca nu mai stiu ce metoda sa aplic, sa o fac sa pape din nou iaurt si mancarica!
Cristina si Damiana (5 nov 2004)
sanziana72
Poate vrea sa manance singura!?
Marina se supara daca nu o las sa manace ea singura cu lingurita si nu mai mananca deloc.
Du-o sa faca putin "sport", sa se consume, la un loc de joaca amenajat pentru copii. In ziua respectiva nu prea imi mananca ca e obosita. Dar a doua zi mananca in draci, se bat turcii la gura ei.
Incearca sa o pui cu voi la masa fara sa ii dai si ei. S-ar putea sa vrea sa guste din farfuriile voastre.
Daca poti, ar fi bine sa o duci sa manance undeva cu mai multi copii (verisori, vecini...). In general se antreneaza unul pe altul si mananca mult mai bine.
Poate o dor gingiile din cauza dintilor. In cazul asta nu prea poti face mare lucru. In perioada asta fiecare au preferintele lor (de exemplu manca doar gratar de pui! Dar nu taiat in bucatele, ci sa muste ea din el).
Sanziana & Marina (03/10/2004)
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Ana68
Cristina,ti-am vazut si eu pozele cu frumusetea de Damiana...tare bine arata puiuta ta de 2 anisori...Din ce am mai patit si eu iti spun ca ar trebui sa adopti olecuta de indiferenta fata de mofturile don'soarei la vremea mesei...Au si copilasii astia ai nostrii toane si preferinte,ca si noi adultii de altfel...Si eu am fost suparata cand copiluta mi-a facut mofturi la masa,cu toate ca ,cu ceva vreme in urma ,am mai trecut prin asemenea faze cu baiatul meu...Am insistat,am gustat de fata cu ea din castronelul ei(mare greseala din partea mea,caci a refuzat sa mai manance pentru mi-am permis lucrul asta)...m-am strambat in fel si chip,am mormait...ce sa-ti mai spun?!Am facut ca toate orataniile,de clownul Bozo ar fi murit de invidie...Am trecut apoi la represalii,cu razboi declarat,cu amenintari si... vine mosu' cu sacul,vine un tigan si te ia....tot arsenalul...eu cu nervii in punga si fiica-mea de-o indiferenta rar intalnita.Asa ca am zis pana aici si am renuntat sa mai insist.Cand ii e foame fetei vine si cere singurica si,chiar de nu-i indicat si bine,intre timp rontzaie biscuiti,sticsuri si alte uscaturi d-astea.
Tu o pui pe micuta la masa cu voi?Ca am avut si experienta asta,cand eu ma strofocam toata sa ii prepar mandrei mancarica speciala si ea nu manca nimic,doar plangea si zicea nu stiu ce pe limba ei.Tata-su,inspirat,mi-a zis s-o pun cu noi la masa si sa ii dau si ei ciorba de care mancam noi si piure si carnita ...si ca prin minune copila s-a linistit si a mancat de m-am speriat.
Rabdare multa,mamicuto...Sa creasca mare si sanatoasa puiuta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Otiliav
Miria, exact asa face si Ana, refuza lingurita care i-o dau eu. Asa ca singura metoda este s-o pun la masa, sa-i dau lingurita ei si s-o las sa incerce sa manance singura cam 5 minute, ca dupa aceea isi da seama ca tot flamanda este si accepta ajutorul meu cat de cat. Nu iti spun cum arata peretii nostri dupa astfel de incercari. Cel mai usor accepta sa tina ea lingurita in mana iar eu s-o ghidez. Spor la treaba!
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
Ana68
Uitasem sa scriu:poate vrea sa incerce ea singurica sa manance?!!!Las-o sa incerce!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
claudia_a
OOOO... e mare de acuma...sigur vrea singurica sa pape! Ioana mea nici nu concepe altfel; mai sunt zile cand chiar nu are chef sa pape si atunci mergem pe joaca: una mami, una Ioana si ne jucam asa cu linguritza pana papa tot din farfurie!!!
Si da, tine faza cu statul la masa cu totii.... ce nu mananca Ioana de regula singura la masutza ei ... e foarte , foarte bun cand sta cu noi la masa; parca uita ca putin inainte zicea ca nu-i place cutaree, iar cand e langa noi papa de rupe pamantul!!!
Mai nou am descoperit ca-i plac stafidele si ii dau cam o mana de stafide pe zi... e terminata dupa ele...si culmea si pofta de mancare a crescut! Mie imi vine de minune, pentru ca au si calciu mult si vitamina C... Asa ca la stafide inainte si bebe mancaciosi!
Ioana nasturica
anca tanasica
cu fiica/mea n/am pb.din astea...dar frate/miu tot pe la 2 ani nu voia sa mai manance...da/i cu rugaminti, avioane, etc...nimic...
pediatra i/a spus mamei ca nu moare de foame sigur...sa/i puna mancarea in fata si sa/i spuna sa pape...dc nu papa sa stranga masa...fara rugaminti si alte tertipuri...
o zi n/a mancat nimic...dar a doua zi a infulecat fara comentarii tooootttt...
ideea e ca asta merge dc ai exclus orice cauze medicale (poate o doare gatul, poate o doare burtica de la ceva si evita papa...poate ii ies maselute, etc....)
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
miria_cristina
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre!
Am dus-o si in parc, am pus-o si cu noi la masa, este adevarat ca, desi i-am dat o lingurita in mana, nu am lasat-o sa se mozoleasca ea. Nu poate sa ia mancarea din castronel, in schimb, il rastoarna si sincer, nu mai am nervi!
Vad ca ar vrea ma manance singurica, dar ce poate face e inutil sa va povestesc ca stiti si voi. In plus, nu reuseste sa se sature singura, deci tot la mana mea ajunge.
Of, nu stiu cat o s-o mai tina faza asta! Nici s-o pacalesc, sa-i pun mancarea in biberon, nu merge. De acolo stie ca bea doar lapte si ceai si alt gust il respinge. Adica, nici un fel de suc.
Si tot asa!
aurastanciu
avem copii de aceeasi varsta (cateva zile in plus a ta) asa ca sa iti spun cum procedez eu cu cei doi ai mei la masa. Matei de obicei maninca fara comentarii dar Medeea este cea care face mofturi. de obicei ii dau si ei o lingurita in mana si cu alta eu ii dau sa manince. ea se joaca in castron cu lingurita ei, mai baga si ea in gurita si eu si tot asa pana se plictiseste sau termina. sau uneori maninca singura, adica o iau in brate si o ajut eu sa manince ca altfel tot castronul ar fi pe ea. sau cu reviste in brate. la noi faza cu statul cu noi la masa nu prea merge pt ca vrea tot ce este pe masa in afara de mancarea ei.
pofta mare si rabdare.
mama de gemeni Medeea si Matei (28 noiembrie 2004)
Lore1980
am si eu un baietel nascut in septembrie 2004, deci aproape aceeasi varsta... si am intampinat aceeasi problema si noi... eram disperata, pentru ca manca foarte bine, n-am avut niciodata probleme cu el cu mancarea... iar acum ar fi baut numai lapte sau ceai, cu biberonul, tot asa manca rontaieli, dar mancare ba... toata treaba a coincis cu stoparea unor antibiotice... m-am gandit eu ca de la asta este... dar a durat vreo doua saptamani toata chestia, i-am facut si coproparazitologic si coprocultura ca mi-era teama... au iesit negative... acum, de vreo saptamana, a inceput sa manance mai bine, dar ce mancam noi... adica ciorbita, tocanita... ii dau si cate putina sunca de pui, rosii cu telemea de vaca mai nesarata(rosiile au fost moartea lui dintotdeauna), i-am dat si omleta, facuta cu foarte putin ulei, pentru ca se uita lung la noi in farfurie, ar fi mancat in prostie... apoi cartofi la cuptor, cu sare... carne de pui la gratar...
nu stiu, dar poate s-o fi si saturat de mancarurile facute special pentru el- supe, pilafuri, legume fierte, la cuptor etc...
sper sa se remedieze si la voi situatia, eu m-am mai linistit...
Lore, mama Raducului
goodlyada
Sunt in aceeasi oala cu mamicile care au copii mofturosi.
Ei bine, Ovidiu 2.6 ani cred ca are o luna de zile in care nu a pus gura pe supa, ciorba, iaurt, branzica, mancare gatita si nici fructe .
A avut rosu in gat, apoi am incercat sa-i dau Pikovit (i-am dat o saptamana fara nici un rezultat si apoi nu-l mai primea deloc, am renuntat). Doctorita mi-a spus sa nu-l fortez, ei bine de o luna de zile nu-l forteezzzz dar sunt cu nervii la pamant.
Daca ii dai biscuiti, paine, fulgi de porumb, chestii de genul acesta mananca, si mai nou , am facut prostia sa-l ducem la McDonalds si acolo mananca un Mcpuisor si cartofi prajiti pe nerasuflate. Dar ce sa fac? Ca nu-l pot duce mereu si plus de asta nu vreau sa-l invat cu fastfood-uri.
Cartofi i-am facut si eu acasa dar mananca 2-3 si gata.
Nici eu nu stiu ce sa-i mai fac, numai cand vede ca vin cu castronelul, farfuria, cana (ca le-am incercat pe toate) respinge fara macar sa guste.
L-am si infometat, dar nu la modul sa-l las toata ziua. (de ex. a mancat dimineata lapte si pe la 4 dupa amiaza nu am avut incotro si i-am dat alt biberon cu lapte ca nu a vrut nimic altceva chiar daca era rupt de foame)
DAca ati gasit o cale care a dat rezultate in cazul vostru, va rog sa-mi spuneti si mie, eu nu mai am nici o idee.
Stela
mariussimiuc
quote:Originally posted by goodlyada
DAca ati gasit o cale care a dat rezultate in cazul vostru, va rog sa-mi spuneti si mie, eu nu mai am nici o idee.
Stela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/goodlyada/my_photos
Eu fac parte din categoria mamicilor cu pui semi-mancaciosi,adica mananca (dar nu da pe spate),dar are si zile nasoale cand nu vrea nimic,dar nu ma stresez.Eu sunt de parere ca si stresul mamicii contribuie la nemancat.Copilul simte stresul,probabil ca se inhiba cand stie ca TREBUIE sa faca mamicii pe plac si sa pape tot sau poate ca simte ca tocmai atunci e momentul de testat niste limite si niste nervi.Chiar daca a fost greu,eu mi-am invatat lectia,nu ma stresez cand nu mananca si-l las in boii lui.
In alta ordine de idei,sper sa nu supar pe nimeni,mie mi se par amuzante aceste mici personalitati si cand imi inchipui mutritele lor strambandu-se la mancare chiar imi vine sa rad.Si rad chiar si de al meu,atunci cand nu are chef de mancare si-mi intoarce...pampersul
Stela,eu m-am gandit la o varianta,nu stiu acum cat iti va parea tie de stralucita.De ce nu mergi la McDonald's sa-i servesti pranzul?Sau cumpara niste bulcute din alea pe care le umpli tu cu ce vrei sa manance.Zic si eu...
Miha si Robert (18 nov 2004)
belnicol
quote:Originally posted by mariussimiuc
[quote]Originally posted by goodlyada
In alta ordine de idei,sper sa nu supar pe nimeni,mie mi se par amuzante aceste mici personalitati si cand imi inchipui mutritele lor strambandu-se la mancare chiar imi vine sa rad.Si rad chiar si de al meu,atunci cand nu are chef de mancare si-mi intoarce...pampersul
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Aoleu, nu e deloc amuzant, fara nici o suparare. Si eu am probleme cu Matei, si le-am avut mereu. Eu sint fericita daca gasesc ceva la tv care sa-i atraga atentia si sa nu-si dea seama ca maninca. Si dupa ce-i bag in gurita, trebuie sa schimb postul ca sa inghita. Apoi iar pe canalul preferat .... Am incercat sa-l punem cu noi la masa, sau sa-l las pe el sa se joace de-a mincatul ... nimic. Mincatul nu-l intereseaza sub nici o forma. Ma ia groaza ca-n ritmul asta nu stiu daca o sa manince vreodata singur.
Cer scuze ca m-am bagat si eu peste subiect dar chiar as avea si eu nevoie de niste sugestii de la mamicile mai experimentate.
Multa sanatate.
nicoleta si matei
oana_tiganila
si eu am mari probleme cu mancatul de 2 saptamani si al meu puiut a disperat toata familia;nu s-a omorat niciodata cu mancatul dar acum e groaznic.Am o intrebare la voi,daca puteti sa imi raspundeti-pe la ce varsta au aparut ultimii molari la puiutii vostrii?
Sper ca aceasta este cauza la noi dar nu zaresc inca nici un coltisor.Si am inceput sa ii dau revital desi nu avem 3 ani,am mai incercat si este eficient.
Pupi
Oana si Vladut
miria_cristina
Ona - Revitalul pentru ce-i!?
parpalak
Ba chiar sint amuzante, cind e la copiii altora, sau cind au trecut la al tau! :)
Imi pare rau sa va dau vesti nu prea bune, dar nimic din ce-am incercat eu n-a mers <insert lista luuuunga, plicticoasa si repetitiva>.
S-a reparat cu mersul la gradi si luindu-se dupa ceilalti copii. Iar tanti de la gradi m-a impiedicat sa-mi tai gitul sau venele de mama denaturata si incompetenta ce m-am simtit si mi-a explicat ca mai toti fac asa. Acu negociez (=car mincare pentru toti :) ) cu gradi cind vreau sa-i schimb meniul lui Paul. Dupa ce maninca o vreme ceva acolo (si maninca orice i se pune in fata) se incumeta si acasa.
Ii mai scoate la McDonalds din an in paste, si cind l-am scos si noi, eu una era sa fac atac de cord cind am vazut cu ce viteza si expertiza a dat gata tot.
Pofta mare va doresc.
Sanatate la bebei si mamici.
Mada
buna si noi avem probleme cu mancatul, dar de vreo 3 saptamani ii dau Polyvital, picaturi, multivitamine.
le-am luat de la baby expo si sunt multumita de cum mananca.
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
oana_tiganila
revitalul este un sirop tonic pentru copii,continand 3 plante care ajuta la cresterea apetitului si imunitatii;se gaseste in farmacii la pret de 114.ooolei si se administreaza copiilor peste 3 ani.Vlad a luat revital desi are 2 ani si 3 luni dar cate 2,5 ml(nu 5 ml cat este doza)si pana acum efectele s-au vazut dupa 3 zile de administrare.Merita sa incerci,multe mamici au fost multumite.
pupici
Oana si Vlad
laureta
Am incercat eu Revital rezultat... ZERO
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
oana_tiganila
Buna
Suntem la a 3 zi de revital si ieri am inceput sa mancam din nou ciorbica si cartofi si e mai bine.Sper sa ne revina pofta de mancare
pupi
Oana si vlad
madau spune:
Baietelul meu nu mai mananca!!!
Lore1980
Buna fetelor!
Sunt tare suparata si mare nevoie de ajutor mai am. Baietelul meu de 1 an si 7 luni nu mai prea mananca. E a doua saptamana de cand e tare lingav la mancare. Si ingrijorarea mea vine din faptul ca el manca mult si orice ii dadeam, nu facea mofturi la mancare. Acum doua saptamani si ceva a facut rosu in gat, i-am dat antibiotice, intai Klacid 4 zile, nu i-a trecut. Pe asta ni l-a prescris de la Grigore Alexandrescu. Apoi am fost la doctorul lui si ne-a dat Ceclor, 3 zile + rinathiol pt. tuse+Nurofen dimineata si seara pentru febra. Nurofen ii dadusem si inainte, deci a luat vreo 5-6 zile dimineata si seara. Ca sa fie tacamul complet, avea si la burtica ceva, adica scaune dese, de 3-4 ori pe zi, dar nu scaune diareice(adica nu apoase). Si asta ne-a speriat pentru ca el facea 1 data pe zi. Asa ca i-am facut examen coproparazitologic, astept rezultatul la a treia proba, primele 2 au iesit negative. Si i-am dus si pentru coprocultura.Dupa ce am terminat cu Ceclorul si Rinathiolul, la vreo 2-3 zile a inceput sa nu prea mai manance. Dr. lui ne-a dat si regim pentru burtica, nu mai stiu ce sa-i mai dau. Lapte bea in prostie, cu zeama de orez, mananca banana cu branzica dulce, morcov cu carnita de pui, rontaieli, biscuiti, dar nu asa ca inainte. V-as ruga sa-mi mai dati voi idei de mancaruri pt. regim.
In comportament nu s-a schimbat, adica e la fel de vesel, de energic, febra n-a avut decat o data la inceput. Saptamana viitoare primesc rezultatul. Eu una sper sa fie doar de la schimbarea de anotimp. Spuneti-mi va rog ce sa mai fac, dati-mi un sfat, poate s-a mai confruntat vreuna din voi cu aceeasi problema.
PLEASE HELP!!!
Va pup si va multumesc anticipat!
Lore, mama Raducului
geniest
Cat timp ii dai regim pentru scaune dese nu ii mai da lapte, ori ii dai numai mucilagiu de orez ori combini cu un lapte fara lactoza (NAN de la Nestle, de ex.).
Parerea mea: deranjamentele la burtica au fost de la antibiotice. I le-ai dat in paralel cu ceva pentru refacerea florei intestinale sau nu???? Daca la burtica nu ii este bine este posibil sa nu aiba pofta de mancare, pe tine cand te deranjeaza ceva iti vine sa mai mananci??? Mai ales ca mancarea s-ar putea sa-i provoace ceva disconfort avand in vedere problema cu burtica.
Sanatate..
Indra
Dupa orice perioada in care era bolnava si mindra mea avea probleme cu mincatul. Noi mereu le-am remediat cu siropul Pikovit.... la noi a mers, poate si la voi!
Sanatate multa!
Dana & Anisia
Tonnia
De la antibiotic se trag toate, si scaunele dese si inapetenta. Dupa antibiotic al meu si-a revenit cu pofta de mancare abia dupa 2-3 saptamani.
Antonia
viermisor
Medicamentele afecteaza flora din stomac si dau intotdeauna inapetenta. Mie medicul mi-a zis sa-i dau in loc de siropuri antiinflamatoare, supozitoare ca altfel scade pofta de mancare. Bineinteles nu se poate cand e vorba de antibiotice.
Eu dupa orice raceala ii dau putin Peritol seara (2-3 ml) - mi-a zis un medic pediatru - doarme si mai bine si are o pofta de mancare de 'mananca pietre'.
viermisor
rozina
Lore el este destul de micut sa suporte in celasi timp si o raceala si schimbarea de anotimp parerea mea este sa nu crezi ce este mai rau important e ca se joaca la fel ca inainte. Noi adulti suportam foarte greu schimbarea de anotimp dar cei mici? Succes si fi linistita.
georgi75
posibil ca toate problemele astea sa fi coincis si cu iesirea maselutzelor.Eu am patzit-o.Noaptea doarme bine?
Zambeste!Maine poate fi mai rau.
Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)
roxanaz
este in mod clar consecinta tratamentului cu antibiotic. si scaunele moi si inapetenta. asa cum zicea si Tonnia - se va reface in timp. fa-i mancaruri usoare, da-i ceai de menta slab, paine prajita, banane, suc de mere. sanatate multa!
Roxana
Lore1980
fetelor, multumesc din suflet pentru raspunsuri ...
cred ca am uitat sa va spun ca dinainte cu cateva zile de a-i da antibiotice avea scaune dese, dar nu apoase... adevarul este ca am vazut ca i-a mai dat o maseluta, daca ziceti ca poate fi si asta, dar cu dintii n-am avut niciodata probleme, nici macar la canini...
ieri, alaltaieri a facut scaun tare, putin si de 2-3 ori pe zi... nu s-a remediat inca problema cu mancatul, adica tot nu serveste... poate intr-adevar e ceva de la antibiotice, lipsa poftei de mancare coincide cu oprirea Ceclorului...
aseara am zis sa-i dau si putin cartof(asta dupa ce am vazut ca incepuse sa faca scaune tari), amestecat cu morcov si carne din supa, iar azi dimineata a facut din nou mai moale...
geniest, dr. lui nu mi-a dat nimic pentru refacerea florei intestinale dupa cura de antibiotice... ce i-as putea da?
si dati-mi va rog, daca puteti, idei de mancaruri mai usoare si care sa fie si apetisante, daca se poate, adica sa-l atraga... s-a saturat de morcovi, de orez etc... bine ca mai mananca branzica dulce si banana...
viermisor si indra, Peritol si Pikovit ce sunt, un fel de vitamine, se elibereaza si fara reteta?
va pup si inca o data multumesc din suflet
Lore, mama Raducului
roxanaz
cartofii cresc procesele de fermentatie deci nu sunt prea indicati. painea prajita e de baza, cu branza, ii poti da si cascaval, mere coapte, etc.
Roxana
Lore1980
da, roxana, stiam asta despre cartof, dar am zis ca daca s-a refacut dupa 4 zile de regim si 2 zile la rand avusese scaun tare, sa-i dau si ce-i place... asa putin, nu exagerat... si s-a observat imediat...
eu tot sper sa nu fie nimic grav, vreau sa ma gandesc ca nu este din moment ce nu si-a schimbat comportamentul... dar tot astept cu infrigurare rezultatele examenului copro...
Lore, mama Raducului
geniest
Lore, pentru flora poti sa-i dai Ecoflorina (7 flacoane cu siropel costa in jur de 250.000 lei) sau Probiotice (chiar asa se numesc si sunt intr-un flacon 30 de pastilute albe - 280.000 lei) sau Biotics de la Ozone (100.000 lei, 30 de pastilute). Eu iti recomand Biotics de la Ozone fiindca sunt bune si costa rezonabil. Ii poti da toate pastilutele.
viermisor
Lore draga,
Peritolul se elibereaza si fara reteta si e chiar ieftin, in jur de 60.000 si mie mi l-a recomandat chiar pentru cresterea poftei de mancare, dupa o bronsiolita urata. Pe prospect scrie ca se da in alergii si daca au copii exeme, poate de aceea are si efect calmant.
Pikovit sunt vitamine, poate iti spune Indra cat fac.
viermisor
sunt_mamica
Lore acelasi lucru l-am patit si eu cu bb al meu tot de la antibiotice(i s-a prescris un antibiotic) care i-a distrus flora intestinala...dupa o saptamana de regim su mucilagiu de orez,diferite combinatii cu banana si 4 plicuri de ecoflorina si-a revenit.nu te panica daca nu-i morocanos eu cred ca nu ai de ce sa te sperii!
sunt_mamica
am uitat sa-ti spun da-i cat mai mult ceai de menta
Boca Daniela
Va salut, fetelor si eu sunt o mamica disperata cu un pui de 1 an si 8 luni , care nu papa decat lapte, carnita si ou.Mancare gatita deloc.Nu stiu ce sa ma fac,mananca foarte putin, cateva lingurite si dupa aia refuza mancarea.De ciorbe nici nu se atinge.voi ce vitamine le-a-ti dat puiutilor vostrii, ca nu stiu cu ce sa incerc?
Lore, sa stii ca sigur de la tratamentul cu antibiotice i-a scazut pofta de mancare,si eu stiam ca se da Ecoflorina pt.protectie gastrica.Sau poate sa fie si de la maselute ,Alex nu manaca nimic numai lapte cand ii iese vreun dinte.La noi de pe la 1 an e dezastru cu mancarea,si era tare grasut , dar acum are doar 11 kg .
Danuta
Lore1980
buna fetelor!
sunteti foarte dragute si prompte... chiar am devenit dependenta de acest forum... imi place foarte tare ca aici gasesti ajutor si sprijin si o vorba buna tot timpul...
astazi astept rezultatul pentru a treia proba de paraziti intestinali... sper sa fie negativ si asta...
am mai citit si subiectul cu giardia, scriau mamici acolo ca e posibil sa nu iasa giardia nici dupa 3 probe de scaun?!!! nici nu stiu, mi-e tare teama, doctorul lui zicea ca dupa 3 probe rezultatul e 99% sigur...
poate sunt eu paranoica, nici nu mai stiu... l-am tinut 4 zile cu regim, isi revenise, avea scaun tare... ieri a facut iarasi de trei ori si mai moale, dar nu diaree, si ii dadusem doar un pic de cartof, niste orez cu lapte cu foarte putin de gem ca altfel nu l-a vrut... oare trebuia sa-l tin mai mult cu regim?... mi-e si groaza pentru ca sunt atat de putine mancarurile pe care i le poti da cand e deranjat la burtica... la lapte n-am putut renunta, dar i l-am dat cu mai mult de jumatate de sticla mucilagiu de orez, cu un pic de zahar ca altfel nu vroia... laptele acela de la NAN, sau ma rog asta special pt diaree, nu l-a vrut...
ieri a mancat mai bine, aseara i-am dat si branza telemea mai nesarata cu paine, dar tot nu a mancat el ca mai inainte...
cat despre medicamentele astea de refacere a florei intestinale si de pofta de mancare, sa-l mai intreb pe doctor de ele sau i le pot da fara probleme?
va pup si ne mai vedem pe aici
Lore, mama Raducului
Lore1980
aaa, am uitat sa va spun... pentru burtica i-a mai dat debridat, pe care nu l-a luat decat de 2 ori, dupa care s-a scarbit si a si varsat de 2 ori de la el... si nici prafuri, gen smecta si inca unul, nu stiu cum se cheama acum, nu a vrut sa ia... cred ca i-ar fi facut bine, dar nu-l mai poti pacali acum cand nu-i place si nu vrea sa ia ceva... medicamentele care sunt bune la gust le ia, poate aveti voi idee de ceva mai bun la gust...
multumesc mult din nou...
Lore, mama Raducului
katik
lore, dar copro i-ai facut imediat dupa antibiotic? eu stiu ca nu iese nimic in conditiile astea. si eu i-am facut fetei doua ture de copro si nu a iesit nimic si nu sunt convinsa nici acum ca au fost concludente. m-au intrebat clar daca a facut tratament cu antibiotice.
cit despre pofta de mincare, am trecut si noi prin asta, n-a mincat serios nici la o luna dupa tratament si am dus-o asa toata iarna, a slabit 3 kg din 13.
am rezolvat cu peritol, calciu si vitamine, incetisor a inceput sa manince.
cu burtica la fel. sigur e de la antibiotic, si-a revenit la 2-3 saptamini dupa . nu i-am dat nimic pt. diaree, doar iaurt sa refaca flora.
multa sanatate!
20+
viermisor
Iti mai dau ce mi-am copiat de pe forum despre diaree, sfaturi de la Maria bb Mami Mihaela:
PENTRU DIAREE Mucilagiu de orez: la 1 l de apa pune 2 linguri de orez si fierbe-l binebine de tot. Cand a scazut strecoara-l, presand putin ca sa treaca tot mucilagiul prin sita, completeaza ce ai obtinut pana la 1 l cu ala fiarta, si da-i cu biberonul. lapte Humana HN25, e special pt diaree Mucilagiu de orez diaree : La 1 si 1/2 L de apa se pune 1 cana de orez. Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se continua fierberea 45-60 de minute, cu capac. Se trece orezul prin sita fina si se pune din nou la fiert, sa dea cateva clocote. Se poate pastra la rece maxim 24 de ore. Supa sau piure de morcovi diaree 500 grame de morcovi taiati feliute sau dati prin razatoare se fierb intr-un litru de apa circa 1 ora si 1/2, sau pana sunt foarte bine inmuiati. Se paseaza foarte bine si apoi se pot subtia cu apa si pune in biberon. Sau se pot lasa piure si da cu lingurita. Se pastreaza la frigider maximum 24 de ore. Orez cu mere coapte de la 4 luni;bun si pentru copiii cu probleme stomacale Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana 'infloreste'. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se alege miezul, se paseaza cu furculita si se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa. (Este un foarte bun desert sau gustare de dupa-amiaza. Deasemenea, in cazul in cazul in care copilul are scaune moi, acest desert este recomandat.) Pilaf de orez cu carne de pui peste 8 luni - 2 cesti de orez - 100g piept de pui - jumatate de ceapa mica (potrivita) - 2 linguri de ulei - un morcov micut - frunze de patrunjel Puneti intr-o oala uleiul si lasati sa se incinga un pic, adaugati ceapa, morcovul si carnea toacata marunt, prajiti-le bine, apoi adaugati orezul si 2 -3 cani de apa ... lasati sa fiarba bine ca totul sa se farime, amestecati sa nu se lipeasca de fundul oalei in timp ce fierbe (eventual daca se ingroasa mai adaugati apa), cind e aproape gata puneti patrunjelul pt. gust. Atentie: nu adaugati sare, vegeta sau condimente care nu sint descrise aici. vreti sa schimbati gustul ... puteti adauga o lingurita de pasta de rosii sau o rosie coapta bine fara pielita. ---------------------------------------- Pentru diaree poti incerca: orez pasat cu brinza de vaci, biscuiti cu brinza de vaci, carne de pasare fiarta, supa de morcov, peltea de gutui, gelatina de mure,covrigei, grisine, masline negrepaste fainoase fierte, ou fiert tare, piine prajita, mar ras copt, banane, (toate in functie de virsta copilului) ----------------------------------------Dieta pe care o tinem noi in caz de diaree: 1 zi: supa de morcov, eventual indulcita cu glucoza 2 zi: in plus se da banana cu brinza de vaci 3 zi: se introduce carnea fiarta de pui Foarte multe lichide, ceai de menta sau pojarnita, apa plata cu un continut mare de sodiu ------------------------------------------- Recomandari: mult ceai de menta (fetita mea s-a deshidratat si am ajuns in spital) si atentie la lapte pt. ca ajung sa aiba intoleranta la lactoza(daca are bobite albe in scaun este semn ca trebuie sa treci la lapte fara lactoza),supa de morcovi, zeama de orez si/sau orez. Privind antibioticul eu i-am dat acid nalidixic(negram) si a facut un soi de intoxicatie si am fost in spital. Mai bine incerci cu mancarica si ceai. Smecta este f. buna. ----------------------------------------- Laptele, iaurtul, sunt total contra-indicate cand copilul are diaree. Pot agrava diareea. Numai laptele delactozat este bun. Respectiv, Milupa HN25. Si mucilagiul de orez face minuni. Ii poti da carnita de pui fiarta bine, fara nici o grija. Regimul il tii pana cand vezi ca lucrurile incep sa se indrepte, chiar cateva zile dupa ce scaunul a "revenit" la normal. --------------------------------------- Diaree este termenul pentru scaune dese apoase care ies cu in jeturi si de obicei e o infectie in stomac, daca are scaune dese moi nu inseamna ca are diaree, ci ca are o dereglare, de obicei se face dupa antibiotic, adica antibioticul distruge flora intestinala si nu mai se asimileaza nimic la nivelul stomacului, copilul scade in greutate doarece are malabsortie, nu are pofta de manacare, vitaminele, calciu se pierd, asa am patit noi 3 luni pana sa imi dau seama ca nu are de fapt diaree, ci lipsa flora intestinala, asa ca am facut o cura de Ecoflorina si in 5 zile era alt copil, dupa 10 zile era sanatos tun si se vedeau deja obrajorii mai rotunzi! De atunci odata cu antibioticul ii dau si ecoflorina si nu mai avem probleme, pediatrii cateodata nu se gandesc la cauze si te pun sa tratezi doar efectele! Va dati seama ce am indurat cu 5-6 scutece pe zi si analize complicate de antibiograme de infectii la stomac, teste de paraziti giardia, cand colo la sfarsit am gasit un doctor rasarit care a facut teste si de la el putere si a gasit ca nu are bacterii care sa dizolve hrana, trecea mancarea prin intestin ca prin gara, se vedeau alimentele de ex.: rosiile pe sfert digerate, in scaun. Ecoflorina e dulce, e cu niste bilute ca o drojdie uscata, si un sirop aromat------------------------------------- DEBRIDAT actioneaza asupra colonului, in functie de problema (diaree/ constipatie) si este un foarte bun remediu (actiunea acestuia este foarte bine descrisa in prospect)
Sa va faceti bine,
viermisor
Lore1980
katik, da, examenul coproparazitologic si coprocultura le-am facut dupa antibiotic... astept acum rezultatele finale... sper sa nu fie influentate prea mult de antibiotic... dr. nu mi-a spus nimic, o sa mai intreb si la laboratorul de analize...
viermisor/mariana multumesc mult de tot pentru sfaturile acelea... acum mi-am dat seama ca le-am vazut si eu mai demult, le-am si printat si le iau acasa... ii fac azi desertul cu mar copt, ca merele ii plac tare mult....
multumesc fara exceptie si celorlalte fete care au raspuns si nu le-am nominalizat...
deci ecoflorina sau peritol sau Biotics ii pot da fara probleme, chiar fara a intreba medicul? mi se pare cateodata ca este cam repezit, superficial, desi e cumsecade acest dr....
Lore, mama Raducului
viermisor
Rau nu poate sa-i faca, vorbesc de Peritol pe care eu i l-am dat si cand ii ieseau dintii, sa doarma mai linistita. Doza prescrisa de medic dupa raceala a fost 2x5 ml(pentru 11kg), pana se termina sticluta. Eu ii dadeam 2-3 ml seara, deci foarte putin (sunt si eu destul de reticenta in ce priveste medicamentele) si isi facea efectul, se linistea si manca bine.
Bineinteles ca daca se abuzeaza, daca se foloseste timp indelungat sau cantitati mari, cred ca poate face si rau.
viermisor
sunt_mamica
lore copro iese corect la 10 zile dupa ce ai intrerupt antibioticul.
Lore1980
buna, fetelor!
vreau sa va tin un pic la curent cu ce se mai intampla cu Raducu...
ieri am fost la farmacie si am intrebat de cele trei medicamente, adica peritol, biotics, ecoflorina si farmacista mi-a spus ca, fara sfatul medicului, imi recomanda Biotics, la care nu se cunosc reactii adverse... asa ca l-am luat si e un praf care se dizolva in lapte si care nu are nici un gust, ceea ce e foarte bine, pentru ca Raducu nu prea accepta medicamente...
acum asteptam sa vedem efectele, care sper sa fie numai pozitive... pe prospect scria ca nu se cunosc efecte adverse... voi stiti altceva?
va pup
Lore, mama Raducului
Boca Daniela
Salutari fetelor,
Lori, eu te sfatuiesc sa nu-i dai Peritol fara sfatul medicului pentru ca este si sedativ,si se recomanda cu prudenta la copii.O sa-si revina sigur cu mancarea dar trebuie sa ai rabdare, si noi am avut pe la 1 an probleme cu diaree si mancat nimic,si dupa ce i-am schimbat laptele mi-am dat seama ca era de la Milumil3 ca nu-l mai tolera si avea scaunele dese.
Si acum avem o perioada grea cu mancarea, ii dau de azi Pikovit sa vedem cum va fi.
Danuta
ja
Buna fetele
Ma bag si eu in discutie ..caci suntem in aceeasi situatie
Bun ..inteleg ca antibioticul da inapetenta..dar chiar sa nu manace Nimic?
La noi situatia e asa:acu 3 zile a facut febra noaptea..cu nurofen a trecu.Dimineata la ORL mi s-a spus ca are ff putin rosu in gat..nurofen si atat.Pana seara a facut febra ff mare..cu plans..tipete.O doc chemata acasa..zice rosu in gat cu pustule de puroi..incepem Amoxiclavla 8 ore =antitermice alternate la 4 ore..si febra abea scadea.Dupa doua zile scapam de febra..dar in tot acest timp a renuntat incet la mancare.In prima faza nu m-am impacientat..ca e normal.
DAR DE AZI DIMINEATA REFUZA ORICE...NICI LAPTELE..PE CARE TOTUSI L-A BAUT ZILELE ASTEA...NU VREA DEACAT CEAI..SI SUC E FRUCTE.
Cat sa o duc asa?
ana
ja
aaaaa..Si doarme fff mult fata de cat dormea inainte.
Am uitat sa specific ca avem 1.2 ani...si da...niste masele dau sa iasa..pana acu ..doar un colt..desi sunt umflate pe ambele parti(nu avem niciuna)
ana
Boca Daniela
Ja,imi pare tare rau ca aveti asa probleme.Nu te speria daca nu mananca 2 zile , nu pateste nimic, dar trebuie hidratat foarte bine, multe multe lichide si sucuri, da-i si fructe, sau biscuiti, cereale, ce-i place.Cat timp are copilasul?
Danuta
Boca Daniela
Ja , scuze, acum am vazut ca are 1,2ani.daca-i ies si dintisori si il doare si in gat sigur o saptamana nu mananca, dar nu-ti face probleme ca-si revine, copiii isi revin repede.Si noi avem 1,8 ani si nu prea mancam numai lapte bem.Trebuie sa ne iasa caninii si cred ca de aia , eu de azi ii dau Pikovit , sa vedem cum merge , poate va incepe sa manace.
Va doresc multa sanatate !
Danuta
Lore1980
Daniela, Peritol oricum nu i-am luat... eu am intrebat la farmacie ce-mi recomanda avand in vedere ca nu am intrebat medicul si mi-a dat biotics... mi-a recomandat biotics in loc de ecoflorina chiar... eu sunt multumita ca praful nu are nici un gust si scrie sa-l dizolvi in lapte, asa ca il ia fara probleme...
Ja, imi pare foarte rau ca te confrunti si tu cu asa o problema... eu iti inteleg ingrijorarea... dar Radu cel putin bea lapte mult, mananca mult mai putin decat inainte, dar tot mananca ceva, ceva... i-am dat si eu antitermice dupa schema de febra la 4 ore alternativ eferalgan cu nurofen... apoi nurofen i-am mai dat dimineata si seara, vreo 5 zile in total(adica zilele in care i-am dat nurofen cu eferalgan si nurofen simplu sunt in total 5 )... DAR am vorbit cu o colega, care a avut la fel probleme cu fiul ei... ei i-a spus de la Budimex un doctor de la urgente copii ca Nurofenul ar fi foarte iritant pentru stomacelul lor... dar retineti, nu vine de la mine chestia asta, ci din discutia unei colege cu un medic de la Budimex... asa ca va rog nu ...
va pup si multa sanatate
Lore, mama Raducului
ja
Va multumesc mult de raspuns fetelor..si-mi cer scuze ca nu am mai intrat...dar am avut zile ,in care nu am facut nimic decat...tinut in brate copil.
Deja are 3 zile de cand traieste cu ceva linguri mancare...avem si scaune noi(dar nu diareice)...dar macar acu a inceput sa bea laptele...ca in ziua in care am scris nici nu l-a gustat.Azi a mancat ceva mai bine..dar taaare greu .Febra s-a dus,antibiotic nu mai luam..dar el parca nu-i inzdravenit..ca nu manaca..si uneori e moale..sta la noi in brate linistit(lucru nemaivazut la noi)sau are momente de maraiala crunta..ii mai dau nurofen..si parca trece,dar parca suntem dependenti de nurofenul asta.
Oricum va multumesc pentru gandurile bune
ana
viermisor
Sper ca copilasii vostri sunt mai bine. Din 'mare sfatuitoare' am ajuns sa ma alatur si eu voua. Fetita mea e racita de 2 zile si am ajuns si noi sa nu mancam nimic. Eu i-am dat nurofen si am trecut pe paracetamol supozitoare, ca mie medicul mi-a zis ca are acelasi efect (antiinflamator). Asta pentru ca a ajuns sa refuze orice lichid de la norofenul ala. Am incercat sa-i strecol siropul in gurita in timp ce manca, apoi in ceai. Il detecteaza imediat si rezultatul: nu mai deschide gura la nimic, nici picaturile de tuse nu i le pot da, nici mancare, nici lichid. Ma apuca disperarea.
Sa speram ca ne 'intalnim' cat mai curand la discutii mai placute.
Sanatate la bebeii vostri.
viermisor
ja
Buna
Tare rau imi pare ca ati patit-o si voi.
la noi e mai bine ,e mai vesel,vioi,manca binisor raportat la ultimele zile...dar am dat de alta.
Scaunele moi au ajuns la 3 pe zi si cam prea fleasca.Trecem pe smecta,desi in ultimele zile i-am dat pilaf(ca pt noi,nu numai orez si morcov),am scos sucul,ma chinui sa var menta in ceai fara sa o observe sub gustul de fructe de padure.
Sper sa scapati repede .
ana
viermisor
In legatura cu scaunele diareice, mi-am adus aminte ca noi azi vara am contactat de la mare o viroza intestinala (toata familia, cu febra, varsaturi si scaune apoase... urat de tot) si micuta noroc ca o alaptam, a facut o forma mai usoara, fara deshidratare. Am fost cu ea preventiv la urgenta la contagioase si i-a oprit imediat diareea cu 1/2 de Saprosan de doua ori pe zi si Eridiarom (niste tablete din plante, se gasesc la orice farmacie si sunt ieftine) de 3 ori pe zi. Atunci a mea avea 9 luni cam 10kg. Daca nu are efect Smecta puteti incerca si Saprosan, iar pe Eridiarom scrie supliment alimentar.
viermisor
Boca Daniela
Fetelor, sunt disperata, Alex nu mai mananca nimic numai lapte,nu are alte simptome dar nu vrea sa manance de 2 zile nimic.azi toata ziua a mancat cativa biscuiti, atat.si bea lapte la greu.Oare poate sa aiba paraziti, sau rosu in gat, dar ar face febra cred?Am inceput de 2 zile cu Pikovit , sa vedem daca-si revine un pic.N-as vrea sa slabeasca , ca are doar 11kg la 1an si 8 luni.
Viermisor, imi pare rau ca aveti si voi probleme,incearca pt. diaree cu Eridiarom 3 pe zi , si noi am folosit si ne-a ajutat, ceai de menta si regim cu orez si morcovi.
Ja, ma bucur ca v-a-ti revenit si mancati mai bine, acum avem noi probleme cu mancatul , de nu mai stiu ce sa-i fac sa pape ceva.
Va doresc la toate sanatate multa si bebei papaciosi!
Danuta
carmen_ardelean
Mai, si noi suntem sacaiti de cateva zile, desi pana acum manca de ma speria...si ma tem ca noua, care facem in 13 doi ani, vor sa ne para ceva maselutze...sau nici nu mai stiu..ca e sacait cu toate, plange aiurea, dar are si zile cand e extrem de vesel, dar cu apetit la fel...o fi moft?...o fi vremea?
...ce credeti?
anis
Nici fata mea nu mai vrea sa manance .Desi a tinut tratament cu antibiotice acum o luna.Dupa 1 sapt isi revenise, a recuperat chiar bine ce pierduse ca greutate.
Dar de 1 sapt e cumplit trebuie s-o alerg cu mancare, ea manca orice si oricum..acum am ajuns la 2 mese solide (mananca f putin) din 3 mese.
Desi am facut copro si parazitii, dar era la 2 zile dupa ce am oprit antibioticul.
La 8 luni are deja 6 dintiii..si tot ii apar in ritm de asta ametitor..adica 2 sapt pauza,apoi dinte.
Am pus pe seama dintilor..dar pana acum nu facea mofturi la mancare.
Dr mea zicea ceva de giardia si copro iar.
De ce nu e concludenta o singura analiza pt giardia?
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
Lore1980
buna fetelor!
daniela, imi pare rau ca te confrunti si tu cu aceeasi problema ca si mine... exact asa am patit cu Radu, lapte la greu, mancare putina, aproape deloc... acum in week-end-ul asta parca si-a mai dat drumul... adica nu mananca asa ca inainte, dar oricum a mancat mult mai bine, asta dupa aproape doua saptamani de stres... stiu ce inseamna sa manance bine si apoi sa nu mai manance... are 14 kg la 1 an si 7 luni... efectiv intrasem la disperare... poate s-a si plictisit de ce-i dadeam inainte.... al meu mananca foarte bine acum banana cu branza dulce, cu biscuite, piept de pui la gratar sau fiert... salatini, biscuitit foarte putin dulci... refuza legumele pe care le manca cu placere...
viermisor imi pare rau, cu numai cateva zile inainte itr-adevar am primit sfaturi de la tine... a fost si timpul asta foarte inselator... sa speram ca trec toate repede...
ja, imi pare foarte bine ca se simte mai bine puiutul tau, sa dea Dumnezeu sa fie in regula...
nu stiu daca e doar coincidenta, dar de cand cu biotics baby parca e mai bine si cu scaunele si cu mancarea...
sa vedem ce-o mai fi...
deci examen de depistare giardia dupa antibiotice este neconcludent? ma speriati... mai asteptam si-l repetam
Lore, mama Raducului
Lore1980
ja, la fel am patit-o si noi cu scaunele... dar cu banana, branza dulce, lapte amestecat cu mucilagiu de orez, uscaturi, carne la gratar si biotics baby a fost mult mai bine in ultimile zile, adica de la 3-4-5 scaune moi, nu diareice, pe zi am ajuns la unul normal...
sa vedem in continuare...
te pup si sanatate multa tuturor bebeilor bolnaviori
Lore, mama Raducului
goodlyada
Buna fetelor,
Si eu am aceeasi problema, am mai discutat acum vreo 3 saptamani si intr-adevar in ziua in care ma plangeam ca nu vrea sa manance nimic a avut saracutul motiv (rosu in gat)si l-am lasat sa manance numai biscuiti si fulgi de porumb vreo 2 zile(nu mai vroia nici lapte).
Doctorita mi-a zis sa nu-l fortez , sa-l las in pace.
Numai ca de 3 saptamani tot il las in pace si , desi lapte a inceput sa bea dimineata 1 biberon , seara 2 biberoane, mancare nu vrea cu nici un chip (fructe nu, branza nu, supe nu, mancarica gatita nimic, nici macar nu gusta). Uneori ma intreb din ce isi ia energia ca de vesel si jucaus este.
Uneori mai mananca cereale, alteori doar biscuiti, fornetti, chestii de astea.
Si, mai nou, din disperare l-am dus la McDonalds doar doar o manca ceva; ei bine, mananca Mcpuisor cu o placere si baga la cartofi prajiti in el de zici ca nu e adevarat. I-am facut si acasa cartofi prajiti dar nu, ia doar 2-3 cartofi si gata.
Stiu ca nu e sanatos sa manance de la MCDonalds, dar ce sa fac ca ma disperaaaa!!!!!
O sa-i fac coproparazitologic, desi i-am mai facut o data in decembrie si nu i-a iesit nimic, dar in rest nu stiu ce sa mai fac, cum sa procedez?
Baietelul meu are 2 ani si jumatate
Daca ati avut asemenea probleme cu puii vostri sa-mi spuneti si mie cum ati procedat?
Va pup, Stela
Lore1980
fetelor, tocmai am vorbit cu soacra-mea care mi-a dat o veste foarte buna: Radu a mancat foarte bine azi, mai ales la pranz... sunt foarte fericita pentru ca de fapt nu mai exista pranz pentru el de vreo 2 saptamani...
draga Stela, dupa raceala nici Radu n-a mai mancat... asa ca am intrebat in stanga, in dreapta, si in urma sfaturilor fetelor de pe forum i-am dat Biotics Baby... praf fara gust si coincidenta sau nu, a inceput sa manance, nici nu mai are scaune dese, doar 1 data pe zi de trei zile(el care a avut si 4-5)... si nimeni nu a semnalat efecte adverse... fetele mai ziceau si de pikovit... poate a fost si schimbarea de anotimp, nu stiu... ca cele trei probe pentru coproparazitologic au iesit negative... astept si rezultatul pentru coprocultura... o sa mai repet si coproparazitotlogicul sa vedem...
ce sa zic, multa sanatate si va tin la curent...
Lore, mama Raducului
aurastanciu
anul trecut si Matei facea scaune dese dar nu moi de se iritase la fundulet, iar medicul pediatru mi-a recomandat Triferment, cate un sfert de la 8 ore. dupa vreo cateva sferturi de pastiluta nu mai avea nici o problema.
referitor la pofta de mancare eu acum le dau cate cate jumatate de fiola de vitamina C si maninca de ma sperie.
mama de gemeni Medeea si Matei (28 noiembrie 2004)
madau spune:
Sta cu mancarea in gura!
Rivarutz
Buna dragi mamici!
Fetitza mea are 14 luni,are doar 6 dintisori.........dar problema noastra este ca nu mancam,dimineata bea 200 gr lapte(si ala cu tam tam uri si jucarii,carti,etc doar sa-i distrag atentia ),(vreau sa spun ca nu il bea,i-l papa cu lingura),la prinz doar 1-2 lingurite de supica si in caz fericit 100gr lapte,seara putin iaurt si iar lapte.
O tinem asa de mai mult de 1 saptamnina,pediatrul mi-a spus sa nu-mi fac grija pt ca este de la dintisori si este ff dureros sa bea si sa manince
Sta cu papica in gura si cite 10 minute.........fetelor sint disperata!
Sa mai intimplat cuiva? Ceva sfaturi? Va rog! Sunt disperata!
Multumesc,
Ela,mami lui River Maria
bubu05
Of, dintisorii astia! Al meu se trezeste noaptea si urla din cauza lor(ca alta cauza nu am depistat...). Incearca si tu ca mine: da-i seara inainte de culcare nurofen sau calpol, care atenueaza durerile dentare, poti intreba medicul, si poti sa-i mai dai si in cursul zilei, dar neaparat intreaba cum! Si gel pentru gingii, maseaz-o de cateva ori pe zi, inainte de masa cu putin timp! Si rabdare multa, ca o sa iasa ei toti(dintisorii)!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Inchide fereastra
madau spune:
Nu vrea sa manance
goodlyada
Cred ca s-a mai discutat subiectul acesta, dar nu tot nu stiu ce sa fac, cum sa reactionez?
De o saptamana nu mai vrea sa manance decat lapte dimineata, cereale la pranz si iar lapte seara inainte de culcare. Numai cand ma vede cu castronelul de mancare o ia la fuga, nici macar nu gusta sa vada daca ii place sau nu, chiar daca ii este foame.
Poate am gresit ca l-am fortat sa ia macar o lingurita sa vada cum e, nu stiu, cert este ca ar manca orice altceva (paine prajita, cereale matina, biscuiti) numai mancare gatita nu.
Ce sa fac? Cum sa reactionez?Cum sa ma comport?
Cu multumiri anticipat, Stela
TOMALAVINIA
Draga Stela, si noi am patit/o.in primul rind, nu intra in panica!! copilul te simte!!! prima data cind mi/a facut Maria asa ceva am fost si eu suparata si panicata, ba chiar am incercat sa o indop. Asa a refuzat sa manince a doua zi, dar am lasat/o in pace si i/am dat lapte din biberon A durat vreo 4 zile pina a uitat de indopatsi incet, incet a inceput sa manince iar. Dar nu in fiecare zi mananca la fel de mult. Eu am incercat sa/i las mincarea la indemana in bucatarie.,pe un scaunel. I/am pus in farfurie carnita taiata felii subtiri, gogosari din otet si putina pine.Maria a fost curioasa si le/a gustat, apoi am vazut ca mincarea dispare in gurita ei. eu zic sa incerci sa i le aranjezi cit mai atractiv in farfurie, chiar si mai multe culori. O sa vezi ca o va atage. va pup si pofta buna!!!
goodlyada
Multumesc frumos pentru sfat.Cred ca ai dreptate:am incercat sa-l indop si probabil de aceea face asa.
Azi,de exemplu, a mancat de dimineata 180 ml biberon de lapte(de obicei mananca un biberon intreg); pe la 10.00 vazandu-l ca insista sa traga de o punga de fulgi Matina i-am pus in farfuriuta(de astea mananca oricand)si am incercat sa-l "pacalesc" aruncandu-i si o fasiuta de carnita de pui. Bineinteles ca a si vazut-o a scos-o din farfurie si mi-a intins-o pe canapea. Pe la 13.15 am incercat sa-i dau niste cereale Milubrei (la astea in general nu facea figuri),am insistat putin recunosc, nu a fost chip sa-l fac sa ia nici o lingurita. Am iesit cu el afara, m-am intors pe la 14.45 am incercat sa-i dau din nou cereale. Nici o sansa, s-a zbatut , a urlat, in fine l-am lasat in pace. Am iesit din nou afara ne-am reintors acum o ora. L-a asteptat o super mancarica de spanac pe care evident ca a refuzat-o, desi era clar ca ii era foame ca-si baga toate degetele in gura. Intr-un final am renuntat si i-am facut un biberon cu lapte pe care l-a baut tot. Nu-mi ramane decat sa-i fac si inainte de culcare biberon cu lapte.
Poate ca ai dreptate si nu trebuie sa fiu stresata si sa incerc cateva zile sa-i dau numai ce vrea , adica lapte.
Inca o data multumesc frumos pentru sfat si raspuns; m-a mai calmat putin
Boca Daniela
Problema mancarii este tare "spinoasa" la noi,Alex are 1 an si 8 luni si de vreo 3 luni nu mananca mancare gatita deloc, doar laptele ii place mult.Am incercat cu toate metodele dar nu prea merge.Noroc ca accepta carnita si oul (asta uneori), cerealele Nestle si cartofii prajiti, dar piureuri, ciorbe, supe, orez, nici nu vrea sa vada farfuria,nici gris cu lapte, nici spanac, nimic.Cred ca-i ies caninii ca-i foarte marait, dar cu mancarea ma termina psihic.Voi a-ti incercat cu ceva vitamine, ca as vrea sa-i dau da nu stiu de care?
Va pupa mami de Alex
Danuta
Boca Daniela
Draga Stela , ce dragut copilas ai,am vazut pozele, sa-ti traiasca si sa creasca mare si sanatos.In privinta mancarii , nici noi nu suntem papaciosi , da sper sa treaca .Ai incercat cu vitamine?
Danuta
goodlyada
Draga Daniela,
Am fost acum 2 saptamani la doctorita de famile si i-a dat Pikovit 2 lingurite pe zi. Abia acum o saptamana am inceput sa-i dau siropul dar eu nu vad deocamdata nici un efect.
Asta e, sper sa se rezolve.
Si eu am vazut pozele vostre , aveti un blondut frumos foc
Sa cresteti mari si sanatosi
Boca Daniela
multumim mult de complimente,, si eu m-am gandit la Pikovit dar nu stiam ce doza sa-i dau ca nu vreau sa merg la medicul de familie pt. atata.Ultima oara cand am fost a zis sa-i dau sa mance numai ce-i place, desi i-am zis ca nu manaca aproape nimic numai lapte.O sa incercam si noi cu Pikovit sa vedem, nu stii de la ce varsta se pot da?
Danuta
goodlyada
Pe cutie scrie:
Dozare: Copii intre 1-3 ani -o lingurita(5ml)sirop Pikovit de 2 ori pe zi
.....
Boca Daniela
Mersi mult, cred ca am sa-i dau si eu de maine.Acuma seara a mancat catziva cartofi prajitzi si o sa bea o sticla cu lapte cu banana.Decat nimic, bine si asa...
Danuta
mariussimiuc
La noi a fost bun Pikovitul pentru orice altceva,numai nu pentru pofta de mancare.Cat timp i-am dat Pikovit nu manca aproape nimic,dar nestiind exact de la ce i-am dat doar atat cat a vrut sa pape.Am aflat motivul dupa ce am intrerupt administrarea.
Susman Mihaela
Eu i-am dat Sanasol.Insa la copii pana in 3 ani se da 5 ml/ zi chiar daca scrie mai mult in prospect si cate 1 luna. Cam dupa 2 sapt. de administrare incepe sa manance.
Insa vitaminele au avantaje si dezavantaje. Poate sa-si faca copilul surplus in organism, sunt substante-vitamine- artificiale si mananca pe timpul curei si putin dupa. Eu i-am dat doar de 2 ori in 2 ani si 3 luni si nu prea imi pun sperantele in ele.
Consumul mare de lactate poate indica si o parazitoza. Fa-i niste analize!
Nu vreau sa te sperii.
Sanatate!
Mihaela si Robert
carmen_ardelean
Mai, si eu zic analize..laptele in exces e semn de parazitoza, dar si neutralizeaza fierul, da anemie si atunci dispare si pofta de mancare...
Nu stiu cati ani aveti, dar daca aveti peste un an si jumatate, vezi ca e un moment cand scade necesarul de hrana si daca bea mai mult de 600 ml de lapte, e clar ca se satura din lapte...incearca sa raresti cu laptele..
In privinta vitaminelor, eu am preferat produse pe baza de plante.INcearca la plafar, eu am luat ceva cu 37 de plante pentru tonusul copiilor, dar vad ca si pofta de mancare i-a facut...
POfta mare!
mariussimiuc
quote:Originally posted by Susman Mihaela
Insa vitaminele au avantaje si dezavantaje. Poate sa-si faca copilul surplus in organism, sunt substante-vitamine- artificiale si mananca pe timpul curei si putin dupa.
Mihaela si Robert
Organismul uman nu face rezerve de vitamine.
Susman Mihaela
Organismul uman nu face rezerve de vitamine dar se poate obisnui cu stimularea de la vitamine si ce o sa faci. Ii dai vitamine de cate ori nu mananca?
De ce sa bagam atatea chimicale in copii?
Mihaela si Robert
sinzi_ana
Carmen cum adica pt tonus???
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
acusor
Neata!
Ma confrunt si eu cu problema mancarii.
Teo are 7 luni implinite ieri si cam de la 5 luni jumate a inceput sa faca mofturi la mancare.
Mananca greu fructele de la ora 10. La pranz piureul de legume nu mai are succes deloc de vreo 2 zile. La ora 18 mananca cereale. P-astea le mananca ca sunt cu lapte. Nici lapte nu mai bea cum trebuie dimineata si seara. Pana cum manca 250 ml. Dimineata mananca bine laptele dar seara d-abia bea 150 ml.
Am incercat sa-i pun si lapte si tot nu vrea.
Nu stiu unde gresesc si cum sa procedez. Probabil ca ma si simte ca sunt stresata cand vine ora de mancare.
Ieri am fost in parc si nu mai mancase de la ora 10.30. Pe la 17.30 se vedea ca ii este foame si nu vroia sa manance legumele. I-am facut cereale si le-a lins.
Ce sa fac?
Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
mariussimiuc
quote:Originally posted by Susman Mihaela
Organismul uman nu face rezerve de vitamine dar se poate obisnui cu stimularea de la vitamine si ce o sa faci. Ii dai vitamine de cate ori nu mananca?
De ce sa bagam atatea chimicale in copii?
Mihaela si Robert
Nu,nu-i dau vitamine de cate ori nu mananca.Asa cum am mai spus am incercat o data cu Pikovit si atunci a mancat chiar mai putin decat manca inainte.Deci,nu sunt de acord cu vitaminele...medicamentoase.Prefer sa-i "administrez" eu vitamine,in fiecare zi,din fructe si legume proaspete sau mancare gatita...sanatos.
Ceea ce am vrut eu sa zic a fost ca nu poti da copilului vitamine 1-2 saptamani,sa-i faci un bagaj de vitamine,apoi sa te culci pe-o ureche,ca ai vitaminizat copilul.Necesarul de vitamine trebuie asigurat in fiecare zi,surplusul se elimina.
goodlyada
Salut, am intrat abia acum pentru ca am avut probleme cu cel mic. Ieri dimineata s-a trezit cu febra, a baut numai apa si a varsat.I-am pus paracetamol supozitor ptr. ca nu vroia nimic altceva, nici macar lapte. Am sunat-o pe doctorita, care m-a linistit, si mi-a zis sa las copilul sa manance ce vrea si chiar daca nu mananca nimic sa stau linistita si sa-i dau numai apa.Eram disperata, voma si era moale, nu se juca, nu avea chf de nimic.Dupa ce si-a facut efectul paracetamolul nu a mai vomat, am iesit cu el afara unde a mancat biscuiti la greu. I-a facut bine iesirea in parc. La intoarcere, il astepta o supa delicioasa strecurata si pusa in biberon. NU a vrut nimic, in afara de biscuiti si fulgi de porumb.
Am fost azi cu el la doctorita si are rosu in gat;in continuare mi-a zis sa il las sa manance ce vrea si cat vrea (astazi la fel a mancat fulgi de porumb si biscuiti).
Incerc sa fiu calma si sa nu imi fac probleme, in speranta ca va incepe singur sa ceara, daca o sa vada ca nu-l mai stresez cu mancarea.
Si eu sunt de acord cu administrarea "vitaminelor" prin fructe, legume, branza dar deocamdata nu am nici o sansa, ptr ca refuza. Nu vrea fructe de nici un fel, nu vrea branza, nu vrea mancare gatita, nu vrea ceai, suc de fructe, suc de portocale.
Este sceptic la tot ce ii prezint, si refuza fara sa guste macar.
sirimie
Daca e bolnav atunci pentru asta nu maninca.
Dar ce virsta are?
Si eu i-am dat Pikovit un timp si a scazut pofta de mincare, si am descoperit pe urma de ce: pentru ca Pikovit are vitamina D, si eu ii dadeam si Vigantol iar excesul de vitamina D produce inapetenta.
Un efect mai bun ca Pikovit a avut Bonnisan si Liv52, pentru pofta de mincare.
Alte cauze pentru lipsa poftei de mincare la noi au fost: anemie, reactii la vaccinuri. Daca maninca numai lapte inseamna ca poate avea paraziti intestinali, le place mult laptele.
goodlyada
Ovidiu are 2 ani si jumatate. Intr-adevar cat i-am dat Pikovit lua si Vigantol, deci e posibil ca asta sa-i fi cauzat inapetenta.
Desi doctorita mi-a spus sa-i dau in continuare Pikovit cred ca voi incerca altceva.
Referitor la parazitii intestinali, si eu m-am gandit la asta, insa i-am facut prin decembrie coproparazitologic si nu i-a iesit nimic. Oricum ii mai repet analiza cat de curand. Noi mai avem si problema cu suptul degetului asa ca e mai predispus la infectari cu paraziti.
Multa sanatate si voua,
madau spune:
nu mai vrea sa manance
viorina
rares are 6 luni si de 2 saptamani refuza sa manance.dupa 4 luni de alaptat am inceput sa-i dau dimineata cam 150 ml de suc natural de fructe,la pranz supa de legume,ajungeam si la 270 de ml la o mana iar la ora 5 manca orez cu mere coapte sau dovleac cu banana sau diferite amestecuri asemanatoare si un restul timpului san de vreo 2 saptamani nu mai mananca mai nimic.nu accepta nimic din alimentatia veche biscuiti si atat daca ati avut perioade asemanatoare astept pareri multumesc
pisy69
da si inca am probleme cu mancarea mai ales daca incerc sa-i dau ceva nou nici nu gusta sa vada ce ciscuipa direct iar pisica mea are 1 an si 6 luni si face chestia asta tot de pe la 6 luni.pana atunci manca super bine,cu program,super diversificat si de cand au inceput sa iasa dintisorii nu mai vrea aproape nimic decat lapte mult,mult (bea un litru pe zi)rar accepta mar cu biscuiti,supica doar cu taietei de ciorbita nu se pune problema ca o scuipa,ii place pilaf de orez,cartofi prajiti,papricas,biscuiti non stop daca se poate,nectarine,cand vrea maninca pireul cu legume si carnita dar doar cand vrea si tot asa o ducem.am intrebat doctorita ce sa fac si mi-a spus ca asa fac copii pana la 2 ani (ii excludem pe cei mancaciosi din fire)de ou sa nici nu auda sau de cereale,sandwich,mamaliga cu branza sau papanasi sau,sau,sau.am incercat de toate.intreaba si tu medicul,poate nici al tau nu e un mancacios sau ii ies dintisorii.la a mea au inceput sa iasa la 4 luni si acuma ii ies caninii deja.eu am probleme cu somnul ca de mancare am inceput sa ma obisnuiesc.bafta!+ eu am doi,unul de 1 1/2 si unul in burtica de 5 luni Simo cu Hannah+ Alessia
pisy69 mama celor 2 pufosi
ixxi
dar lapte cand mananca? caci am inteles ca nu mai alaptezi...
oricum ai inceput devreme cu diversificarea asa ca suplimenteaza/i mesele cu putin laptic.
copii au perioade si perioade, nu te alarma.
Beatrice si piersicuta Cristina bebe si piersicuta Cristina copilas
Muc cel mic
viorina mult succes...
nu am nici un sfat practic pentru a schimba situatie insa iti scriu pentru a-ti impartasi experienta mea. Am o fetita de 3 ani cara a mancat dintotdeauna fara probleme si fara preferinte. Inca si acum mananca tot ce primeste. Baiatul meu are acum 9 luni si nu mananca decat lapte si fructe. Il mai amagesc si cu cate un biscuite sau paine (goala sau putin unsa cu branza)... si in rest nimic. Nu vrea sa manance legume sau carne nici sa-l tai. Desi ii fac de mancare in fiecare zi si ii ofer legume inca le refuza consecvent, chiar si daca sunt amestecate cu fructe. Si e un voinic si jumatate, activ si vesel de nu are pereche. Ce am invatat eu din treaba asta e ca fiecare bb are caracterul lui si apoi mai au si perioade in care nu mananca fara ca asta sa ii afecteze prea tare. (asta intr-adevar in cazul in care nu devin apatici, bolnaviori si asa mai departe.) Iti urez mult succes, rabdare multa si sa treceti cat mai repede de perioada asta.
Muc cel mic, Sammy & Nadya
greieras
Si ixxi si muc_cel_mic au dreptate. Copiii au perioade in care mananca bine si perioade in care nu mananca bine. Oricum Rares al tau mi se pare cam mititel. Pentru el deocamdata laptele trebuie sa ramana alimentul principal. Mai ai destul timp. Stiu ca asa ceva am experimentat si eu cu fetita mea care acum are 14 luni, dar mi-am dat seama ca asteptarile mele erau prea mari, si eram nerabdatoare sa o vad ca accepta orice ii dau. Tot ce pot sa-ti spun este sa ai rabdare si sa nu renunti. Ia uneori o gramada de incercari pana accepta ceva nou.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
sirimie
Daca a facut de curind vaccin, poate fi din cauza vaccinului. Sau poate ii ies dinti. Daca nu, alte motive pot fi: daca e anemic, daca are vreo carenta de vitamine sau fier, daca ii dai prea multa vitamina D. La noi cam astea au fost motivele "cunoscute", ca au mai fost si necunoscute. Daca in continuare nu maninca e bine sa mergi la doctor si eventual sa ii faci analize de singe sau copro.
Witchie
Viorina, incearca sa-i faci un piure simplu din 2-3 cartofei in care sa pui 30 de ml de lapte praf, formula 2 si un pic de unt, si un varf de cutit de sare.
Poate mancarurile ce i le dai tu sunt prwa complicate pentru stomacelul lui?
Anda, mama Irinei
madau spune:
Ce sa fac? Bebele nu mananca.
ludmmyla
Fetelor am o mare problema. Am o fetita de 5 luni pe care o alaptez, inca, dar nu stiu pana cand. Problema e ca eu lucrez si pana acum recent am reusit sa ma mulg si sa las lapte pentru fetita mea, dar acum m-a coplesit oboseala si se pare ca am din ce in ce mai putin lapte, ceea ce nu ma bucura deloc.
A fost greu sa o alaptez si sa si lucrez, dar a meritat, dar acum nu prea mai am lapte si fetita mea nu vrea sa manance nimic in afara de lapte de mama. Am incercat cu tot felul, dar nici cu diversificarea nu am reusit sa ii suplimentez hrana. Prefera sa planga sau sa stea la san pana adoarme decat sa manance altceva. Nu mai stiu ce sa fac. Cand o aud cum ii chioraie matele de foame si ea nu are ce mai suge si se apuca de plans mi se rupe sufletul.
Ce sa fac? Am auzit ca exista formule care sunt apropiate ca gust de laptele matern, dar care sunt alea? Ati patit si voi asa ceva? Si ce ati facut?
Va rog din suflet sa imi dati un sfat pt ca nu mai stiu ce sa fac. E si asa slabuta pt ca manca slab, dar acum nici asa nu mai mananca.
Monica si ingerasul ei Karola (14 sept 2005)
pagurschimag
Monica,
o sa incerc sa te ajut cu un sfat, atat cat ma pricep si eu. Eu nu am putut sa-mi alaptez baietelul vreo saptamana de zile...si in timpul acesta i-am dat lapte praf Humana - care am citit ca este cel mai apropiat ca si compozitie, de laptele de mama. Dupa o saptamana am inceput usor sa-mi pot alapta copilul si atunci cand ii era foame si nu mai aveam lapte ii dadeam in completare lapte praf.
Tu ai pierdut laptele din cauza faptului ca te-ai muls (eu cel putin asa stiu..)ca suptul stimulteaza lactatia in timp ce mulsul o inhiba...
Incearca sa-i dai lapte praf humana potrivit cu varsta ei. Poti sa il amesteci la inceput si cu ptuin laptic muls de la tine...
Eu iti urez multa rabdare si daca vezi ca problema nu se rezolva cere sfatul unui doctor.
Multa sanatate si sa auzim numai de bine.
Magda si Fabian (17.11.2003)
roxana1974
Ludmmyla, nu stiu ce sfat sa-ti dau, Serban al meu a luat fara sa protesteze nici o secunda laptele Nan. Cert e ca ceva trebuie sa faci...oricum pana la urma, de foame va manca si lapte praf, daca n-ai nici o solutie...
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...
otis41
incercati sa luati ceaiuri de soc, de chimen, anason, nutrinatal pastilute de la farmacie sau de la plafar pentru stimularea lactatiei, si daca se poate odihna si in completare daca e nevoie lapte de la Humana.
Sanatate!
SimonaU
Intr-adevar nimic nu se compara cu suptul copilului pentru stimularea lactatiei, de aceea in momentele cand sunteti impreuna, adica seara, si mai ales in weekenduri pune-o cat mai des la san, la 1 ora, 1 ora jumate distanta intre supturi sau poate si mai des daca nu are probleme cu burtica. Asta va stimula sanul sa produca mai mult lapte si va mentine secretia in continuare. Si oricum de acuma ii vei introduce mesele de solide, si mai incolo tot numai de vreo 2 ori pe zi ajungi sa-i ii dai sa suga, deci dimineata si seara cand probabil esti acasa.
Americanii sugereaza si pomparea laptelui in timpul serviciului, vezi si link http://www.babycenter.com/refcap/baby/babybreastfeed/641.html
roxisialexia
ludmmyla, copilul are nevoie de tine...de aia si plinge si adoarme la san....incearca sa iti iei cateva zile libere si sa rezolvi cerinta bb-lusei.....si cred ca ar trebui sa incepi diverificarea destul de repede ...cat despre lapte formula ..eu stiu de Humana si Nan( eu folosesc Humana)........esti mamica si stii cel mai bine ce ii trebuie puiului tau....va doresc numai bine.
Roxana mama de bb Alexia...21 octombrie 2005
ana_a
Buna!
Eu pe cand avea Stefan 5 luni si jumatate din cauza stresului si a oboselii am avut tot mai putin lapte si la fel ca bebelusa ta Stefan a refuzat biberonul...am plans si eu cu el mai bine de 2 saptamani incercand tot felul de formule...
Este intradevar foarte greu cand copilul doreste atat de mult sanul si acolo nu mai este lapte...
Eu am incercat mai apoi cu Similac advence cu soia, am inteles ca este foarte aproape de gustul laptelui de mama si dupa mai bine de 2 saptamani in care Stefan a si slabit un pic a inceput sa accepte acest lapte, la inceput amestecat cu cel de la san, desi nu reuseam sa mulg mai mult de 20 ml.
Eu am incercat atunci in disperare ceaiurile de toate felurile si nutrinatal dar din pacate nu au mai avut nici un efect.
Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
madau spune:
2,3 ani- refuza mancarea!
claudia_a
Sunt disperata...cam de vreo 2-3 luni Ioana nu mai mananca nimic cu placere, ba chiar isi provoaca si voma cand nu-i convine ceva de mancare....iar ceea ce ii convine - am degete la o mana sa numar (borsh cand si cand, piftele uneori...).
Ioana are intoleranta la lactoza si deci lapte si iaurt nu are voie!! Incerc sa-i suplinesc calciul cu cat mai multa branza, cascaval, danonino care ii place!
De exemplu azi de dimineata.... m-a sunat mama de 3 ori sa-mi zica ca nu vrea sa pape nimic!!
Viermi nu are ca i-am facut cateva analize la rand! Cele de sange i-au iesit bine...ce sa fie?
Nu m-as ingrijora daca nu ar fi slabit...insa este destul de firava si stravezie la fatza... are 10 kg la 2,3 ani!
Am incercat sa-i dau miere mai multa...i-am luat pastilutze naturale cu vitamine: de macese si catina; acum am luat polen sa-i pun in miere ca un fel de energizant; ii dau mere si portocala zilnic! Dar pofta de mancare e zero!!!
Azi pana la ora 14:05 a mancat doar un danonino, un papanash prajit si cateva firmituri de paine !!!
Nu vreau sa-i dau pastile sau siropuri pline de chimicale gen: peritol (recomandate de doctoritza).... deja are probleme cu stomacelul, numai astea nu-i mai lipseau!
Dati-mi va rog niste idei de pofta de mancare obtinutza natural!
Ioana nasturica
LORELAI ANCA MORARIU
Baby Gaby (cum îsi spune de vreo 2 luni puiuta mea n.9 iulie 2004) este o mare hotomana când vine vorba de mâncare - NIMIC NU-I ESTE PE PLAC! daca nu se joaca cu ceva în timpul mesei/citeste carticele de bb sau se uita la TV... Si chiar si asa uneori îsi face singura greata de la mâncare... Nu manânca legume... morcovii am reusit sa-i ascund în piureul de fructe... La 1 an si 7 lini are doar 4 dintisori si jumatate + acum au iesit niste coltisori de masele... asa ca nu vrea/poate ca nu poate sa manânce în rând cu noi... La ora actuala manânca numai piureuri de fructe crude, cereale cu lapte si iaurt sau chefir. Uite niste idei care functio la noi: portocala decojita + mar/banana/para - toate facute crema spuma prin blender si servite ca shake de fructe la emisiunea preferata la TV. Uneori se poate amesteca si un galbenus de ou fiert tare sau câteva farâmite de carne de pui facuta scazut la cuptor. Asa cel putin are vitamine si minerale naturale + ceva proteine... iar shake-ul are un gust foarte placut si aromat - mai ales daca este facut proaspat. Gaby manânca aprox 3 shake-uri de fructe pe zii (aprox 225ml)+ 250ml cereale cu lapte (poti încerca lapte de soia cu vanilie sil faci tot shake la blender cu cereale cu fructe pt bb - care au vitamine si minerale) + kefir/iaurt. Pt a încuraja "rontaitul" si dezvoltarea masticatiei îi dau biscuiti tari si colturi de pâine (franzela integrala - uscata 1/2 zii pe masa), morcovi, batoane de brânza, etc. Cred ca unii copii sunt prea peocupati de joaca si "nu au timp" sa manânce... în plus sunt si ne-mâncaciosi... care trebuie "pacaliti"...
O alta idee: scoate afara la joaca la zapada si mai ales la un... tobogan - daca-i place. Gaby este realmente topita dupa datul pe tobogan - iar când venim de-afara manânca satisfacator...
Bafta multa!
sinzi_ana
Eu ii dau de 4 zile ulei de ficat de cod ...si deja se vad rezultatele!!!
Mananca mult mai bine!!! Si in plus are si multe alte calitati ...
Este 100% natural si nu are efecte negative...iar David isi ia lingurita pe zi fara probleme!!!
Este de la firma : Lysi...se gaseste destul de greu (o sticla costa 300.000) dar eu zic ca merita!!!
Sinzi, Radusi David
Boca Daniela
Sunt mamica unui baietel tare mofturos la mancare, are 1 an si 6 luni si nu prea vrea nici el sa manance.Nu mananca supe sau ciorbe nici piureuri, numai carnita de pui si vita.Medicul mi-a recomandat Viusid care este si pentru imunitate.Am terminat o sticluta si acum parca totusi e mai bine, fac o pauza si dupa aia repetam sa vedem daca mananca mai bine.
Boca
claudia_a
Multumesc mult pentru raspunsuri! M-am mai linistit putin vazand ca mai sunt si alti copii care mananca foarte putin ...
Am sa incerc sa caut uleiul de cod; apropos e luat de la farmacie sau de la naturiste?
Aseara i-am preparat miere cu propolis: 100 gr propolis la 500 gr miere, se mesteca cateva zile foarte bine pana se face ca o pasta groasa gen marmelada, si se ia cate o linguritza dimineata si la pranz inainte de masa... atentie seara nu se da ca este energizant si deja , cel putin, Ioana mea nu are stare nici o secunda!
Eu care nu eram adepta preparatelor si a pateurilor din comert, aseara am cumparat crenwusti de pui si pate... si a mancat incantata o felie de pate! Sa vedem cat tine minunea!
Ioana nasturica
madau spune:
Scuipa orice mancare
Teodora D.
nu stiu ce sa mai fac cu piticul meu de un an si 9 luni; de cateva zile nu mai vrea sa manance, dupa maximum 5 lingurite de mancare sau chiar de la prima incepe sa scuipe.
I-am schimbat meniul, nu accepta nici gusturi noi; nu mai vrea fructe, carne, cereale, nimic, iaurt ce mai reusesc sa-i dau.
E vioi si lasa impresia ca se prosteste cand scuipa, deschide gura mare sa-i dau papa si dupa aceea arunca totul afara f. incantat.Fiecare masa e o adevarata lupta si nu mai stiu ce tertipuri sa folosesc ca sa inghita cat mai mult.
nu cred ca va muri de foame, ci ma tem ca va scadea in greutate si ii va scadea si imunitatea.
ati trecut prin astfel de perioade? cat au durat si cum s-au "rezolvat"?
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
simona_filipas
Incearca sa nu-l bagi in seama, fa-te ca iti este indiferent. Probabil ca este incantat de faptul ca te vede ingrijorata. Fiecare are cate o perioada mai proasta.
Va dorim sa cresteti mari si sanatosi.
Klaus29
cred ca piticul tau a descoperit ceva nou si il incanta foarte tare.... nu te ingrijora o sa ii treaca destul de repede...
si noi am patit-o cand am fost la mare ( avea 1an si 10luni ) si scuipa tot ce ii bagam in gura sa manance, chiar si piureul pe care de obicei il inghite fara sa mai mestece; intradevar cu iaurtul am avut si eu succes si cu laptele de seara (la bibe)
pupici la pitic
mariussimiuc
Teodora,cred ca puiul tau a mai descoperit o chestie interesanta cu care iti poate atrage atentia si de dragul "spectacolului" iti testeaza limitele.Stiu ca este greu,dar nu cred ca ar trebui sa-l fortezi sa manance,astfel va ajunge sa urasca ora de masa.Si Robert al meu a fost um mare papacios,dar uite ca acum e un mare ne-papacios.Asta e! Au si ei perioade.Am mai citit aici pe forum si chiar ma sfatuia si o prietena sa-l pun la masa cu alti copii,puterea exemplului functioneaza aproape intotdeauna,numai ca altu' nu mai am ,iar de...imprumutat nu prea am de unde,ca majoritatea prietenilor nostri au copii mari.Asa ca incercam sa-i dam noi parintii un exemplu cat mai bun de cum si cat se mananca.Dar crezi ca-l intereseaza? Neeee....
g_ioana
Si noi am patit-o de pe la 10 luni si ne-a tinut vreo 4 luni,nu scuipa, in schimb nu deschidea gura, manca vreo 5 lingurite din fiecare fel de mancare, si atat!Desigur ca nu a luat in cele 4 luni deloc in greutate dar nici nu a scazut(bea laptele cu cereale in somn).Ne-am revenit, trecand de la mancare pasata la bucatzele pe care le mananca singura cu mana din castron(de tot felul, fructe, legume, ficatzel, pastramioara)si aplicand metoda de distragere a atentie,adica mancat in fatza televizorului cu videoclipuri preferate sau desene animate.Eu am zis ca era de la dintisori si de la faptul ca fiind foarte activa nu avea rabdare sa stea in scaunel sa manance.
Sanatate si sa scapati cat mai repede de "moftul"asta.
Boca Daniela
Sunt mamica unui baietel de 1 an si 6 luni si pentru noi sa papam e o adevarata lupta. Nu mananca mancare gatita supe , ciobe sau piureuri, ii place carnita de peste si pieptul de pui si oul. In rest nu mai mananca aproape nimic, bea lapte de 3 ori pe zi , ma dispera cu mancarea. I-am dat si vitamine da tot degeaba.Cred ca-s si dintii de vina ca trebuie sa iasa caninii.
boca
pisicuta si matei
da si eu sunt de acord ca este doar o chestie noua pe care a descoperit-o.si matei al meu pe la opt luni si un pic a inceput sa faca asa(inca nu i-a trecut cu totul).scuipa si apoi se uita mandru lam ine sa il felicit pentru ce a reusit sa faca.Am incercat sa ii explic ca nu e bine,ca mancarea nu se scuipa,ale ale..si intr-o zi i-am zis ca daca scuipa inseamna ca nu ii e foame(si el era hamesit de-a dreptul) si i-am luat farfuria din fata.A fost evidenta disperat si de atunci nu prea mai scuipa decat daca nu ii place ceva sau daca s-a saturat.si eu zic sa nu ii arati ca esti ingrijoarata pentru ca atunci stie ca te poate manipula si este rau pentru amandoi.
succes!
Teodora D.
pana la urma, pe langa prosteala, copilul meu a fost si in incubatie cu o viroza, prima lui imbolnavire. Acum incepe sa fie mai bine, iar eu ma felicit ca nu am cedat presiunilor si nu i-am dat antibiotic. din pacate in ultimele zile nu a mai mancat aproape nimic, azi a ciugulit cate ceva, as fi fericita sa si scuipe numai sa manance mai mult...
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.