Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (85)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUBAMARA LA MULTI ANI , sa fii fericita si sa-ti traiasca odorul !!!
Chiar ai nascut f repede sper ca si fara mari dureri. O sa-ti treaca cineva datele acolo…

Silvia sa ne spui ce ai facut la dr. daca totusi va trebui sa-I suplimentezi masa, nu mai bine ii dai san , mananca cat are acolo si abia apoi ii bagi completare 50-60ml..sau cat mai mananca? Si nu renunta la lapticul tau. Stai linistita, mananca bine, nut e mai agita mulge-te….punel la san cat mai mult…Pupici si astept vesti

Am reinceput de aseara si eu cu ceaiul, dar mi-am facut numai de anason sis a vedem rezultatele. Dar am citit pe net, ca se bea 3 cani/zi, E ceva daca bei mai mult???

Gandacel… sa fii tare si tare greu trebuie sa-ti fie. Incearca sa te gandesti la bb san u-I faci rau cu supararea…

Cu ajutorul….nici eu nu am pe nimeni, ar veni socrela sa mai stea pe aici, dar ma oboseste f mult, plus ca eu sunt stresata de curatenie (bine, acum mult mai putin) si mai mult strang dupa ea…Baita ii fac cu Cristi, pt ca ma ajuta, mai ales ca il tin pe brat in cadita si cu o mana nu-l pot spala fbine. Il tin pe brat, pe mana ca toata lumea mi-a atras atentia sa am grija sa mi- intre pic de apa in urechi. Bine, se mai uda, dar il sterg. Voi cum faceti san u intre apa in urechi???

Of…scriu la mesajul asta de 1 ora cred…ba suna la usa cineva, ba piticu maraie…

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by Bubamara

Lavi02, la noi a venit preotul acasa si ne-a citit in a 8 a zi de la nastere (nu stiu cum se numeste- molifta sau altcumva) si i-am dat 500.000 lei. Oricum, ne-a tinut o slujba de vreo jumatate de ora, in care m-a pus sa tin fata in brate si ne-a lasat o apa numai pentru mine si aia mica. Se mai face si la 40 de zile daca ne-a facut slujba asta?
Din cate stiam, la botez platesc nasii.

Atat am vrut sa-i dau si eu. Din pacate, nu i-a luat, ptr ca il simpatizeza mult pe Doru, care e mai aproape de Biserica decat mine. Ne-am simtit atat de prost mai ales ca noi, la casatorie, i-am promis ca o sa devenim buni crestini (ma rog asa credeam noi atunci), ca o sa tinem posturile, o sa ne spovedim...
Si uite tot el este binevoitor cu noi! Imi este rusine si sa-l mai privesc in ochi.

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Silvia ce bine te inteleg.... Eu nu mai stiu ce nu am incercat..si al meu si inca f mic! Ne mai enerveaza si mamelonul ala de silicon, care cade, aluneca pe lapte, de iau niste pozitii contorsioniste cand alaptez, de mi-ar trebui 3 maini! Si acum am mai descoperit ceva: daca bb e fff flamand, nici vb sa suga la san. Imi smulge mamelonul, urla a din gura de sarpe si se zbate. Asa ca ii dau 30 ml de lapte praf, sa-i insel foamea si dupa ce se linisteste il pun la san. Cantarul tot aiurea imi indica, asa ca nu stiu daca suge ceva. Eu tot il tin pentru stimularea lactatie, iar pe urma, ii dau laptele praf ramas (50-60ml) pana se satura. E deprimant cu biberoane, mai ales noaptea: fierbe apa, raceste, ala mic urla din toti rarunchii, cand ar fi asa de usor sa-l pui la san, sa suga!

Fetelor care dati cu biberonul, ce bibe folositi? Eu folosesc Nuk pt lapte. Uneori trage tare greu si dureaza f mult o masa, aproape 1/2 ora, asta fara supt! ce naiba?

Maine mergem la spital sa-l vada si un pediatru cu experienta. Vreau sa-l si asculte la plamani, ca are respiratie tare grea, parca ar avea un motoras si se aud vibratii daca-i tii mana pe spate. Am uitat sa va spun ca a avut circulara stransa de cordon la nastere si apnee respiratorie, asa ca a luat Apgar 8. Poate de acolo i se trage?

Lavi02 multumesc ca-mi raspunzi tot timpul!

Ina saru'mana de aprecieri. Ai fost haioasa cand ai zic ca Rachel te mosteneste cu statul noaptea ca bufnitza. Sper sa nu fie chiar asa pana la urma!

Camelia-Daniela - bravo, mama! Ai incheiat super plutonul de mamici!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

mama, dar ati scris, nu gluma! noroc -- ca mananca ilinca incet!
bubamara welcome!
mara tare scumpica flaviuta ta! chia ca in unele poze seamana cu ilinca!
lavi, hi, hi, usor de spus ca nu e bine sa mananca bb o ora!
i-am mai spus-o si lui noki, nu vreti sa stati o zi cu fata mea? ca eu nu mai stiu cum s-o fac sa pape bibe mai repede: o apuca adormitul, privitul, rasul etc.
dar, chiar noki pe unde umbli? ca ai disparyt si de pe YM. sper ca esti ok?.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Hm...in legatura ca ajutorul. Eu am avut clar nevoie de ajutor, cu epiziotomia mea deschisa, ca nu ma puteam misca. Asa ca a stat mama la noi o perioada si mai sta pana la sf saptamanii. Cu avantaje si dezavantaje. M-a ajutat mult la treburi, in schimb e tensiune intre ea si Cosmin, nu suporta sa-l vada ca sta, ii supravegheaza tot timpul programul si e mereu nemultumita de el. El, pe de alta parte, e tot stresat - si de noile sarcini, si de ce am scris mai sus. Eu sunt la mijloc In plus, mama nu poate dormi la noi noaptea, ca aude frigiderul, centrala, ca facem noi galagie cand ii facem lapticul cand se trezeste noaptea...asa ca pe aici e o atmosfera de inmormantare mai tot timpul... Nici nu stiu care ar fi solutia, de fapt cel mai bine ar fi sa ma pun eu complet pe picioare.

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

tania doar 1/2 ora? he, he, stai mai bine decat eram eu la inceput. nu schimba biberonul, ca amm folosit si eu acelasi tip. si uite, ilinca a decis sa se profileze aproape exclusiv pe san. ieri ilinca a mancat 90% san. si am observat ca la titi merge treaba mai repede.

silvia nu cred ca vei putea face ceva cu acel cantar. of, de ce nu se pot inchiria lucruri ca acestea de la farmacie, cum se face in franta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

iar e zi cu probleme la toata lumea..
mie iar mi-a vomat fantana arteziana laptele...

silvia, eu o tin una si buna pt. toata lumea (sunt stresanta, stiu..): dar galactogil iei?
la metofele naturale de stimulare a lactatiei e experta mama di tutti

ina, si mie imi e jena la cat ma scol: la 11-12! dar ma culc la 2, ma mai scol intre 5 si 6 si p=orma dormim. nichita e artist, vrea viata de noapte
cu pretendentii lui rachel, uite cum sta treaba: sa-i puna george p-aia mici la treburi sa vada care-i mai capabil, ca p-orma tot nichita adjudeca: vine din estul europei cu o floare , 2 poezii, 3 texte bine alese si ti-a ametit fata:)) ti-am zis ca-i artist sentimental...asa ca degeaba cu canadienii..:))

tania, da'severa e mama ta...parca si in timpul sarcinii povesteai ca te-a mustruluit ca nu ai destula activitate...cam greu asa, in casa...insanatosire rapida!
si pe mine ma tenteaza cateodata sa-mi pun mamelon fals (am si cumparat) pt. ca, in ciuda garmastanului zilnic, tot ca tine simt, ca-mi bag sfarcul intr-o ascutitoare, dar zicea mama di tutti ca nu stimuleaza lactatia si cam are dreptate, caci gura lui bebe trebuie sa apese pe mamelon f. tare. pe de alta parte, bb alinus foloseste si are laptic garla...

nasii platesc biserica la botez. cu molifta habar n-am "pretul", o s-o rog si eu pe maica-mea sa-mi aduca un preot acasa. nu se poate mai devreme de 40 de zile? sau daca vine mai dereme acasa, trebuie sa mai fac molifta aia si la 40 de zile, iar?

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

silvia, daca vrei, iti imprumut eu 2 zile cantarul lui nichita, sa-ti faci cateva probe de supt s.a.m.d

puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Vai ce ma enerveaza ca trebuie sa reiau mesajul pe care tocmai l-am pierdut:
Deci ziceam ca ne-am intors de la doctor, am facut ecografia la solduri si dupa cum banuiam nu avem nimic, sper ca pediatra asta sa nu fie vreo panicoasa ceva si sa ma sperie de fiecare data cu cate ceva!

Bubamara sa iti traiasca fetita si bine ai venit pe aici!

Lavi, Ina ma bucur ca v-a placut povestea noastra!

Tania, hai ca iau eu apararea mameloanelor de silicon - se pare ca sunt printre putinele care le apreciaza - insa dupa cum mai ziceam, depinde de care ai. Eu de ex am unele de la firma Chico care nu sunt bune de nimic, asa cum zici si tu aluneca de pe sani de indata ce se umezesc cu putin lapte, am insa altele - luate din farmacie - marca Dodie cred care, desi nu sunt asa de aratoase ca si Chico sunt bune ca nu aluneca de pe san iar bebelina le accepta cu placere!

Fetelor voi beti apa multa? Ca eu una sunt la 3 l pe zi si nu ma mai satur! Si daca va amintiti ca ma plangeam in sarcina ca nu pot sa beau nici 1.5l! Nu ma mai recunosc!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Anda, sa stii ca bebele trage din mamelon ca din biberon, si in acelasi timp trage si din sfarc care este prins in mamelonul de silicon! Deci nici un fel de frica ca nu ar stimula lactatia! Totul este ca sa tu si bebele sa il acceptati reciproc si cum ziceam in celalalt mesaj, sa gasesti mameloane bune!
Eu am mai incercat sa o pun direct la san insa nu am suportat durerea deci...sanatate celui ce le-a inventat

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput